Klimafiktion

”Hvad ville du skrive til dem der kommer efter dig?” Spørgsmålet hænger i luften efter underviser Anne har spurgt dem. Det er på engang spændende og også lidt svært, når man skal prøve at forholde sig til hvad vores rolle er til klimaforandring og den tilstand som verden er i. Simone synes at de fiktive fortællinger på en eller anden måde gør det nemmere at forholde sig til og hjælper hende til at forstå, hvordan hun tænker sig selv i det. Man kan ligesom leve sig ind i en anden verden, for at forstå sin egen bedre.   

Faget Klimafiktion tager udgangspunkt i en ny litterær trend, der prøver at indfange en ny måde at være med naturen på. I faget skal vi både lytte, læse og skrive. Mest læse, men også selv begive os ud i at skrive klimafiktion.

Vi skal snakke om forholdet til naturen og bruge det, når vi læser tekster der er skrevet indenfor de sidste 10 år. Teksterne kommer rundt om fra i verden.

Det er på en gang teoretisk, performativt og installatorisk, når der måske som en sidste del af faget bliver lejlighed til at iscenesætte det skrevne – måske endda i den omgivende natur.   

Her har du mulighed for at udfordre dine litterære evner, samtidig med at du dykker ned i højaktuelle klimatrends og udfordringer. Du får lejlighed til at arbejde med genrer indenfor Utopi, Dystopi, Hekseri – magi og Naturerindring.

Faget kræver ikke noget særligt andet end nysgerrighed og lysten til at lege med ordene og deres betydning for vores forståelse af naturen og verden.

Fagmiljøet Bæredygtighed

Brandbjerg Højskole har en markant bæredygtig profil. Vi ønsker at være en af landets mest bæredygtige højskoler og det forsøger vi at udleve på mange planer. I fht undervisning udmønter det sig i dette fagmiljø, som indeholder en række fag indenfor det bæredygtige felt. Vi arbejder især med bæredygtighed i praksis - så du får jord under neglene, bygger bæredygtigt og i det hele taget får værktøjer du kan bruge i resten af dit liv. 

Fagmiljøet Politik og samfund

Vil du være en del af et højskolemiljø, hvor du kan dyrke politiske og samfundsmæssige fag sammen med andre ligesindede? På Brandbjerg Højskole har vi en række spændende politik- og samfundsmæssige fag, som du kan dyrke sammen med interesser indenfor andre genrer. 

Underviser

Anne Neimann

Anne Neimann

Anne arbejder med kunst, lyd, by, formidling og alt herimellem. Hun elsker, når der er kort fra tanke til handling, at omsætte idéer til virkelige eksperimenter og skabe oplevelser, der kan sætte noget i gang hos os selv, i vores medmennesker og i den verden, der omgiver os.

Anne er cand.mag. i Æstetik og Kultur/Moderne Kultur og Kulturformidling og har arbejdet som freelance radiodokumentarist, kurator og selvstændig kulturformidler siden hun blev færdiguddannet i 2012. Hun står bag projekter som Københavns Radiobiograf, LYDKUNST PODCAST og GenFortalt.nu og driver ved siden af højskolen virksomheden LYDPOL.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.