Nytår på Brandbjerg Højskole

Tirsdag 27. december 2022 – Mandag 2. januar 2023
Vi skal fejre 2022 og springe ind i det nye år sammen på Brandbjerg Højskole. Med champagne, lækker økologisk festmiddag, nytårskoncert, nytårsgudstjeneste, gourmetmiddag og meget meget mere er der lagt op til et festligt og forkælende nytårskursus i 2022.

TILMELD DIG HER

Kurset er udsolgt. Meld dig på venteliste her

Vi skal sammen synge højskolesange og inspireres med spændende foredrag af DR-korrespondent Steffen Gram. Der vil også være nytårsmatiné med den dygtige pianist Mats Rudklint og nytårsaften med live musik hvor det aarhusianske band ”Bluesklubben” spiller op til dans.
Vi skal nyde den smukke natur omkring Brandbjerg med Grejsdalens stejle klinter, på udflugt til Horsens Statsfængsel og høre om den 18 meter lange flugttunnel. Der også vil være en fantastisk tur til Tirsbæk Slot, “Perlen ved Vejle Fjord”, som byder på 4-retters gourmetmiddag!
Nytårskurset på Brandbjerg højskole er årets største kursus, og du kan glæde dig til at fejre nytår med en masse nye mennesker. Om du kommer alene eller samen med en ven, kæreste eller kone, så byder programmet på masser af mulighed for at mødes på tværs af alder, interesse eller bopæl.
Det vigtigste er, at du har lyst til at fejre nytåret og nyde en fantastisk uge i godt selskab og god højskoleånd.

 

 

Medvirkende:
· Steffen Gram: DR’s internationale korrespondent – og tidligere korrespondent i både USA og Rusland igennem 40 år samt en blændende fortæller. I DR begyndte han som Asien-reporter, var USA-korrespondent 1983–1987, journalist ved udlandsredaktionen 1988-1990, korrespondent i Moskva 1990–1994 og fra 1996 redaktør og senere vært for udenrigsmagasinet Horisont. I perioden 2005–2013 var han atter DR’s korrespondent i USA, og siden har han været vært på programmet ”Verden ifølge Gram” på DR P1.
· Buesklubben: Den Aarhusianske trio Bluesklubben leverer blues, rock og country med liv og sjæl.
Chuck Berry, Professor Longhair, John Mayer, Jerry Lee Lewis og Ray Charles er nogle af de kunstnere, som Bluesklubben har med på deres repetoire
Når først Bluesklubben er gået igang er de svært ikke at danse med – stemning er altid i top. Kom og vær med til festen, måske ender det denne gang med, at der faktisk går ild i Rasmus’ tangenter

 • Kurt Leth: Kurt har arbejdet med TV i mange år og har en fortid som skrivende journalist – først på Skive Venstreblad – senere Dagbladet. Han var også skrivende journalist på Jyllands-Posten og 4 år på TV-Sporten under DR. Senere 25 år på TV 2 Østjylland ved siden af alt det andet og 32 år på TV SYD.
 • Den Internationale Trio: Klaver (Mats Rudklint, Sverige), Cello (Stine Staub Olesen, Danmark), Violin (Taras Strakhotskyy, Ukraine)

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl. festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Steffen Gram: Steffen Gram kigger frem

Andre oplevelser:

 • Morgensamlinger
 • Sangaften
 • Vandreture
 • Højskolesang
 • Nytårsmatine: Året der gik med koncertpianist Mats Rudklint.
 • Nytårsquiz
 • Udflugt i herregårdslandskabet med naturvejleder
 • Dronningens nytårstale
 • Nytårsmiddag 
 • Nytårsgudstjeneste 
 • 4 retters gourmetmiddag på Tirsbæk Slot 

KURSUSPROGRAM

Tirsdag den 27. december
15.30-16.15: Ankomst
16.30: Velkomst og rundvisning på skolen – med Brandbjergs historie v/ kursusværter: Vi starter fælles i foredragssalen til velkomst. Herefter går vi i mindre grupper en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie og den tragiske fortælling om den grå dame.
19.30-21.00: Sange fra højskolesangbogen: En dejlig aften med vores dygtige musiklærer. Glæd dig til hyggelig fællessang og spændende anekdoter. 

 

Onsdag den 28. december
9.00: Morgensamling
10.00-12.00: Sang eller Vandring: Vælg imellem:
Udflugt i herregårdslandskabet med naturvejleder og Tur på Grejsdals-stien. Vi skal på tur i nærområdet omkring Brandbjerg og introduceres for det historiske landskab, som har været præget af herregården og dens virke gennem århundreder. Der vil være mulighed for at vælge en mindre tur i herregårdsparken eller en længere vandretur (ca. 5 km) ad Grejsdalsstien i det smukke landskab i Brandbjerg Sønderskov.
eller
Højskolesang: En hyggelig formiddag hvor vi synger fra højskolesangbogen –både sange vi præsenterer, og sange I ønsker.
14.00-16.00: Kurt Leth: Kaffe med Kurt/Kurt kom forbi: Tv-journalisten spiller op med forunderlige historier fra sit journalist-liv. Kurt causerer om: “Typerne, originalerne, fantasterne og skæbnerne”. Kurts speciale er at lave udsendelser med almindelige mennesker og deres ualmindelige historier. I 22 år producerede Kurt programmet ”Kurt kom forbi”. Det blev til et par tusinde udsendelser. Samtidig lavede han programmet ”Kaffe med Kurt” på TV-syd. Foredraget/causeriet er en medrivende rejse gennem Kurts liv som reporter. Spækket med anekdoter, billeder og tv-klip/video med nogle af de mennesker, som han kom forbi i sine 50 år som journalist. En dag fyldt med humor og  sjove og forunderlige oplevelser. Kurt har arbejdet med tv i mange år og har en fortid som skrivende journalist – først på Skive venstreblad – senere dagbladet. Han var skrivende journalist på Jyllands-Posten, 4 år på Tv-sporten under DR og 25 år på TV2 Østjylland ved siden af og 32 år på TV-syd.

16:00-17:30: Frieftermiddag, mulighed for højskolehygge. Mulighed for at slappe af med dagens aviser, en god bog eller små hyggelige aktiviteter.
19.30-21.00: “Terningfortællinger”: Et hyggeligt spil hvor dine historier kommer i fokus – Deltagerne sidder i små grupper og slår med en terning – ud fra terningens antal fortælles en historie fra det pågældende år i ens eget liv. En dejlig måde at genhuske sine erindringer og lære om hinanden på.  

 

Torsdag den 29. december
9.00: Morgensamling
10.00-12.00: 4 slags højskoleaktiviteter: En eftermiddag med forskellige højskoleaktiviteter som man kan vælge imellem. Denne formiddag vil ugens kursusledere hver især præsentere dig for nogle af deres hobbyer og interesser. 
14.00-16.00 Steffen Gram: Steffen Gram kigger frem: DR’s internationale korrespondent – og tidligere korrespondent i både USA og Rusland igennem 40 år samt en blændende fortæller. Steffen Gram kigger i krystalkuglen og kommer med sit bud på, hvad der kommer til at ske i 2022.
18.00-22.00: 4-retters gourmetmiddag: Tirsbæk Slots historie går 600 år tilbage til slægten Dyre, der dengang havde sæde på slottet. Man mener endog at kunne datere slottet til 1200-tallet. H.C. Andersen besøgte slottet i 1830. Han skriver i et brev: “Jeg var også på Tiersbæk, Thyras Bæk, da Gårdens første Bygning jo er skeet af Dronning Dannevold, men det blev så øsende regn, at jeg slet ikke kom i den dejlige skov, der her strakte sig langs Vejle Fjord. Slottet ejes og bebos i dag af familien Algreen-Ussing og kaldes ofte “Perlen ved Vejle Fjord”. 4-retters gourmetmiddag i Slotsstalden på Tirsbæk Slot: Restauranten er Vejles bedst beliggende restaurant med åben pejs i det stemningsfyldte selskabslokale. Den lækre gourmet-menu inkl. vin, er prikken over i’et på det festlige nytårskursus. 

Fredag den 30. december
8.30: Morgensamling
9.30-16.00: Heldagstur til Horsens Statsfængsel og den Genfundne bro: Vi skal besøge Horsens Statsfængsel, Europas største fængselsmuseum, og mærke den specielle stemning krybe helt ind under huden. Vi skal møde fanger og vogtere, når de som skygger går forbi på gangen. Vi starter dagen samlet med en fortælling om livet i fængslet og historierne bag de tykke mure. Derefter vil der være god tid til på egen hånd at opleve fængselsmuseet og bl.a. besøge rekonstruktionen af den 18 meter lange flugttunnel under fængselsgården. Derefter spiser vi frokost på ægte fængselsmanér – serveret  stålbakker. Dagen slutter med en tur forbi den Genfundne Bro. Broen står i dag som et symbol på smuk, industriel ingeniørkunst, efter at den blev restaureret til fordums storhed i 2014. Den røde stålgitterbro var Nordens højeste af sin slags, da den blev bygget i 1899, og i dag har den fået både rækværk og planker at gå på, så besøgende kan nyde udsigten over Danmarks eneste flod, Gudenåen.    
19.30-21.00 Friaften: Denne aften lader vi op til årets sidste aften. Måske er der nogen, der sætter sig ved klaveret, måske vil du læse en bog eller blot drikke aftenkaffen i selskab med dine medkursister. Valget er dit.  

 

Lørdag den 31. december
9.00: Morgensamling
10.00-11.00: Året der gik: Quiz v. kursusværter: Hvordan er året gået udenlands og indenlands? På det personlige plan og på det universelle plan? Vi hygger os med en fornøjelig quiz om 2022.
13.15-15.00: Nytårsmatine: Året der gik med koncertpianist Mats Rudklint. 2022 i ord og toner.
15.00: Festforberedelser
18.30: 3- retters nytårsmiddag
22.00: Live musik med Bluesklubben: Årets sidste timer levere det Aarhusianske band ”Bluesklubben” festmusik med masser af skøn numre som du sikkert har hørt ført. Syng med hvis du kender sangen, og inviter op til dans hvis du ikke kan side stille.
24.00: Champagne, kransekage og nytårsfyrværkeri 

 

Søndag den 1. januar
8.00-10.00 Morgenbrunch
10.00-12.00: Fælles nytårsvandring i Brandbjergs smukke naturskov v. kursusvært – eller følg med når vi viser nytårskoncerten live fra Wien.
14.00: “Nytårsgudstjeneste
18.00: Statsministerens nytårstale
18.30: Aftensmad

20:30 Koncert med den Internationale Trio: Oplev en musikalske buffet består primært af klassisk musik samt wiener- og salon musik for klaver, krydret med musikalsk hit og kendte sange. Trioen består af: Klaver (Mats Rudklint, Sverige), Cello (Stine Staub Olesen, Danmark), Violin (Taras Strakhotskyy, Ukraine)

Mandag den 2. januar
9.00-10.00 Udtjekning fra værelser
10.00-11.00 Afslutning og evaluering af ugen
11.00 Afrejse: Farvel og tak for denne gang
 

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 8.00-9.00, lækker frokostbuffet kl. 12.00 samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Hver aften er der aftenkaffe.   

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer.   

Kursusperioder og priser

7 dages højskolekursus
Dobbeltværelse*: kr. 5850 ,-
Enkeltværelse*: Tillæg på kr. 1000 ,-

Kurset foregår i dagene
Tirsdag 27. december 2022 – Mandag 2. januar 2023

 

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her: 

www.sydtrafik.dk/flextrafik/flextur/hvordan-bestiller-du

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

Brandbjerg Højskole
4.9
Based on 28 reviews
drevet af Facebook