Politik og samfund

Kunsten at navigere i kaos

Vil du være en del af et højskolemiljø, hvor du kan dyrke politiske og samfundsmæssige fag sammen med andre ligesindede? På Brandbjerg Højskole har vi en række spændende politik og samfundsmæssige fag, som du kan dyrke sammen med interesser indenfor andre genrer. På fagmiljøet Politik og Samfund er der både fokus på debatten og praktikken. Og vi arbejder både teoretisk og sådan helt praktisk når vi går til forskellige fagområder som Klimaaktivisme, Natursyn, eller Køn, Krop og Seksualitet og sidder altså ikke kun i klasselokalet og skuer ud på verden - vi mærker den. 

Politik og samfund – din del i debatten
På Brandbjerg handler vores fagmiljøer om at skabe rum til både fordybelse og afveksling. Du kan altså Vores fagmiljøer handler om at skabe rum til både fordybelse og variation. Således kan du få politiske og samfundsmæssige fag i mange af vores fagmoduler, men ikke alle. Vi tror på at vi er hele mennesker som ikke kun interesserer sig for et emne, og det kan du dyrke på Brandbjerg. Herunder kan du se hvordan de politiske fag fordeler sig i de fire semestre. Se vores skema  for en detaljeret oversigt over alle fag.

Politik og samfund

KØN, KROP OG SEKSUALITET

Køn, krop og seksualitet er vigtige drivkræfter i de flestes liv. Men også noget, som man føler er tabu at snakke om, dyrke og diskutere. Ifølge Sex & Samfund hænger et højt selvværd, livskvalitet og god trivsel i alle livets faser tæt sammen med køn, krop og seksualitet. Så hvad med at deltage i et rum, hvor intet er tabu? Hvor vi snakker åbent om køn, om vores krop og ikke mindst vores seksualitet.

POLITISK AKTIVISME

Tænder du på (eller tænder du af over) politisk kommunikation? Ville du ønske, at det politiske landskab så anderledes ud? At der kom nye boller på suppen? .. eller at du var ved magten 🙂 Har du interesse for samfundsforhold – eller blot lyst til at lære lidt om dem? Så kom og vær med, når vi folder din indre aktivist ud og bliver klogere på vores dyrebare demokrati!

KLIMAAKTIVISME

Greta Thunbergs klimastrejke har sat ild i et nyt ungdomsoprør. I faget ’klimaaktivisme’ på Brandbjerg Højskole kaster vi os ud i klimaoprøret! Unge klimaaktivister over hele kloden forlanger vredt, at ”de voksne” kommer ind i kampen. I de internationale klimaforhandlinger, på regeringskontorerne og i virksomhederne. Hvad er svaret, når unge mennesker spørger, hvorfor vi ikke handler på den truende klimakrise?

SHITSTORM

Der er tre typer shitstorm på de sociale medier, vi behandler i dette højskolefag:
Den velfortjente, den kritisable/uskyldige og den urimelige shitstorm. Shitstorme kan opstå ud af intet – oftest på de sociale medier. De rammer som en forhammer og det kan være yderst vanskeligt at ride stormen af. De færreste kommer ud på den anden side med en uskadt virksomhed eller mulig fortsat politisk karriere.

BINK

Kan man skabe liv ud af olie og sæbe? Kan kunstig intelligens erstatte den menneskelige tanke? Hvad skal vi lave, når robotterne laver alt arbejdet?
I faget BINK på Brandbjerg Højskole (bio-, information-, nano- og kommunikation) dykker vi ned i vi samspillet mellem menneske, teknologi og samfund.
Vi viser dig, hvordan den accelererende teknologiske udvikling sætter dagsordenen for fremtidens samfund.

DEMOKRATIPILOT

Højskolefaget demokratipilot tager dig helt ind i demokratiets dna. Du får indsigt i demokratiets historie, udvikling og former, samt de forskellige versioner af demokratiet. Hvad betyder det for demokratiet, at russiske troldefabrikker døgnet rundt spreder Fake News?  Er det demokratisk, at virksomheder og partier betaler sig til taletid på sociale medier? 

NATURSYN

Du står og skuer udover landskabet i morgensolen sammen med dine højskolevenner. Foran dig bølger kornmarken i brisen og lysegrønne skovbryn strækker sig så langt øjet rækker. Det er smukt. Men hvad ser du egentlig? Ser du en frodig mark, en monokulturel hvedeørken eller måske et levested for en masse dyr og planter?

POLITIK OG RETFÆRDIGHED

Hvad er retfærdighed - det gode, det rette og...det onde?
Findes retfærdighed i politik? Kan uretfærdighed affejes med ordene: Det er politik? "Statsformer er jo ikke noget der er sprunget frem af eg eller klippe; de får deres særpræg af de mennesker, der danner dem”.
Ordene er Platons og de er mere end 2000 år gamle.

COSTA RICA

I dette fag bygger vi op til efterårets store rejse til Costa Rica. Så hvis du skal med til Costa Rica - skal du også have faget Costa Rica. Vi rejser nemlig ikke på ferie - vi vil noget mere. Derfor forbereder vi os grundigt hjemmefra.

Hvis du har brug for at tale med nogle om det rigtige valg af højskole – kender vi en der er mega god til det!

Sascha Melanie Levi Maggadudu Jeg følte hun var min veninde, og så sød at jeg gerne ville være et sted hvor folk som hende var. Dejlig kvinde.

Birgitte sidder klar til at hjælpe dig (næsten) hele døgnet på:
Telefon og SMS:
2988 1073
Mail: be@brandbjerg.dk.

Det var skide fedt og voldsomt irriterende

{

Debatkulturen trives virkelig på Brandbjerg Mine holdninger og verdensbilleder (og måske et par enkelte venskaber) blev sat på prøve. Det var skide fedt og voldsomt irriterende at få rykket lidt rundt på sin forudindtagethed – og rykke lidt på andres samtidig. 

Jacob

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!