Livet på højskolen

– Dagligdag, fester, elever

Livet på højskolen

– Dagligdag, fester, elever

Hvem er vi på Brandbjerg?

Brandbjerg Højskole har omkring 100-130 elever. Det er både unge og granvoksne mennesker, der vælger at blive elev på Brandbjerg. Vores elever kommer fra hele Danmark – og som regel kommer 15-20% af eleverne også fra resten af verden! Hvad end du er fra Jylland, Jamaica eller Japan, så er du velkommen på Brandbjerg. Vi er en global landsby på den fede måde – og det lærer vi rigtig meget af! Læs mere her.

MANGFOLDIGHED!

Vi elsker mangfoldighed! Højskolerne er et af de få steder, hvor du er sikker på at møde mennesker som både ligner dig men også dem som ikke ligner dig. Målet er, på ethvert hold, at der er både udenlandske elever, unge studerende der trænger til en pause, 4G´ere der netop har afsluttet en ungdomsuddanelse og ofte et par stykker som er voksne, der trænger til en pause i livet. Alt i alt en sammensætning, der sikrer en farverig mangfoldighed som vil inspirere og udfordre os alle.

FACILITETER

Brandbjerg indeholder et overflødighedshorn af fede muligheder. Og alle faciliteter er tilgængelige 24/7 i hele dit ophold! Overvej lige, hvornår du igen i dit liv har ubegrænset adgang til:
Kæmpe klatrevæg, idrætshal, fitnessrum, keramiklokale, maleriværksted, yogalokale, mbk teknik bane og uendelige mbk-spor i skoven, musiklokale med alt i instrumenter, studie til lydoptagelser, pejsestue, tv-rum, kilometervis af vandreruter i noget af Danmarks smukkeste natur og meget, meget andet!

HVAD LAVER MAN I WEEKENDERNE?

Vi har tre slags weekender på Brandbjerg:
Tema-weekender: Er de weekender, hvor lærerne arrangerer de fede oplevelser. Det kan være Sharing Brandbjerg, hvor vi i samarbejde med 150 tidligere elever skaber lækre rammer på Brandbjerg, Jelling Festival og meget andet!

Friweekender: Er det eleverne selv der arrangerer weekenden. Ofte er der et tema som løber fra fredag til lørdag med afsluttende fest. Andre gange er der lagt op til rolig hygge og afslapning i parken eller pejsestuen.

Hjemrejseweekender:
Man må blive på højskolen 24/7 i alle de måneder man er her, men for at sikre at flest muligt er der i tema- og friweekenderne, har vi også hjemrejseweekender, hvor de fleste tager hjem. Dog bliver der altid en flok, der hygger sig maks med film og afslapning.

Brandbjerg er en global landsby

Unge mennesker fra hele verden finder hvert semester vej til Brandbjerg. Vi har typisk mellem 15 og 20 % internationale elever. Går du på højskole hos os træder du derfor ind i den globale landsby, hvor du kan gå på opdagelse i andre kulturer og meningshorisonter, der udfordrer din måde at forstå verden på – og du får venner overalt i verden. Det betyder også, at vi taler både dansk og engelsk i hverdagen og i nogle af fagene. Det er en stor gave, fordi mange, som en bivirkning, bliver markant bedre til engelsk under deres højskoleophold. Vi ved også, at nogle på forhånd kan føle sig usikre omkring det sproglige, men det går meget hurtigt over, når de oplever, at vi i praksis har dansk som vores hovedsprog på skolen, og at man langt fra behøver at tale et fejlfrit engelsk for at kunne begå dig blandt de internationale elever, der ofte heller ikke har engelsk som deres førstesprog.

Ikke som et lyn fra en klar himmel!

{

“Det er jo ikke fordi man pludseligt ved hvad man skal med sit, som et lyn fra en klar himmel. Men på Brandbjerg oplevede jeg værdier som nærvær og vedkommenhed, autentisk integreret i hele højskoleoplevelsen. Min forståelseshorisont blev åbnet, samtidig med at jeg fik en dybere indsigt i mit eget selv. Man møder mange inspirerende mennesker på en højskole. Især lærerne på Brandbjerg blev vigtige bekendtskaber for mit vedkommende.”

- Jacob K. B. Persson

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

[wd_asp id=2]

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

Brandbjerg Højskole
4.9
Based on 28 reviews
drevet af Facebook