Spis naturen

Duften af ramsløg breder sig i din næse og overdøver alle andre dufte. I går gennem Brandbjergs skov i søgen efter lækkerier til dagens måltid. Lone guider jer kyndigt - for der er jo også mange ting man ikke må spise.  

“Spis Naturen” ligger i krydsfeltet mellem gastronomi og friluftsliv. Undervisningen veksler derfor også mellem tid i naturen, hvor vi går på jagt efter det spiselige og tid i køkkenet, hvor vi undersøger de forskellige anvendelsesmuligheder historisk, såvel som i det moderne køkken.   

Vores relation til naturen har betydning for de valg, vi træffer i hverdagen, som igen virker tilbage på naturen herunder klima og biodiversitet. Gennem relationen til naturen, skal vi lære at genkende de spiselige råvarer, så vi kan bevæge os trygt i naturens spisekammer. 

Hvad får du ud af faget: 

Du lærer at genkende spiselige fødevare i naturen og hvordan du anvender naturens spisekammer i madlavning.  Du får skønneoplevelser i naturen, så naturen bliver vedkommende og anvendelig. Du lærer at forstå sæsonernes skiften og hvad der kan indsamles på hvilke tidspunkter.  

Du bliver bedre til at tage vare på naturen og får både kendskab til lovgivning og etik på området. 

Og så får du en masse viden om hvilken betydning vild mad har haft. 

FAGMILJØET FRILUFTLIV

Brandbjerg Højskole er ikke en friluftslivshøjskole, Vi er en almen højskole med en række spændende fagmiljøer. Du har derfor mulighed for at have masser af friluftsliv på skemaet. Faget Friluftliv er et af de bærende fag i fagmiljøet og du kan udover friluftliv have en række kreative fag i løbet af dit ophold på Brandbjerg Højskole. Du kan f.eks. kombinere friluftsliv med MTB+, Havkajak,
fjeldskitur, havkajak, Natursyn, Naturens forråds-kammer, Alpin skitur og Jagttegn

Fagmiljøet Bæredygtighed

Brandbjerg Højskole har en markant bæredygtig profil. Vi ønsker at være en af landets mest bæredygtige højskoler og det forsøger vi at udleve på mange planer. I fht undervisning udmønter det sig i dette fagmiljø, som indeholder en række fag indenfor det bæredygtige felt. Vi arbejder især med bæredygtighed i praksis - så du får jord under neglene, bygger bæredygtigt og i det hele taget får værktøjer du kan bruge i resten af dit liv. 

Underviser

Lone Kau

Lone Kau

Lone er født på Grønland, men har levet det meste af sit unge liv i nærheden af Hobro/Mariager Fjord, hvor hun også mødte sin mand Simon (Forstander på Brandbjerg).

Lone elsker naturen, sport og at lave mad over bål. Hun er leder af “Hvejselkoret”, en fantastisk sanger og en habil trompetist.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!