Kunst og håndværk

Udtryk dig kreativt

Vil du være en del af et højskolemiljø, hvor du kan dyrke dine kreative sider sammen med andre ligesindede? På Brandbjerg Højskole har vi en række spændende fag indenfor kunst, kunsthåndværk og kreative fag, som du kan dyrke sammen med interesser indenfor andre genrer. 

Kunst, kunsthåndværk  og andre spændende fag
Vores fagmiljøer handler om at skabe rum til både fordybelse og variation. Således kan du få kunstneriske og kreative fag i mange af vores fagmoduler, men ikke alle. Vi tror på at vi er hele mennesker som ikke kun interesserer sig for et emne, og det kan du dyrke på Brandbjerg. Herunder kan du se hvordan de kunstneriske og kreative fag fordeler sig i de fire semestre. Se vores skema  for en detaljeret oversigt over alle fag.

Kunst og håndværk

KERAMIK

I sidefaget keramik vil du få en grundig introduktion til forskellige keramiske teknikker, f.eks. plade-, klemme-, modelerings- samt drejeteknik og derved lære om lerets muligheder og begrænsninger. Vi arbejder også med støbning af forskellige emner som skåle, vaser m.v. i porcelænsler.

GENBRUGSDESIGN

At genbruge – at give noget, andre smider væk et nyt liv – er det mest bæredygtige overhovedet. Du lærer om mange slags materialer, og om hvordan de kan genbruges på en ny måde. Brandbjerg Højskole lægger genbrug ind på din rygrad – du får et helt nyt tankesæt. 

TEGNING

Højskolefaget tegning går i dybden med krop og portræt. Uanset om dit niveau er tændstikmænd eller højere, er tegning noget for dig. Du vil opleve, at det du ser – det, der kommer ind via øjnene, kommer ud igen gennem armen og blyanten og ned på papir.  Skal du tegne i dit senere liv efter højskolen som arkitekt eller designer, eller har du bare lyst til at tegne og blive bedre?

MALERI

Har du altid drømt om at male? Måske tør du ikke, eller måske har du bare ikke kastet dig over det? Det kan også være, du har prøvet, men mangler hjælp til at komme videre? Men har du lysten, så skal du give los og kaste dig ud i faget maleri på Brandbjerg Højskole. På maleri tager vi livtag med lærredet og farverne med en legende og fri tilgang, hvor processen er vigtigst.

FILM

Du sidder i en mørkerød lænestol, der er en vidunderlig duft af popcorn og lyset dæmpes langsomt. Gardinet ruller til siden og magien begynder.

De fleste af os elsker at gå i biografen. Selvom store fladskærme og projektorer er blevet hvermandseje, valfarter danskerne stadig til biograferne og betaler flere hundrede kroner for at se en film imens de spiser popcorn og drikker cola i alt for store mængder. Men hvorfor er det, at film fascinerer os sådan? Hvad er det, den gode, sublime film kan?

TEATER

Vær med til at skabe en forestilling fra bunden på 1 intens uge, hvor du både arbejder med dine personlige comfortzones og tilegner dig skuespilsfærdigheder. Vi stykker vores forestilling sammen af flere, små performances, så du virkelig har mulighed for at prøve dig selv og dine talenter af på mange forskellige måder. Når ugen er omme har du ikke alene taget syvmileskridt, du har også oplevet at være en del af et unikt fællesskab, hvor alting sker.

GØR DET SELV - TØR DET SELV

Vil du gerne gøre det selv – men tør du ikke? Er du træt af at ringe efter din mor, når dine nye køkkenlamper skal monteres? Vil du selv gribe slagboremaskinen, når hylderne skal op på væggen? Gider du ikke købe et massefabrikeret spisebord med bænke, når der ligger gode materialer og flyder her, der og allevegne?

SCENOGRAFI

Scenografi er en del af det store teaterprojekt i efterårsperioden. Læs mere om teaterprojektet her. I scenografi-gruppen har vi det overordnede ansvar for det visuelle udtryk i forestillingen i alt lige fra rum, kostumer, rekvisitter og lys. Vi arbejder med intentionel arrangering af rumlige elementer, og intet er overladt til tilfældighederne!

PERFORMANCE

Er du nysgerrig efter at sætte dig selv på spil, spille en anden end dig selv og spille med som skuespiller i temaugen i efteråret? Måske har du en rolle som vært og guider deltagerne igennem dagen, måske er du entertainer, historiefortæller, en hemmelig aktør, som gemmer sig som “civil”, eller måske sætter du et emne på dagsordenen i en hjemmebrygget monolog.

FILMPRODUKTION

Få hands-on erfaring med alle de tekniske aspekter af praktisk av-formidling: Ideudvikling, manusskriptskrivning, format- og genrekendskab, kamera- og lydteori, storyboarding samt optagelse og redigering.

SKRIVEVÆRKSTED

Elsker du at skrive, og vil du gerne øve dig på at dele dine fortællinger med andre? I skriveværkstedet går vi på opdagelse i den trang til at fortælle historier, der ligger dybt forankret i os mennesker - og vi øver os i at omsætte dem til fede tekster, der kan deles med andre.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg svarer på alt :)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage:

Vi sender den til dig snarest!