HVEM ER VI PÅ BRANDBJERG?
Brandbjerg Højskole har omkring 100-130 elever om foråret og 80-100 elever om efteråret. Det er både unge og granvoksne mennesker, der vælger at blive elev på Brandbjerg. Vores elever kommer fra hele Danmark – og som regel kommer 15-20% af eleverne også fra resten af verden! Hvad end du er fra Jylland, Jamaica eller Japan, så er du velkommen på Brandbjerg. Vi er en global landsby på den fede måde – og det lærer vi rigtig meget af! Læs mere her.
MANGFOLDIGHED!
Vi elsker mangfoldighed! Højskolerne er et af de få steder, hvor du er sikker på at møde mennesker som både ligner dig men også dem som ikke ligner dig. Målet er, på ethvert hold, at der er både udenlandske elever, unge studerende der trænger til en pause, 4G´ere der netop har afsluttet en ungdomsuddanelse og ofte et par stykker som er voksne, der trænger til en pause i livet. Alt i alt en sammensætning, der sikrer en farverig mangfoldighed som vil inspirere og udfordre os alle.
HVAD LAVER MAN I WEEKENDERNE?
Vi har tre slags weekender på Brandbjerg:
Tema-weekender: Er de weekender, hvor lærerne arrangerer de fede oplevelser. Det kan være “Danmarksspillet LIVE” hvor vi tomler den rundt i Danmark, Sharing Brandbjerg, hvor vi i samarbejde med 150 tidligere elever skaber lækre rammer på Brandbjerg, Jelling Festival og meget andet!
Friweekender: Er det eleverne selv der arrangerer weekenden. Ofte er der et tema som løber fra fredag til lørdag med afsluttende fest. Andre gange er der lagt op til rolig hygge og afslapning i parken eller pejsestuen.
Hjemrejseweekender: Man må blive på højskolen 24/7 i alle de måneder man er her, men for at sikre at flest muligt er der i tema- og friweekenderne, har vi også hjemrejseweekender, hvor de fleste tager hjem. Dog bliver der altid en flok, der hygger sig maks med film og afslapning.
FESTER OG ALKOLHOLKULTUR
På Brandbjerg elsker vi en god fest. Men vi er alle sammen forskellige og har forskellige måder at feste på. Nogle er tilbageholdende, mens andre elsker at give den gas. Nogle drikker lidt eller slet ingen alkohol, mens andre ser frem til en god brandert. Uanset dine præferencer, så bliver du en del af samværskulturen på Brandbjerg, der er baseret på ligeværd og respekt. Det udmønter sig i, at vi fester med plads til hinandens forskelligheder. Der er både mulighed for en god snak eller et slag kort i loungeområdet – og for at hænge ud og danse røven ud af bukserne i bar- og festlokalet, mens musikken dunker ud af højtalerne.
I hverdagen må du gerne nyde en øl eller et glas vin efter aftensmaden. Vi er ambitiøse med dit højskoleophold, og derfor kræver vi også af dig, at du er frisk og klar til undervisning næste dag. Fester hører kun weekenden til, og vi placerer fortrinsvis fester om lørdagen, så du får mest ud af din weekend og kan spare festkrudtet sammen til denne ene aften. Vores erfaring er, at både hverdag og fest bliver meget federe, når man kan skille dem ad. Og så er man selvfølgelig kvinde/mand nok til at deltage i den obligatoriske oprydning dagen efter…
FACILITETER
Brandbjerg indeholder et overflødighedshorn af fede muligheder. Og alle faciliteter er tilgængelige 24/7 i hele dit ophold! Overvej lige, hvornår du igen i dit liv har ubegrænset adgang til:
Kæmpe klatrevæg, idrætshal, fitnessrum, keramiklokale, maleriværksted, yogalokale, mbk teknik bane og uendelige mbk-spor i skoven, musiklokale med alt i instrumenter, studie til lydoptagelser, pejsestue, tv-rum, kilometervis af vandreruter i noget af Danmarks smukkeste natur og meget, meget andet!
Brandbjerg er en global landsby
Unge mennesker fra hele verden finder hvert semester vej til Brandbjerg. Vi har typisk mellem 15 og 20 % internationale elever. Går du på højskole hos os træder du derfor ind i den globale landsby, hvor du kan gå på opdagelse i andre kulturer og meningshorisonter, der udfordrer din måde at forstå verden på – og du får venner overalt i verden. Det betyder også, at vi taler både dansk og engelsk i hverdagen og i nogle af fagene. Det er en stor gave, fordi mange, som en bivirkning, bliver markant bedre til engelsk under deres højskoleophold. Vi ved også, at nogle på forhånd kan føle sig usikre omkring det sproglige, men det går meget hurtigt over, når de oplever, at vi i praksis har dansk som vores hovedsprog på skolen, og at man langt fra behøver at tale et fejlfrit engelsk for at kunne begå dig blandt de internationale elever, der ofte heller ikke har engelsk som deres førstesprog.
Naturen og Grejsdalen er en stor del
Naturen og Grejsdalen er en stor del af det jeg forbinder med Brandbjerg. Undervisningen leder os tit ud i den smukke natur, den anemonedækkede skovbund og den rindende bæk, og lige så tit tages naturen med ind i undervisningen, hvor vi spekulerer over hvordan vi kan fremme bæredygtighed, økologi og naturpleje. Jeg har oplevet dette tætte forhold til naturen give en ro, fordybelse og inspiration, som kan være svær at finde i København hvor jeg ellers bor.
HVAD ER HØJSKOLE?
Højskole er en kostskole. Man bor altså på skolen i hele den periode man er elev. Det kræver ikke specielle forudsætninger for at blive elev på Brandbjerg Højskole. Du kan vælge mellem 60+ forskellige fag og der er ingen eksamen og du skal ikke have karakter for din indsats. Til gengæld er der frihed til sammen med dine lærere at forme undervisningen og selv være med til at forme dine og holdets projekter.
BRANDBJERG HØJSKOLE

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser