Vælg en side

Mad over ild

Mandag 26. juli  søndag 1. august 2021
Mad over ild – Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål.

TILMELD DIG HER

Alle pladser er optaget – vi har oprettet en venteliste 🙂

Både smagen og æstetikken er i fokus denne uge.  Vi drager ud i skov og ved hav, hvor vi vil gennemgå et udvalg af sæsonens vilde urter, rødder og bær samt – afhængig af vejr- og vandforhold – fisk og skaldyr. Derefter vil vi sammen tilberede og fremstille tre-fire retter under kyndig vejledning af outdoorkok – en god oplevelse, hvor du selv er med hele vejen fra jord til bord. I løbet af ugen prøver du kræfter med tilberedning over bål, rygning og gamle alternative naturmetoder.  

Urteturen såvel som den efterfølgende madlavning giver inspiration og sikrer, at du lærer om mad i den vilde natur, men i lige så høj grad sikrer turen og vores koks tilgang til både mad og mennesker, at alle får en god oplevelse og mærker tilfredsstillelsen ved selv at have været en del af hele processen fra jord til bord. Når maden er færdig, vil vi sammen nyde frugterne af vores arbejde.  

Hver morgen starter vi dagen med morgensamling med sang fra højskolesangbogen og et tankevækkende indlæg. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture i Brandbjergs egen skov, overnatning i vore 3 shelters ved bækken (frivilligt – for dem der har lyst) og meget andet godt. Hver aften sluttes dagen af med Brandbjerg Café, hvor der er mulighed for at mødes på tværs af ugens kurser og snakke og hygge sammen. Ugens sidste aften er der festmiddag.  

Tag dine bedste venner under armen – eller kom selv og skab nye venskaber. Mad over ild er en del af en aktiv sommeruge, hvor vi er sammen med ugens andre linjer: Havkajak, yoga og vandringer. Vi vil lade os forkæle i en dejlig højskoleuge med god mad, spændende foredrag og masser af sang og ikke mindst nyde lyse sommeraftener sammen med andre glade kursister fra hele landet. 

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Michael Rothstein: Hovedjagt og kraniekult på Borneo   
· Birgitte Hansen: Tradition og fornyelse i højskolesangbogen 

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Terningfortællinger
· Sangaften
· Udflugt

· Outdoor bio
· Bålhygge i Herregårdsparken

KURSUSPROGRAM

Mandag 26/7:
14.00: Ankomst 
15.00-17:00 Velkomst og rundvisning på skolen og Brandbjergs Historie: Vi går en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie og den tragiske fortælling om den grå dame.
19.30-21:00: Musikalsk rystesammen: Vi lærer hinanden at kende og kommer godt i gang med en herlig sommeruge. 
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl. 

Tirsdag d. 27/7:
8.30: Morgensamling
9.30-15.00: Mad over ild workshop
16.00-17.30: Sæt i gang: Vi bliver klogere på verden og os selv.
19.30-21.00: Højskoleaften: Tirsdag aften mødes alle i huset  – en aften der byder på spændende foredrag, oplæg til debat eller meningsudveksling. Dette annonceres senere, men glæd dig.
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl. 

Onsdag d. 28/7:
8.30: Morgensamling
9.30-15.00:Mad over ild workshop
19.30-21.00: Birgitte Hansen: Tradition og fornyelse i højskolesangbogenNovember 2020 udkom en ny udgave af højskolesangbogen. Den 19. udgave. Vi har i Danmarkshistorien oplevet store omvæltninger i højskolesangbogens 125-årige historie. Højskolesangene skærper vores opmærksomhed omkring disse begivenheder og giver os et unikt indblik i den samtid, som sangene er skrevet i. Vi skal høre om komponister, digtere og ikke mindst de historiske begivenheder, som var anledning til sangene. Vi vil sammen synge mange af de sange, som vi kender og elsker og lære nogle af de nye sange, som vi sikkert hurtigt kommer til at holde af.
21.00: Outdoor bio: Hvis vejret tillader det, viser vi film under åben himmel, mens sommernatten sænker sig. 

Torsdag d. 29/7:
8.30: Morgensamling
9.30-16.00: Heldagsudflugt til Vejle: Denne dag tager vi på tur. Vi skal ud af huset og se sommer- Danmark. Turen tager os ind til Vejles historiske Skyttehus med mere end 160 års historie. Dette er basen for dagens oplevelser. Foruden fortællinger om Skyttehuset, skal vi besøge Olafur Eliassons arkitektoniske vidunder ”Fjordenhus” og høre om Vejles havnefront der rummer det kendte boligbyggeri ”Bølgen”. Bespisning foregår i den smukke pavillon hvor Restaurant Skyttehuset vil servere en lækker tapasanretning. Hvis vejret tillader det, sidder vi på terrassen og nyder udsigten ud over fjorden. Dagen er fælles for ugens aktive kurser, så der er rig mulighed for at undersøge hvad de andre går og laver. Så om du er til Yoga og Mindfulness, Havkajak, Mad over Ild eller Sommervandring, så er der lagt op til en skøn dag, hvor vejret forhåbentlig er med os.
19.30-21.00: Kursuslederen og Monopolet: Vi mødes og vender dilemmaer fra ugens kursister, samfundsproblematikker og svære eller sjove spørgsmål fra hverdagslivet. Det hele afholdes med inspiration fra det kendte radioprogram ”Mads og Monopolet”  

Fredag d. 30/7: 
8.30: Morgensamling 
9.30-11.30: Michael Rothstein: Hovedjagt og kraniekult på Borneo: I løbet af 1800-tallet kom Europa i stadig tættere kontakt med Sydøstasien, og en eksotisk verden åbnede sig for eventyrere, opdagelsesrejsende, handelsfolk, missionærer og kolonisatorer. Overalt fandt de ting, de ikke havde drømt om. Hjemme ventede forskere og politikere på nye rapporter, mens folk flest nød den ene dramatiske rejseberetning efter den anden. Et gennemgående tema i efterretningerne fra det fjerne Borneo var hovedjagt og kraniekult. I de lærdes studerekamre blev man klogere, og i stuens trygge lænestol kunne almindelige læsere gyse: De indfødte huggede hovederne af folk i drabelige overraskelsesangreb, fragtede trofæerne hjem, hvor de under stor festivitas blev monteret under tagryggen.  
13.30-21.00: Mad over ild workshop inkl. aftenhygge

Lørdag d. 31/7: 
8.30: Morgensamling 
9.30-15.00: Mad over ild workshop
15.30: Sommerlege i parken – Brandbjergsk OL / Vi gør klar til festaften!  
19.00: Festaften    

Søndag d. 1/8: 
9.00-10.00: Ugeafslutning og fælles afsked v. kursusleder 
10.00 Farvel og tak for denne gang   

 

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.30-8.30, lækker frokostbuffet kl. 12.00 samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. 21 er der aftenkaffe.   

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer.   

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.950 ,-
Tillæg for enkeltværelse*:    kr. 1000 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag 26. juli  søndag 1. august 

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
www.sydtrafik.dk/flextrafik/flextur/hvordan-bestiller-du

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.