Mad over ild

Ilden har altid været menneskets bedste ven og dets største fjende. Utæmmet og vild lægger den alt øde på sin vej, men lærer man den at kende, kan man kontrollere og udnytte dens enorme potentiale. Højskolefaget mad og ild er friluftsliv i sin bedste udgave. At samles om bålet er det mest arketypiske symbol på civilisation – og et stærkt symbol på nærhed - til naturen, til det autentiske liv og til hinanden.

Bålstedet former en primitiv ramme omkring madlavning og fællesskab, som rimer på alt det, vi moderne menneske længes efter, når vi søger friluftslivet.

Bålet er også et værn imod mørket som en genspejling af stjernerne over deltagernes hoveder. Her deler vi sange, tæpper og fortællinger. Det er sådan fællesskaber bliver til, og i det flakkende lys i højskolens bålhytte opstår drømme og visioner på fuld mave.

Der er ikke noget mere cool end at omskabe gode råvarer til et velsmagende måltid med primitive midler. Det helstegte dyr over den åbne ild, duften fra brødet i jordovnen, grønsagernes syden i gløderne og pizzaen på de varme sten. Det er indbegrebet af friluftsliv.

Bålmad er en æstetisk totaloplevelse lige midt i naturens teater. Den skal kæmpes for, den skal kæles for, den kræver fuld opmærksomhed, og den bliver til i samarbejde.

Til gengæld smager den af alle anstrengelserne, så både engle og fugle synger.

FAGMILJØET FRILUFTLIV

Brandbjerg Højskole er ikke en friluftslivshøjskole, Vi er en almen højskole med en række spændende fagmiljøer. Du har derfor mulighed for at have masser af friluftsliv på skemaet. Faget Friluftliv er et af de bærende fag i fagmiljøet og du kan udover friluftliv have en række kreative fag i løbet af dit ophold på Brandbjerg Højskole. Du kan f.eks. kombinere friluftsliv med MTB+, Havkajak,
fjeldskitur, havkajak, Natursyn, Naturens forråds-kammer, Alpin skitur og Jagttegn

Underviser

Lone Kau

Lone Kau

Lone er født på Grønland, men har levet det meste af sit unge liv i nærheden af Hobro/Mariager Fjord, hvor hun også mødte sin mand Simon (Forstander på Brandbjerg).

Lone elsker naturen, sport og at lave mad over bål. Hun er leder af “Hvejselkoret”, en fantastisk sanger og en habil trompetist.

Verdens bedste lærer Lone!

{

Mad over ild var så fedt og mega hyggeligt

Emilie

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!