Keramik

Mandag 1. – søndag 7.august 2022
Kom med væk fra den travle hverdag og en tur ned i materialet med hænderne. 

TILMELD DIG HER

Kurset er udsolgt – tilmeld dig for at komme på venteliste

Der er stadig pladser på Keramik for begyndere i uge 26 HER

Velkommen til en dejlig uge på Brandbjerg Højskole. Kurset er selvfølgeligt først og fremmest et keramikkursus, hvor vi skal en tur væk fra vores travle hverdag og en tur ned i materialet med vores hænder. Men det er også en herlig uge, hvor vi sammen med kursister fra de andre kurser, skal høre spændende foredrag med DRs korrespondent Steffen Gram der vil tage temperaturen på verden lige nu samt Aske Krejlgaard der boede et år i den franske flygtningelejr “The Jungle” og nåede frem til en ny mening i livet. Vi skal selvfølgeligt også have morgensamlinger og sangaften m.m.  

I keramikværkstedet bliver vi introduceret til de mest basale teknikker som mennesket stort set har arbejdet med, lige siden vi første gang begyndte at forme og bearbejde leret. Der bliver gode snakke hen over bordet, højt humør og den helt særlige højskolestemning man aldrig bliver træt af. Værkstedet lever altid og sammen oplever vi at tingene dukker frem af leret imens ovnen langsomt fyldes op. 

Til sidst glaserer vi vores skåle eller skulpturer og brænder dem i den særlige japanske rakuteknik. Her tager vi vores ting ud af ovnen imens de stadig er rødglødende og reducerer dem i savsmuld. En teknik man aldrig går forgæves til og som både inspirerer og begejstrer alle der har mod på at kaste sig ud i det. Vi garanterer en uge fyldt med energi, udfordringer og en levende højskole.  

Medvirkende:
· Steffen Gram:
DR’s udenrigsreporter gennem mere end 30 år og en blændende fortæller. I DR begyndte han som Asien-reporter, var USA-korrespondent 1983–1987, journalist ved udlandsredaktionen 1988-1990, korrespondent i Moskva 1990–1994 og fra 1996 redaktør og senere vært for udenrigsmagasinet Horisont. I perioden 2005–2013 var han atter DR’s korrespondent i USA, og siden har han været vært på programmet “ Verden ifølge Gram” på DR P1.

· Carsten Jørgensen: Højskolens ene keramiklærer.

· Aske Jonatan Kreilgaard: Er kunstner og Social iværksætter. Som social iværksætter startede Aske Ngo’en ”Refugee Youth Service” der tog sig af uledsagede børn i den berygtede flygtningelejr i Calais også kendt som The Jungle. Aske boede et år i flygtningelejren i et telt og det lykkes ham med hjælp fra andre frivillige og organisationer som Red Barnet at tage sig af over 1000 uledsagede flygtningebørn.

 

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Aske Krejlgaard: The Jungle
· Steffen Gram: ”Verden ifølge Gram”

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· OutdoorBIO
· Sangaften
· Festaften 

KURSUSPROGRAM

Mandag 1/8:
14.00: Ankomst  
15.00-17:00 Velkomst og rundvisning på skolen og Brandbjergs Historie: Vi går en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie og den tragiske fortælling om den grå dame. 
19.30-21:00: Musikalsk ryste–sammen: Vi lærer hinanden at kende og kommer godt i gang med en herlig sommeruge.  
21.00: Brandbjerg Café: Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.  

 

Tirsdag d. 2/8:
8.30: Morgensamling 
9.30-15.00: Keramikworkshop: Vi skal introduceres til værkstedet og præsenteres for materialet og forskellige teknikker. 16.00-17.30: Sæt i gang: Vi bliver klogere på verden og os selv.  
19.30-21.00: Aske Krejlgaard: The Jungle: Hvorfor ville den dengang 22 årige Aske Jonatan Kreilgaard forlade kæreste, job, uddannelse og give sine ejendele væk for at drage ud i verden? Han var tom indeni, og rejser derfor til fods igennem Europa søgende efter noget, der kan skabe mening i hans tilværelse. Rejsen fører ham fra Danmark, igennem EU, til Frankrig og flygtningelejren The Jungle hvor han bor et år før han til sidst efter mange rejser ender på toppen af et bjerg i Mexico, hvor han med shamaners hjælp indser kraften i tilgivelse og vender hjem igen. Igennem hans rejse kommer vi tæt ind på livet af familier, der har et andet, men dog nært forhold til begreberne håb og fortabelse. Askes rejse bliver dermed også en følelsesmæssig erkendelsesrejse ind i sjælen på disse menneskeskæbner, han møder. Det bliver især børnene i flygtningelejren og de oplevelser, han deler med dem, der lærer ham hvad rigtig sorg og glæde betyder, og hvordan man overlever livets værste kår. Fyldt af indtryk starter han derfor organisationen R.Y.S, der ender med at tager sig af over 1000 uledsagede børn. Som tilhører bliver vi igennem historien og musikken ført helt ind i problemerne i verden, og i os selv. Vi kommer derind hvor det gør ondt og, hvor man finder ud af, hvad det vil sige at overleve, når alt er skåret fra. Vi møder kraften i næstekærlighed og håb, der kan få os igennem selv de værste ting i livet. Alt sammen noget der sætter vores eget liv i perspektiv. 
21.00: Brandbjerg Café: Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.  

Onsdag d. 3/8:
8.30: Morgensamling 
9.30-15.00: Keramikworkshop: De første ting er allerede klar til første brænding og vi skal arbejde med glasurprøver og fortsætte med at have fingre i leret.
19.30-21.00: Gi´ os lyset tilbage – højskolesang under åben himmel: Vi flytter klaveret ud i atriumgården og holder en stemningsfuld sangaften under åben himmel. Sangene vil kredse om frihed og sommer! 
21.00: Outdoor bio: Hvis vejret tillader det, viser vi film under åben himmel, mens sommernatten sænker sig.  

 

Torsdag d. 4/8:
8.30: Morgensamling 
9.30-16.00: Heldagsudflugt: Dagen står på udflugt til Vejle, der gennem de senere år har gennemgået en markant udvikling fra industriby til geografisk navle i den såkaldte “østjyske millionby” – Danmarks næststørste vækstområde udenfor København – der strækker sig fra Randers i nord til Haderslev i syd. Her er de gamle bomuldsspinderier i dag indtaget af kreative iværksættere; vandre-, og mountainbike-spor strækker sig gennem ådalens skovtanger; og markant arkitektur skyder op ved fjordmundingen.
Vi begynder dagen ved Fjordenhus tegnet af Olafur Eliasson for en gren af Lego-familien. Er det en bygning, eller er det et kunstværk? Vi oplever det fra nærmeste hold og får historien bag huset i fjorden. Ført an af lokale guider sætter vi herfra kursen mod nordøst langs havnefronten. Vi kommer blandt andet forbi Vejle’s vartegn, Bølgen, inden vi sætter os til bords i Restaurant Skyttehuset, hvor vi nyder en lækker frokost med udsigt over fjorden og hører den historiske fortælling om stedet. Efter frokosten bliver der mulighed for enten at tage på en smuk vandretur med naturvejleder hjem til Brandbjerg langs Grejsdalsstien – eller at gå på opdagelse i Vejle’s sprudlende kulturliv. Vandreturen strækker sig over 12 kilometer og godt 100 højdemeter fra fjord til brandbjerg
. Og på kulturturen vil det blandt andet være muligt at få en rundvisning på enten Vejle Kunstmuseum eller i Spinderihallerne, der er kulturhus og kraftcenter for små kreative iværksættere. Der vil være mulighed for selv at gå lidt på opdagelse i Vejle bymidte, inden turen går hjem til Brandbjerg.
19.30-21.00: Dilemmacafé: I grupper vil vi blive udfordret med spændende dilemmaer indenfor mange genrer: “Den kvindelige chef der forelsker sig i en ansat”, “Petras mor bliver krænket over at skolen spiller Spasserbold i idræt” og mange andre sjove dilemmaer. Hver gruppe er sit eget lille monopol og debatten kan blive heftig.

Fredag d. 5/8:
8.30: Morgensamling
9.30-11.15: Foredrag ved Steffen Gram: ”Verden ifølge Gram”:
Vi har bedt Steffen Gram om tage temperaturen på verden, som han ser den lige nu og vi kan love at Steffen Gram har noget på hjerte! Joe Biden, Vladimir Putin og Boris Johnson med flere er altid garanter for at der er noget at tage fat på, når Steffen Gram ruller sig ud.  
13.30-21.00: Keramikworkshop inkl. aftenhygge:
Vi skal introduceres til porcelæn hvor vi kan nå at arbejde med mindre ting som eksempelvis tryk eller pladeteknik.

Lørdag d. 6/8:
8.30: Morgensamling
9.30-15.00: Keramikworkshop:
Rakubrænding i udendørs ovn og brænding af porcelæn.
16.00: Vi gør klar til festaften.
19.00: Festaften    

Søndag d. 7/8
9.00-10.00: Ugeafslutning og fælles afsked v. kursusleder
10.00 Farvel og tak for denne gang    

 

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.30-8.30, lækker frokostbuffet kl. 12.00 samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. 21 er der aftenkaffe. 

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer.  

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.950 ,-
Tillæg for enkeltværelse*:    kr. 1000 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag 1.  – søndag 7. august 2022

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
www.sydtrafik.dk/flextrafik/flextur/hvordan-bestiller-du

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

Brandbjerg Højskole
4.9
Based on 28 reviews
drevet af Facebook

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Brandbjerg Højskole
4.9
Based on 28 reviews
drevet af Facebook

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.