Mad over ild

Søndag d. 12. – Lørdag d. 18. juli 2020
Mad over ild – Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål.  Vi fokuserer på årstidens lokale råvarer og tager på sanketure efter lækre ingredienser i både højskolens egen skov og ved fjorden.  

TILMELD DIG HER

KURSET ER FULDTEGNET – VI HAR OPRETTET VENTELISTE 🙂

Mad over ild – Vi fokuserer på årstidens lokale råvarer og tager på sanketure efter lækre ingredienser i både højskolens egen skov og ved fjorden. Du lærer om sæsonens vilde urter, rødder og bær – en god oplevelse, hvor du selv er med hele vejen fra jord til bord. Både smagen og æstetikken er i fokus denne uge. Tag dine bedste venner under armen – eller kom selv og skab nye venskaber. Mad over ild er en del af en aktiv sommeruge, hvor vi er sammen med ugens andre linjer: HavkajakYoga og Vandringer. Vi vil lade os forkæle i en dejlig højskoleuge med god mad, spændende foredrag og masser af sang og ikke mindst nyde lyse sommeraftener sammen med andre glade kursister fra hele landet. 

Gourmetmad over ild
Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål i selskab med Brandbjergs dygtige bålkok. Glem alt om snobrød og pølser – her langtidssteger vi lækkert kød og/eller fisk, prøver kræfter med røgning, laver imponerende desserter og nyder det gode selskab omkring bålet og i vores udekøkken i herregårdsparken. Du vil få fantastiske smagsoplevelser, godt selskab og inspiration til madlavningen derhjemme. Mad over bål foregår udendørs, og du laver mad hver dag fra 9.30– ca. kl 15. 

I løbet af ugen drager vi på guidede sanketure i skov og ved hav, hvor vi vil gennemgå et udvalg af sæsonens vilde urter, rødder og bær samt – afhængig af vejr- og vandforhold – fisk og skaldyr. Derefter vil vi sammen tilberede og fremstille tre-fire retter under kyndig vejledning af outdoorkok Benjamin. I løbet af ugen prøver du kræfter med tilberedning over bål, rygning og gamle alternative naturmetoder. 

Urteturen såvel som den efterfølgende madlavning giver inspiration og sikrer, at du lærer om mad i den vilde natur, men i lige så høj grad sikrer turen og Benjamins tilgang til både mad og mennesker, at alle får en god oplevelse og mærker tilfredsstillelsen ved selv at have været en del af hele processen fra jord til bord. Når maden er færdig, vil vi sammen nyde frugterne af vores arbejde. Til maden vil der blive serveret smagsprøver på specialøl, cider, vin og økomost. 

Hver morgen starter vi dagen med morgensamling med sang fra højskolesangbogen og et tankevækkende indlæg. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture i Brandbjergs egen skov, overnatning i vore 3 shelters ved bækken (frivilligt  for dem der har lyst) og meget andet godt. Hver aften sluttes dagen af med Brandbjerg Café, hvor der er mulighed for at mødes på tværs af linjer og snakke og hygge sammen. Ugens sidste aften er der festmiddag. 

 

Medvirkende
· Benjamin Bay Carlsen, kok, har en vision om at gøre naturen og den gode mad tilgængelig for folket. Benjamin har mange års erfaring i det københavnske restaurationsmiljø og har desuden rejst og studeret madkultur i bl.a. Nepal, New Zealand, flere stillehavsøer, Israel og USA. Til daglig driver Benjamin sin gastronomiske virksomhed VILDT med speciale i bålmad og vilde urter.
· Rasmus Ugilt: Filosof fra Aarhus Universitet og forfatter til bogen ´Nydelse´ i serien af ´Tænkepauser´.

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Glæd dig blandt andet til:
· Foredrag: lad dig inspirere eller provokere af ugens foredrag
· Sangaften: en glad aften med musik og fællessang.
· Udflugt
· Frieftermiddag: Når udflugten slutter, har du fri resten af dagen med mulighed for selv at drage ud i sommerlandet eller nyde en hyggelig aften i herregårdsparken.
· OutdoorBIO: Torsdag eller fredag aften er der mulighed for outdoor-biograf. Vi finder madrasser, tæpper og soveposer og ser film under stjernerne i herregårdsparken, når mørket sænker sig.

KURSUSPROGRAM

Søndag 
14.30: Ankomst
15.30-17.30: Velkomst og rundvisning
19.00: Terningfortællinger – et samtalespil: Vi lærer hinanden at kende og kommer godt i gang med en herlig sommeruge. 
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl. 

Mandag 
8.30: Morgensamling
9.30-15.00: Mad over ild: Vi laver lækker mad af årstidens råvarer. Vi overraskes og inspireres og laver dejlig mad sammen.
16.00-17.30: Ida Gormsen og Jesper Winther: Hvem er vi?: Vi bliver klogere på verden og os selv. 
19.00- 20.30: Rasmus Ugilt: Nydelse: Mm, åh, ih. Tre nydelsesfulde udtryk, vi udstøder jævnligt. For vi elsker at nyde. Nogle guffer en plade chokolade eller kigger på skyerne en sommerdag. Andre lader sig piske i en swingerklub. Åh, hvilken vidunderlig smerte. Det siges, at vi lever i en hedonistisk tid, hvor alle er frie til at nyde, som det passer os. Måske er der endda ligeså meget tale om en pligt som en frihed. Det er ikke længere nok at have et arbejde, vi skal helst gå derhen med et smil. Og teenagere skal huske ‘at nyde ungdommen så længe den varer’. ‘Enjoy!’ som Coca-Cola siger – med udråbstegn! Vær med, når filosof Rasmus Ugilt bruger en aften på at spidde nydelsen, og forklarer, hvorfor den er så vigtig for os – med udgangspunkt i sin tænkepausebog ‘Nydelse’.
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.
 

Tirsdag 
8.30: Morgensamling
9.30- 15.30: Mad over ild: Guidet sanketur i skov og ved hav, hvor vi vil gennemgå et udvalg af sæsonens vilde urter, rødder og bær samt – afhængig af vejr- og vandforhold – fisk og skaldyr. Derefter vil vi sammen tilberede og fremstille tre-fire retter under kyndig vejledning af outdoorkok Benjamin.
16.00-17.30: Frieftermiddag
19.00-20.30: Syng dig glad – de bedste fra højskolesangbogen. 
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl. 

Onsdag
8.30: Morgensamling
9.30-16.00: Heldagstur for livsnydere: kongernes Jelling, cafe sejd inkl. Sejdmandens fortællinger og Jelling bryghus m. Smagsprøver og vikingefortællinger. 
Vi vandrer ad det korte stykke af Grejsdalsstien til Jelling. Her besøger vi Kongernes Jelling og får fortællingen om vikingekongen Harald der satsede stort, gjorde sig til konge over Danmark, samlede Norden og rejste mange imponerende bygningsværker, som stadig i dag mystificerer arkæologer og arkitekter. Vi får også tid til på egen hånd at opleve den prisvindende og internationalt anerkendte udstilling, spiser en dejlig frokost hos Sejdmanden og hører hans medrivende fortællinger. Vi runder dagen af hos Jelling Bryghus med bryggeribesøg og ølsmagning.
Ca 16.00: Frieftermiddag og -aften: Mulighed for at gå på opdagelse i området, lave bål i parken eller anden sommerhygge. 
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl. 

Torsdag
8.30: Morgensamling
9.30- 15.00: Mad over ild: Urteturen såvel som den efterfølgende madlavning giver inspiration og sikrer, at du lærer om mad i den vilde natur, men i lige så høj grad sikrer turen og Benjamins tilgang til både mad og mennesker, at alle får en god oplevelse og mærker tilfredsstillelsen ved selv at have været en del af hele processen fra jord til bord.
19.00: Bålhygge i parken
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl. 

Fredag
8.30: Morgensamling
9.30-15.30: Gourmetmad over ild: Vi langtidssteger lækkert kød og/eller fisk, prøver kræfter med røgning, laver imponerende desserter og nyder det gode selskab omkring bålet og i vores udekøkken i herregårdsparken. 
15.30: Festforberedelser v. kursusvært: Vi gør klar til festaften! 
19.00: Festaften  

Lørdag
9.00-10.00: Ugeafslutning og fælles afsked v. kursusleder
10.00 Farvel og tak for denne gang  

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.950 ,-
Tillæg for enkeltværelse*:    kr. 700 ,-

Kurset foregår i dagene
Søndag d. 12. – Lørdag d. 18. juli 2020

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
www.sydtrafik.dk/flextrafik/flextur/hvordan-bestiller-du

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.