Ski og idræt

Brug kroppen og hovedet

På Ski og Idræt på Brandbjerg Højskole har du mulighed for at være aktiv og samtidig blive udfordret på nogle af de lidt mere almindelige sportsgrene, når vi f.eks. dyrker fag som Idræt 360* eller Skrub ud og leg.

Om efteråret er der mulighed for at tage et Skibums-forløb, hvor du efter højskoleopholdet kan komme til Østrig og arbejde i fire måneder som skiinstruktør. Vi finder det helt rigtige job til dig og giver jobgaranti til alle, der gennemfører skibums-forløbet.

Som del af fagmiljøet Ski og idræt finder du også fag som Adventuresport, Mountainbike og Adventuresport.

Selvom omdrejningspunktet er fysisk aktivitet, og du skal have sved på panden, så er der også mulighed for at dykke ned i de mere teoretiske dele som f.eks. spørgsmålet om, hvilke betydninger idræt har i forhold til kropsoplevelse, identitet, fællesskab og samfund? Eller hvad betyder sundhed overhovedet? Hvordan træner vi kroppen på forskellige måder? Er træning altid sundt? 

På Brandbjerg har vi mulighed for både at gøre brug af vores dejlige idrætshal eller smutte en tur på klatrevæggen. Men vi kan også tage legen udenfor og bruge den udfordrende mountainbikebane eller lade skoven være vores udgangspunkt. Og det er alt sammen til rådighed uanset, om du er på fagene på Ski og Idræt, eller bare har lyst til at bruge det i din fritid. 


Se vores skema  for en detaljeret oversigt over alle fag. Vi forbeholder os ret til ændringer i skemaerne.

idræt og ski

SKIBUMS

Få TO oplevelser for livet – først på højskole og så i de østrigske bjerge! Danmarks dybeste dal og de østrigske bjerge kalder dig! Skal du på Brand-bjerg-eventyr? Bjergene kalder. Kom på højskole og bliv skibums!

 

DANS

Du træder dine første trin ind i dansen, finder rytmen, og et smil breder sig på dine læber. I bevæger jer sammen, hele holdet. Går på opdagelse i kroppens bevægelsesregister og finder de bløde hofter og den fleksible ryg. Musikken er jeres rejsefører og livsglæden jeres mål.

SKIINSTRUKTØR

Vi rejser sammen til Østrig fra den 19. til 29. november 2020, hvor du tager den officielle Skianwärter-uddannelse hos skilærerforbundet SBSSV. Det foregår i Kaprun og består af en blanding af teoretisk undervisning på JUFA-hotellet (hvor vi også bor) og praktisk skiundervisning på Kitschsteinhorn-bjerget.  

ALPIN SKITUR

Ugen er både for dig der er øvet og dig der aldrig har stået på ski. Der stilles ikke krav til dit færdighedsniveaui. Vi rejser til Italien til et fantastisk sted der hedder Cheisa in Valmalenco. Et lille lokalt skisportssted som vi nærmest kan have for os selv.

SKRUB UD OG LEG

Kom og leg! Mangler du lidt mere leg i din hverdag? Timerne komme til at foregå med leg. Vi kommer mest til at bruge den bedste legeplads i verden – Naturen.

IDRÆT 360

Har du lyst til at dyrke idræt, men samtidig også lyst til at dykke ind bag facaden? Vi vil dyrke en masse idræt men også kombinere det med teori og diskussion. Hvilke betydninger har idræt i fht kropsoplevelse, identitet, fællesskab og samfund?

KLATRING

Klatring er en sjov og hyggelig aktivitet, hvor vi støtter og hjælper hinanden, samtidig med at blive stærkere og smidigere. På Brandbjerg har vi masser af muligheder for at klatre. Indenfor har vi en såkaldt bouldervæg. En 4,5 meter høj klatrevæg med lette og svære ruter, udhæng m.m. Vi klatrer uden sikkerhedsreb på forholdsvis lave højder med en tyk faldmadras under.

MOUNTAINBIKE

I suser afsted på den lille skovsti bag Brandbjerg Højskole. Det går ned ad bakke. Affjedringen på din mountainbike er på hårdt arbejde. Omkring dig er der lysegrønt af anemoner i skovbunden. Et træ, en skarp opbremsning og et sving i bunden af ådalen. Det lykkes. Glæden pibler frem i hver pore af din krop. Det er tidligt forår og du sveder.

ADVENTURESPORT

Mountainbike, Havkajak, og orienteringsløb er hovedindgredienserne. Der er dømt mudder i ansigtet, saltvand i håret og ren lykke, når du endelig finder den lille lavning vest for svær gennemtrængelig nåletræsplantage. Adventuresport er for dig der tør og vil udfordre dig selv i naturens elementer og for dig der vil nørde med teknikken.

 

Hvis du har brug for at tale med nogle om det rigtige valg af højskole – kender vi en der er mega god til det!

Kenneth Madsen Hun svarede på alle de spørgsmål jeg havde, og overbeviste mig om at højskolen også var noget for mig, selvom jeg var fyldt 30.

Birgitte sidder klar til at hjælpe dig (næsten) hele døgnet på:
Telefon og SMS:
2988 1073
Mail: be@brandbjerg.dk.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!