Måltidet

Duften og smagen af et måltid kan sætte gang i følelser og minder. Hvem inviterer du indenfor - og er der nogen, du ikke vil dele et måltid med? Spiser I foran fjernsynet, eller er måltidet helligt i din familie? Spiser i samlet, eller tager man bare en bid, når man kommer ind ad døren?

Måltidet kan samle familien, venner og sågar fjender, men kan vi bruge måltidet som middel til at samle og dele? Kan vi bevidst tænde følelser hos den, vi spiser med?

Måltidet er en del af en fælles temauge hvor man kan vælge forskellige retninger. I Måltidet skal vi i køkkenet og dykke ned i måltidets muligheder. Vi kommer til at sætte tingene på spidsen og tænke ud af boksen. Målet er at provokere, forarge og flytte tilskuernes forståelse og grænser for, hvad et måltid er. Ugen ender op med et storslået måltid for de besøgende – noget er anrettet fint på tallerken, andre får måske det hele serveret som en blendet ret? Nogen får gourmet, mens andre får grød, nogen får meget og andre måske slet ingenting.

Kan vi fremkalde dårlig samvittighed over at spise, mens nogen kigger på? Hvordan er stemningen ved de forskellige borde? Kan vi tvinge den indre svinehund frem? Eller den godt gemte samaritaner?

Alle kan være med uanset erfaring.

Måltidet kommer til at blive husket.

Fagmiljøet Bæredygtighed

Brandbjerg Højskole har en markant bæredygtig profil. Vi ønsker at være en af landets mest bæredygtige højskoler og det forsøger vi at udleve på mange planer. I fht undervisning udmønter det sig i dette fagmiljø, som indeholder en række fag indenfor det bæredygtige felt. Vi arbejder især med bæredygtighed i praksis - så du får jord under neglene, bygger bæredygtigt og i det hele taget får værktøjer du kan bruge i resten af dit liv. 

Underviser

Lone Kau

Lone Kau

Højskolelærer

Lone er født på Grønland, men har levet det meste af sit unge liv i nærheden af Hobro/Mariager Fjord, hvor hun også mødte sin mand Simon (Forstander på Brandbjerg).

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!