Mad over ild

Mandag 22. – Søndag 28. juli 2019 (uge 30)
Mad over ild – Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål.  Vi fokuserer på årstidens lokale råvarer og tager på sanketure efter lækre ingredienser i både højskolens egen skov og ved fjorden.  

TILMELD DIG HER

DER ER OPRETTET EN VENTELISTE 🙂 

Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål i selskab med Brandbjergs dygtige bålkok. Glem alt om snobrød og pølser – her langtidssteger vi lækker kød og/eller fisk, prøver kræfter med røgning, laver imponerende desserter og nyder det gode selskab omkring bålet og i vores udekøkken i herregårdsparken.
Du vil få fantastiske smagsoplevelser, godt selskab og inspiration til madlavningen derhjemme. Mad over bål foregår udendørs, og du laver mad hver dag fra 9.15- ca. kl 15.

I løbet af ugen drager vi på guidede sanketure i skov og ved hav, hvor vi vil gennemgå et udvalg af sæsonens vilde urter, rødder og bær samt – afhængig af vejr- og vandforhold – fisk og skaldyr. Derefter vil vi sammen tilberede og fremstille tre-fire retter under kyndig vejledning af outdoorkokken Kristoffer. I løbet af ugen prøver du kræfter med tilberedning over bål, rygning og gamle alternative naturmetoder.

Urteturen såvel som den efterfølgende madlavning giver inspiration og sikrer, at du lærer om mad i den vilde natur, men i lige så høj grad sikrer turen og Kristoffers tilgang til både mad og mennesker, at alle får en god oplevelse og mærker tilfredsstillelsen ved selv at have været en del af hele processen fra jord til bord. Når maden er færdig, vil vi sammen nyde frugterne af vores arbejde. Til maden vil der blive serveret smagsprøver på specialøl, cider, vin og økomost.

Hver morgen starter vi dagen med morgensamling med sang fra højskolesangbogen og et tankevækkende indlæg. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture i Brandbjergs egen skov, overnatning i vore 3 shelters ved bækken (frivilligt –for dem der har lyst) og meget andet godt. Hver aften sluttes dagen af med Brandbjerg Café, hvor der er mulighed for at mødes på tværs af linjer og snakke og hygge sammen. Ugens sidste aften er der festmiddag.

Tag dine bedste venner under armen – eller kom selv og skab nye venskaber. Mad over ild er en del af en aktiv sommeruge, hvor vi er sammen med ugens andre linjer, havkajak, naturfoto og vandringer. Vi vil lade os forkæle i en dejlig højskoleuge med god mad, spændende foredrag og masser af sang og ikke mindst nyde lyse sommeraftener sammen med andre glade kursister fra hele landet.

Kursusvært
Maiken Bro, outdoorunderviser på Brandbjerg Højskole.

Medvirkende
· Kristoffer Schou – Kristoffer er naturvejleder og laver bl.a. VILD MAD- arrangementer. Han er passioneret omkring både madlavning og sankning af vilde urter og andet godt fra naturens spisekammer. Kristoffer gør meget ud af at inddrage de fem grundsmage i sin madlavning med vilde urter og årstidens lækre råvarer.
· Geeti Amiri Forfatter, debattør og foredragsholder – Mønsterbryder, systemkritiker og markant meningsdanner samt mere til.
· Bikepackers – Marie og Kenneth, der sammen har rejst verden tynd på cykel.

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Glæd dig blandt andet til:
· Foredrag: lad dig inspirere eller provokere af ugens foredrag
· Sangaften: en glad aften med musik og fællessang.
· Udflugt
· Frieftermiddag: Når udflugten slutter, har du fri resten af dagen med mulighed for selv at drage ud i sommerlandet eller nyde en hyggelig aften i herregårdsparken.
· OutdoorBIO: Torsdag eller fredag aften er der mulighed for outdoor-biograf. Vi finder madrasser, tæpper og soveposer og ser film under stjernerne i herregårdsparken, når mørket sænker sig.

KURSUSPROGRAM

Mandag
14.30: Ankomst (ved bestilt transport køres der fra Vejle Banegård kl. 14.30)
15.30-17.30: Velkomst og rundvisning
19.00: Terningfortællinger – et samtalespil. Vi lærer hinanden at kende og kommer godt i gang med en herlig sommeruge.

Tirsdag
8.30: Morgensamling
9.15: Gourmetmad over ild
16.00: Hvem er vi?
19.00: Glansbilleder v. Geeti Amiri: I dette livsbekræftende foredrag tager Geeti Amiri afsæt i sin selvbiografi “Glansbilleder”, er Geetis barske, rørende og personlige beretning om, hvordan hun er brudt ud af et liv som afghansk kvinde for at skabe egen tilværelse som dansk kvinde. Ved brug af sin personlige historie, der har rødder i Kabul til en opvækst på bunden af samfundet i København, giver Geeti Amiri det danske samfund et indblik i, hvordan et liv mellem to verdener skabes, som alt for ofte er præget af kulturopgør og familie-oprør. Geeti beretter personligt og nærværende om de svære kultursammenstød: hvad er prisen for frihed og for at følge sit hjerte, som ung kvinde med muslimsk minoritetsbaggrund.
Igennem sin tid i den offentlige debat har Geeti Amiri været tilknyttet Berlingske og Ekstra Bladet, som fast blogger. Derudover er to dokumentarer blevet til på baggrund af Geeti Amiris kamp for sel-vstændighed og frigørelse, hhv. “Den Anden Kvindekamp” og “Kvinde, kend din plads”, på DR2. Geeti Amiri har derudover været radiovært på sit eget P1 program, ‘Geetisk råd’, hvor hun sammen med et råd af forskellige mennesker løser dilemmaer og udfordringer, der opstår ved at vokse op mellem to kulturer.
Geeti har valgt at lægge rollen som radiovært på hylden og nedtonet sin deltagelse i den offentlige til fordel for læreruddannelsen, som hun påbegyndte i 2018. Glæd dig til en sjældent møde med en fantastisk, inspirerende ung kvinde.

 Onsdag
8.30: Morgensamling
9.15:Gourmetmad over ild
16.00: Fra Ildlandet til Ishavet: 2 kontinenter, 15 lande, 30.500 km og 21 måneder
Kom med på bagagebæreren og hør om, hvordan det er at leve næsten 2 år på en cykel med kun 20 kg bagage, et lille tomandstelt og masser af tid til at tænke sig om, når Marie og Kenneth fortæller om deres livs eventyr: En ekspedition fra Ushuaia, verdens sydligste by, gennem Sydamerika, Mellemamerika og Nordamerika til målet i Alaska. Gennem historier og flotte billeder fortæller de om at cykle i høje bjerge, den vilde natur og om den store gæstfrihed, de mødte overalt og om livet i andre kulturer fjernt fra os. 
19.00: Syng dig glad: De bedste fra højskolesangbogen og genhør med gode evergreens.

Torsdag
8.30: Morgensamling
9.15: Afgang – udflugt
14.30: Bussen kører retur til Brandbjerg
15.00: Frieftermiddag
19.30: Friaften

Fredag
8.3:0 Morgensamling
9.15: Gourmetmad over ild
16.00: Foredrag
19.00: Bålhygge i parken

Lørdag
8.30: Morgensamling
9.15:Gourmetmad over ild.
15.30: Festforberedelser v. kursusvært
19.00: Festaften

Søndag
9.00: Ugeafslutning og fælles afsked v. kursusleder
10.00: Farvel og tak for denne gang (ved bestilt transport hjem køres der til Vejle Banegård kl. 10.00)

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.45-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 12.15 samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. 21 er der aftenkaffe.
Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.950 ,-
Tillæg for enkeltværelse*:    kr. 600 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag 22. – Søndag 28. juli 2019 (uge 30)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Ved bestilt transport ved ankomst køres der fra Vejle Banegård kl. 14.30
Ved bestilt transport hjem køres der til Vejle Banegård kl. 10.00

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.