Klassisk Kor

Mandag d. 17. – fredag d. 21. februar 2020

Her er en uge hvor der er mulighed for at synge sammen med andre der også elsker at synge i kor.

TILMELD DIG HER
Elsker du at synge i kor? Elsker du de danske sange? Og kunne du tænke dig at dig at synge dem på en højskole sammen med andre, der har lyst til at synge i kor fra hele landet? Så er dette kursus helt sikkert noget for dig! Repertoiret tager udgangspunkt i Bo Holtens Sange for kor, hvor de enkelte stemmer i sig selv er smukke sangbare melodier, og hvor stemmerne tilsammen i helhed klinger så smukt, at det er nogle af de bedste korarrangementer, der er lavet. Vi skal arbejde med nogle af de allermest kendte; ”Den danske sang”, ”Sneflokke kommer vrimlende” over Holtens ”Fire højskolesange” til det den mindre kendte ”Købmandsdøtrenes ritornel”. Kurset er krydret med klassiske højskole aktiviteter som morgensang, fortællinger og en vandreture med naturvejleder i Brandbjerg Skov.

Medvirkende:

Jakob Hedegaard: Uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium i dirigering ved Søren K. Hansen og Carsten Seyer-Hansen. Studeret dirigering på Masterniveau ved Musikhögskolan i Piteå i Sverige ved Erik Westberg og Peter Sundkvist. Har desuden taget masterkursus i dirigering ved Stefan Parkman(SE) og Pier Paulo Scattolin(IT). Stifter af vokalensemblet Cantus Coronatus(DK). Dirigent for Vester Skerninge Sangkor og  indstuderer operakoret til friluftsopera på Valdemars slot. Som koncertpianist- og organist aktiv i genrerne klassisk, klesmer og folk. Organist og korleder ved Ollerup og Kirkeby kirke.

Peter Borberg: Peter Borberg er uddannet mag.art. i dansk og journalist. Stifter og medindehaver af Asbjørn & Borberg der gør sig i strategisk kommunikation, pressehåndtering og foredrag. Sammen har de udgivet flere bøger om blandt andet OB, Scankab Cables, Storebæltsbroen og sportsskader.
Peter Borberg har modtaget Storm P Prisen for sin årelange formidling af Storm P’s liv og virke – ikke mindst i form af bogen “Storm P – en biografi”. Prisen bliver uddelt af Foreningen Storm P Museets Venner og tegneren Robert Storm Petersens Museumsfond

Westy Esbensen: Naturvejleder gennem mange år og tidligere lærer på Brandbjerg Højskole

Yogalærer Tinna Maria Brinch Sørensen: Tinna Maria er 37 år og ejer af ‘Personlig Ro’, hvor yoga og meditation er omdrejningspunktet for sundhed og velvære. Yoga har været en stor og vigtig del af Tinna Marias liv i 15 år. Hun er uddannet yogalærer fra ‘YOGAinsideOUT’ i Silkeborg, og hendes yogaundervisning er en blanding af Hatha, Yin og Restorativ yoga med det primære fokus på vejrtrækning, pauser og god tid i stillingerne. Dertil kommer fokus på vigtigheden af at skabe balance i krop og sind gennem styrke- og flowøvelser. Tinna Maria er desuden uddannet meditation- og mindfulnessinstruktør hos Henning Daverne, Detox-Mentor, Selvsabotage-Coach og Kost-Pilot. Til daglig bor hun sammen med sin mand, Claus, og 3 børn på en landejendom mellem Give og Billund. Se mere om Tinna Maria på: www.personligro.dk

Prisen inkluderer:

· 4 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl. festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Ugens indhold:
· Jacob Hedegaard: Korleder
· Peter Borberg: spændende foredrag om Storm P.
· Tinna Maria Brinch Sørensen: Yoga 

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Udflugt i herregårdslandskabet med naturvejleder
· Terningfortællinger

KURSUSPROGRAM

Mandag 17. februar
11.00-12.00:
Ankomst
13.00-14.30:
Rundvisning på skolen og Brandbjergs Historie: Vi går en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjerg og får mødt hinanden på kryds og tværs.
15-17.00: Kor v. Jakob Hedegaard
19.00- 20.30:”Terningfortællinger” v.Brandbjerg. Denne aften byder på overraskende fortællinger fra dig og dine medkursister, og det bliver styret af en vis form for tilfældighed, da terningerne viser vej.

Tirsdag 18. februar:
8.30-10.00: Morgensamling v. Brandbjerg
10.15-12.00: Kor v. Jakob Hedegaard
13.00-16.00: Kor v. Jakob Hedegaard

19.30-21.00: Foredrag om hele Danmarks Storm P. ved Peter Borberg: Et foredrag om humoristen, der kæmpede for at blive taget alvorligt. Robert Storm Petersen (1882-1949) – bedst kendt som Storm P. – regnes af mange for den største danske humorist nogensinde, men bag de sjove tegninger og historier gemte sig et kompliceret og følsomt menneske, der bar på sine hemmeligheder, og som gennem hele livet drømte om at blive forløst i såvel kunsten som i kærligheden. Foredraget følger Storm P. fra vugge til grav, og det hele krydres med masser af eksempler fra hans enorme produktion. Peter Borberg er forfatteren bag den store og anmelderroste bog, Storm P. – en biografi (2017)

Onsdag 19. februar:
8.30-9.15: Morgensamling v. Brandbjerg
9.30-12.00: Kor v. Jakob Hedegaard
13.00-14.30:
På vandretur i Brandbjerg Højskoles smukke park og skov med vores lokale naturvejleder Westy Esbensen, som er en eminent fortæller.
15.00-17.00: Kor v. Jakob Hedegaard
19.30– 20.30: Friaften med mulighed for at se film på storskærm
 

Torsdag 20. februar:
8.30-9.15: Morgensamling v. Brandbjerg
9.30-12.00: Kor v. Jakob Hedegaard
13.00-14.00:
Yoga v. Tinna Maria ( skal bekræftes)  – her behøves ingen forkundskaber – alle kan være med.
14.30-16.30: Kor v. Jakob Hedegaard
17.00: Festforberedelse
18.30: Festmiddag
 

Fredag 21. februar:
8.30: Pakke og tjekke ud fra værelserne.
9.00-11.00: Højskolesange
11.15: Fotos fra ugen, evaluering og erfaringsopsamling.
12.15: Frokost
13.00: Afrejse (ved bestilt transport køres der til Vejle Banegård kl. 13.00, det tager ca. 25 min).

Hver dag er der dejlig varieret morgenmad fra 7.45-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 12, samt dejlig aftensmad kl. 18.00. hver eftermiddag og aften er der kaffe med kage, brød, boller eller lignende.
Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser.

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.

Kursusperioder og priser

4 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4500,-
Enkeltværelse*: tillæg kr. 700 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag 17. – fredag 21. februar 2020

 

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport
Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
www.sydtrafik.dk/flextrafik/flextur/hvordan-bestiller-du

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.