Snit og snak

Historiefortælling

Vi sidder rundt om bålet. Røgen stiger blødt mod den skyfri himmel. Markus begynder på historien om sin oldefar, der var missionær i Indien. Bagefter skal Kira fortælle om en fisketur, der gik helt i fisk. De andre lytter. Luften sitrer af nærvær - og lyden af knivblade, der snitter i friskt træ, er den skrattende underlægningsmusik.

 

Alle har en historie at fortælle – og alle kan fortælle en historie. I højskolefaget Snit og snak (historiefortælling/storytelling) fortæller vi historier hele tiden. Vi øver os, bliver rørte, snubler, griner og prøver igen.

Fortælling er formidling. Det er et universelt middel til underholdning, undervisning og bevarelse af kulturen. Vi bliver skarpere på, hvem vi er, når vi sætter ord på vores egen fortælling.

Måske tror du ikke, du har noget at fortælle – men der er historier overalt, hele tiden – du skal bare få øje på dem og sætte ord på!

På højskolen får vi dine historier til at vokse. Vi tilsætter detaljer, farver, sanser, følelser, lugte, smage og lyde. Vi lytter til andres fortællinger, skiller dem ad: Hvad virker, hvad er vinklen, og hvorfor er den god?

Vi øver os. Hele tiden. Vi spænder ben, sætter forhindringer op, udfordrer dig – og dine fortællinger.

Du lærer at opbygge en historie. Vi undersøger, om den skal være sjov for at være god – og om der skal være en morale.

Storytelling er den ultimative gave. Du fanger dine lyttere, du formidler dit engagement, motiverer og får andre menneskers øjne til at skinne, fordi du får dem ind i din verden.

Du tryllebinder med verdens ældste værktøj.

Hele verden bliver lidt sjovere, hvis vi alle fortæller historier.

Fagmiljøet Personlig udvikling

Vil du være en del af et højskolemiljø, hvor du kan opnå en dybere og mere ægte kontakt til dig selv og din omverden? I fagmiljøet Personlig udvikling arbejder vi med selvudvikling, meditation, og mindfulness i en række spændende fag.

Underviser

Gro Mygind

Gro Mygind

Højskolelærer

Elsker at lave bål i haven og lagkage med sin søster. Gro elsker at vinde i Oswald mod sin mand på deres Commodore 64. At diskutere og danse hos Kaospiloterne. At drikke god kaffe med sine venner. At sige pyt.

Læs mere

Gro Mygind

Gro Mygind

Højskolelærer

Elsker at lave bål i haven og lagkage med sin søster. Gro elsker at vinde i Oswald mod sin mand på deres Commodore 64. At diskutere og danse hos Kaospiloterne. At drikke god kaffe med sine venner. At sige pyt.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!