Skriveværksted

Elsker du at skrive, og vil du gerne øve dig på at dele dine fortællinger med andre? I skriveværkstedet går vi på opdagelse i den trang til at fortælle historier, der ligger dybt forankret i os mennesker - og vi øver os i at omsætte dem til fede tekster, der kan deles med andre.

På Brandbjerg Højskole kan du undersøge, hvilke historier du gemmer på – og mærke, hvor enkelt det er at komme i gang, hvis bare du får de rigtige rammer og redskaber. I skriveværkstedet arbejder vi med fiktion – men vores historier udspringer ofte af det levede liv og dine personlige oplevelser, din undren eller erfaringer.

I højskolefaget bruger vi forskellige øvelser til at forme vores fortællinger. Vi arbejder både med ideudvikling, skriveteknikker og gensidig sparring. Eksempler på skriveøvelser kunne være: Skriv et anslag til en familiefest, der gik galt – eller skriv om din karakters hemmelige drøm. Foruden at træne dine skrivefærdigheder øver vi os også i at dele vores tekster med de andre på faget – og give feedback på deres arbejde.

 

 

I skriveværkstedet læser vi også for og med hinanden. Litteraturen er en en propfuld skattekiste af historier, genrer og stilarter, som vi kan lade os inspirere af, når vi skal lege med selv at være tekstforfatter.

I skriveværkstedet vil du opleve, at dine ord og historier kommer til at flyde frit – og at du bare skal have en blok og en blyant på dig for at komme i gang.

Fagmiljøet Kunst og håndværk

Brandbjerg Højskole er ikke en kunsthøjskole, Vi er en almen højskole med en række spændende fagmiljøer. Du har derfor mulighed for at have masser af kunst- og kunsthåndværksfag på skemaet. Faget keramik er et af de bærende fag i fagmiljøet og du kan udover keramik have en række kreative fag i løbet af dit ophold på Brandbjerg Højskole. Du kan f.eks. kombinere keramik med billedkunst osv osv osv.

Underviser

Mette Øyås  Madsen

Mette Øyås Madsen

Mette føler sig dagligt opløftet over at undervise i det, hun brænder allermest for, at gøre en forskel i elevernes liv og at dele arbejdsplads med de mest inspirerede og dygtige kollegaer, man kan forestille sig. Hun har været med til at sætte seksuel dannelse på højskolernes dagsorden og er af og til at finde udenfor Brandbjergs matrikel, hvor hun afholder oplæg og workshops om netop seksuel dannelse. Mette er desuden kursusleder på sommerens store Nordic Salsa Camp her på Brandbjerg.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.