Spis naturen

Solen skinner gennem efterårsløvets farver. Dens varme lys gennem løvet maler verden i røde, orange og gule farver. I din kurv vokser bjerget af urter og svampe fra naturens rige forrådskammer, og i højskolens køkken forvandles de til duftende retter. De smager fortryllende, og du føler den dybe tilfredsstillelse ved at have sanket din egen mad.

”Spis naturen” handler om at lære naturens forrådskammer bedre at kende. I faget skal vi lære de gode spisevampe at kende, de lækre bær og de urter, der kan højne ethvert godt måltid. Målet er, at du selv får grundlag for at sanke og høste på bæredygtig vis af naturens overskud i dit liv efter højskolen. 

Der er meget at hente derude i højskolens urørte naturskov, ved grøftekanterne og langs markskellene – og i højskolens skovhaver. Og mens vi sanker af naturens overflødighedshorn og lægger grunden til lækre måltider, får vi naturen ind under huden på en anderledes måde.

At sanke er en både sjov og lærerig måde at færdes i naturen på. Der er så mange gode oplevelser og god motion at hente derude, og samtidig går der sport i at finde de mest velsmagende svampe og de spiselige urter.

FAGMILJØET FRILUFTLIV

Brandbjerg Højskole er ikke en friluftslivshøjskole, Vi er en almen højskole med en række spændende fagmiljøer. Du har derfor mulighed for at have masser af friluftsliv på skemaet. Faget Friluftliv er et af de bærende fag i fagmiljøet og du kan udover friluftliv have en række kreative fag i løbet af dit ophold på Brandbjerg Højskole. Du kan f.eks. kombinere friluftsliv med MTB+, Havkajak,
fjeldskitur, havkajak, Natursyn, Naturens forråds-kammer, Alpin skitur og Jagttegn

Fagmiljøet Bæredygtighed

Brandbjerg Højskole har en markant bæredygtig profil. Vi ønsker at være en af landets mest bæredygtige højskoler og det forsøger vi at udleve på mange planer. I fht undervisning udmønter det sig i dette fagmiljø, som indeholder en række fag indenfor det bæredygtige felt. Vi arbejder især med bæredygtighed i praksis - så du får jord under neglene, bygger bæredygtigt og i det hele taget får værktøjer du kan bruge i resten af dit liv. 

Underviser

Mette Hansen

Mette Hansen

Mettes helt store interesse er lokal fødevareforsyning. For mad handler ikke bare om, hvad man kan tilberede i køkkenet, men i høj grad også om, hvor maden kommer fra og hvordan den er produceret.

Mette har lavet mad-events i de fleste afkroge af Danmark, og har været med til at opstarte den økologiske indkøbsforening Københavns Fødevarefælleskab, hvor hun også var formand i foreningens første år. Hun har derigennem opbygget et bredt netværk af landmænd og fødevareproducenter fra hele landet.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!