Permakultur design certifikat

Brandbjerg Højskole er den eneste højskole i Danmark, hvor man lige nu kan tage Permakultur Design Certifikat. Det er vi rimelig stolte af.  Du har denne mulighed ved at kombinere faget ’Permakultur design’ med ’Permakultur design i praksis’.

I faget ’Permakultur design i praksis’ på Brandbjerg Højskole arbejder vi med designmetoder, der kan hjælpe os med at skabe grundlaget for en bæredygtig og ’permanent kultur’. Det handler først og fremmest om at lære at tænke i helheder. Og om at designe vores hverdag, lokale fællesskaber, virksomheder og store systemer, så de tager hensyn til både menneskets og naturens behov.

Permakultur er mest kendt for sit radikale bud på, hvordan vi kan dyrker vores mad på en mere bæredygtig måde. Men det er meget mere end en havebrugsteknik. Vi kan også bruge permakulturens principper, når vi skal (om)skabe vores byggeri, transport og energiforsyning, drive vores virksomheder eller vælge, hvordan vi selv gerne vil leve.

I faget øver vi os på at anvende permakultur-tænkningen i vores egen hverdag – og bruge det som værktøj til at skabe vores fælles grønne fremtid. Du får en bred teoretisk indføring i permakultur som designredskab og vi kigger på masser af praktiske eksempler – fx højskolens egen køkken- og skovhave, husmandssteder i lokalområdet, skovlandbrug, social permakultur og meget mere.

Men du skal også selv i gang med at bruge permakulturens principper, når vi udfordrer dig til at designe konkrete permakulturprojekter. Det kan være din egen have, der skal ’pimpes’ med permakultur. Det kan også være højskolens lærerboliger, som skal gentænkes, eller måske en socialøkonomisk virksomhed – eller andre projekter, som du selv eller vi sammen finder frem til.  

Hvis du kombinerer faget ’Permakultur design’ på Brandbjerg Højskole med Ø-faget ’Permakultur design i praksis’, kan du altså få et ‘Permakultur Design Certifikat’ med hjem fra dit højskoleophold.  

Fagmiljøet Bæredygtighed

Brandbjerg Højskole har en markant bæredygtig profil. Vi ønsker at være en af landets mest bæredygtige højskoler og det forsøger vi at udleve på mange planer. I fht undervisning udmønter det sig i dette fagmiljø, som indeholder en række fag indenfor det bæredygtige felt. Vi arbejder især med bæredygtighed i praksis - så du får jord under neglene, bygger bæredygtigt og i det hele taget får værktøjer du kan bruge i resten af dit liv. 

Underviser

Rane Baadsgaard Lange

Rane Baadsgaard Lange

Viceforstander

Rane er viceforstander for lange kurser. Ranes hjertebarn er ’bæredygtig dannelse’. At fremelske et bæredygtigt samfund er på en gang en kreativ, etisk og eksistentiel udfordring for os mennesker.

Karoline Nolsø Aaen

Karoline Nolsø Aaen

Højskolelærer

Karoline bor i økosamfundet Friland hvor hun lever i harmoni med naturen efter permakulturprincipperne. Hun har, sammen med sin mand Tycho, bygget sit eget permakulturhus på 29 kvm og lever helt selvforsynende. Hun har skrevet bogen "Permakulturhaven" og har i mange år undervist i Permakultur certifikat og er en af Danmarks førende indenfor emnet.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.