Nytår på Brandbjerg Højskole

Mandag d. 28. december 2020 – søndag d. 3. januar 2021
Vi skal fejre 2020 og springe ind i det nye år sammen på Brandbjerg Højskole. Med champagne, lækker økologisk festmiddag, nytårskoncert, nytårsgudstjeneste, gourmetmiddag og meget meget mere er der lagt op til et festligt og forkælende nytårskursus i 2020.

TILMELD DIG HER

Vi skal fejre 2020 og springe ind i det nye år sammen på Brandbjerg Højskole. Med champagne, lækker økologisk festmiddag, nytårskoncert, nytårsgudstjeneste, gourmetmiddag og meget meget mere er der lagt op til et festligt og forkælende nytårskursus i 2020.

Vi skal sammen synge højskolesange og inspireres med spændende foredrag af både Søren Ryge, Dr-korrespondent Steffen Gram samt Kurt Leth kendt fra de elskede tv-programmer med “Kurt kom forbi” og “Kaffe med Kurt”. Der vil også være nytårsmatiné med den dygtige pianist Mats Rudklint og violinkoncert med fire gange Grammy Award vinder og en af Danmarks bedste og mest anerkendte violin-virtuoser – Bjarke Falgreen. 

Vi skal nyde den smukke natur omkring Brandbjerg med Grejsdalens stejle klinter. Der vil 2. Nytårsdag være en fantastisk tur til Hopballe Mølle – hjemstedet for Danmarks bedste kyllinger som byder på 3-retters gourmetmiddag!

Medvirkende:
· Steffen Gram: DR’s  internationale korrespondent – og tidligere korrespondent i både USA og Rusland igennem 40 år samt en blændende fortæller.  I DR begyndte han som Asien-reporter, var USA-korrespondent 1983–1987, journalist ved udlandsredaktionen 1988-1990, korrespondent i Moskva 1990–1994 og fra 1996 redaktør og senere vært for udenrigsmagasinet Horisont. I perioden 2005–2013 var han atter DR’s korrespondent i USA, og siden har han været vært på programmet Verden ifølge Gram på DR P1.
· Kurt Leth: Kurt har arbejdet med TV i mange år samt en fortid som skrivende journalist – først på Skive Venstreblad – senere Dagbladet. Han var skrivende journalist på Jyllands-Posten. 4 år på TV-Sporten under DR. og 25 år på TV 2 Østjylland ved siden af og 32 år på TV SYD.

· Bjarke Falgren: Fire gange Grammy Award vinder og en af Danmarks bedste og mest anerkendte violin-virtuoser. Siden han var 7 år, har Bjarke dedikeret sig lidenskabeligt til at beherske sit instrument og den musik, der strømmer gennem hans næsten 300 år gamle violin. Svend Asmussen – af mange betragtet som verdens største jazz violinist – har entusiastisk udpeget ham som sin efterfølger med udtalelsen: “Bjarke Falgren er den bedst swingende spillemand, jeg har hørt siden Stuff Smith.”
· Søren Ryge: Uddannet cand.phil. i dansk fra Aarhus Universitet. Er selvlært haveekspert. Redaktør af Det Danske Haveselskabs blad “Haven” i årene 1978-1990. Han lavede sine første tv-programmer i 1977 og har endvidere siden 1988 haft udsendelsen “Søren Ryge” på DR1, der er en direkte udsendelse sendt fra hans egen have på Djursland med kun ét kamera, hvilket siden har været betegnet som dogme-tv.
· Kristoffer Fynbo Thorning: Musiklærer på Brandbjerg højskole, uddannet saxofonist og solist i ’Vokal ledelse’, og turnerer flittigt i det meste af verden med sin elektroniske vokalgruppe Postyr, hvor han synger og komponerer musikken. Kristoffer har derudover udgivet to bøger på eget forlag, ’ICEBREAKERS – En legende tilgang til gruppe dynamik’ og ’BRYD ISEN – en legende tilgang til fællesskab’. Bøgerne er udkommet på dansk, engelsk, fransk og tysk og der arbejdes på en kinesisk version.

SÆRLIG RABAT:

Ældre Sagen, Danske Seniorer og Højskolerne ønsker at række ud til udsatte ældre borgere og give dem den oplevelse, at de kan være noget for andre, og at andre kan være noget for dem.

Brandbjerg Højskole har fået andel i de 500 pladser der er tildelt ældre over 70 år, som modtager ældrecheck, og som er selvhjulpne. Derfor har vi nu mulighed for at give rabat på kurset her.

For at opnå ældrecheck-rabatten skal man ansøge her:


Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl. festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Søren Ryge: Søren Ryge: Haven og menneskene jeg har mødt
· Kurt Leth: Kaffe med Kurt/Kurt kom forbi
· Steffen Gram: Steffen Gram kigger frem

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Sangaften
· Vandreture
· Højskolesang
· Nytårsmatine: Året der gik med koncertpianist Mats Rudklint.
· Nytårsquiz
· Udflugt i herregårdslandskabet med naturvejleder
· 
Dronningens nytårstale
· Nytårsmiddag med underholdning og dans
· Nytårsgudstjeneste 
· Violinkoncert med Bjarke Falgren
· 3 retters gourmetmiddag: Hopballe Mølle 

KURSUSPROGRAM

Mandag den 28. december
15.30-16.15: Ankomst
16.30: Velkomst og rundvisning på skolen med Brandbjergs historie v/ Kursusvært: Vi starter fælles i foredragssalen til velkomst. Herefter går vi i mindre grupper en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie og den tragiske fortælling om den grå dame.
Kl. 19.30-21.00: Sange fra højskolesangbogen: En dejlig aften med skolens dygtige musiklærer Kristoffer Thorning. Glæd dig til hyggelig fællessang og spændende anekdoter.

Tirsdag den 29. december
9.00: Morgensamling
Kl. 10.00-12.00: Sang eller Vandring: Vælg imellem:
Udflugt i herregårdslandskabet med naturvejleder / Tur på Grejsdals-stien: Vi skal på tur i nærområdet omkring Brandbjerg og introduceres for det historiske landskab, som har været præget af herregården og dens virke gennem århundreder. Der vil være mulighed for at vælge en mindre tur i herregårdslandskabet eller en længere vandretur (ca. 5 km) ad Grejsdalsstien i det smukke landskab i Brandbjerg Sønderskov.
eller
Højskolesang: En hyggelig formiddag hvor vi synger fra højskolesangbogen. Både sange vi præsenterer og sange I ønsker.
Kl. 13.15-15.15: Søren Ryge: Søren Ryge: Haven og menneskene jeg har mødt: Søren Ryge Petersen er en historiefortæller i særklasse, der i en menneskealder har fastholdt os foran skærmen. Søren Ryge fortæller om haven, naturligvis, men også om landskaber i Norden og om de mennesker, der lever der. Søren Ryge møder mennesker med respekt, interesse og oprigtighed, han er aldrig ironisk, sarkastisk eller distancerende. Søren Ryge fortæller os om mennesker og deres hverdag, som de selv ser den, og han taler ikke op til folk eller ned til folk – han taler i øjenhøjde.
Kl. 15.30-17.00: Frieftermiddag, mulighed for højskolehygge. Mulighed for at slappe af med dagens aviser, en god bog eller små hyggelige aktiviteter.
19.30-21.00: “Terningfortællinger”: Et hyggeligt spil hvor dine historier kommer i fokus – Deltagerne sidder i små grupper og slår med en terning – ud fra terningens antal fortælles en historie fra det pågældende år i ens eget liv. En dejlig måde at genhuske sine erindringer og lære om hinanden på. 

Onsdag den 30. december
9.00: Morgensamling
Kl. 10.00-17.00: Heldagstur til Horsens Statsfængsel og den Genfundne bro: Vi skal besøge Horsens Statsfængsel, Europas største fængselsmuseum, og mærke den specielle stemning krybe helt ind under huden. Vi skal møde fanger og vogtere, når de som skygger går forbi på gangen. Vi starter dagen samlet med en fortælling om livet i fængslet og historierne bag de tykke mure. Derefter vil der være god tid til på egen hånd at opleve fængselsmuseet og bl.a. besøge rekonstruktionen af den 18 meter lange flugttunnel under fængselsgården. Derefter spiser vi frokost på ægte fængselsmaner – serveret på stålbakker. Dagen sluttes med en tur forbi den Genfundne Bro. Broen står i dag som et symbol på smuk, industriel ingeniørkunst, efter at den blev restaureret til fordums storhed i 2014. Den røde stålgitterbro var Nordens højeste af sin slags, da den blev bygget i 1899, og i dag har den fået både rækværk og planker at gå på, så besøgende kan nyde udsigten over Danmarks eneste flod, Gudenåen.    
Kl. 19.30-21.00: Kurt Leth: Kaffe med Kurt/Kurt kom forbi: Tv-journalisten – spiller op med forunderlige historier fra sit journalist-liv. Kurt causererer om: “Typerne, originalerne, fantasterne og skæbnerne”. Kurts speciale er at lave udsendelser med almindelige mennesker og deres ualmindelige historier. I 22 år producerede kurt programmet kurt kom forbi. Det blev til et par tusinde udsendelser. Samtidig lavede han programmet kaffe med kurt på tv syd. Foredraget/causeriet er en medrivende rejse gennem kurts liv som reporter. Spækket med anekdoter, billeder og tv-klip/video med nogle af de mennesker, som han kom forbi i sine 50 år som journalist. En dag fyldt med humør, sjove og forunderlige oplevelser. Kurt har arbejdet med tv i mange år samt en fortid som skrivende journalist – først på skive venstreblad – senere dagbladet. Han var skrivende journalist på jyllands-posten. 4 År på tv-sporten under dr. Og 25 år på tv 2 østjylland ved siden af og 32 år på tv syd.

Torsdag den 31. december
9.00: Morgensamling
Kl. 10-11.00: Året der gik: Quiz v. kursusværter: Hvordan er året gået udenlands og indenlands? På det personlige plan og på det universelle plan? Vi hygger os med en fornøjelig quiz om 2020.
Kl. 13.15-15.00: Nytårsmatine: Året der gik med koncertpianist Mats Rudklint. 2020 i ord og toner.
Kl. 15.00: Festforberedelser
NYTÅRSAFTEN
Kl. 18.00: Dronningens nytårstale.
Kl. 18.30: Nytårsmiddag med underholdning og dans
Kl. 24.00: Champagne og kransekage.

 

Fredag den 1. januar
Kl. 10.00-12.00: Fælles nytårsvandring i Brandbjergs smukke naturskov v. kursusvært.
Kl. 13.15-14.30: Fritid – mulighed for højskolehygge. Mulighed for at slappe af med dagens aviser, en god bog eller små hyggelige aktiviteter.
Kl. 15.00: “Nytårsgudstjeneste”
Kl. 18.00: Statsministerens nytårstale
Kl.18.30: Aftensmad
Kl. 19.30: Violinkoncert med Bjarke Falgren: Bjarke Falgren er fire gange Grammy Award vinder og en af Danmarks bedste og mest anerkendte violin-virtuoser. Siden han var 7 år har Bjarke dedikeret sig lidenskabeligt til at beherske sit instrument og den musik, der strømmer gennem hans næsten 300 år gamle violin. Svend Asmussen – af mange betragtet som verdens største jazz violinist – har entusiastisk udpeget ham som sin efterfølger med udtalelsen: “Bjarke Falgren er den bedst swingende spillemand, jeg har hørt siden Stuff Smith.”
Kl. 21.00: Hygge

 

Lørdag den 2. januar
9.00: Morgensamling
Kl. 10.00-12.00: Steffen Gram: Steffen Gram kigger frem: DR’s  internationale korrespondent – og tidligere korrespondent i både USA og Rusland igennem 40 år samt en blændende fortæller. Steffen Gram kigger i krystalkuglen og kommer med sit bud på hvad der kommer til at ske i 2021.
13.30-15.30: 4 slags højskoleaktiviteter: En eftermiddag med forskellige højskoleaktiviteter man kan vælge imellem.
Kl. 17.00: Med bus til:
Kl. 18.00-22.00: 3 retters gourmetmiddag: Hopballe Mølle: Vi skal besøge det lokale gamle mølleri ved Grejs Å i smukke omgivelser. Hopballe Mølle er en gammel selvstændig mølleejendom, hvorpå der gennem næsten 600 år har været mølleri. Ved møllen var der også et savværk. Hopballe Mølle er en gammel slægtsgård, som har været i familiens eje siden 1807 – hele tiden gået i arv fra far til søn. Den nuværende ejer er således 6. generation. Der har altid været tradition for dyrehold på stedet, før i tiden var det heste, køer, får, grise, gæs, ænder, høns og kyllinger. I dag er det især kyllinger af høj kvalitet, der opfostres og sælges til hele landet. Skal man have Danmarks bedste kyllinger, er de fra Hopballe Mølle! Hopballe Mølle byder på en lækker gourmetmiddag baseret på nogle af Danmarks bedste gourmetkyllinger.


Søndag den 3. januar
9.00: Morgensamling og fælles afsked
Derefter afrejse

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.45-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 12.15, samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. 21 er der aftenkaffe.

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.

Kursusperioder og priser

7 dages højskolekursus
Dobbeltværelse*: kr. 5750 ,-
Enkeltværelse*: Tillæg på kr. 700 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag d. 28. december 2020 – søndag d. 3. januar 2021

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her: 

www.sydtrafik.dk/flextrafik/flextur/hvordan-bestiller-du

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.