Sang og stemme

I faget ‘Sang og stemme’ udforsker vi stemmens kraft og muligheder. Vi arbejder med sang som udtryksform og stemmen som instrument. Hensigten er at skabe frihed og musikalitet i din stemme i både tale og sang.

På Brandbjerg Højskole synger vi meget – især i undervisningen i ‘Sang og Stemme’. Vi synger for hinanden, med hinanden og mod hinanden. For nogle er det første gang, de stiller sig frem og synger for andre. Andre har måske dyrket sangen længe. Begge dele har plads i det rummelige sangfællesskab, som er rammen om vores leg med krop, stemme og lyd i faget.

Stemme- og sangtræning er fagets omdrejningspunkt. Vi øver vejrtrækning, støtte og jordforbindelse, når vi bruger stemmen. Vi arbejder med kropsforståelse, så du lærer sangerens krop at kende, og vi træner klang, udtryk og dynamik i sangen, så du kan variere din lyd. For stemmen er et musikinstrument, der kan utroligt mange og overraskende ting, hvis du tør give slip og ved, hvordan man bruger den rigtigt.

At synge er en spændende og udfordrende leg. Det giver selvtillid og energi at få lov at lukke op for sin krop og stemme. I ‘Sang og stemme’ er målet at finde dit naturlige udtryk – og så ellers bare synge det ud!


Fagmiljøet Musik

Vil du være en del af et musikmiljø, hvor musikken strømmer ud af alle øvelokaler og fællesrum? Musik på Brandbjerg Højskole er et fagmiljø for dig der gerne vil udforske musikken sammen med andre i sammenspil, stemmetræning, elektronisk musik eller sangskrivning.

Underviser

Kristoffer Fynbo Thorning

Kristoffer Fynbo Thorning

Elsker at lege, spille, skabe og sætte i gang og når man er i rum med Kristoffer går der ikke lang tid før man smiler, griner, forundres eller er i gang med noget nyt og spændende.

Kristoffer elsker musik vendt på alle leder og kanter og ligger meget vægt på at det skal kunne mærkes fysisk.

Når Kristoffer ikke underviser på højskolen, turnerer han i det meste af verden med sin elektroniske vokalgruppe Postyr.

Jeg har altid haft en fobi for at synge

{

Jeg har altid haft en fobi for at synge – især foran andre mennesker. På højskolen valgte jeg Sang og stemme og blev kastet ud i at optræde. Det rykkede virkeligt ved noget inde i mig.

Anja

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!