Politik og samfund

Kunsten at navigere i kaos

På fagmiljøet Politik og Samfund er der både fokus på debatten og praktikken. Vi arbejder både teoretisk og praktisk, når vi går til forskellige fagområder som Klimaaktivisme, teknologi, eller Køn, Krop og Seksualitet og sidder altså ikke kun i klasselokalet og skuer ud på verden - vi mærker den og involverer os i den. Du har også mulighed for at dykke lidt ned i de mere filosofiske baggrunde for vores samfunds-, menneske- og natursyn og blive udfordret på din måde at tænke om verden, når der f.eks. stilles spørgsmål til, hvad retfærdighed, bæredygtighed og køn egentlig betyder? Og hvad vil det egentlig sige at være menneske i klimaforandringernes tidsalder? Hvad er vores rettigheder og pligter – overfor hinanden og overfor alt andet levende, som vi deler kloden med? Vi er ikke bange for at sætte spørgsmålstegn ved grænserne mellem natur og kultur, menneske og maskine, fake news og rigtige nyheder. Så kom og bland tid i debatten – måske kan vi sammen blive klogere?

Så vil du være en del af et højskolemiljø, hvor du kan dyrke politiske og samfundsmæssige fag sammen med andre ligesindede er her mulighed for at vælge mellem en række spændende politik og samfundsmæssige fag, som du kan dyrke sammen med andre der har andre baggrunde, kulturer eller interesser og dermed være med til at udfordre dit verdensbillede – bare en lille smule.

Se vores skema  for en detaljeret oversigt over alle fag. Vi forbeholder os ret til ændringer i skemaerne.

Politik og samfund

KØN, KROP OG SEKSUALITET

Køn, krop og seksualitet er vigtige drivkræfter i de flestes liv. Men også noget, som man føler er tabu at snakke om, dyrke og diskutere. Ifølge Sex & Samfund hænger et højt selvværd, livskvalitet og god trivsel i alle livets faser tæt sammen med køn, krop og seksualitet. Så hvad med at deltage i et rum, hvor intet er tabu? Hvor vi snakker åbent om køn, om vores krop og ikke mindst vores seksualitet.

POLITISK AKTIVISME

Tænder du på (eller tænder du af over) politisk kommunikation? Ville du ønske, at det politiske landskab så anderledes ud? At der kom nye boller på suppen? .. eller at du var ved magten 🙂 Har du interesse for samfundsforhold – eller blot lyst til at lære lidt om dem? Så kom og vær med, når vi folder din indre aktivist ud og bliver klogere på vores dyrebare demokrati!

KLIMAAKTIVISME

Greta Thunbergs klimastrejke har sat ild i et nyt ungdomsoprør. I faget ’klimaaktivisme’ på Brandbjerg Højskole kaster vi os ud i klimaoprøret! Unge klimaaktivister over hele kloden forlanger vredt, at ”de voksne” kommer ind i kampen. I de internationale klimaforhandlinger, på regeringskontorerne og i virksomhederne. Hvad er svaret, når unge mennesker spørger, hvorfor vi ikke handler på den truende klimakrise?

TYSK SPROG OG KULTUR

Vi forbereder dig grundigt, hvis du skal arbejde i Østrig som skilærer i vintersæsonen. Du bliver klædt på sprogligt – og vi skal også snakke om forskellene mellem tysk og østrigsk. Du lærer alle de vigtige ord, du skal kunne på pisterne. Du kommer langt med et smil – men det skader ikke at udvide dit ordforråd. 

SOCIALE MEDIER

På faget Sociale Medier lærer vi at arbejde strategisk med vores tilstedeværelse på sociale platforme og får ny viden og inspiration til at arbejde med sociale medier. Sammen skal vi lære at skabe involverende og dialogbaseret kommunikation, der styrker relationen til og engagementet fra følgerne.

DEMOKRATIPILOT

Højskolefaget demokratipilot tager dig helt ind i demokratiets dna. Du får indsigt i demokratiets historie, udvikling og former, samt de forskellige versioner af demokratiet. Hvad betyder det for demokratiet, at russiske troldefabrikker døgnet rundt spreder Fake News?  Er det demokratisk, at virksomheder og partier betaler sig til taletid på sociale medier? 

NATURSYN

Du står og skuer udover landskabet i morgensolen sammen med dine højskolevenner. Foran dig bølger kornmarken i brisen og lysegrønne skovbryn strækker sig så langt øjet rækker. Det er smukt. Men hvad ser du egentlig? Ser du en frodig mark, en monokulturel hvedeørken eller måske et levested for en masse dyr og planter?

POLITIK OG RETFÆRDIGHED

Hvad er retfærdighed – det gode, det rette og…det onde?

Findes retfærdighed i politik? Kan uretfærdighed affejes med ordene: “Det er politik?” Statsformer er jo ikke noget der er sprunget frem af eg eller klippe; de får deres særpræg af de mennesker, der danner dem”.

Ordene er Platons og de er mere end 2000 år gamle.

SYDAFRIKA FAGET

I dette fag bygger vi op til efterårets store rejse til Cape Town i Sydafrika. Så hvis du skal med til Cape Town – skal du også have faget. Vi rejser nemlig ikke på ferie – vi vil noget mere. Derfor forbereder vi os grundigt hjemmefra.

DANMARKSSPILLET

Et spil der er lige så enkelt som genialt. Vi spiller Danmarksspillet LIVE. I får i små grupper 3 opgaver som skal løses i 3 forskellige byer i Danmark. I skal nå derhen og hjem på 36 timer. Uden at bruge penge, offentlig transport eller egen bil. 

BRÆTSPILSKLUBBEN

Brætspil på Brandbjerg er en hel temauge, hvor du sammen med med– og modspillere får mulighed for at spille en hel masse brætspil. Vi bruger en hel uge på at spille en masse spil sammen, lære nye regler, skubber små papstykker rundt, finder ud af noget om os selv og hvilke konkurrencemennesker vi er.  

FREMTIDSLABORATORIET

”Fremtidslaboratoriet” tager afsæt i en ’tour de force’ gennem de teknologier der påvirker vores samfund og deres konsekvenser for fremtiden, samt de problemstillinger som de medfører. 

GØR EN FORSKEL

I faget Gør en forskel vil vi se på om man kan gøre en forskel og om det gør en forskel, at leve med skam og skyld og påtage sig ansvaret for alle verdens problemer (læs: Det gør det ikke – men kan vi gøre noget ved følelsen?).

PODCAST

I løbet af en intens temauge vil du blive introduceret til og få mulighed for at afprøve egne evner i de helt basale værktøjer, der skal til for at kunne producere sin egen podcast. 

Birgitte er klar til at hjælpe dig på telefon: 2988 1073
Du kan også sende en mail på:
be@brandbjerg.dk

Sascha Melanie Levi Maggadudu Jeg følte hun var min veninde, og så sød at jeg gerne ville være et sted hvor folk som hende var. Dejlig kvinde.

Det var skide fedt og voldsomt irriterende

{

Debatkulturen trives virkelig på Brandbjerg. Mine holdninger og verdensbilleder (og måske et par enkelte venskaber) blev sat på prøve. Det var skide fedt og voldsomt irriterende at få rykket lidt rundt på sin forudindtagethed – og rykke lidt på andres samtidig. 

Jacob

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

Brandbjerg Højskole
4.8
Based on 26 reviews
drevet af Facebook

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Brandbjerg Højskole
4.8
Based on 26 reviews
drevet af Facebook

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!