Lederteam

Simon Lægsgaard
Forstander
Simon er Brandbjergs forstander. Hans store lidenskaber er digt- og sangskrivning, natur, jagt, gastronomi, og livets store og små sammenhænge. Han sidder tilmed som næstformand i FFD og er aktiv i udviklingsarbejdet bag Ungdomsøen.

Rane Baadsgaard Lange
Viceforstander for lange kurser
Rane er viceforstander for Brandbjergs lange kurser. Ranes hjertebarn er “bæredygtig dannelse”. I hans optik er bæredygtighed er noget, vi skaber sammen – og Brandbjerg Højskole er et af de steder, hvor vi kan mødes om undersøgelsen af, hvad bæredygtighed betyder i praksis’.

Andreas Vappula Nilsson
Viceforstander for korte kurser & kommunikation
For Andreas er højskolen et sted, hvor mennesker livet igennem træder ind ad døren af lyst og med store forventninger. Det skal vi møde med nysgerrighed og inspiration, så vi sammen tager livtag med ansvaret for os selv, de fællesskaber vi indgår i og tidens brændende spørgsmål.

Anette Føns
Forretningsfører/HR
Kunsten er at finde meningen, balancen og sammenhængskraften.
På Brandbjerg Højskole kan Anette kæde forretningsforståelse sammen med dannelse.
Lærerne

Gro Mygind
Projektledelse, Eventlab, Personlig ledelse og teater
Gro elsker sommerhuset på Helgenæs, deres gedigne LP samling, tulipaner og at skabe mening! For eksempel ved at få eleverne til at få øje på egne og andres styrker, og give dem gå-på-mod.

Casper Borch Madsen
Friluftsliv, Adventuresport, Havkajak, Alpin ski og Fysisk træning
Ifølge Casper handler et højskoleophold, som Outdoor-faget, om bevægelse. En bevægelse der både er fysisk og mental. Bevægelsen repræsenterer den forandring vi undergår i mødet med nye mennesker og nye udfordringer.

Mette Øyås Madsen
Kompas, Køn, krop og seksualitet, Film, Filmproduktion, Eksistentiel vejledning, Skriveværksted, Dans
Mette går for at være Brandbjergs mest kageglade menneske, gør jævnligt pinlige ting (for det meste utilsigtet), elsker at danse på alle tider af døgnet og bliver rolig når hun står foran havet.

Rasmus Sejersen
Musik, Sangskrivning
Rasmus synes tid og ro er vigtigere end penge og travlhed, og når vi mærker hinanden både fysisk og mentalt, kan vi forandre og forandres.

Kristoffer Fynbo Thorning
Musik, Elektronisk musik, Beat it!
Energi, kreativitet og nysgerrighed er nøgleord for Kristoffers musikalske liv. Han elsker at lege, spille, skabe og sætte i gang. Når man er i rum med Kristoffer, går der ikke lang tid før man smiler, griner, forundres eller er i gang med noget nyt og spændende.

Lone Kau
Bæredygtighed, Havebrug og Genbrugsdesign
Lone er født på Grønland, men har levet det meste af sit unge liv i nærheden af Hobro/Mariager Fjord, hvor hun også mødte sin mand Simon (Forstander på Brandbjerg).

Laila Beltofte Hygebjerg
Keramik
Laila er vild med det finurlige og lidt skæve. Hun elsker at lave alt muligt kreativt, især Rakubrændt keramik, glas, smykker og at lave sjove ting af gamle sager.

Anna-Sofie Rau Gram Iversen
Kompas, Maleri og Tegning
Anna-Sofie tror på nærvær, kærlighed og balance og vigtigheden af at være tro mod sig selv og det man kommer fra.

Anne Neimann
Iværksætteri, projektledelse, aktivisme og radio/podcast
Anne elsker når, der er kort fra tanke til handling, at omsætte idéer til virkelige eksperimenter og skabe oplevelser, der kan sætte noget i gang hos os selv, i vores medmennesker og i den verden, der omgiver os.

Nina Neckelmann
Mentor–koordinator og underviser i Studievejledning og Eksistentiel vejledning
En af Ninas livsværdier er mangfoldighed. Hun mener, at der skal være plads til alle og at alles stemmer fortjener at blive hørt.

Niklas Dahl-Nielsen
Friluftsliv, Havkajak, Klatring
Niklas er friluftstosse og idrætsnørd. Han elsker roen, der kan skabes i egen krop og sjæl, såvel som roen, der skabes mellem mennesker i mødet med naturen.

Emil Skrædderdal
Bæredygtighed, Bæredygtigt byggeri og Træhåndværk
Emil elsker at være i processer, hvor man sammen skaber noget, der vil komme fællesskabet til gode og er dybt interesseret i, hvordan dette gøres på den bedste og mest miljøvenlige måde.

Mikas Eskesen
Band og Elektronisk musik
Mikas er en troldmand med musik og digitale instrumenter

Carsten Jørgensen
Keramik
Carsten blev selv inspireret til at lave keramik, da han var højskoleelev, og efterfølgende blev han uddannet på Kunstakademiet og Designskolerne i henholdsvis Kolding og København. Men højskolen og de mange muligheder, den giver for at udvikle sig personligt og i fællesskab med andre, er og bliver en uovertruffen måde at lære sig selv at kende på.

Shasmina Gainor
Kompas, Yoga, Meditation
Shasmina elsker den ro i sindet hun får af en lang gåtur i skoven; at blive oprigtigt rørt i mødet med et andet menneske; at tænke dybt og snakke længe om alt det, der giver livet mening og ikke mindst; at grine så meget, at tårerne triller ned ad kinderne.

Kristoffer Korshøj Nielsen
Regenerativt Jordbrug
Plantenørd med baggrund som selvstænding gartner. Har leveret grønsager til forskellige restauranter blandt andet Ti Trin Ned. Kristoffer nørder på Brandbjerg med at omdanne dele af vores store udeareal til regenerativt jordbrug.

Jacob Andersen
Friluftsliv, Genbrugsdesign, vandring og Filosofi, Selvudvikling
Et højskoleophold er en enestående mulighed for at møde dig selv gennem mødet med andre.
Ifølge Jacob er de største bjerge, vi kan bestige, de indre. Gennem fag og samtaler er han særligt optaget af at koble erfaringerne i højskolelivet med refleksioner, så der skabes indsigt og bevægelse på den enkeltes rejse gennem livet.

Nabil
Praktikant på Friluftsliv
Mere info kommer…
Læs mere
Korte Kurser

Charlotte Zeberg Johnsen
Kursusleder
Charlotte elsker mødet mellem mennesker, en god debat og i særdeleshed de aha-oplevelser, der kan komme ud af både møder og debatter.

Marie Aarkrog
Kursusleder og markedsføring

Jesper Winther
Kursus- og projektleder
Jesper drives af at se mange timers planlægning og koordinering udfolde sig i et fedt højskolekursus. Og samtidig er han nok den eneste på Brandbjerg, der kan lave et stempeltræk på en skibsgenerator.

Nikolaj Hygebjerg
Kursusleder og kommunikation
Nikolaj er Brandbjergs ekspert indenfor grafisk design, app-design og webdesign. Han har undervist på højskoler med fokus på design og innovation. Derudover er Nikolaj entusiastisk selvbygger indenfor bæredygtigt byggeri på Friland hvor han bygger og laver workshops i bæredygtighed.
Administrationen

Birgitte Nielsen
Bogholder
Birgitte Nielsen er ofte det første ansigt du møder på kontoret eller den første du taler med når du ringer til Brandbjerg Højskole.

Annette Grønhøj
Udlejning og konferencekoordinator
Annette styrer Brandbjerg Højskoles konferencecenter og hendes fornemmeste opgave at servicere gæster i huset. Herudover brænder hun for salg og er ikke bange for at springe ud fra klipper.

Johanne Mellergaard
Projektleder og koordinator
Johanne vil nødig springe over, hvor gærdet er lavest, og mener, at vi får de største oplevelser her i livet, hvis vi tør at gå veje, som ikke allerede er udforsket.

Birgitte Englyst
Salg og rekruttering
Birgitte Englyst’ rolle på Brandbjerg er at skabe størst mulig interesse for vores lange højskoleophold.
Birgittes tilgang til andre er respektfuld, motiverende og anerkendende.

Pernille Alrø
frontdesk/administrativ medarbejder
Pernille elsker det dejlige sammenhold der er på Brandbjerg Højskole. Stedet hvor man bliver set og hørt, som den person man er.

Emil Bramsensgaard
Rundviser
Emil elsker at dele ud af sine mange oplevelser fra Brandbjerg-tiden med håb om, at interesserede unge bliver fascineret af højskoleboblen, så de får sig samme oplevelse og bliver en del af det unikke fællesskab.

Caroline Pedersen
Rundviser
Caroline er højskoleentausiast på højt plan. Som tidligere elev kender hun alt til Brandbjergs kroge og hemmeligheder. Hun elsker sjov og spas, og går næsten aldrig i sort. Du kan derfor altid kende hende på hendes farverige tøj og store smil.

Jonas Dandanell
Rundviser
Mere info kommer…
Læs mere

Aleksander Bille
Rundviser
Mere info kommer…
Læs mere
Pedellerne

Mogens Vinding Jensen
Chefpedel
Mogens er en af Brandbjergs kreative chefpedeller. For Mogens er drivkraften selve servicen i at løse opgaver, som gør andres hverdag bedre.

Peter Nielsen
Pedel
Peter holder meget af at gå og rode på sit værksted, og så elsker han at være omgivet af naturen.

Jeppe Kloster
Pedel
Jeppe er tidligere Brandbjerg elev og nyder at være ude i Brandbjergs skønne natur og omgivelser, når han passer Brandbjergs mange udendørs kvadratmetre.

Jack Strandgaard Wolfhagen
Pedel
Jack er Brandbjergs tømmer og kan godt lide at betragte højskolen med håndværkerens briller – sådan lidt udefra og ind i et helt særligt miljø.
Køkkenet

Helle Nissen Andersen
Køkkenchef
Helle er en mester i at jonglere med lækre madplaner sammen med sit dygtige køkkenteam, så både gæster, kursister, elever og personale føler sig ekstra forkælede.

Dorthe Størner
Køkkenmedarbejder
Dorthe er en sand mester, når det kommer til at forberede Brandbjergs overdådige og indbydende frokostbuffet.

Jeanette
Kok
Læs mere

Martin
Kok
Læs mere
Rengøringen

Henriette Luja
Rengøringsleder
Henriette er Brandbjergs skarpe rengøringschef.
Læs mere

Ludmila Arzamastseva
Rengøring
Ludmilla sørger for at her er rent og pænt, både oppe og nede. Man møder ofte Ludmilla smilende på værelsesgangene. Ludmilla er også ret skrap til russisk.
Simon Lægsgaard Madsen
Simon har været ansat på Brandbjerg Højskole siden oktober 2005, først som underviser, så som viceforstander og siden som forstander fra april 2008. Han underviser i flere af skolens naturfag: Store Naturoplevelser, Naturen lige i fjæset, Jagt og Fiskeri, Jagttegn og Natursyn.
Simon deltager gerne og ofte i diverse samfundsdebatter, og holder foredrag, morgensamlinger og skriver kronikker om bl.a. eksistens, dannelse, samfund, natur og bæredygtighed, og holder taler, sangaftener og poetiske foredrag om det meningsfulde liv – og de mange besværlige veje dertil. Han har skrevet en lang række højskolesange, digte og kronikker som kan findes HER.
Simon fik i 2020 to sange med i den 19. Udgave af Højskolessangbogen. Sangen “Kaos i min hjerne” har nr. 168 og Afmagtssangen nr. 169. Du kan finde begge sange samt tekst og noder HER.
Udover sit virke på Brandbjerg sidder Simon som næstformand i FFD, hvor han er med til at påvirke og udvikle højskolebevægelsen i Danmark. Han sidder med i en række bestyrelser og udvalg og er bl.a. formand for Højskolernes Bæredygtighedsudvalg, bestyrelsesmedlem for Center for Ungdomsforskning (CeFU), medlem af Friluftsvejlederuddannelsens Advisoryboard og kernepartnerrepræsentant i arbejdet bag udviklingen af Ungdomsøen, hvor han bl.a. er formand for udviklingsporet for “pædagogik og metode”.
Simon er gift med Lone, der også er lærer på skolen. Sammen har de sønnerne Aske, Malte og August. Udover familien, er hans store lidenskaber: digt- og sangskrivning, natur, jagt, gastronomi og livets store, små og skæve sammenhænge.
Kontakt:
61 34 49 16 eller slm@brandbjerg.dk
https://www.simonlaegsgaard.dk
https://www.facebook.com/profile.php?id=1020266452
Jacob Andersen
Et højskoleophold er en enestående mulighed for at møde dig selv gennem mødet med andre.
Ifølge Jacob er de største bjerge, vi kan bestige, de indre. Gennem fag og samtaler er han særligt optaget af at koble erfaringerne i højskolelivet med refleksioner, så der skabes indsigt og bevægelse på den enkeltes rejse gennem livet.
Jacob er friluftslærer med kajak, ski og det enkle friluftsliv som store lidenskaber. Han underviser desuden i Vandring & filosofi, Genbrugsdesign og en række selvudviklingsfag.
Før livet som højskolelærer har Jacob arbejdet med ledelses- og organisationsudvikling i bl.a. Danfoss og Rambøll, bl.a. med coaching, konfliktmægling, supervision og ledelsesudvikling. Han er uddannet cand. mag i Kommunikation, Litteratur og Organisationsudvikling fra Aarhus Universitet og Friluftsvejleder fra Oslo Universitet. Senere har han videreuddannet sig til Mindfulnesslærer ved Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet.
Sideløbende med lærerlivet på Brandbjerg har Jacob et studie i København, hvor han underviser i forskningsbaseret mindfulness i sin virksomhed SAMSPIL NU
Kontakt:
ja@brandbjerg.dk eller 429 50 429
Freja Molme
Freja er tidligere elev på Brandbjerg og havde Kompas og Projektledelse som A-fag. Freja synes det er svært at sige hvad det bedste på hendes semester var. Men tror det er at hun fik lov til at prøve en masse nye ting i trygge omgivelser. Naturligvis også at være sammen med en masse fantastiske mennesker, som hun nu kan kalde venner for livet. Hun glæder mig til at vise dig rundt og fortælle om Brandbjerg Højskole.
Caroline Pedersen
Caroline er højskoleentausiast på højt plan. Som tidligere elev kender hun alt til Brandbjergs kroge og hemmeligheder. Hun elsker sjov og spas, og går næsten aldrig i sort. Du kan derfor altid kende hende på hendes farverige tøj og store smil.
Andreas Vappula Nilsson
Andreas er optaget af højskolen er et sted, hvor mennesker livet igennem træder ind ad døren af lyst og med store forventninger. Det skal vi møde med nysgerrighed og inspiration, så vi sammen tager livtag med ansvaret for os selv, de fællesskaber vi indgår i og tidens brændende spørgsmål.
Pernille Kaehne Husballe Alrø
Pernille elsker det dejlige sammenhold der er på Brandbjerg Højskole. Stedet hvor man bliver set og hørt, som den person man er.
Pernille blev i sin tid uddannet kontorassistent med speciale inden for turisme. Dog har hun prøvet lidt forskelligt de sidste 15 år. De har budt på arbejde i butik, på kontor og inden hun kom til Højskolen var jeg på et hotel.
Er gift med Steffen og sammen har de to dejlige piger på 4 og 7 år.
Fritiden går med gåture i naturen, læse en god bog, samt kvalitetstid med familie og venner.
Nina Neckelmann
Nina er drevet af nysgerrighed i forhold til de historier som de unge fortæller; af omsorg, af fascination og af begejstring for det personen har at fortælle. Nina er af den overbevisning at der ALTID er mere, der kan fortælles.
En af Ninas livsværdier er mangfoldighed og hun mener, at der skal være plads til alle, og at alles stemmer fortjener at blive hørt.
Nina er i alle henseender en god lytter, men er også klar på spas og hygge i alle kroge.
Nina går ind for at leve grønt og genanvende ting, andre ikke længere har brug for. Det giver mening at skabe nyt liv, fx med et stykke lækkert stof på en gammel stol og andre genanvendelige ting, hun finder i skoven og på stranden #plasticchanger.
At leve udenfor er en drøm og hun bruger masser af tid på at stå på rulleski, ro kajak og vinterbade, men hun nyder også fritiden i sommerhuset med familie og venner. Rejser fylder meget – især kulturmødet på det lokale torv, hvor Nina ofte spiser gode oste og smager den lokale vin.
Free are only those who do not fear to make their dreams come true.
Kontakt:
nn@Brandbjerg.dk eller 29712414
Niklas Dahl-Nielsen
Niklas er friluftstosse og idrætsnørd.
Han elsker roen, der kan skabes i egen krop og sjæl, såvel som roen, der skabes mellem mennesker i mødet med naturen. Det kan både være de storslåede norske fjelde eller skoven i baghaven, der sætter rammerne for de største naturoplevelser. Vigtigst er det, at komme afsted på tur og tilvælge det primitive liv, hvor der skabes plads til dybe tanker, nære relationer og store naturoplevelser. Gennem diskussion og refleksion ønsker Niklas, at naturoplevelserne vi får skal være med til at skabe vores holdninger og handlinger fremadrettet i livet.
Han elsker også at udfordre både krop og hoved i samhørighed og lære nye bevægelser på klatrevæggen, bedre kontrol over mountainbiken eller god teknik i badminton. Så længe, der er kropsligt udviklingspotentiale, elsker han at være med og står sjældent tilbage for en udfordring – hvis der er plads til at være legende og nysgerrig.
Niklas har en kandidat i idræt og tog på studiet en etårig friluftsuddannelse i nordens lande. Han underviser i friluftsliv og idrætsfag. Sidst men ikke mindst elsker Niklas sin dejlige kæreste og deres to skønne børn, som han bor med i Aarhus. Han bruger gerne meget tid i sin kolonihave og nyder at få hjælp af børnene til at holde køkkenhaven flot og fri for ukrudt – og som tak lærer han dem lidt om, hvordan man dyrker grønne godter.
Kontakt:
Carsten Jørgensen
Carsten er fascineret af at man kan gå direkte ud fra højskolens værksted, fjerne det øverste lag muld, og fylde en spand med ler. Tage det med ind på værkstedet, fjerne sandet og sigte det ned til den fineste ler, som man enten kan arbejde videre med til små genstande eller bruge som basis for nye glasurer. Vi ser og opdager mulighederne lige hér, hvor vi står. En keramisk verden udfolder sig, og man bliver som elev ét med processen. I undervisningslokalet ser vi samtidig hinanden som vigtige ressourcer i det kreative rum. Vi bruger hinanden, har materialet i hænderne og de kreative samtaler får frit løb.
Carsten blev selv inspireret til at lave keramik, da han var højskoleelev, og efterfølgende blev han uddannet på Kunstakademiet og Designskolerne i henholdsvis Kolding og København. Men højskolen og de mange muligheder, den giver for at udvikle sig personligt og i fællesskab med andre, er og bliver en uovertruffen måde at lære sig selv at kende på. Carsten har igennem tiden hjulpet mange kunstnere med at realisere deres værker. Men her på højskolen er han der for dig. Kommer du med energi og lyst til at fordybe dig, eller har du lyst til at sprede vildskab på værkstedet, leger han gerne med. Man ved aldrig helt, hvad det kan ende med, når fingrene er kommet op af lommen og ned i materialet. Vi fejrer vores succeser og deler vores fejl, så vi sammen bliver klogere på tingene. Om du gerne vil lære at dreje på en af vores skiver, lave store modellerede ting eller måske er interesseret i det skulpturelle, er der plads til dig.
Her på værkstedet er det mødet mellem materialet, ovnen, glasurerne og din kreativitet, det handler om. Det er et møde man aldrig går forgæves til.
Du vil hurtigt finde ud af, at Carsten er vild med keramik og altid er klar til at give dig sparring på dine ting. Når han ikke lige er på skolen, er han som regel i sit eget værksted og får afløb for alt den inspiration, han får igennem min undervisning. Carsten har værksted hjemme, hvor han bor med Marie og sine børn Astrid, Ida og Alex. Når han skal have tankerne væk eller lade lidt op, tager han en tur på sin racercykel.
Emil Skrædderdal
Emil elsker at være i processer, hvor man sammen skaber noget, der vil komme fællesskabet til gode, og er dybt interesseret i, hvordan dette gøres på den bedste og mest miljøvenlige måde. Fællesskaber er helt centralt for Emils værdier. Alting bliver sjovere når vi gør det sammen.
Han øver sig i at kaste sig ud i projekter, han ikke har prøvet før. Dét er en ting, vi skal lære. Prøve os frem, gøre vores egne erfaringer og ikke være bange for at det går galt. Med denne indstilling møder han også eleverne på Brandbjerg, så de sammen med ham kan lære, hvordan vi sammen skaber en bedre verden.
Emil glæder sig også til at lave mange andre ting med eleverne, som at brygge øl, spille spil og synge dårlige 90’er hits.
Emils har baggrund som tømrer, hvor han blev uddannet i det kollektivt ledede økobyggefirma ’Egen Vinding & Datter’. Siden da har han både arbejdet som tømrer, byggekoordinator og højskolelærer. Han har sideløbende været aktiv i Landsforeningen Økologisk Byggeri og Foreningen Makvärket. Alt sammen med økologisk byggeri og samskabelse som fikspunkter.
Privat bor Emil i bofællesskabet Baungaard med sin kone Nele og datter Frida, lige på den anden side af Grejsdalen. Han elsker cykelturen gennem dalen, og vænner sig mere og mere til højdeforskellene i området.
Et af de vigtige projekter i fremtiden er at få bygget et legehus i et træ til Frida og de andre børn på Baungaard (og måske lidt til ham selv…)
Kontakt:
Helle Nissen
Helle er en mester i at jonglere med lækre madplaner sammen med sit dygtige køkkenteam, så både gæster, kursister, elever og personale føler sig ekstra forkælede.
Mogens Vinding
Mogens er en af Brandbjergs kreative chefpedeller og arbejder med alt fra projekter til akutopgaver på skolen. For Mogens er drivkraften selve servicen i at løse opgaver, som gør andres hverdag bedre.
I sin fritid nyder Mogens at være sammen med sin kone, sønner og venner, at være i sommerhus og nørkle med motorcykler og biler.
Mogens er uddannet tømrer i 1997. Han endte på Brandbjerg efter et vennepar opfordrede ham til at søge en stilling – og han blev derefter helt huk på stedet og alle de spændende opgaver.
Karim Pedersen
Karim er endt på Brandbjerg Højskole, men har flere års erfaring i højskoleverden, hvor han har taget hele rejsen fra elev på et langt kursus til pædagogisk leder, lærer og konstitueret forstander.
Han brænder for bæredygtighed og iværksætteri, og han er en del af det globale projekt UNLEASH, som samlede 1.000 unge for at udvikle løsninger til FN’s verdensmål i Danmark i 2017, Singapore i 2018 og senest i Kina i 2019.
Han er også teknologinørd og har arbejdet som IT-journalist og redaktør hos Computerworld og andre landsdækkende medier i en årrække. Han har desuden udgivet en række bøger og startet flere virksomheder.
Karim elsker musik og er en ivrig pladesamler, og han bruger en stor del af sin fritid på at arrangere plademesser og musikaftener i kulturhuse og biblioteker. Han har været bosat i grænselandet i en lang årrække og føler sig som halvt tysker (men er faktisk halvt inder). Han er også ramt af udpræget vandrelyst og kan fortælle røverhistorier fra de fleste verdenshjørner. Du kan spørge ham om det meste, og måske får du endda et klogt svar!
Kontakt:
Anne Neimann
Anne arbejder med kunst, lyd, by, formidling og alt herimellem. Hun elsker når, der er kort fra tanke til handling, at omsætte idéer til virkelige eksperimenter og skabe oplevelser, der kan sætte noget i gang hos os selv, i vores medmennesker og i den verden, der omgiver os.
Anne er cand.mag. i Æstetik og Kultur/Moderne Kultur og Kulturformidling og har arbejdet som freelance radiodokumentarist, kurator og selvstændig kulturformidler siden hun blev færdiguddannet i 2012. Hun står bag projekter som Københavns Radiobiograf, LYDKUNST PODCAST og GenFortalt.nu og driver ved siden af højskolen virksomheden LYDPOL.
Hun har tidligere undervist på Københavns Ungdomsskole, Københavns Universitet, RUC og på folkeskoler i hele landet.
Anne er lige flyttet fra Nørrebro til Gl. Rye med sin familie for at komme tættere på naturen og forfølge drømmen om at blive højskolelærer. Hun har selv gået på både høj- og efterskole og har erfaret på egen krop, hvad det her fællesskab kan!
https://soundcloud.com/kunsten-nu
Morten Schønemann Rand
Mortens store interesse er gør-det-selv og traditionelt håndværk. Han elsker duften af friskhøvlet træ og synet af en tæt svalehalesamling. Han bor i et hus lidt udenfor Give med sin kone og lille datter, samt deres høns og kaniner, og han holder meget af at være hjemme sammen med familien.
Morten blev i 2014 færdig med en bachelor i medicin fra Syddansk Universitet, men kunne ikke affinde sig med, at tiden til at gøre ting selv på sigt ville forsvinde i et travlt lægeliv. Han sadlede om, og har efterfølgende arbejdet et halvt år med restaureringshåndværk i Sverige, og er i 2019 blevet udlært tækkemand.
Morten elsker gammelt værktøj, og kaster sig gerne ud i projekter, hvor øksen og høvlene må frem. Som inspiration til sine projekter kigger han i 100 år gamle lærebøger og besøger museer. På højskolen kan du møde ham, hvis du vælger faget træhåndværk, som han underviser i.
Dorthe Størner
Dorthe har været ansat på skolen siden august 1987. Hun er gift og bor i Sandvad sammen med Tommy og jordens dejligste hund, Diego. Foruden arbejdet i køkkenet, finder man også Dorthe blandt skolens buske og blomsterbede, når hun samler materiale til de flotte dekorationer i spisesalen.
I fritiden dyrker hun svømning og badminton og har bibeholdt ungdommens interesse for hestesport.
Om hun har livretter? Rigtig mange. Hjemmelavet klar suppe er blandt favoritterne.
Lisbeth Jeppesen
Lisbeth er fra Svendborg, men har været nabo til højskolen i mange år. Hun er gift med Thomas, der kører lastbil og mor til tre raske drenge. Lisbeth har været ansat på højskolen siden november 2007.
Kontakt:
23 32 55 86 eller ren@brandbjerg.dk
Peter Nielsen
Peter er uddannet gartner og så er han gift med Birgitte som er bogholder på Brandbjerg Højskole. Sammen har de en voksen søn, svigerdatter og 2 skønne børnebørn.
Peter holder meget af at gå og rode på sit værksted og bygge deres hus om/til. Han elsker at være omgivet af naturen og bruger meget af sin fritid på skovcamping og på at være sammen med gode venner.
Birgitte Englyst
Birgitte Englyst’ rolle på Brandbjerg er at skabe størst mulig interesse for vores lange højskoleophold.
Birgittes tilgang til andre er respektfuld, motiverende og anerkendende.
Hun føler sig meget privilegeret over at hun har mulighed for at arbejde med unge mennesker,
både danske og internationale elever fra hele verden.
Viser du interesse for Brandbjerg Højskole kan du godt regne med at høre fra Birgitte
Hun samarbejder også med UU vejledere, produktionsskoler, internationale organisationer og andre uddannelsesinstitutioner i hele landet,
og booker årligt hundredvis af rundvisninger for kommende elever på skolen.
Birgitte bor Nord for Aarhus sammen med Henrik.
Hun har 23 års salgserfaring fra tekstilbranchen med salg af lingeri og fashionstrømper
– også som selvstændig erhvervsdrivende.
Vil du have en snak om et fremtidigt ophold på Brandbjerg Højskole ringer du blot til Birgitte!
Kontakt:
29 88 10 73 eller be@brandbjerg.dk
Birgitte Nielsen
Birgitte Nielsen er ofte det første ansigt du møder på kontoret eller den første du taler med når du ringer til Brandbjerg Højskole. Hun tager telefonen, registrerer kursustilmeldinger, laver betalingsopgørelser, værelsesplaner og bogføring.
Birgitte er gift med Peter, som er en del af Brandbjergs pedelteam. Sammen har de en voksen søn, en svigerdatter og 2 skønne børnebørn. Birgitte holder meget af at være sammen med sin familie og at være omgivet af naturen.
Hun bruger så meget af sin fritid på skovcamping og på at være sammen med familien og gode venner.
Kontakt:
38 41 54 13 eller bn@brandbjerg.dk
Marie Aarkrog
Marie er magister i filosofi fra Aarhus Universitet med en særlig passion for videnskabsteori og videnskabshistorie. Hun har nørdet en del med sprogfilosofi og teoretisk fysik og har skrevet sit speciale om metafysik og forståelse inden for kvantefysikken.
Marie bor i Solbjerg sammen med sin mand Anders og tre børn. Marie hader opvask, men elsker at nørkle med symaskinen, hvor hun selv designer og syr børnetøj til ungerne. Marie har en forkærlighed for skæve film, kage og gode øl, hvilket hun klart mener, bør kombineres, når lejligheden byder sig.
Kontakt:
41 13 46 06 eller ml@brandbjerg.dk
Anette Føns
Kunsten er at finde meningen, balancen og sammenhængskraften.
På Brandbjerg Højskole kan Anette kæde forretningsforståelse sammen med dannelse.
Hun har fokus på Brandbjergs forretningsprocedurer, økonomistyring og administrative arbejdsgange og har været en fast del af medarbejderstaben siden februar 2011.
Anette har arbejdet med erhvervs- og højskoleøkonomi det meste af sit voksne liv.
Kontakt:
Annette Grønhøj
Annette står for Brandbjerg Højskoles konferencecenter, hvor det er hendes fornemmeste opgave at servicere gæster i huset. Annette brænder for salg – og det er jo en god kombination, når hun står for alle opgaver fra A – Z i konferenceafdelingen. Som person er Annette udadvendt, kreativ, praktisk, har et rigtigt godt humør og er god til at hjælpe andre.
Annette er uddannet Teknisk Assistent inden for bygge og anlæg, men har de sidste 15 år arbejdet med salg og service – og har efteruddannet sig herindenfor.
Annette er gift med Troels og sammen har to store skønne tvillingedrenge. Hun får tiden til at gå med badminton, ridning og cykling samt tid med familie og venner, når hun ikke er på arbejde. Skal det være lidt vildt, så er Annette ikke bange for at springe ud fra klipper – noget de som familie dyrker i sommerferien.
Kontakt:
52109177 eller ag@brandbjerg.dk
Mette Øyås Madsen
Mette har været på Brandbjerg siden 2006. Hun føler sig dagligt opløftet over at undervise i det, hun brænder allermest for, at gøre en forskel i elevernes liv og at dele arbejdsplads med de mest inspirerede og dygtige kollegaer, man kan forestille sig. Hun har været med til at sætte seksuel dannelse på højskolernes dagsorden og er af og til at finde udenfor Brandbjergs matrikel, hvor hun afholder oplæg og workshops om netop seksuel dannelse. Mette er desuden kursusleder på sommerens store Nordic Salsa Camp her på Brandbjerg.
Mette går for at være Brandbjergs mest kageglade menneske, gør jævnligt pinlige ting (for det meste utilsigtet), elsker at danse på alle tider af døgnet og bliver rolig når hun står foran havet. Privat bor Mette med sin mand og kollega, Casper, børnene Hannah og Louie samt hunden Cooper.
Mette er cand.mag i filmvidenskab (hovedfag) og fransk (bifag) fra Københavns Universitet og har desuden en master i tv-drama fra Goldsmiths College i London. Mette tog i 2017 Højskole Pædagogisk Uddannelse (HPU), hvor hun skrev opgave om ”Seksuel dannelse i højskolefællesskaber”.
Kontakt:
51 92 33 26 eller moe@brandbjerg.dk
Maiken Bro Rasmussen
Nikolaj Hygebjerg
Nikolaj Hygebjerg er uddannet industriel designer i 2001. Nikolaj har i siden haft eget firma indenfor grafisk design, app-design og webdesign. Siden 2003 har han undervist i 16 år på forskellige højskoler med fokus på design og innovation. Nikolaj har udgivet bøgerne “Design Thinking” og “Design for begyndere” samt “Ideboksen” som er en boks med kort til ideudvikling og innovativ tænkning. Han har holdt foredrag og workshops om design, idégenerering og innovation i de sidste 10 år.
Derudover er Nikolaj entusiastisk selvbygger indenfor bæredygtigt byggeri på Friland hvor han bygger og laver workshops i bæredygtighed. Nikolaj udgiver podcasten ”Jagten på et bæredygtigt liv” (https://www.ecoblog.dk/podcast-2/).
Kontakt:
www.ideboks.dk
www.gamesinc.dk
www.ecoblog.dk
Kristoffer Korshøj Nielsen
Kristoffer er plantenørd med baggrund som selvstænding gartner. Har leveret grønsager til forskellige restauranter blandt andet Ti Trin Ned. Kristoffer nørder på Brandbjerg med at omdanne dele af vores store udeareal til regenerativt jordbrug.
Lone Kau
Lone er født på Grønland, men har levet det meste af sit unge liv i nærheden af Hobro/Mariager Fjord, hvor hun også mødte sin mand Simon (Forstander på Brandbjerg).
I fritiden dyrker hun familielivet – elsker naturen, sport og at lave mad over bål. Leder af “Hvejselkoret”, fantastisk sanger og en habil trompetist.
Lone er uddannet bioanalytiker og senere folkeskolelærer i Aarhus. Hun har arbejdet som lærer i 10 år – de seneste år på den lokale skole i Kollerup, hvor hendes tre drenge også har gået.
Kontakt:
Laila Beltofte Hygebjerg
Laila er uddannet designer, og underviser i keramik, og om efteråret også i sydafrika rejsen. Hun har derudover også kreative værkstedsaftener. Laila har været højskolelærer siden 2003 og har været på Brandbjerg siden 2017.
Laila er vild med det finurlige, lidt skæve og elsker at lave alt muligt kreativt – især Rakubrændt keramik, glas, smykker, og at lave en masse sjove ting af gamle sager. Hun er vild med genbrugsbutikker, sin have med højt græs og høns og alt muligt spiseligt, og så elsker hun entusiastiske mennesker. Derfor bor hun sammen med min familie i økosamfundet Friland, hvor de lige nu bygger et hus af halm og ler. Laila ser tit tingene fra en lidt anden vinkel og giver dem et strejf af forundring.
Kontakt:
Jesper Winther
Jesper står for at planlægge og koordinere en række af Brandbjergs kortekurser og selvfølgelig afvikle dem, når kursisterne tjekker ind. Han arbejder derudover med projekter som Jelling Festival, Naturens dag og Højskolernes Dag, som alle er arrangementer, som Brandbjerg er involveret i. Sidst men ikke mindst står han for at binde verdens bedste elevforening sammen med højskolen, således både tidligere elever og nuværende elever føler at være del af et meget stort fællesskab.
Drivkraften i Jespers arbejde er, når mange timers planlægning og koordinering udfolder sig. Det kan være når et nyt hold forventningsfulde kursister tjekker ind og glæder sig til at opleve kursets program. Eller når mere end 1000 mennesker kommer på besøg for at opleve Brandbjergs skønne natur i forbindelse med Naturens dag.
Når Jesper ikke er på Brandbjerg, bor han i Aarhus og elsker at tage ud i naturen og bruge den – især til træklatring og kajak. Desuden rejser han gerne og har oplevelser helt fra Las Vegas overflod til Sierra Leones fattige jungle. Han elsker at fortælle om mine oplevelser og holder gerne en morgensamling om det.
Jespers vej til Brandbjerg startede da han selv blev elev på højskolen i foråret 2014. Siden har han arbejdet med mange forskellige kasketter på Brandbjerg og har i mellemtiden også taget en uddannelse som Maskinmester. Nu arbejder Jesper fuldtid på højskolen og nyder livet som højskolelærer, men er til gengæld den eneste på Brandbjerg, som kan lave et stempeltræk på en skibsgenerator.
Kontakt:
Charlotte Zeberg
Charlotte er kursusleder på vores korte kurser.
Charlotte elsker mødet mellem mennesker, en god debat og i særdeleshed de aha-oplevelser, der kan komme ud af både møder og debatter.
Charlotte er politolog, en ivrig cyklist og for tiden i gang med at bygge møbler til sit køkken-alrum.
Kontakt:
Karoline Nolsø Aaen
Karoline er Permakultur-guruen fra Økosamfundet Friland. Her bor hun off-grid og selvforsynende i et halmhus med sin mand Tycho. De underviser privat i permakultur.
Karoline har for alvor foldet permakulturens principper ud i sin livsførelse. Hun har, sammen med sin mand Tycho, bygget sit eget permakulturhus på 54 kvm og er selvforsynende med det meste. Sammen driver de virksomheden ’Permakulturhaven Myrrhis,’ og for et par år siden tog de to hul på et nyt eventyr med etableringen af et permakulturelt skovlandbrug på marken ved siden af deres hus.
Karoline har diplom i Permakultur Design, har skrevet bogen “Permakulturhaven” og har i mange år undervist i Permakultur Design Certifikat. Hun er en af Danmarks førende eksperter indenfor emnet.
Læs mere om Karolines arbejde på www.permakulturhaven.dk
Jesper Andersen
Jesper Andersen underviser på flere fag i fagmiljøet Personlig Udvikling.
Han beskæftiger sig med det, han mener er det vigtigste i livet; nemlig at opdage og få kontakt til hvem vi egentlig er, vores krop, bevidsthed og livsenergi, og ikke mindst at mærke den frihed der er forbundet med at få bedre kontakt til sig selv og andre.
Jesper har som en del af hans virke forfattet bogen “Kompas – Selvudvikling på Højskole”.
Kontakt:
42 68 47 89 eller ja@brandbjerg.dk
Rane Baadsgaard Lange
Ranes hjertebarn er ’bæredygtig dannelse’. At fremelske et bæredygtigt samfund er på en gang en kreativ, etisk og eksistentiel udfordring for os mennesker: Hvordan kan jeg bringe mine evner i spil på en måde, som giver mig næring og livsglæde – samtidig med at jeg bidrager til at skabe en bedre verden for alle andre og alt andet levende på jorden?
Det er det spørgsmål, vi alle må stille os selv. Med digteren Theis Ørntofts ord: ’Hvem er jeg er ikke et psykologisk eller politisk spørgsmål – det er et planetarisk spørgsmål.’ Herfra kræver det samtale, nysgerrighed, knofedt, konkrete redskaber, innovation og eksperimenter for at finde de næste skridt i den rigtige retning – i fællesskab. For bæredygtighed er noget vi kan skaber sammen – og Brandbjerg Højskole er et af de steder, hvor vi kan mødes om undersøgelsen af, hvad bæredygtighed betyder i praksis’.
Privat lever han sammen med Katrin og deres datter Ronja. Familien holder af at rejse, at kokkerere og vandre i naturen. Rane er også en habil sejler og tangodanser, og han træner gerne sine grønne fingre i (skov)haven – om end livet som familiefar i øjeblikket ikke levner meget tid til den slags sysler!
Rane har en kandidat i statskundskab og en bachelor i forhistorisk arkæologi og religion. Derudover har taget en efteruddannelse om ’bæredygtig samskabelse’, som han forsøger at bruge til at skabe den bedste højskole for elever, lærere og resten af verden på Brandbjerg.
Kontakt:
rbl@brandbjerg.dk
Jonas Macmillan Mikkelsen
Jonas har gået på Brandbjerg i foråret 2017 og brænder for højskolen, menneskerne og brandbjerg-køkkenets gode mad – hvilket er noget han hellere end gerne vil vise frem.
På højskolen arbejder han med den sjove tjans som rundviser. Han laver derudover fagvideoer og andet videomateriale til skolen.
Til dagligt går Jonas på læreruddannelsen og drømmer om at læse videre på friluftliv i Bø, så han forhåbentlig kan komme i spil som lærer på en højskole, når han engang er færdig med at studere.
I sin fritid elsker Jonas at være fysisk aktiv, både i naturen og i en sportshal samt tilbringe tid sammen med familien, venner og kæresten.
Kontakt: jmm@brandbjerg.dk
Johanne Mellergaard
Johanne varetager flere forskellige opgaver på Brandbjerg. Først og fremmest er hun forstanderens assistent og koordinerer forskellige projekter bag kulisserne på højskolen. Derudover sidder hun med eksterne projekter og fundraising.
Johanne bor på Nørrebro i København med sin kæreste, men overnatter ofte på sit værelse i herregården. Hun nyder kontrasten mellem stenbroens summende, fremadskuende og travle liv og Brandbjergs grønne, stillestående og storslåede natur.
Johanne har en bachelor i dansk og kommunikation. Derudover gik hun på en projektledelsesuddannelse i Amsterdam, med fokus på bæredygtig iværksætteri, procesfacilitering og kreativ projektledelse.
Kontakt:
52 10 91 11 eller jm@brandbjerg.dk
Shasmina Gainor
Yoganørd, læsehest, strikkeafhængig, køkkenhaveentuisiast… og meget mere. Shasmina elsker magien, der opstår når personlig udvikling gøres i fællesskaber.
I mødet med de andre – i dialog, relationer og tilknytning, udvikles vi som mennesker. For at indgå i sunde og støttende relationer og dialoger, må vi finde ind til vores indre kerne, egne værdier og det, der skaber mening for os hver især. Når vi har denne indsigt med os, kan vi møde andre på en autentisk måde, med respekt for både dem og os selv.
Shasmina elsker den ro i sindet hun får af en lang gåtur i skoven; at blive oprigtigt rørt i mødet med et andet menneske; at tænke dybt og snakke længe om alt det, der giver livet mening og ikke mindst; at grine så meget, at tårerne triller ned ad kinderne.
Når ikke hun underviser i Kompas, underviser hun i yoga, meditation og personlig udvikling i sin virksomhed Mærk Efter.
Shasmina er uddannet yogalærer i alt fra de blideste former for restorativ yoga til de mest dynamiske flows. Samt meditationslærer. Og er desuden uddannet Cand.Soc. i socialvidenskab og filosofi, projektleder og coach.
Emil Bramsensgaard
Emil er tidligere Brandbjerg-elev fra foråret 2018 og sidenhen kæmpe højskoleentusiast!
Emil elsker at dele ud af sine mange oplevelser fra Brandbjerg-tiden med håb om, at interesserede unge bliver fascineret af højskoleboblen, så de får sig samme oplevelse og bliver en del af det unikke fællesskab.
Han har en kæmpe passion for at møde diversiteten i andre mennesker, og er meget optaget af, at man formes af fællesskabet og samhørigheden, og ikke mindst af de mennesker, man omgås.
Lige nu bor og studerer Emil til lærer i Aarhus i fagene dansk, engelsk og musik. Dog kommer han så ofte som overhovedet muligt tilbage til mit andet hjem, Brandbjerg, for at rundvise, hænge ud med nuværende elever og give en krammer til alle dem, han kender.
Kontakt: eb@brandbjerg.dk
Kristoffer Fynbo Thorning
Energi, kreativitet og nysgerrighed er nøgleord for Kristoffers musikalske liv. Han elsker at lege, spille, skabe og sætte i gang og når man er i rum med Kristoffer går der ikke lang tid før man smiler, griner, forundres eller er i gang med noget nyt og spændende.
Kristoffer elsker musik vendt på alle leder og kanter og ligger meget vægt på at det skal kunne mærkes fysisk.
Han elsker computere og ting der kan skabe sære lyde og når han ikke er på højskolen, er det her, han lægger sin tid. Han turnerer i det meste af verden med sin elektroniske vokalgruppe Postyr, hvor han er maskinfører og sanger og laver mærkelig lyd-projekter med gruppen RumKlang.
Han er forfatter til bogen ICEBREAKERS – en praktisk tilgang til gruppedynamik og laver workshops over hele landet.
Ligesom sine to børn, elsker Kristoffer at klatre i træer, danse til Michael Jackson og spise masser af kage.
Kontakt:
Gro Mygind
Gro elsker at lave bål i haven og lagkage med sin søster. Gro elsker at spille brætspil eller whist med sin mand, men er bedst når hun vinder. At diskutere og danse hos Kaospiloterne. At drikke god kaffe med sine venner. At se Almodóvar film i Øst for Paradis med sin far. Hun elsker deres sommerhus på Helgenæs, deres gedigne LP samling, tulipaner og at skabe mening! For eksempel ved at få eleverne til at få øje på egne og andres styrker, og give dem gå-på-mod.
Gro drømmer om at blive bedre til at spille trompet, surfe, dreje keramik, rydde op, huske at danse og at sige pyt. Og så vil hun gerne lære at sejle og korsstingsbrodere.
Før livet på Brandbjerg har Gro arbejdet som studievalgsvejleder hos Studievalg København. Udover det har hun rejst i mere end 20 lande, er mor til verdens dejligste unger, har overnattet i et hjemsøgt hus og tomlet fra Tibet til Nepal. Gro tuder når hun ser Dumbo og er god til at bygge huler og lave lasagne. Gro spiller teater i den Århusbaserede teatergruppe Teater HURRA. Her finder hun rum til at sætte sig selv i spil, komme ud med frustration og forundring med et kreativt resultat. Gro bor ved siden af skolen, sammen med sin mand Rasmus og deres børn Halfdan, Røskva og Balder.
Gro er uddannet KaosPilot i 2010, har en coaching uddannelse og har læst dansk og didaktik som meritstuderende på Læreruddannelsen. Hun har desuden taget uddannelsesforløb som mentor og i Højskole pædagogik. Hun har lavet mange projekter, workshops og udviklingsprocesser.
Kontakt:
61 33 84 33 eller gm@brandbjerg.dk
https://www.facebook.com/pg/teaterhurra/about/?ref=page_internal
Casper Borch Madsen
Ifølge Casper handler et højskoleophold, som Outdoor-faget, om bevægelse. En bevægelse der både er fysisk og mental. Bevægelsen repræsenterer den forandring vi undergår i mødet med nye mennesker og nye udfordringer.
Foruden at være lidenskabelig skiløber, mountainbiker og havkajakroer (alt der rimer på ude…) er Casper også familiefar til 2, gift med kollegaen Mette, idémager, drømmer og legebarn. Her følger et skønt lille citat af Inger Christensen, der meget præcist beskriver Caspers idé om og virke som højskolelærer:
”Det vi må sætte alt ind på er de smukkeste, de omstændigste og mest lærerige omveje til målet. Det ved jo ethvert barn, at man ingen vegne kommer i verden, hvis man går den lige vej. Hvis der er en kantsten, må man balancere, en trappesten og man må op og springe ned, og porte man må ind i, og træer må man rundt om, og hvis der ingen svinkærinder er, men kun er fortov med fliser, må man opfinde farer og forbud og forsinke det hele med en nærmest hensigtsløs opmærksomhed, som når man ikke må træde på stregerne.”
Casper er Stud. Cand Scient ved Idræt og Sundhed, SDU, og har gennemført Højskolernes Pædagogiske Uddannelse (HPU). Han er desuden uddannet indenfor Dansk Skiforbund og har undervist i mange år for franske, italienske og norske skiskoler.
Kontakt:
51 92 0567 eller cbm@brandbjerg.dk
Rasmus Sejersen
“Smil, kærlighed og krammere gør ethvert liv rigere; i hvert fald mit!”. Rasmus synes tid og ro er vigtigere end penge og travlhed, og når vi mærker hinanden både fysisk og mentalt kan vi forandre og forandres. Det handler om at lytte og give; at sende noget ud og få noget igen.
Rasmus’ hovedfokus er komposition, kreativitet og leg, og der lægges i særdeleshed vægt på at vi selv skriver og komponerer musikken.
Når Rasmus ikke er på højskole spiller han hiphop-turnéer for skolebørn med hipsomhap, skæv og anderledes musik på legetøjsinstrumenter, hits med ‘Good Evening People’ og lyrisk pop med ‘Were too young to fall asleep’. Han elsker at rejse og han elsker sin familie. Rasmus elsker at bevæge sig og bevæge andre. Han har drukket hjemmebrygget whiskey i Laos, dykket i det australske koralrev, tomlet sig vej igennem New Zealand, og redet på dromedarer i Egypten, og har nydt hvert et sekund.
Rasmus øver sig i at trække vejret helt ned i maven, stå fast på sine fødder og ikke lade sig slå ud af ligegyldigheder.
Rasmus er uddannet fra musikkonservatoriet med sang, kor og bevægelse som hovedfag, og med 10 års sammenspilsundervisningserfaring er han en rutineret herre indenfor feltet.
Kontakt:
61 67 62 13 eller rs@brandbjerg.dk
facebook.com/goodeveningpeople
facebook.com/weretooyoungtofallasleep
Anna-Sofie Rau Gram Iversen
Anna-Sofie har altid været er en idealistisk ildsjæl, som har hjertet med i de projekter og mennesker hun involverer sig i og det gør sig også gældende som højskolelærer. Anna-Sofie er dybt taknemmelig for at være landet på netop Brandbjerg højskole, da hun stortrives med at undervise og være i samspil med elever, der er nysgerrige på livet og ønsker at udfordre sig selv ved at udvikle sig i et forpligtigende fællesskab, hvor der er plads til at drømme stort.
Netop fællesskab har på mange måder været drivkraften i Anna-Sofie`s liv privat såvel som fagligt. At være en del af meningsfyldte fællesskaber, at involvere andre i fællesskaber, at skabe fællesskaber, at samskabe i fællesskaber! Det har bragt hende mange stedet hen. Til Afrika, på lærerseminariet, ind i iværksætterlivets undergrund, ind i moderskabet, i svedehytte og nu ind i livet, hverdagen og naturen på Brandbjerg.
Anna-Sofie glædes over meningsfyldte samtaler, livets små finurligheder, trivialiteter, kreative pusterum og lykkestunder. Hun tror på nærvær, kærlighed og balance og vigtigheden af at være tro mod sig selv og det man kommer fra. Anna-Sofie kommer selv fra jorden og dyrker dette aktivt i sin hverdag som både vinterbader, barfodsentusiast og moderne heks. I denne kontakt og fordybelse har Anna-Sofie har taget et standpunkt om at hjælpe kvinder med at være til stede i deres instinktive urkraft i livets store og små overgange og dette går smukt hånd i hånd med virket som højskolelærer og som underviser på vores hovedfag Kompas. Udover Kompas underviser Anna-Sofie i billedkunst, med en legende, sansende og intuitiv tilgang. Når hun ikke er at finde på Brandbjerg, kører hun ud og assisterer gravide som freelance fødselshjælper, hvor hun støtter de gravide igennem guidede meditationer, massage, samtale, ritualer og ceremonier.
Anna-Sofie bor på Højskolen med sin mand og sine to børn og de holder alle af at være så meget som muligt ude i naturen, på trampolinen, i skoven eller ved bålet. Helst sammen.
Anna-Sofie er uddannet billedkunst -og engelsk lærer samt fødselshjælper.
Kontakt: