Vælg en side

Nytår på Brandbjerg Højskole

Mandag 27. december 2021  søndag 2. januar 2022 
Vi skal fejre 2021 og springe ind i det nye år sammen på Brandbjerg Højskole. Med champagne, lækker økologisk festmiddag, nytårskoncert, nytårsgudstjeneste, gourmetmiddag og meget meget mere er der lagt op til et festligt og forkælende nytårskursus i 2021

TILMELD DIG HER

Vi skal sammen synge højskolesange og inspireres med spændende foredrag af både DR-korrespondent Steffen Gram samt Kurt Leth kendt fra de elskede tv-programmer med “Kurt kom forbi” og “Kaffe med Kurt”. Der vil også være nytårsmatiné med den dygtige pianist Mats Rudklint og violinkoncert med fire gange Grammy Awardvinder og en af Danmarks bedste og mest anerkendte violin-virtuoser – Bjarke Falgren.  

Vi skal nyde den smukke natur omkring Brandbjerg med Grejsdalens stejle klinter, på udflugt til Horsens Statsfængsel og høre om den 18 meter lange flugttunnel. Der også vil være en fantastisk tur til Tirsbæk Slot, “Perlen ved Vejle Fjord”, som byder på 4-retters gourmetmiddag! 

Nytårskurset på Brandbjerg højskole er årets største kursus, og du kan glæde dig til at fejre nytår med en masse nye mennesker. Om du kommer alene eller samen med en ven, kæreste eller kone, så byder programmet på masser af mulighed for at mødes på tværs af alder, interesse eller bopæl.  

Det vigtigste er, at du har lyst til at fejre nytåret og nyde en fantastiskks uge i godt selskab og god højskoleånd. 

Medvirkende:
· Steffen Gram: DR’s  internationale korrespondent – og tidligere korrespondent i både USA og Rusland igennem 40 år samt en blændende fortæller.  I DR begyndte han som Asien-reporter, var USA-korrespondent 1983–1987, journalist ved udlandsredaktionen 1988-1990, korrespondent i Moskva 1990–1994 og fra 1996 redaktør og senere vært for udenrigsmagasinet Horisont. I perioden 2005–2013 var han atter DR’s korrespondent i USA, og siden har han været vært på programmet Verden ifølge Gram på DR P1.
· Kurt Leth: Kurt har arbejdet med TV i mange år samt en fortid som skrivende journalist – først på Skive Venstreblad – senere Dagbladet. Han var skrivende journalist på Jyllands-Posten. 4 år på TV-Sporten under DR. og 25 år på TV 2 Østjylland ved siden af og 32 år på TV SYD.

· Bjarke Falgren: Fire gange Grammy Award vinder og en af Danmarks bedste og mest anerkendte violin-virtuoser. Siden han var 7 år, har Bjarke dedikeret sig lidenskabeligt til at beherske sit instrument og den musik, der strømmer gennem hans næsten 300 år gamle violin. Svend Asmussen – af mange betragtet som verdens største jazz violinist – har entusiastisk udpeget ham som sin efterfølger med udtalelsen: “Bjarke Falgren er den bedst swingende spillemand, jeg har hørt siden Stuff Smith.”

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl. festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Kurt Leth: Kaffe med Kurt/Kurt kom forbi
· Steffen Gram: Steffen Gram kigger frem

Andre oplevelser:

 • Morgensamlinger
 • Sangaften
 • Vandreture
 • Højskolesang
 • Nytårsmatine: Året der gik med koncertpianist Mats Rudklint.
 • Nytårsquiz
 • Udflugt i herregårdslandskabet med naturvejleder
 • Dronningens nytårstale
 • Nytårsmiddag 
 • Nytårsgudstjeneste 
 • Violinkoncert med Bjarke Falgren
 • 4 retters gourmetmiddag på Tirsbæk Slot 

KURSUSPROGRAM

Mandag den 27. december 
15.30-16.15: Ankomst 
16.30: Velkomst og rundvisning på skolen – med Brandbjergs historie v/ kursusværter: Vi starter fælles i foredragssalen til velkomst. Herefter går vi i mindre grupper en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie og den tragiske fortælling om den grå dame. 
19.30-21.00: Sange fra højskolesangbogen: En dejlig aften med vores dygtige musiklærer. Glæd dig til hyggelig fællessang og spændende anekdoter. 

 

Tirsdag den 28. december 
9.00: Morgensamling 
10.00-12.00: Sang eller Vandring: Vælg imellem: 
Udflugt i herregårdslandskabet med naturvejleder og Tur på Grejsdals-stien. Vi skal på tur i nærområdet omkring Brandbjerg og introduceres for det historiske landskab, som har været præget af herregården og dens virke gennem århundreder. Der vil være mulighed for at vælge en mindre tur i herregårdsparken eller en længere vandretur (ca. 5 km) ad Grejsdalsstien i det smukke landskab i Brandbjerg Sønderskov. 
eller 
Højskolesang: En hyggelig formiddag hvor vi synger fra højskolesangbogen –både sange vi præsenterer, og sange I ønsker. 
14.00-16.00: Kurt Leth: Kaffe med Kurt/Kurt kom forbi: Tv-journalisten spiller op med forunderlige historier fra sit journalist-liv. Kurt causerer om: “Typerne, originalerne, fantasterne og skæbnerne”. Kurts speciale er at lave udsendelser med almindelige mennesker og deres ualmindelige historier. I 22 år producerede Kurt programmet ”Kurt kom forbi”. Det blev til et par tusinde udsendelser. Samtidig lavede han programmet ”Kaffe med Kurt” på TV-syd. Foredraget/causeriet er en medrivende rejse gennem Kurts liv som reporter. Spækket med anekdoter, billeder og tv-klip/video med nogle af de mennesker, som han kom forbi i sine 50 år som journalist. En dag fyldt med humor og  sjove og forunderlige oplevelser. Kurt har arbejdet med tv i mange år og har en fortid som skrivende journalist – først på Skive venstreblad – senere dagbladet. Han var skrivende journalist på Jyllands-Posten, 4 år på Tv-sporten under DR og 25 år på TV2 Østjylland ved siden af og 32 år på TV-syd. 
16:00-17:30: Frieftermiddag, mulighed for højskolehygge. Mulighed for at slappe af med dagens aviser, en god bog eller små hyggelige aktiviteter. 
19.30-21.00: “Terningfortællinger”: Et hyggeligt spil hvor dine historier kommer i fokus – Deltagerne sidder i små grupper og slår med en terning – ud fra terningens antal fortælles en historie fra det pågældende år i ens eget liv. En dejlig måde at genhuske sine erindringer og lære om hinanden på.  

 

Onsdag den 29. december 
9.00: Morgensamling 
10.00-12.00: 4 slags højskoleaktiviteter: En eftermiddag med forskellige højskoleaktiviteter som man kan vælge imellem. Denne formiddag vil ugens kursusledere hver især præsentere dig for nogle af deres hobbyer og interesser.  
14.00-16.00 Steffen Gram: Steffen Gram kigger frem: DR’s internationale korrespondent – og tidligere korrespondent i både USA og Rusland igennem 40 år samt en blændende fortæller. Steffen Gram kigger i krystalkuglen og kommer med sit bud på, hvad der kommer til at ske i 2022. 
18.00-22.00: 4-retters gourmetmiddag: Tirsbæk Slots historie går 600 år tilbage til slægten Dyre, der dengang havde sæde på slottet. Man mener endog at kunne datere slottet til 1200-tallet. H.C. Andersen besøgte slottet i 1830. Han skriver i et brev: “Jeg var også på Tiersbæk, Thyras Bæk, da Gårdens første Bygning jo er skeet af Dronning Dannevold, men det blev så øsende regn, at jeg slet ikke kom i den dejlige skov, der her strakte sig langs Vejle Fjord. Slottet ejes og bebos i dag af familien Algreen-Ussing og kaldes ofte “Perlen ved Vejle Fjord”. 4-retters gourmetmiddag i Slotsstalden på Tirsbæk Slot: Restauranten er Vejles bedst beliggende restaurant med åben pejs i det stemningsfyldte selskabslokale. Den lækre gourmet-menu inkl. vin, er prikken over i’et på det festlige nytårskursus. 

Torsdag den 30. december 
9.00: Morgensamling 
10.00-17.00: Heldagstur til Horsens Statsfængsel og den Genfundne bro: Vi skal besøge Horsens Statsfængsel, Europas største fængselsmuseum, og mærke den specielle stemning krybe helt ind under huden. Vi skal møde fanger og vogtere, når de som skygger går forbi på gangen. Vi starter dagen samlet med en fortælling om livet i fængslet og historierne bag de tykke mure. Derefter vil der være god tid til på egen hånd at opleve fængselsmuseet og bl.a. besøge rekonstruktionen af den 18 meter lange flugttunnel under fængselsgården. Derefter spiser vi frokost på ægte fængselsmanér – serveret  stålbakker. Dagen slutter med en tur forbi den Genfundne Bro. Broen står i dag som et symbol på smuk, industriel ingeniørkunst, efter at den blev restaureret til fordums storhed i 2014. Den røde stålgitterbro var Nordens højeste af sin slags, da den blev bygget i 1899, og i dag har den fået både rækværk og planker at gå på, så besøgende kan nyde udsigten over Danmarks eneste flod, Gudenåen.     
19.30-21.00 Friaften: Denne aften lader vi op til årets sidste aften. Måske er der nogen, der sætter sig ved klaveret, måske vil du læse en bog eller blot drikke aftenkaffen i selskab med dine medkursister. Valget er dit.  

 

Fredag den 31. december 
9.00: Morgensamling 
10.00-11.00: Året der gik: Quiz v. kursusværter: Hvordan er året gået udenlands og indenlands? På det personlige plan og på det universelle plan? Vi hygger os med en fornøjelig quiz om 2021. 
13.15-15.00: Nytårsmatine: Året der gik med koncertpianist Mats Rudklint. 2021 i ord og toner. 
15.00: Festforberedelser 
NYTÅRSAFTEN 
18.00: Dronningens nytårstale. 
18.30: Nytårsmiddag med underholdning og dans 
24.00: Champagnekransekage og nytårsfyrværkeri 

 

Lørdag den 1. januar 
8.00-10.00 Morgenbrunch 
10.00-12.00: Fælles nytårsvandring i Brandbjergs smukke naturskov v. kursusvært – eller følg med når vi viser nytårskoncerten live fra Wien. 
14.00: “Nytårsgudstjeneste 
18.00: Statsministerens nytårstale 
18.30: Aftensmad 
20.30-22.00: Violinkoncert med Bjarke Falgren: Bjarke Falgren er fire gange Grammy Award vinder og en af Danmarks bedste og mest anerkendte violin-virtuoser. Siden han var 7 år, har Bjarke dedikeret sig lidenskabeligt til at beherske sit instrument og den musik, der strømmer gennem hans næsten 300 år gamle violin. Svend Asmussen – af mange betragtet som verdens største jazz violinist – har entusiastisk udpeget ham som sin efterfølger med udtalelsen: “Bjarke Falgren er den bedst swingende spillemand, jeg har hørt siden Stuff Smith.” – det står jo også i introdutionen – skal det hele gentages 

 

Søndag den 2. januar 
9.00-10.00 Udtjekning fra værelser 
10.00-11.00 Afslutning og evaluering af ugen 
11.00 Afrejse: Farvel og tak for denne gang 
 

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 8.00-9.00, lækker frokostbuffet kl. 12.00 samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Hver aften er der aftenkaffe.   

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer.   

Kursusperioder og priser

7 dages højskolekursus
Dobbeltværelse*: kr. 5750 ,-
Enkeltværelse*: Tillæg på kr. 1000 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag d. 27. december 2021 – søndag d. 2. januar 2022

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her: 

www.sydtrafik.dk/flextrafik/flextur/hvordan-bestiller-du

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.