Linoleum

Mette siger ”Wow den er fed” I står sammen i lokalet og kigger på din plakat med budskabet ”We will not be SILENCED”. Du synes den røde trykfarve er ret lækker sammen med teksten. Det er sådan næsten helt aktivistisk.    

Faget linoleumstryk går i dybden med trykketeknikken og det grafiske udtryk. Vi skal eksperimentere med materialet og afprøve forskellige skæreteknikker og farvetryk. 

Grafik er i nyere tid noget, som vi forbinder med computerprogrammer og animationer, men linoleumstryk er en højtryksteknik med en ældgammel historie. Grafik er en billedkunstnerisk form, hvor du kan skabe flere eksemplarer af samme værk. Da det meste kunst før i tiden kun tilhørte kirken og de rige, var de grafiske teknikker med til at mangfoldiggøre og folkeliggøre kunsten, fordi det var billigere at producere og man kunne lave flere eksemplarer. 

Hvad får du ud af faget:

Du vil i løbet af kurset blive introduceret til grafikkens historie og kigge nærmere på de kunstnere, som i deres karrierer arbejdede med linoleum. Vi kigger også nærmere på plakatkunst og linoleumstryk hos arbejderbevægelsen og kvindebevægelsen i 1970’erne.  

I linoleumsværkstedet skal vi finde glæden ved at eksperimentere og være kreative. Du kommer til at planlægge den kreative proces fra motiv til færdigt tryk – og lære simple teknikker, som giver et unikt grafisk udtryk. Alle kan være med.

Fagmiljøet Kunst og håndværk

Brandbjerg Højskole er ikke en kunsthøjskole, Vi er en almen højskole med en række spændende fagmiljøer. Du har derfor mulighed for at have masser af kunst- og kunsthåndværksfag på skemaet. Faget keramik er et af de bærende fag i fagmiljøet og du kan udover keramik have en række kreative fag i løbet af dit ophold på Brandbjerg Højskole. Du kan f.eks. kombinere keramik med billedkunst osv osv osv.

Underviser

Johanne Mellergaard

Johanne Mellergaard

Johanne vil nødig springe over, hvor gærdet er lavest, og mener, at vi får de største oplevelser her i livet, hvis vi tør at gå veje, som ikke allerede er udforsket.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.