Søren Ryge på Brandbjerg

Søren Ryge tryllebandt med personlige portrætter


Du kender ham fra fjernsynet. I hele 42 år har han været fast inventar på skærmen, og forleden svingede han forbi højskolen med sit fordrag ”Det handler om mennesker”.

Historier om helt almindelige mennesker

Søren Ryge har sin helt egen stil. Der har aldrig været en bestemt vinkel på hans programmer, og han har altid bestemt selv. En ting har dog altid været omdrejningspunktet for hans virke – at fortælle historier om mennesker – helt almindelige mennesker med en god historie. Og sådan en historie er også den rørende beretning om Marta, som Søren Ryge udover et tv-program også har skrevet en bog om, som han læser op fra i foredragssalen på Brandbjerg Højskole. Og den begynder sådan her:

”Det var en tid så fuld af glæde – jeg glemmer det aldrig”

Søren Ryge fortsætter fortællingen om Marta, der mister sin mand og driver gården videre alene. Fortællingen er stærk, så afgjort. Men det er måden hvorpå Søren Ryge siger ordene, der mest af alt tryllebinder og rører salens tilhørere. Ikke så mærkeligt at han i 42 år har underholdt unge som gamle med helt almindelige menneskers helt ualmindelige historier.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *