Skovhavebrug

Du kigger ud ad dit vindue. Fra dit værelse kan du se ud på skovhaven der ligger på skråningen lige der hvor solen er på vej op. Du har egentlig aldrig tænkt dig selv som sådan ”én med grønne fingrer”, men der er et eller andet dragende over tanken om en have der ikke bare skal pløjes ned og genplantes hvert år. Katrine kommer ind: ”Er du klar? Det går jo ikke at komme for sent til første undervisningstime”

I skovhaven skal vi arbejde med anlæggelse og vedligehold af skovhave(r) i praksis på højskolen eller hos samarbejdspartnere. Vi skal lære at skabe produktive og diverse økosystemer. Der er en god vekslen mellem refleksion og praksis i faget. Vi skal altså både forstå alle principperne bag ”Skovhaven” og udføre det i praksis. Der skal designes både fiktive og faktiske skovehaveprojekter, som skal bidrage til den bæredygtige omstilling af vores eget liv, de fællesskaber vi indgår i og samfundet som helhed.

 

Gennem praktisk og kreativ anvendelse af skovhavebrugets metoder og designredskaber får du indsigt i, hvordan du kan skabe mere bæredygtige alternativer til den nuværende fødevareproduktion og dermed bidrage til den bæredygtige omstilling af deres eget og det fælles samfundsliv.

Du får i faget indsigt i de økologiske systemer, dynamikker og processer, som menneskets økonomi er afhængig af og opnår indsigt i, hvordan vores fødevareproduktion påvirker vores naturgrundlag og klima. Og hvordan vi kan bruge denne viden til at gentænke vores måde at producere mad på.

Fagmiljøet Bæredygtighed

Brandbjerg Højskole har en markant bæredygtig profil. Vi ønsker at være en af landets mest bæredygtige højskoler og det forsøger vi at udleve på mange planer. I fht undervisning udmønter det sig i dette fagmiljø, som indeholder en række fag indenfor det bæredygtige felt. Vi arbejder især med bæredygtighed i praksis - så du får jord under neglene, bygger bæredygtigt og i det hele taget får værktøjer du kan bruge i resten af dit liv. 

Underviser

Rane Baadsgaard Lange

Rane Baadsgaard Lange

Rane er viceforstander for lange kurser. Ranes hjertebarn er ’bæredygtig dannelse’. At fremelske et bæredygtigt samfund er på en gang en kreativ, etisk og eksistentiel udfordring for os mennesker: Hvordan kan jeg bringe mine evner i spil på en måde, som giver mig næring og livsglæde – samtidig med at jeg bidrager til at skabe en bedre verden for alle andre og alt andet levende på jorden?

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.