Musik

– A fag

Musik

– A fag

A faget “Musik”

Når du tilmelder dig, skal du vælge hvilket A-fag du vil have. Måske er det ”Musik”?

Hvad end du er til hardcore metal, jazz, folk, pop eller støvede beats fra 80’erne, så er Musik på Brandbjerg Højskole et legende og kreativt univers, hvor musikken kan blomstre på tværs af alder, genre og erfaring. Det er musikalske vitaminer til din kreativitet, når vi mødes i sammenspil, digter vildt i sangskrivning og kører beats af i vores egne produktioner.

Sammenspil

I faget musik på Brandbjerg højskole går vi i øvelokalet og skaber musik – sammen. Sammenspil kræver, at vi bliver gode til at lytte til hinanden og ser musikken som et fælles projekt, hvor vi skal være til stede med hinanden. Der er plads til at gå i dybden med dit instrument, men du er også velkommen til at kaste dig over et helt nyt. Teori, hørelære og rytmik er en fast del af undervisningen i samspil, så vi får et fælles sprog for musikken og bliver bedre til at skabe musik med hinanden.

 

Sangskrivning

Vi prøver kræfter med sangskrivningen, hvor du får mulighed for at lære dig selv at kende i musikken og forstå, hvordan musik skabes fra bunden. Vi leger med forskellige musikalske virkemidler – fx form, sprog, akkordprogressioner og skriveøvelser, der kan lukke op for kreativiteten. Og vi sørger for at få gjort sangene færdige og arrangeret for et fuldt band, så du kan mærke det fortryllende ved at spille din egen musik sammen med andre.

Endnu mere musik?

På Brandbjerg har du mulighed for at fordybe dig i et specifikt fagområde eller prøve en masse forskellige fag. Hvis du gerne vil nørde mere i musik så finder du alle de musiske fag samlet lige HER

Studieoptagelser og tour

Vi kaster os over hjemmeproduktion på computeren.

Du får en række værktøjer til at få din egen musik kogt ind til et fedt track. Vi bruger både elektroniske beats og lydoptagelser, der efterfølgende redigeres, så vi ender med en lækker produktion. Og så tager vi ellers musikken med på tour, når vi kører ud på lokale spillesteder, gymnasier, højskoler eller efterskoler, for at spille vores egne numre – det er nemlig noget helt særligt at stå på scenen og dele glæden ved musikken med et publikum.

Når der ikke er undervisning, er du velkommen til at hænge ud i vores øvelokaler eller ved et af de mange klaverer og guitarer rundt omkring på skolen. Der opstår dagligt spontane jamsessioner ved klaveret i spisesalen og der er altid mulighed for at øve sig eller opfinde nyt til næste time.

Fagmiljøet Musik og Dans

Vil du være en del af et musikmiljø, hvor musikken strømmer ud af alle øvelokaler og fællesrum? Musik på Brandbjerg Højskole er et fagmiljø, for dig der gerne vil udforske musikken sammen med andre i sammenspil, stemmetræning, elektronisk musik eller sangskrivning.

Undervisere

Rasmus Sejersen

Rasmus Sejersen

“Smil, kærlighed og krammere gør ethvert liv rigere; i hvert fald mit!”. Rasmus’ hovedfokus er komposition, kreativitet og leg, og der lægges i særdeleshed vægt på at vi selv skriver og komponerer musikken.

Når Rasmus ikke er på højskole er han på hiphop-turnéer for skolebørn med ‘Hipsomhap’, spiller skæv og anderledes musik på legetøjsinstrumenter, laver hits med ‘Good Evening People’ og lyrisk pop med ‘Were Too Young To Fall Asleep’. 

Rasmus er uddannet fra musikkonservatoriet med Sang, Kor og Bevægelse som hovedfag, og med 10 års sammenspilsundervisningserfaring, er han en rutineret herre indenfor feltet.

Kristoffer Fynbo Thorning

Kristoffer Fynbo Thorning

Energi, kreativitet og nysgerrighed er nøgleord for Kristoffers musikalske liv. Han elsker at lege, spille, skabe og sætte i gang og når man er i rum med Kristoffer, går der ikke lang tid, før man smiler, griner, forundres eller er i gang med noget nyt og spændende.

Kristoffer elsker musik vendt på alle ledder og kanter og lægger meget vægt på, at det skal kunne mærkes fysisk. Han elsker computere og ting, der kan skabe sære lyde og når han ikke er på højskolen, er det her, han lægger sin tid.

Han turnerer i det meste af verden med sin elektroniske vokalgruppe Postyr, hvor han er maskinfører og sanger og derudover laver han mærkelige lyd-projekter med gruppen RumKlang.

Mikas Eskesen

Mikas Eskesen

Mikas er en troldmand med musik og digitale instrumenter

Med fokus på at skabe ens eget musik

{

Når man kommer til Musik på Brandbjerg Højskole, så kommer man til et rum, hvor man virkelig kan udfolde sine kreative idéer med fokus på at skabe ens eget musik. Det er en meget mere kraftfuld oplevelse end bare at spille covernumre. Det er svært, men der er plads til det, og man er aldrig alene om det. Hvis man dog ønsker at spille sange der allerede er lavet, så er der selvfølgelig også plads til det. På faget Band og sammenspil, eller bare i fritiden med hinanden.

Emil

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

[wd_asp id=2]

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.