Keramik

Tirsdag 28. juni – Lørdag d. 2. juli 2022 
Kurset henvender sig til begyndere, og vi arbejder fokuseret i vådt ler.
Det vil sige, at vi brænder og glaserer emnerne for dig, hvorefter du kan afhente dem på højskolen.

TILMELD DIG HER

Kun indkvartering i dobbeltværelse.
Tilmeld dig selv og en ven på dobbeltværelse og få begge 500,- kr i rabat.

At arbejde i ler er en eksperimenterende dialog mellem hænder og materiale. Det er et sanseligt og formbart materiale som kræver vores fulde nærvær i gennem hele processen fra en klump ler til et færdigt udtryk. På dette kursus i keramik skal vi fordybe os i teknikker som bl.a. modellering og pladeteknik, mens vi undersøger form og funktion.

Kurset henvender sig til begyndere, og vi vil kun arbejde i vådt ler. Det vil sige at vores underviser brænder og glaserer emnerne efter kurset, hvorefter de afhentes på højskolen.  

Hver morgen starter vi dagen med morgensamling med sang fra højskolesangbogen og et tankevækkende oplæg. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag med blandt andet Erik Lindsø om Livsglædens nødvendighed og Anne Dorthe Michelsen, som vil fortælle og synge for os.    

Kursusvært:
Sara Mirkhani
er uddannet keramiker fra Kunstakademiets Designskole på Bornholm i 2021. På hendes værksted i Aarhus arbejder hun primært med modellering og skulpturformater lavet på drejeskiven.

Medvirkende:
Anne Dorte Michelsen: Anne Dorte Michelsen er en af Danmarks mest folkekære sangerinder gennem 40 år. Hun begyndte at spille klaver, allerede da hun var 5 år gammel. Folkeskolen (Århus Friskole) fik stor betydning for Anne Dortes musikalske udvikling ved hjælp af dans, trommer og sang. Hun skrev sin første sang som 9-årig. Anne Dorte Michelsen fortsatte som 16-årig på Det Frie Gymnasium i København. Her var det navne som bl.a. Paul Simon, Janis Ian, James Taylor og Carole King, der var hendes inspiration som sangskriver. I 1977 plade-debuterede hun som sanger og sangskriver med nummeret ”Hjemme i Århus”. Læs mere

Erik Lindsø: Forfatter, kulturjournalist og en af landets mest efterspurgte fortællere og foredragsholdere. Eriks foredrag tager udgangspunkt i bl.a. litteratur, filosofi og hverdagens muntre historier, hvor han bruger humor som medicin, når han deler ud af bevægende og livsnære historier samlet op i hverdagslivet. En række af hans livsbetragtninger er udkommet i bøgerne ”Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder” og ”Livet er i det mindste en historie værd – livsbetragtninger”, som han også inddrager i sine foredrag. Erik har tidligere været højskoleforstander på Rønshoved Højskole, redaktør af Højskolebladet og programmedarbejder i Danmarks Radio. Læs mere

 

Prisen inkluderer:

· 4 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Anne Dorthe Michelsen: Hvem kan forklare en solnedgang?
· Erik Lindsø: Livsglædens nødvendighed

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Terningfortællinger
· Tur i herregårdslandskabet med              naturvejleder

KURSUSPROGRAM

Tirsdag 28/6
10.30-11.30: Ankomst
11:30: Frokost
13.00: Velkomst og rundvisning på skolen og Brandbjergs Historie: Vi går en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie og den tragiske fortælling om den grå dame.  
15.30-17.00: I gang med keramikken: Efter en introduktion til værkstedet, går vi igang med øvelser i leret.  
18.00: Aftensmad

19.00-20.30: Erik Lindsø: Livsglædens nødvendighed: Livsglæden er det, der gør livet levende. Livsmod er det, som man løbende får sat ind på sin glædeskonto. Foredraget sætter ind på fælleskontoen!

Onsdag 29/6  
8.30-9.15: Morgensamling 
9.30-11.15: Pladeteknik: Onsdag formiddag starter vi ud med pladeteknikken, hvor vi arbejder i vådt ler.
13.00-16.30: Modellering: Vi fortsætter med det våde ler og modellerer.
19.00: “Terningfortællinger”: Et hyggeligt spil, hvor dine historier kommer i fokus – Deltagerne sidder i små grupper og slår med en terning. Ud fra terningens antal fortælles en historie fra det pågældende år i ens eget liv. En dejlig måde at genkalde sig oplevelser fra livet og lære sine medkursister bedre at kende.

Torsdag 30/6
8.30-9.15: Morgensamling
10.00-16.30: Begitning og stempler: Oplæg om dekoration, hvorefter vi går igang med at dekorere vores emner med begitning og stempler.
19.00: Squaredance for alle: En hyggelig aften, hvor vi skal bevæge os lidt til musik. Alle kan være med.

Fredag 1/7      
8.30-9.15: Morgensamling                        
9.30-11:15: Glasering: Vi starter med et oplæg om glasering. Bagefter arbejder vi videre på vores projekter.
13.00-14.30: Anne Dorthe Michelsen: Hvem kan forklare en solnedgang? De fleste kender Anne Dorte Michelsens sange og tekster. I årtier har de besunget det liv, vi deler og ind imellem også kæmper med hver for sig. I sit musikalske foredrag – ‘Hvem kan forklare en solnedgang?’ – indfletter Anne Dorte Michelsen sine egne sange og historierne bag. Det er historien om, hvordan hun helt fra barndommen fandt trøst og styrke i musikken. Både i sin egen musik og tidens rock og popmusik, men i lige så høj grad i de traditionelle danske sange og salmer. Og det er fortællingen om, hvordan sangene – både de ‘nye’ og de ‘gamle’ – gennem årene sendte hende på sporet af troen og kirken. Hvordan kan denne tro finde en plads i vores moderne liv? Hvordan kan vi åbne hjertet for nåden og mysteriet? Hvordan giver vi os over til troen og alt det, vi ikke kan forklare, men snarere fornemme, end forstå? Denne eftermiddag er ikke en koncert, men en fortælling med små musikalske eksempler og en lejlighed til et intimt og personligt møde med mennesket bag sange, de fleste har lyttet til, mange har følt sig rummet i og ramt af, og stort set alle har danset til og sunget med på.  
19.00: Festmiddag

Lørdag 2/7      
8.00–9.00: Udtjekning fra værelserne.
9.00-11.00: Afrunding i værkstedet: Fælles rengøring og den allersidste finpudsning, inden ovnen tændes med alle emner.                         

11.15-12.00: Ugeafslutning, billeder fra ugen og fælles afsked.  
12.15: Frokost og afsked.  

Hver dag er der morgenmad fra 7.45-8.30; frokostbuffet kl. 11.30; samt aftensmad kl. 17.30. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser gennem sund, varieret og velsmagende kost.

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.

Tilmelding og betaling

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mailadresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post 2 uger før kursusstart. Hvis du selv vælger at aflyse dit ophold, mister du dit indbetalte indmeldelsesgebyr på 500 kr. Aflyser du mindst 4 uger før opholdets begyndelse refunderes hele kursusgebyret på nær indmeldelsesgebyret. Ved afbud senere end 4 uger før kursets start, mister du det samlede indbetalte kursusgebyr.

Her kan du finde vores generelle betalings- og afbestillingsbetingelser 

Har du diabetes eller allergier i fht. mad - kan du læse mere om Brandbjergs køkken her.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk

Kursusperioder og priser

5 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.800 ,-
Tillæg for enkeltværelse:    kr. 1000 ,-

Kurset foregår i dagene
Tirsdag 28. juni – Lørdag d. 2. juli 2022 

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

 

Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
www.sydtrafik.dk/fle

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

Brandbjerg Højskole
4.9
Based on 28 reviews
drevet af Facebook

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Brandbjerg Højskole
4.9
Based on 28 reviews
drevet af Facebook

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.