Skulptur

”Wow den er flot” Udbryder Pauline. Skulpturen foran Vitus tager lige så stille form. Ja den bliver ret fin, tænker Vitus. Det er ikke helt til at se hvad den ligner, men formen er ret lækker med bløde linjer. Vitus smiler, måske det skal blive en julegave til nogen.  

Faget skulptur giver, gennem øvelser, en introduktion til forskellige teknikker. Der introduceres noget nyt hver gang, som der så skal arbejdes med. Det kan fx være efter en model (iagttagelsesmodellering), abstrakt modellering eller afstøbning i gips. Vi har en legende, eksperimenterende tilgang, og så er der garanti for beskidte hænder.

Du vil også blive introduceret til klassiske skulpturer – og naturligvis underviser Carstens favoritter.   

Vi kommer primært til at arbejde i gips, ler og flamingo. Nogle af ler-modellerne skal vi også brænde i keramikovnen. Måske kan vi endda arbejde med at modellere noget i Brandbjergs egen forekomst af ler.

 

Du vil i løbet af faget lære forskellige skulpturelle teknikker, som du også vil kunne bruge videre hvis du drømmer om at arbejde med kunst. Faget kræver dog ingen særlige forudgående evner, blot lysten til at forme og skabe noget. Og ikke mindst til at grine og lære når man fejler.    

Fagmiljøet Kunst og håndværk

Brandbjerg Højskole er ikke en kunsthøjskole, Vi er en almen højskole med en række spændende fagmiljøer. Du har derfor mulighed for at have masser af kunst- og kunsthåndværksfag på skemaet. Faget keramik er et af de bærende fag i fagmiljøet og du kan udover keramik have en række kreative fag i løbet af dit ophold på Brandbjerg Højskole. Du kan f.eks. kombinere keramik med billedkunst osv osv osv.

Underviser

Carsten Jørgensen

Carsten Jørgensen

Carsten blev selv inspireret til at lave keramik, da han var højskoleelev, og efterfølgende blev han uddannet på Kunstakademiet og Designskolerne i henholdsvis Kolding og København. Men højskolen og de mange muligheder, den giver for at udvikle sig personligt og i fællesskab med andre, er og bliver en uovertruffen måde at lære sig selv at kende på. Carsten har igennem tiden hjulpet mange kunstnere med at realisere deres værker. Men her på højskolen er han der for dig. Kommer du med energi og lyst til at fordybe dig, eller har du lyst til at sprede vildskab på værkstedet, leger han gerne med. Man ved aldrig helt, hvad det kan ende med, når fingrene er kommet op af lommen og ned i materialet. Vi fejrer vores succeser og deler vores fejl, så vi sammen bliver klogere på tingene. Om du gerne vil lære at dreje på en af vores skiver, lave store modellerede ting eller måske er interesseret i det skulpturelle, er der plads til dig.

Du vil hurtigt finde ud af, at Carsten er vild med keramik og altid er klar til at give dig sparring på dine ting. Når han ikke lige er på skolen, er han som regel i sit eget værksted og får afløb for alt den inspiration, han får igennem min undervisning. Carsten har værksted hjemme, hvor han bor med Marie og sine børn Astrid, Ida og Alex. Når han skal have tankerne væk eller lade lidt op, tager han en tur på sin racercykel. 

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

Brandbjerg Højskole
4.9
Based on 28 reviews
drevet af Facebook