Kunst og håndværk

Udtryk dig kreativt

På Kunst og håndværk kan du lade dine kreative evner udfolde sig og blive udfordret på de gængse kunstarters muligheder og grænser. På Brandbjerg Højskole kan du være en del af et højskolemiljø, der byder på en række spændende fag indenfor blandt andet keramik, træhåndværk, filmproduktion, maleri, teater, performance og tegning, og du kan kombinere det med fag indenfor nogle af de andre fagmiljøer på Brandbjerg. Albert Einstein sagde engang at “Creativity is intelligence having fun”. På fagmiljøet Kunst og håndværk kan du vælge de kreative fag, og dermed styrke din kreative og legende energi.

På Brandbjerg har du mulighed for at fordybe dig i (næsten) alle grene af de kunstneriske fag. Har du lyst til at lege med ler eller har du måske en filmproducer eller skuespiller gemt indeni, eller måske vil du lade dig selv stille spørgsmål til, hvad der egentlig gør en god film til en god film, og hvorfor nogle film hitter mens andre flopper? Der er ingen krav om, at du skal være den nye Claude Monét eller Quentin Tarantino, blot at du har lyst til at lade dig udfordre og skabe – alene eller sammen med andre. 

Se vores skema for en detaljeret oversigt over alle fag. Vi forbeholder os ret til ændringer i skemaerne.

Kunst og håndværk

KERAMIK A-FAG

I keramik som A-fag er der mulighed for at fordybe sig i teknikker, materialer og processor. Her vil du få en grundig introduktion til forskellige keramiske teknikker, f.eks. plade-, klemme-, modelerings- samt drejeteknik og derved lære om lerets muligheder og begrænsninger. Vi arbejder også med støbning af forskellige emner som skåle, vaser m.v. i porcelænsler.

KERAMIK C-FAG

I sidefaget keramik vil du få en grundig introduktion til forskellige keramiske teknikker, f.eks. plade-, klemme-, modelerings- samt drejeteknik og derved lære om lerets muligheder og begrænsninger. Vi arbejder også med støbning af forskellige emner som skåle, vaser m.v. i porcelænsler.

TEGNING

Højskolefaget tegning går i dybden med krop og portræt. Uanset om dit niveau er tændstikmænd eller højere, er tegning noget for dig. Du vil opleve, at det du ser – det, der kommer ind via øjnene, kommer ud igen gennem armen og blyanten og ned på papir.  Skal du tegne i dit senere liv efter højskolen som arkitekt eller designer, eller har du bare lyst til at tegne og blive bedre?

MALERI

Har du altid drømt om at male? Måske tør du ikke, eller måske har du bare ikke kastet dig over det? Det kan også være, du har prøvet, men mangler hjælp til at komme videre? Men har du lysten, så skal du give los og kaste dig ud i faget Maleri på Brandbjerg Højskole. På Maleri tager vi livtag med lærredet og farverne med en legende og fri tilgang, hvor processen er vigtigst.

TRÆHÅNDVÆRK

Træ har i årtusinder været brugt som byggemateriale. Det er en lettilgængelig og fornybar ressource, der samtidig er letbearbejdelig med simple redskaber. Ikke desto mindre ligger arbejdet med træ og det at skabe noget med egne hænders kraft fjernt for mange i dag. 

TEATER

Vær med til at skabe en forestilling fra bunden på 1 intens uge, hvor du både arbejder med dine personlige comfortzones og tilegner dig skuespilsfærdigheder. Vi stykker vores forestilling sammen af flere, små performances, så du virkelig har mulighed for at prøve dig selv og dine talenter af på mange forskellige måder. Når ugen er omme har du ikke alene taget syvmileskridt, du har også oplevet at være en del af et unikt fællesskab, hvor alting sker.

GØR DET SELV – TØR DET SELV

Vil du gerne gøre det selv – men tør du ikke? Er du træt af at ringe efter din mor, når dine nye køkkenlamper skal monteres? Vil du selv gribe slagboremaskinen, når hylderne skal op på væggen? Gider du ikke købe et massefabrikeret spisebord med bænke, når der ligger gode materialer og flyder her, der og allevegne?

SCENOGRAFI

Scenografi er en del af det store teaterprojekt i efterårsperioden. I scenografi-gruppen har vi det overordnede ansvar for det visuelle udtryk i forestillingen i alt lige fra rum, kostumer, rekvisitter og lys. Vi arbejder med intentionel arrangering af rumlige elementer, og intet er overladt til tilfældighederne!

GENBRUGSDESIGN

At genbruge – at give noget, andre smider væk et nyt liv – er det mest bæredygtige overhovedet. Du lærer om mange slags materialer, og om hvordan de kan genbruges på en ny måde. Brandbjerg Højskole lægger genbrug ind på din rygrad – du får et helt nyt tankesæt. 

PERFORMANCE

Er du nysgerrig efter at sætte dig selv på spil, spille en anden end dig selv og spille med som skuespiller i temaugen i efteråret? Måske har du en rolle som vært og guider deltagerne igennem dagen, måske er du entertainer, historiefortæller, en hemmelig aktør, som gemmer sig som “civil”, eller måske sætter du et emne på dagsordenen i en hjemmebrygget monolog.

CROQUIS

Croqui er først og fremmest et tegnefag der er fokuseret på den menneskelige krop. Det handler om at bygge en forståelse for anatomi og tegneteknikker. Vi træner i at kunne se landmærker og rytme i bevægelsen. Først der kan vi få en forståelse for bevægelsen. 

Hvis du har brug for at tale med nogle om det rigtige valg af højskole – kender vi en der er mega god til det!

Kenneth Madsen Hun svarede på alle de spørgsmål jeg havde, og overbeviste mig om at højskolen også var noget for mig, selvom jeg var fyldt 30.

Birgitte sidder klar til at hjælpe dig (næsten) hele døgnet på:
Telefon og SMS:
2988 1073
Mail: be@brandbjerg.dk.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!