Kys det nu!
Søndag d. 2. – fredag 7. juli 2023
– En sommeruge med koncerter, foredrag og højskolesang i grønne omgivelser
Pladser tilbage
Dagskursist-pladser tilbage (tryk for at læse mere)
Brandbjerg Højskole inviterer til et helt særligt kursus – en højskolefestival med såvel store som små intime koncerter med kendte navne, spændende foredrag og højskolesang.
Vi samler nemlig musik- og kulturelskere i et koncerttelt med udsigt ud over Grejsdalens smukke natur, hvor vi skal nyde store koncerter og gode foredrag. Du kan også glæde dig til kombinationen af rigtig højskolestemning og dejlige højskoleaktiviteter som morgensamling og fællessang, en aktiv dag i midten med vandring, mountainbike, yoga, klatring eller gospelkor! Hver morgen er der mulighed for lidt morgenaktivitet, og hver aften rundes af med Brandbjerg café i teltet med livemusik og hyggelige oplevelser. Ugen afsluttes med et brag af en fest med livemusik og dans!
Ugen byder på musik i særklasse, når nogle af Danmarks bedste musikere som Anne Linnet, Steffen Brandt feat. Charlotte Schultz, Alberte Winding, Søs Fenger, Tue West og Julie Maria kommer og holder intime koncerter i det pragtfulde koncerttelt.
Ugen er også krydret med fire spændende foredrag, når foredragsholdere som ”3 X Koppel” (tre generationer af familien Koppel som bl.a. startede Savage Rose) spiller og fortæller. Kurt Strand (kendt fra Deadline på DR m.m.) revser danskerne for den offentlige debat, Steen Møller der startede økosamfundet Friland, som man fulgte i TV i 00érne samt en musikhistorier, som vil varme op til Anne Linnet med et foredrag om hendes plads i den danske musikhistorie.
En enkelt dag skal vi være aktive på højskolemanér, når en blanding af højskolens egne lærere samt undervisere udefra inviterer til workshops. Man kan vælge imellem mountainbike, jam-band (medbring dit eget instrument), yoga og mindfulness, i haven med højskolens gartner i den regenerative have på højskolen, to dejlige vandreture eller en sangskriverworkshop med sangeren Tue West.
Du får altså vaskeægte festivalstemning med musik (og måske en fadøl eller et glas vin) i et telt med behagelige stole og bjergtagende udsigt. Desuden kan du se frem til herlige højskoleoplevelser og en blød seng på lækre dobbeltværelser med eget toilet og bad samt Brandbjerg Højskoles øko-sølvmærkede mad i spisesalen på højskolen.
Glæd dig til et brag af et sommerkursus!
Prisen inkluderer:
· 5 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl. festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.
Koncerter:
· Anne Linnet
· Steffen Brandt fea. Charlotte Schultz
· Alberte Winding
· Søs Fenger
· Tue West
· Julie Maria
· Denis McLaughlin
Foredrag:
· Anders Koppel, Marie Carmen Koppel og Molly Koppel: Familien Koppel i ord og toner gennem 100 år
· Kurt Strand: Så tal dog ordentligt!
· Steen Møller: Kærlighed og spildevand
· Musikhistoriker
Workshops onsdag:
· Sangskriverworkshop med Tue West
· Vandring: Vælg imellem to ture: Kongernes Jelling og Grejsdalsstien
· Mountainbike
· Yoga & mindfulness
· Jam-band
· I haven med gartneren
Musik:
Anne Linnet: Anne Linnet er en dansk sangerinde og komponist. Hun er en af dansk rockmusiks mest betydningsfulde og initiativrige musikere, der har arbejdet indenfor en lang række genrer. Anne Linnet har været en del af den danske musikscene siden 1970’erne og er én af de få sangerinder, der har været populær igennem flere årtier. Hun har udgivet adskillige soloalbum og været medlem af Tears, Shit & Chanel, Anne Linnet Band og Marquis de Sade. Anne Linnet har opnået anerkendelse for sine ærlige og ofte politiske og feministiske tekster og sine eksperimenterende musikgenrer.
Steffen Brandt: Steffen Brandt er sanger og sangskriver i Danmarks stædigste orkester: TV-2. Og mere end 30 år, 150 sange, 1000 koncerter, 15 albummer, er han stadig nysgerrig og klar til at rykke ud.
Charlotte Schultz: Uddannet jordemoder og har spillet musik hele sit liv. Steffen og Charlotte har spillet sammen i 13 år, og udover at spille med Steffen spiller hun også med Mathilde Falch i hendes band.
Alberte Winding: Alberte var 19, da hun begyndte at skrive musik og blev tre år efter kendt som Luna fra adskillige afsnit af Bamses Billedbog samt julekalenderen Bamses Julerejse. Hun har også været med i enkelte teaterforestillinger og filmen Strømer. Hendes hovedudtryksområde er musikken, og hun har udgivet en række plader med pop og børnemusik. Meget er skrevet og spillet sammen med hendes tidligere ægtemand, Jan Rørdam, som hun blev skilt fra i 2001. Alberte er også kendt fra mange af Åh Abe-koncerterne. Siden 2001 har hun arbejdet sammen med saxofonist og komponist Benjamin Koppel, med hvem hun i 2002 udgav cd’en Alberte Winding/Benjamin Koppel på pladeselskab Cowbell Music. I 2008 kom en cd udelukkende med musik skrevet af de to. Alberte er blevet gift i igen 2015 med den 18 år yngre guitarist Andreas Fuglebæk som hun optræder med i dag.
Søs Fenger: Er en dansk sangerinde, guitarist og sangskriver, der siden midten af 1980’erne har været et af de mest succesrige navne i dansk musik. Hun har udgivet en lang række albums både solo og med gruppen News og i samarbejde med andre kunstnere.
Tue West: I knap 20 år har Tue West opholdt sig på sin egen musikalske platform og har samtidig været en bestanddel af 0’ernes store generation af dansksprogede sangskrivere. Nærværende og aktuelle sange om livet er omdrejningspunktet, og den udtryksfulde og improviserede tilgang til musikken er en stor del af musikerens dna. I 2021 udgav Tue West sit første album i 5 år: “Frihed Til At Være En Fange”. Tilbage i 2004/05 blev debutpladen belønnet med en Grammy, P3’s talentpris og en kunstpris fra Statens Kunstfond. “Solokoncerterne har et intimt særpræg, båret frem af improviserede passager, poesi og historiefortælling, samt et bredt og genkendeligt bagkatalog.”
Julie Maria: Julie Maria er datter af sangerinden Mona Larsen og musikeren Kaare Barkou. Hendes stedfar er jazzbassisten Bo Stief. Hun debuterede i 2004 med albummet Beautiful Minor. Året efter blev hun kontaktet af tv·2’s forsanger Steffen Brandt, der havde hørt hendes plade. Han inviterede Julie Maria i studiet for at synge duetten “Et lykkeligt goodbye”, som findes på tv·2-albummet De første kærester på månen (2005). Inspireret af samarbejdet med Steffen Brandt kastede Julie Maria sig ud i at skrive på dansk, som udmøntede sig i albummet “På kanten af virkeligheden”, der udkom i 2007. I 2009 skrev og sang hun titelsange til julekalenderen ”Pagten,” som blev et stort hit. Senest er Julie Maria kommet med i højskolesangbogen. Sangen “Frihedens lysdøgn” blev vinderen af Alsang 2020’s store sangskriverkonkurrence. Sangen er skrevet til fejringen af 75-året for Danmarks befrielse og har tekst af Anne Vad og melodi af Julie Maria og Nikolaj Busk.
Denis McLaughlin: Irsk folkemusiker med en meget imponerende stemmekraft og et smittende humør.
Foredragsholdere:
Anders Koppel: (f. 17.7.1947), dansk komponist og musiker, søn af Herman D. Koppel. Han dannede i 1967 sammen med broderen Thomas rockgruppen Savage Rose, hvori han spillede orgel og skrev tekster. Han forlod gruppen i 1974 og dannede i 1976 sammen med Peter Bastian og Flemming Quist Møller den balkaninspirerede fusionsgruppe Bazaar.
Marie Carmen Koppel: (f. 30 september 1971), soul- og gospelsangerinde.
Hun har gennem en årrække opbygget et stort og trofast koncertpublikum. Med sin store stemme fylder hun kirker, spillesteder og kulturhuse landet over med intensitet, nærvær og musikalitet på internationalt niveau. Har til dato udgivet fem anmelderroste albums i eget navn. Boede fra 1994-96 i New York, hvor hun sang som den første hvide og ikke-amerikaner nogensinde i Fountain Church of Christ.
Molly Koppel: Er 26 år, sangerinde og sangskriver. Hun debuterede med ep’en Waves i 2019, som repræsenterer hendes første udgivelse som soloartist – hvortil flere udgivelser er kommet siden. Musikken rummer elektronisk RnB, soul og fængende popmelodier og bevæger sig ubesværet mellem det elektroniske til det organiske med et ofte jazzet twist. Udover projektet i eget navn har Molly lavet musik i mange forskellige sammenhænge, siden hun var helt lille og spillet et hav af koncerter på både små og større scener. I en årrække som sangerinde og sangskriver i duoen Molly & Peter, som gæstesolist, top-liner, co-writer eller i sammenhæng med sin familie med samme efternavn.
Kurt Strand: Uddannet journalist og arbejdede fra 1985-2010 hos DR. I 1997 brød han igennem som studievært i programmet Profilen og blev nok mest kendt som vært på Deadline fra 2004. Arbejder nu som freelancejournalist.
Steen Møller: Steen lever af at holde foredrag om økologisk byggeri og livsstil. Har været forstander på Sdr. Felding Højskole, lærer på Den Økologiske Landbrugsskole og Brenderup Højskole, været med til at starte Søgård Andelsbrug i Sdr. Felding, bygget det første økologiske beboelseshus i 1995, modtog i den forbindelse den ‘by-økologiske-pris’ Guldplanten og har som pioner bygget bæredygtige huse siden. I 2002 startede han Projekt Friland, et nyt økosamfund ved i Feldballe på Djursland. Nøgleordet for eksperimentet er selvbyggeri og iværksætteri, med principper om gældfrihed og affaldsfrihed.
Søndag 2. juli:
15.00-16.00: Ankomst og indkvartering*
16.00: Velkomst og rundvisning: Vi sætter ugen i gang med en samlet velkomst, hvor vi får fortællingen om Brandbjerg Højskole og herregården.
18.00: Aftensmad
19.30: Koncert: Alberte Winding: En duo-koncert skal helst mærkes som en fortrolig samtale, eller som gamle venner i en velkendt stue, et sted at blive set og holdt af. Alberte Winding og Andreas Fuglebæk evner at spille sig ind på den del af livet, der er poetisk, og man går aldrig fra en intimkoncert med det musikalske makkerpar uden at mærke hjertet banke på ny. Med sange om barndom, ungdom og det voksne hjertets vildveje, bundet sammen med en hel del sjove anekdoter, er en duo koncert med Winding og Fuglebæk proppet med varme og genkendelig erfaring med livets ned- og især -opture.
21.00: Brandbjerg Café i teltet: Nyd en kop kaffe eller en fadøl i festteltet til dejlig musik og godt samvær.
Mandag d. 3. juli
7.30: Aktiv morgen: start dagen med at få dig rørt(frivilligt)
8.30: Morgensamling
9.30-11.30: Foredrag med Kurt Strand: Så tal dog ordentligt! Tonen i store dele af den offentlige debat er præget af mudderkastning, rendyrket racisme, sexistisk svineri og tankeløse trusler. Via især Facebook er det blevet nemt og hurtigt at blande sig, men måske lidt mere omtanke ville højne debatten? Med konkrete og aktuelle eksempler lægger han op til diskussion om ordentlighed. Om vores personlige ansvar. Og om de etablerede mediers ansvar for at trække en streg i sandet.
13.00-14.30: ”Ud under åben himmel” – højskolesang med udsigt til Grejsdalen. Pianisten og kursuslederne vil præsentere en række dejlige højskolesange med fokus på de gode popmelodier fra 80´erne, som titlen antyder.
15-16.00: Søs Fenger: Søs Fenger startede for alvor sin karriere som popidol i News og har siden som solist bevæget sig sikkert rundt i mange genrer – pop, rock, jazz, viser, disco – og det både på dansk, svensk og engelsk. På én gang har Søs Fenger således på forunderlig vis formået at forvalte både sine musikalske interesser og sit store talent – og holdt fast i den svære kunst at have sig selv og publikum med hele vejen.
19.30-21.00: Denis McLaughin: Sange fra den grønne ø – irsk folkemusik og fortællinger med Denis McLaughin. Denis er født og opvokset i Derry, Irland, og flyttede for flere årtier siden til Danmark. Denne aften fører Denis os igennem en perlerække af fantastisk irsk folkemusik og binder sangene sammen med herlige og rørende beretninger fra NordIrland. Glæd dig til fællessang, latter og til at opleve Denis’ store stemme og musikalitet.
21.00: Brandbjerg Café i teltet: Nyd en kop kaffe eller en fadøl i festteltet til dejlig musik og godt samvær.
Tirsdag d. 4. juli
7.30: Aktiv morgen: start dagen med at få dig rørt (frivilligt)
8.30: Morgensamling
9.30-10.30: Højskoleaktivitet
11.00-13.00: Anders Koppel, Marie Carmen Koppel og Molly Koppel: Familien Koppel i ord og toner gennem 100 år: En musikalsk fortælling om familie, musik, samarbejde og fællesskab: Glæd dig til en skøn oplevelse i selskab med tre generationer af musikere fra Familien Koppel, når Marie Carmen, Molly og Anders fortæller levende og medrivende om familien, om deres liv og samarbejde. Fortællingen bliver understøttet med musikalske indslag og sange. Vi får fortællingen lige fra begyndelsen på Familien Koppels “musikdynasti”, da Herman D. Koppel 1. oktober 1908 fødes i Danmark som ældste søn af polsk-jødiske indvandrere. Herman begyndte at spille klaver som 5-årig, og det udviklede sig til en lang musikalsk karriere og en utrolig omfattende en af slagsen. Herman D. Koppels virke omfattede roller som pianist, komponist, improvisator og som inspirationskilde for mange og ikke mindst hans egen familie.
13.00-14.00: Frokost
15.00-17.00: Koncert: Steffen Brandt feat. Charlotte Schultz: TV2 sange på en måde du aldrig har hørt dem før! Steffen Brandt kommer og fortæller og synger et righoldigt udpluk af TV2´s katalog – men til denne koncert har han allieret sig med sangerinden Charlotte Schultz, som giver sangene helt nyt liv og intensitet med sin smukke stemme. Glæd dig til en intim koncert med sange, vi alle kender. Koncerten tager udgangspunkt i TV-2’s store sangkatalog og skildrer Danmark, når det er bedst, og kærligheden når den rammer hårdest. Advarsel: Det kan gå hen at blive underholdende.
KL. 19.30: Koncert med Julie Maria: En intim aften med en af Danmarks dygtigste sangerinder. Det er bare Julie Maria, hendes nye sange, hendes loopstation og ikke mindst en fortælling om en omsiggribende transformation. En livslang søgen efter lysere klange og endelig at sprænge boblen… rent musikalsk bliver der sagt alt fra en blanding af Ed Sheeran til Joni Mitchell og Kate Bush. Efter mange albums på dansk har Julie Marie fundet hjem til sit hjertes musikalske hjemstavn i musikken. Og… vi skal selvfølgelig synge “Frihedens Lysdøgn”, som Julie Maria fik med i højskolesangbogen sidste år.
21.00: Brandbjerg Café i teltet: Nyd en kop kaffe eller en fadøl i festteltet til dejlig musik og godt samvær.
Onsdag d. 5. juli
7.30: Aktiv morgen: start dagen med at få dig rørt(frivilligt)
8.30: Morgensamling
9.30-15.30: Aktiv onsdag: Denne dag sætter vi pause på koncerter og foredrag, for vi skal selv ud og røre os, og der er mulighed for at vælge imellem en række aktiviteter:
· Sangskriverworkshop med Tue West: Lær at skrive sange med en af Danmarks dygtigste sangskrivere! Vi starter med at skrive en sang i fællesskab og lærer dermed håndværket at kende. Grundlæggende værktøjer bliver dermed taget i brug i plenum, og senere kan det prøves af i mindre grupper, efter behag og ambitionsniveau. Tue West har i mange år hjulpet sange på vej, både for professionelle og nybegyndere, og det, der er fælles for sangskrivning er, at alle har en mulighed for at ramme en speciel nerve, uanset musisk erfaring og niveau. ”Nogle af de musiske oplevelser, der har rørt mig allermest, er at høre en sang, der lige er blevet til”.
· Vandring: Vælg imellem to ture:
Kongernes Jelling: Vi vandrer syd-vestover, ad Grejsdalsstien til Jelling. Her besøger vi Kongernes Jelling, og Charlotte fortæller om vikingekongen Harald, der satsede stort, gjorde sig til konge over Danmark, samlede Norden og rejste mange imponerende bygningsværker, som stadig i dag mystificerer arkæologer og arkitekter. Vi får også tid til på egen hånd at opleve den prisvindende og internationalt anerkendte udstilling, den hyggelige landsby- kirke midt i Jelling by. Turen er ca 2 gange 6 km plus det, du selv går rundt i udstilling og i området, hvor palisaden kan opleves.
Grejsdalsstien: Vandretur hvor vi nyder noget af Danmarks smukkeste og mest varierede natur, lytter til fuglene … og spiser vores medbragte mad på en af rutens lækre åndehuller. Vi vandrer fra Vejle til Brandbjerg ad Grejsdalstien, der leder os gennem nogle af de smukkeste steder I Grejsdalen og Grejs Ådal. Grejsdalen og Grejs Ådal er to forskellige dale, der løber i forlængelse af hinanden – de leder begge vand ud til Vejle Fjord. Vi følger Grejs å en god del af vejen. Vi skal bl.a. vandre ad nyanlagte småbroer hen over den klukkende å, op og ned ad bakker og stigninger og nyde udsigter ned i skovbunden dybt under os. Området regnes for et af de smukkeste steder i Danmark. Den sidste del af turen vandrer vi et par kilometer i Brandbjergs egen skov, Brandbjerg sønderskov – så glæd dig til at opleve højskolens imponerende baghave med dybe slugter og urørt naturskov. Ruten er kuperet. Vi vandrer ca. 13 kilometer. Der er mulighed for at vælge en kortere rute på ca 5-6 km. Medbring praktiske sko eller gummistøvler – eller tørre strømper. Grejsdalsstien kan være våd, selv om vi går på stien.
· Mountainbike: Teknik, leg og tur – en hel dag med MTB: Om formiddagen fokuseres på mtb-tekniske elementer: Sving, op- og nedkørsel, balance og brug af gear, som trænes gennem leg, samarbejde og forskellige forhindringer på vores nye fede teknikbane. Om eftermiddagen tager vi på tur i landskabet omkring højskolen på jagt efter krævende opkørsler og ditto fede nedkørsler. MTB er en sjov og sanselig måde at opleve landskabet på, og så kan man mærke hjertet banke.
· Yoga & mindfulness: Mindfulness er et åndehul og en kilde til livsglæde og energi, som mennesker rundt på jorden har praktiseret gennem flere 1000 år. I Brandbjergs roligt beliggende kompaslokale får du mulighed for at opleve, hvad det er og gør ved dig. Gennem dagen udforsker og smidiggør vi krop og sind gennem klassiske praksisformer som kropsscanning, åndedrætsmeditation og rolig yoga. Løbende er vi i dialog om øvelserne, deres formål og virkning. Der er plads til alle, som er nysgerrige – både erfarne og uerfarne udi yoga og mindfulness. Mød op i løstsiddende tøj, og medbring sko og overtøj, så du kan være udendørs i højskolens nærområde uanset vejrlig.
· Jam-band: I 2022 havde en del kursister medbragt musikinstrumenter. Nu bliver der mulighed for at jamme sammen en hel dag for dig, der er musikalsk og har lyst til at spille og synge. Og mon ikke vi kan optræde med et enkelt nummer før Tue West holder koncert?
· Kor-workshop: Vi skal synge og skabe flotte flerstemmige satser i lækker harmoni. Findes der noget bedre end at synge sammen? Her vil korlederen skabe musik-magi på en enkelt dag og give os alle en unik sangoplevelse sammen.
· I haven med gartneren: Brandbjerg Højskole har fra 2021 satset stort på selvforsyning og er ved at opbygge et såkaldt regenerativt havebrug. Her har du muligheden for en hel dag med den ene gartner, Lone, i haven, hvor hun fortæller og man får lov at hjælpe med forskellige opgaver i haven. Få ny inspiration til haven derhjemme.
19.30-20.00: Sangskrivere og jamband: Præsentation af musikken fra dagens musiske workshops med jamband og Tue Wests sangskriverworkshop.
20.00-21.00: Koncert Tue West:En dejlig koncert med en af Danmarks bedste troubadurer. Kan du ikke lige komme på hans sange, vil du blive overrasket når de genkendelige strofer kommer igen og igen. Koncerterne har et intimt særpræg, båret frem af improviserede passager, poesi og historiefortælling, samt et bredt og genkendeligt bagkatalog.”
21.00: Brandbjerg Café i teltet: Nyd en kop kaffe eller en fadøl i festteltet til dejlig musik og godt samvær.
Torsdag d. 6. juli
7.30: Aktiv morgen: start dagen med at få dig rørt(frivilligt)
8.30: Morgensamling
9.30-11.30: Steen Møller: Kærlighed og spildevand: Steen Møller er iværksætter, tidligere økologisk landmand, højskoleforstander og en af idémændene bag andelsforeningen Friland, der arbejder på at opføre gældfrie og affaldsfrie huse. Derudover har han medvirket i en række tv-programmer om bæredygtig udvikling og det gode liv. Steen Møller kommer denne aften og fortæller om spildevandsanlæg, der producerer mad, brændeovne der producerer el, og om at lave huse uden at producere affald. Derudover fortæller han om, hvordan vi kan skabe mere liv i landdistrikterne og et liv uden gæld og affald. Ikke mindst er denne lune nordjyde med den karakteristiske dialekt en djævelsk god fortæller og de færreste går fra et foredrag med Steen uden at blive inspireret.
13.30-14.30: Musikhistorisk rids fra 70´erne til i dag – med udgangspunkt i Anne Linnet. På ægte højskolemanér varmer vi ikke op til ugens hovednavn med en koncert, men med et facinerende indblik i dansk musikhistorie, som Anne Linnet umiskendeligt har været en del af i næsten 50 år!
15.00-16.00: Koncert: Anne Linnet med band: Glæd dig til én af Danmarks mest betydningsfulde og igangsættende musikere. En dynamisk karrieremæssig ballast af musikalsk sikkerhed og foranderlighed igennem stilistiske spring har givet hende et stort publikum og både skulderklap og øretæver hos anmeldere. Anne Linnet har været en del af den danske musikscene siden 1970’erne, og er én af de få sangerinder der har været populær igennem flere årtier. Hun har udgivet adskillige soloalbum og været medlem af flere bands. Anne Linnet har opnået anerkendelse for sine ærlige og ofte politiske og feministiske tekster og sine eksperimenterende musikgenrer.
16.00: Festforberedelser: Vi skal holde den fedeste afslutningsfest, og når 250 mand går sammen om at skabe rammerne, kan det kun blive storslået,
18.30: Festaften med liveband: Vi starter med festmiddag med festlige indslag. Efter maden vil der blive spillet op til fest med liveband –og med musik fra især 80´erne skal vi give den gas til den lyse morgen!
Fredag d. 7. juli
8.30-9.30: Udtjekning
9.30-10.30: Ugeafslutning og fælles afsked
Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.30-8.25, lækker frokostbuffet kl. 12.00 samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. ca. 21 er der aftenkaffe.
Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer.
Kursusperioder og priser
6 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 6.450 ,-
Eneværelse: Udsolgt
Dagskursist (så sover du hjemme): kr. 5250,-Campist (så må du parkere campingvogn eller camper ved højskolen og der er toilet og badevogn: kr. 5850,-
Kurset foregår i dagene
Søndag d. 2. – fredag 7. juli 2023
Indkvartering
Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.
Transport
Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
www.sydtrafik.dk/fle
Bo på højskolen
Brandbjerg Højskoles værelser er i høj standard. Alle værelser er veludstyrede dobbeltværelser med eget toilet og bad. Vi har nyere boksmadrasser og på hvert værelse er der et skrivebord.
Bo i campingvogn eller ude i byen
Pga kursets særlige karakter har vi valgt at udbyde 50 pladser til nedsat pris, hvor man kan bo i egen camper, campingvogn på grunden, pendle hertil hjemmefra eller leje sig ind i nærheden. Vi har plads til et mindre antal campere eller campingvogne på højskolens grund. Der vil være tilgang til strøm og vi lejer en toiletvogn til deling. Vil man gerne leje sig ind i nærheden kan vi anbefale f.eks. Airbnb – se mere her