Rane Baadsgaard Lange

Rane er viceforstander for lange kurser.

Ranes hjertebarn er ’bæredygtig dannelse’. At fremelske et bæredygtigt samfund er på en gang en kreativ, etisk og eksistentiel udfordring for os mennesker: Hvordan kan jeg bringe mine evner i spil på en måde, som giver mig næring og livsglæde – samtidig med at jeg bidrager til at skabe en bedre verden for alle andre og alt andet levende på jorden?

Det er det spørgsmål, vi alle må stille os selv. Med digteren Theis Ørntofts ord: ’Hvem er jeg er ikke et psykologisk eller politisk spørgsmål – det er et planetarisk spørgsmål.’ Herfra kræver det samtale, nysgerrighed, knofedt, konkrete redskaber, innovation og eksperimenter for at finde de næste skridt i den rigtige retning – i fællesskab. For bæredygtighed er noget vi kan skaber sammen – og Brandbjerg Højskole er et af de steder, hvor vi kan mødes om undersøgelsen af, hvad bæredygtighed betyder i praksis’.

Privat lever han sammen med Katrin og deres datter Ronja. Familien holder af at rejse, at kokkerere og vandre i naturen. Rane er også en habil sejler og tangodanser, og han træner gerne sine grønne fingre i (skov)haven – om end livet som familiefar i øjeblikket ikke levner meget tid til den slags sysler!

Uddannelse
Rane har en kandidat i statskundskab og en bachelor i forhistorisk arkæologi og religion. Derudover har taget en efteruddannelse om ’bæredygtig samskabelse’, som han forsøger at bruge til at skabe den bedste højskole for elever, lærere og resten af verden på Brandbjerg.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.