Natursyn

Du står og skuer udover landskabet i morgensolen sammen med dine højskolevenner. Foran dig bølger kornmarken i brisen og lysegrønne skovbryn strækker sig så langt øjet rækker. Det er smukt. Men hvad ser du egentlig? Ser du en frodig mark, en monokulturel hvedeørken eller måske et levested for en masse dyr og planter?

Din fortælling om og dit forhold til den natur, der omgiver dig, afhænger fuldstændig af dit perspektiv og dermed af hvilket natursyn du har valgt. Og natursynet knytter sig igen til de fortællinger og oplevelser, du har med og om naturen. I højskolefaget: Natursyn undersøger vi mange forskellige perspektiver på naturen. Naturen som et delvist kultiveret produktionsrum, der brødføder os. Så vi skal tale om landbrug, skovbrug og havebrug. Naturen som biodiversitet, der består af alt vilde, der ligger uden for vores kontrol. Så vi skal undersøge grænserne mellem kultur og natur, tage stilling til, hvilke former for natur, der er plads til i vores del af verden og generelt indkredse naturbegrebet. Naturen som et aktivitets- og rekreationsrum, som vi benytter til en lang række friluftsaktiviteter. Vi skal opleve forskellige måder at være i naturen på og ikke mindst undersøge hvad vores liv og aktiviteter gør ved naturen, og hvad den gør ved os – hvordan den påvirker os: fysisk, mentalt, intellektuelt og måske åndeligt.

 

Omkring højskolen har vi masser af natur, vi kan underkaste vores undersøgelser – lige fra naboens økologiske kornmarker til genboens konventionelle svinefarm, fra højskolens herregårdspark til vores egen urørte naturskov. Der er masser at tage fat på lige udenfor døren. Natursyn er faget hvor du har chancen for at udforske, udvikle og udfordre dit natursyn.

 

FAGMILJØET FRILUFTLIV

Brandbjerg Højskole er ikke en friluftslivshøjskole, Vi er en almen højskole med en række spændende fagmiljøer. Du har derfor mulighed for at have masser af friluftsliv på skemaet. Faget Friluftliv er et af de bærende fag i fagmiljøet og du kan udover friluftliv have en række kreative fag i løbet af dit ophold på Brandbjerg Højskole. Du kan f.eks. kombinere friluftsliv med MTB+, Havkajak,
fjeldskitur, havkajak, Natursyn, Naturens forråds-kammer, Alpin skitur og Jagttegn

Underviser

Simon Lægsgaard

Simon Lægsgaard

Simon er uddannet teolog. Han Underviser i Mad med Mod, Store Naturoplevelser, Jagttegn og Jagt & Fiskeri. Simon er Brandbjerg Højskoles dedikerede forstander og deltager gerne og ofte i diverse samfundsdebatter.

Det mest meningsfulde fag skolen tilbyder

{

Underviseren er fantastisk inspirerende og formidler viden om vores natursyn og økologisk bæredygtig omstilling – hvad er ikke mere essentielt at lære om end hvad der skal til for at løse den globale klima- og biodiversitetskrise vi står i. Undervisningen er meget spændende, og har fokus på hvad vi kan gøre og ikke hvad vi gør forkert.

Laura

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

[wd_asp id=2]

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!