Shitstorm

Københavns ZOO slagtede den nuttede girafunge Marius og røg på forsiden af de sociale medier. Jensens Bøfhus legede struds og stak hovedet i pulversovsen, da kritikken af restaurantkædens mad gik viralt, og #MeToo knockoutede flere konger i Hollywood på et par måneder.

 

Shitstormen på de sociale medier er blevet en del af af vores hverdag og offentlige samtale på godt og ondt. Nogle shitstorme er velfortjente, andre er helt urimelige, og nogle rammer de uskyldige.

De kan opstå ud af intet og som oftest på de sociale medier. De rammer som en tsunami, og det kan være yderst vanskeligt at surfe ovenpå på bølgen af kritiske kommentarer, hadske ytringer eller delinger på mange forskellige platforme.

De færreste kommer ud på den anden side med en uskadt virksomhed eller karriere.

På højskolen dykker vi ned i debatten på internettet og de sociale medier og finder de mest kontroversielle udtalelser. Vi undersøger, hvordan shitstormen bliver håndteret af dem, den rammer, og vi forholder os til de personlige konsekvenser, en shitstorm kan få. Vi ser på de store muligheder, borgere og aktivister har for at deltage i den demokratiske samtale og påvirke den politiske dagsorden.

Højskolefaget runder også begrebet ”slacktivisme”. Det er aktivisme, som kræver en meget beskeden indsats fra aktivisternes hånd på de sociale medier. Et eksempel kan være Buy Nothing Day…

Vi undersøger politikernes kommunikation. Vi finder ud af, hvordan vi målrettet kan bruge shitstormens anatomi til vores fordel, og vi ser på, hvordan politikerne påvirkes af disse pludselige udbrud på nettet.

Shitstormen er kommet for at blive – så vi må lære at navigere i det kaos, den efterlader!

Fagmiljøet Politik og samfund

Vil du være en del af et højskolemiljø, hvor du kan dyrke politiske og samfundsmæssige fag sammen med andre ligesindede? På Brandbjerg Højskole har vi en række spændende politik- g samfundsmæssige fag, som du kan dyrke sammen med interesser indenfor andre genrer. 

Underviser

Charlotte Zeberg Johnsen

Charlotte Zeberg Johnsen

Højskolelærer

Charlotte underviser i politiske fag om aktivisme, demokrati og aktivt medborgerskab. Charlotte elsker mødet mellem mennesker, en god debat og i særdeleshed de aha-oplevelser, der kan komme ud af både møder og debatter. Tillige er Charlotte kursusleder på vores korte kurser.

Læs mere

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!