Se Brandbjerg Højskole

Smuk herregård, funktionel hovedbygning, kreativ værkstedsbygning

Brandbjerg Højskole er en af Danmarks smukkest beliggende højskole. I kort afstand til Vejle og Jelling, på kanten af Grejsdalen, med de stejle skrænter og de majestætiske træer. Skolens grund er ikke mindre end 40 hektar park og uberørt naturskov. Bygningerne spænder fra den gamle stemningsfulde herregård til den funktionelle hovedbygning med 110 dobbeltværelser med eget toilet og bad til den kreative værkstedsbygning hvor man kan drømme stort. Se nedenstående video for en hurtig rundvisning eller scroll længere ned og se billeder fra skolens lokaler.

Herregården

Hvid og smuk står den gamle Herregård flankeret af voldgrav og ænder og med kig til parken. Med stor kakkelovn, havestue og polstrede stole er der autentisk herregårdsstemning for alle pengene… 

Skolefløjen

I den lyse skolefløj finder du værelser, spisesal, klasselokaler og foredragssal. Det er også her du kan nappe et spil bordfodbold og bordtennis, se en film på det store lærred i foredragssalen, råhygge lidt i Atriumgårdens amfiteater eller i Brandbaren foran åben scene og pejs.

Hallen

Overfor skolefløjen finder du sportshallen. Her er der plads og grej til fodbold, håndbold, hockey, basket, volley og badminton. I et stort rum for sig finder du ny og alsidig bouldervæg (som bliver brugt af brandbjergklatreklub.dk).

 

Soundhouse – musiklokalet

Har du lyst til at spille musik, finder du et stort udbud af instrumenter og grej i det moderne Musikhus. Her har du også mulighed for at opbevare dit eget musikgrej. Brandbjergs lydstudie finder du i den såkaldte Værkstedsbygning.

Værelser

Skolefløjen indeholder også alle værelser. Det betyder at du kan gå fra dit værelse til spisesalen, foredragssalen og en del af undervisningslokalerne i hjemmesko 🙂 Værelserne er alle dejilge dobbeltværelser med eget toilet/bad. Der er nærmest walk-in closet til tøjet og store vinduer der lukker naturen ind på værelset.

Værkstedsbygningen

I Værkstedsbygningen finder du stamlokaler forProjektledelse, Personlig udvikling og Friluftsliv. Projektledelse har hængekøje, gynge og indbydende kroge. I det lyse og smukke atelier, hvor fagene for personlig udvikling holder til, finder du futonmåtter til yoga og meditation. Værkstedsbygningen huser desuden Dramasalen og Kunst og keramik.

Parken og skoven

40 hektar naturskov med stejle skrænter, høje træer, shelterplads til fri afbenyttelse, bålhytte, mountainbikespor til alle sværhedsgrader og ganske kort til havet hvor vi bruger vores havkajakker, gør Brandbjergs natur til et unikt undervisningslokale både i, og uden for undervisningen.