Skibums

– Tag på højskole og få et garanteret job som skiinstruktør i Østrig

Skibums

– Tag på højskole og få et garanteret job som skiinstruktør i Østrig

Vil du på højskole og være skibums?

Kombiner de hvide bjerge i Alperne med de grønne i Grejsdalen

Hvad enten du drømmer om at arbejde professionelt med skiløb eller blot vil udfordre dig selv på en hel unik måde, så kan Brandbjerg få dine alpine drømme til at gå i opfyldelse. Bliv skibums og oplev et eventyr fra dal til bjerg!

På A-faget Skibums oplever du et enestående samspil mellem uddannelsen til skiinstruktør og de højskoleværdier, der skinner igennem på Brandbjerg.

I undervisningen vil du både komme omkring fysisk træning, idræt og bevægelse, undervisningspraktik og formidlingslære, skiteori, psykologi, naturlære, tysk sprog og kultur, alpinisme, sikkerhed og udstyrslære, naturen i Danmark og Alperne, bæredygtig turisme og selvfølgelig en masse praktisk skitræning. Du vil desuden studere det tyske sprog og lære hvordan du bliver en god skiinstruktør med alt hvad det indebærer af praktiske og pædagogiske færdigheder.

Faktaboks

· 19 uger på højskole
· Du skal afsted og bo sammen med dine højskolevenner i Østrig
· Efter opholdet på Brandbjerg rejser i sammen afsted
· Du bliver grundigt forberedt til livet som skibums på højskolen
· Højskolen sørger for at du har et job og en bolig m.m.
· På højskolen rejser i sammen på en uges skitur.
· Via højskolen kommer du på et 10 dages instruktørkursus i Østrig (krav for at arbejde som instruktør)

Vi gør dig klar

Foruden den praktiske forberedelse til skisæsonen og uddannelsens eksamener, arbejdes der også med en tydeliggørelse af dine værdier og det der er vigtigt for dig. Ved at vælge Skibums på Brandbjerg Højskole får du nemlig ikke kun en praktisk uddannelse og en skisæson med i bagagen – du får også en højskoleoplevelse, hvor du formes af hverdagsliv, værdier, relationer og alle de andre fag du skal have. At kombinere uddannelse med højskole giver dig muligheden for at blive en helstøbt skilærer.

Målet med at være skibums er hverken at du bliver verdens bedste skiinstruktør eller at du kommer ned og får et job efterfølgende. At blive skibums på Brandbjerg er nærmere et middel på vejen mod at finde ud af hvilket liv du gerne vil leve. Hvad er dine værdier? Hvorfor tager du de livsvalg, du gør? Hvilken skilærer vil du gerne være?

Vi gør selvfølgelig vores absolut bedste for at støtte og hjælpe dig godt på vej til at blive den bedste version af dig selv både på og af pisten. På Brandbjerg får du nemlig hele pakken og at blive uddannet skilærer er blot én af de fantastiske oplevelser, der venter dig, hvis du vælger Skibums som A-fag.

Et semester på højskole

Med Skibums som A-fag ser dit efterårssemester nogenlunde sådan ud:

  • August-september: Opstart på højskolen, i gang med fysisk træning, undervisningspraktik og formidlingslære, ansøgninger til skiskolerne. I underviser hinanden og børn fra lokalområdet
  • Oktober: Undervisningen fortsætter, der bliver koblet mere skiteori på og skruet op for tysktræningen
  • November: I rejser til Østrig og har 6 dage på ski med praktisk undervisning. Herefter tager I det officielle Anwärter-kursus på 10 dage med eksamener i slutningen af kurset
  • December: Hjemme igen fortsætter træningen og der tilføjes undervisning om sikkerhed, alpinisme og bæredygtig turisme
  • Op til jul: I afslutter højskoleopholdet sammen med de andre elever og drager umiddelbart efter til Østrig, hvor skisæsonen starter og varer ca. 4 måneder

En sæson i Østrig giver dig en oplevelse for livet – og du kommer hjem med en masse nye færdigheder, både sprogligt og sportsligt. Samtidig tjener du løn som skiinstruktør under dit ophold i Østrig, og du har masser af muligheder for at udforske pisterne. Vi samarbejder med skiskoler i Salzburgerland og sender hver sæson glade højskolelever afsted.

Der er desuden et fedt fællesskab på tværs af semestre, når de tidligere elever møder hinanden på pisterne sæson efter sæson.

Skibums udbydes kun på efterårssemestret.

Hvordan er det at være skibums? 

Hør 2 skibumser fortælle om deres oplevelse. Fortalt i slutningen af deres første sæson i Østrig. 

Hvorfor er Skibums vigtigt i verden?

Gennem skiløbet oplever de fleste mennesker en stærk tilknytning til naturen. Følelsen af at glide ned af snebeklædte bakker, lade kroppen følge bakkens flow og troen på dig selv, når du klarer en ny udfordring for første gang. Alpint skiløb er en smuk sportsgren, men der er også en bagside af medaljen og denne bagside skal vi også tage stilling til. Mange elementer i skiløb arbejder den forkerte vej i forhold til klima, Co2- og miljøpåvirkning. Alt fra det tøj vi tager på når vi står på ski til transport til alpinområderne og bakkernes tilstande i lavsæson. Vi dykker ned i den bæredygtige turisme og natursynet bag alpint skiløb. Vi skal tale om og undersøge hvordan vi bringer Brandbjergs – og verdens – bæredygtige værdier med på pisterne – kan vi sammen finde på bedre måder at gøre tingene på?

Hvilke faciliteter råder vi over til netop dette fag?

Selvom vi ikke har vores egne skibakker, så råder vi over faciliteter, der hjælper dig rigtig godt på vej. Vi har en stor idrætshal, klatrehal, mountainbikes til ture i baghavens bakkede landskab og så besøger vi indendørs skibakker som forberedelse til den friske sne.

 


 

Fagmiljøet Ski og Idræt

Fagmiljøet Ski og idræt
Vil du være en del af et højskolemiljø, hvor du kan dyrke idræt, komme på ski eller blive skiinstruktør i Østrig? På Brandbjerg Højskole har vi en række spændende idrætsfag, som du kan dyrke sammen med interesser indenfor andre genrer.

Underviser

Casper Borch Madsen

Casper Borch Madsen

Casper underviser i hovedfaget Outdoor og valgfagene Adventuresport, Havkajak, Alpin Skirejse og Fysisk træning. Ifølge Casper handler et højskoleophold om bevægelse. En bevægelse der både er fysisk og mental. Bevægelsen repræsenterer den forandring vi undergår i mødet med nye mennesker og nye udfordringer.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

[wd_asp id=2]

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

Brandbjerg Højskole
4.9
Based on 28 reviews
drevet af Facebook