Klimaaktivisme

Greta Thunbergs klimastrejke har sat ild i et nyt ungdomsoprør. I faget ’klimaaktivisme’ på Brandbjerg Højskole kaster vi os ud i klimakampen!  Unge klimaaktivister over hele kloden forlanger vredt, at ”de voksne” kommer ind i kampen. I de internationale klimaforhandlinger, på regeringskontorerne og i virksomhederne.

Hvad er svaret, når unge mennesker spørger, hvorfor vi ikke handler på den truende klimakrise? Hvordan har klimavidenskaben og klimapolitikken udfoldet sig de seneste 30 år? Og hvor står vi lige nu: Privat, politisk og internationalt?

På højskolen samarbejder vi med organisationer, der lægger pres på virksomheder og politikere for forandring.

Du får politisk jord under neglene og skal aktivt deltage i en klimapolitisk kampagne.

Du er med til idéudvikling, projektstyring og selve udførelsen af kampagnen.

Du lærer nogle af de redskaber, der bringer den politiske aktivist fra frustration til handlekraft. Gammeldags lobbyisme, civil ulydighed, SOME-aktivisme, strejker eller kaffemøder med naboen. Alt er i spil – også noget, vi aldrig har prøvet før.

Vi kan stadig håbe, at ”de voksne” vågner op og handler, før det er for sent. Men håbet kommer ikke dumpende ned fra himlen – det er noget, man bruger til at slå døre ind med!

På højskolen skubber vi dig videre i dit virke som klimaaktivist.

Måske er du den næste Greta Thunberg?

Fagmiljøet Bæredygtighed

Brandbjerg Højskole har en markant bæredygtig profil. Vi ønsker at være en af landets mest bæredygtige højskoler og det forsøger vi at udleve på mange planer. I fht undervisning udmønter det sig i dette fagmiljø, som indeholder en række fag indenfor det bæredygtige felt. Vi arbejder især med bæredygtighed i praksis - så du får jord under neglene, bygger bæredygtigt og i det hele taget får værktøjer du kan bruge i resten af dit liv. 

Fagmiljøet Politik og samfund

Vil du være en del af et højskolemiljø, hvor du kan dyrke politiske og samfundsmæssige fag sammen med andre ligesindede? På Brandbjerg Højskole har vi en række spændende politik- og samfundsmæssige fag, som du kan dyrke sammen med interesser indenfor andre genrer. 

Underviser

Anne Neimann

Anne Neimann

Anne arbejder med kunst, lyd, by, formidling og alt herimellem. Hun elsker, når der er kort fra tanke til handling, at omsætte idéer til virkelige eksperimenter og skabe oplevelser, der kan sætte noget i gang hos os selv, i vores medmennesker og i den verden, der omgiver os.

Anne er cand.mag. i Æstetik og Kultur/Moderne Kultur og Kulturformidling og har arbejdet som freelance radiodokumentarist, kurator og selvstændig kulturformidler siden hun blev færdiguddannet i 2012. Hun står bag projekter som Københavns Radiobiograf, LYDKUNST PODCAST og GenFortalt.nu og driver ved siden af højskolen virksomheden LYDPOL.

Alt indkomst og tiloversblevet tøj blev doneret til rødekors

{

I klimaaktivisme blev vi enige om at vi ville lave en aktivistisk aktion for at få opmærksomhed på tøjindustriens som en af verdens største forurenende industriier. Vi satte i værk at lave et modeshow med genbrugstøj på gågaden i Vejle, med tøj doneret af elever fra højskolen. Vi solgte tøjet under modeshowet og alt indkomst og tiloversblevet tøj blev doneret til rødekors.

Noah

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

[wd_asp id=2]

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!