Skab resten af dit liv

Mandag 14. – fredag 18. marts 2022
Et liv skal leves i længden – men også i bredden: Børnene er flyttet hjemmefra, pensionen nærmer sig – og hvordan får du så det bedst tænkelige ud af det?

TILMELD DIG HER

På Skab resten af dit liv kurset stiller vi skarpt på spørgsmålet om livet i den 3. alder. Et liv skal leves i længden – men også i bredden: Børnene er flyttet hjemmefra, pensionen nærmer sig – og hvordan får du så det bedst tænkelige ud af det? Det dykker vi ned i på denne kursusuge, hvor du vil blive udfordret og afklaret, lære dig selv bedre at kende, skabe overblik over og få svar på spørgsmål om pension og økonomi – kort sagt – få de bedste redskaber til at få det bedste ud af din tredje alder i selskab med hyggelige medkursister fra hele landet. – Det bliver ikke kedeligt! Kurset giver inspiration for det liv, der ligger efter arbejdsmarkedet -alt sammen pakket ind i morgensang, god mad, højskolehygge og en dejlig festaften.

Kursusvært:
Marie Aarkrog

Medvirkende:

Lise Flensburg: Master i Positiv psykologi fra Århus universitet.
Flemming Madsen: HR-Chef Vejle Kommune
Lars Pedersen: Vandrer og foredragsholder
Villy Nielsen: 
Formand for centerrådet Egetoft
Bjarne Albertsen: 
PensionsrådgiverPrisen inkluderer:

· 4 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Lise Flensburg: Alderdom er ingen dom 
· Flemming Madsen: Livshjulet og U-      kurven Nutiden
· Flemming Madsen: Fremtiden
· Pension og Økonomi v.                            pensionsrådgiver
· Lars Pedersen: Caminoen – en rejse     for livet

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Gåtur i herregårdslandskabet med          naturvejleder
· Udflugt til Egtved og Jelling Bryghus
· Højskoleaften om at skabe forandring

KURSUSPROGRAM

Mandag 

10.30-11.15: Ankomst og indkvartering
11.30: Frokost
13-14.30: Velkomst og rundvisning på skolen og Brandbjergs Historie. Vi går en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie og den tragiske fortælling om den grå dame.
15.00-17.00: Lise Flensburg: Alderdom er ingen dom: Lægger op til debat om synet på ældre og hvordan man selv kan påvirke sit liv i retning af ” den gode seniortilværelse”. Ældre er blevet mere fokuserede på alderdommens muligheder og afslutningsårene skulle nødig blive en trist slutfase. Kunsten er at finde aktiviteter der øger de mentale ressourcer så mennesker bliver mere åbne og modtagelige. Er leg f.eks kun noget for børn? Mange syge mennesker føler sig sunde og mange sunde mennesker føler sig syge- hvordan hænger det sammen? Hvad vil det egentlig sige at føle sig sund og i trivsel og hvordan mon den enkeltes hjerne spiller ind her? Foredraget giver forhåbentlig ny energi og vækker din nysgerrighed.
19.00-20.30: Terningefortællinger: Et hyggeligt spil hvor dine historier kommer i fokus – En dejlig måde at genhuske sine erindringer og lære om hinanden på.
Kaffe & Hygge

Tirsdag 
8.30: Morgensamling
9.15-11.15: Flemming Madsen: Livshjulet og U-kurven Nutiden: Vi stiller skarpt på den enkelte deltagers situation som den er lige nu. Og stiller blandt andet spørgsmål som: Er dit arbejde passende i forhold til til dine fysiske evner og metale formåen? Er du glad for mine arbejdsopgaver? Gør du noget af det, som du bedst kan lide, hver dag ? Er der andet du kunne tænke dig? Hvor lang tid vil du fortsætte i dit arbejdsliv?  Er du opdateret, eller burde du måske efteruddanne dig? Er der meningsfyldt frivilligt / socialt arbejde, som du i dag varetager ? Men også spørgsmål om hvilke mål har du sammen med familien? Hvad gør du for at opnå dem?
14.00-17.00 Tinna Maria Brinck Sørensen: Hold dig gode venner med din krop:
19.30- 21.00: Højskoleaften: Det kan være foredrag, musik, sang og meget andet
Kaffe & Hygge

Onsdag
8.30-11.15: Flemming Madsen: Fremtiden: Her stilles der blandt andet skarpt på hvilke forudsætninger skal du skaffe for at komme i gang med dine fremtidsønskers realisering?
13-17.15: Eftermiddagsudflugt Til frivilligcenter Egetoft i Egtved og Jelling Bryghus: Vi besøger aktivitetscenter Egetoft i Egtved, hvor vi hører historien om hvordan der med gode frivillige kræfter og en smule snilde kan skabes et sted, hvor man har lyst til at komme og være sammen om forskellige interesser, når nu man ikke længere er arbejdsramt. Vi slutter eftermiddagen af på Jelling Bryghus, hvor vi hører om et bryggerlaug bestående af frivillige hænder er blevet til og med inspiration til selv at skabe noget når man går på pension.

19.00: Friaften
Kaffe & Hygge

Torsdag
8.30-9.15 Morgensamling
9.30-11.15: LivMygind: Livshistorier: 
kl. 13.00 – 16.00: Pension og Økonomi v. pensionsrådgiver Bjarne Albertsen: Hvad er vigtigt at huske når det kommer til at få sammensat økonomien efter at man er holdt op med at arbejde? Hvordan tilgodeser man alle de ønsker man har? Der vil være et oplæg med nogle konkrete eksempler og mulighed for spørgsmål.  
16.30: Festforberedelser

Fredag
senest 9.00: Udtjekning fra værelser
9.15-11.00: Lars Pedersen: Caminoen – en rejse for livet: Med udgangspunkt i en pilgrimsvandring på den berømte Camino Francés fra Saint Jean Pied de Port i Frankrig til Santiago de Compostela i Spanien, fortæller Lars Pedersen om sin indre rejse. En historie der bliver fortalt levende, ærligt og med humor, tager Lars dig med på en meget personlig rejse, hvor han blandt andet fortæller om et liv der leves på overfladen og en evig stræben efter anerkendelse. En historie, der beskriver et tilsyneladende godt liv, men også et liv, hvor presset fra blandt andet job og en krævende omverden betød, at livet slog en kolbøtte.   
11.00-11.30: Evaluering
11.30: Frokost

13.00: Farvel og tak for denne gang

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.30-8.20. Lækker frokostbuffet kl. 11.30, samt dejlig aftensmad kl. 17.30. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. ca. Kl. 21 er der aftenkaffe.

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.

Kursusperioder og priser

5 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 5.250 ,-
Tillæg for enkeltværelse:    kr. 1000 ,-

Kurset foregår i dagene:
Mandag 14. – fredag 18. marts 2022 (uge 11)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
www.sydtrafik.dk/flextrafik/flextur/hvordan-bestiller-du

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.