Musik

Hvad end du er til hardcore metal, jazz, folk eller synthesizer beats fra 80’erne, så er Musik på Brandbjerg Højskole et legende og kreativt univers. Her kan musikken blomstre på tværs af alder, genre og erfaring. Det er musikalske vitaminer til din kreativitet, når vi mødes i sammenspil, digter vildt i sangskrivning og kører svedige beats af i vore egne produktioner.

I musikfaget på Brandbjerg går vi i øvelokalet og skaber musik – sammen. Sammenspil kræver, at vi bliver gode til at lytte til hinanden og ser musikken som et fælles projekt, hvor vi skal være til stede med hinanden. Der er plads til både at gå i dybden med dit instrument – eller kaste dig over et nyt. Teori, hørelære og rytmik er en fast del af undervisningen i samspil, så vi får et fælles sprog for musikken og bliver bedre til at skabe musik med hinanden.

Vi prøver kræfter med sangskrivningen, hvor du får mulighed for at lære dig selv at kende i musikken og forstå, hvordan musik skabes fra bunden. Vi leger med forskellige musikalske virkemidler, fx form, sprog, akkordprogressioner mv., og skriveøvelser, der kan lukke op for kreativiteten. Og vi sørger for, at få gjort sangene færdige og arrangeret for et fuldt band, så du kan mærke det fortryllende ved at spille din egen musik sammen med andre.

Vi kaster os over hjemmeproduktion i vores hjemmelavede lydstudie eller på computeren. Du får en række værktøjer til at få din egen musik kogt ind til et fedt track. Vi bruger både elektroniske beats og lydoptagelser, der efterfølgende redigeres, så vi ender med en lækker produktion. Og så tager vi ellers musikken med på tour, når vi kører ud på lokale spillesteder, gymnasier, højskoler eller efterskoler, for at spille vores egne numre – det er nemlig noget helt særligt at stå på scenen og dele glæden ved musikken med et publikum.

Når der ikke lige er undervisning er du velkommen til at hænge ud i vores øvelokaler med de andre elever, i studiet eller ved flygelet, hvis der lige er noget, du skal nå at finde på til næste øver.

Fagmiljøet Musik

Vil du være en del af et musikmiljø, hvor musikken strømmer ud af alle øvelokaler og fællesrum? Musik på Brandbjerg Højskole er et fagmiljø for dig der gerne vil udforske musikken sammen med andre i sammenspil, stemmetræning, elektronisk musik eller sangskrivning.

Underviser

Kristoffer Fynbo Thorning

Kristoffer Fynbo Thorning

Højskolelærer

Elsker at lege, spille, skabe og sætte i gang og når man er i rum med Kristoffer går der ikke lang tid før man smiler, griner, forundres eller er i gang med noget nyt og spændende.

Rasmus Sejersen

Rasmus Sejersen

Højskolelærer

Smil, kærlighed og krammere gør ethvert liv rigere; i hvert fald Rasmus´!
Underviser i fagmiljøet Musik

Da jeg spillede en af mine sange begyndte læreren at græde

{

Jeg har spillet musik hele livet men har været mega genert omkring det og ville ikke dele det med andre fordi det er så sårbart. Vi havde en underviser på musik, der støttede os i det så vi troede på os selv. Da jeg spillede en af mine sange begyndte læreren at græde – og det var så stort at der var en der anerkendte en så meget. Vi spillede live på vores egen festival og folk støttede op om os og heppede på os. Det var stort.

Maria

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.