Sommerhøjskole for voksne

Kom med på et af vores mange skønne sommerkurser. 

 

Sommerhøjskole for voksne er en sommer fyldt med udfordring og spændende møder med andre der også vil noget med deres sommerferie. 

Mulighederne er mange og du kan finde en sommeruge for enhver smag. Så er du til havkajak, bålmad, salsadans, vandreture, debatter, spændende foredrag og masser af højskolesang – ja så har vi et kursus til dig.

Juni 2022

Danmark dejligst

Ved midsommer er Danmark Dejligst, og i denne uge nyder vi sammen den skønne danske natur og – kultur, som er lige uden for vores hoveddør. Vi behøver ikke at flyve sydpå for at opleve unikke monumenter, store historiske seværdigheder og dramatiske landskaber. Ugen indeholder 3 udflugter, hvor vi besøger Vesterhavets rå landskaber, kommer forbi Christiansfelds snorlige gader og ser Danmarks dåbsattest i Kongernes Jelling. Her får vi fortællinger fra lokale guides, der kan give unikke beretninger fra det dejlige Danmark. Turene bliver et skønt sammensurium af museumsbesøg, guidede rundvisninger og kortere vandreture i det omkringliggende landskab.

Mandag 13. – fredag 17. juni 2022

5.450 kr

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering som eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. Eftermiddag og aften afholdes bridgeturneringer efterfulgt af lækker natmad for at slutte dagen på en hyggelig måde.

Mandag d. 20. – fredag d. 24. juni 2022

4.500 kr

Keramik for begyndere

På dette kursus skal vi fordybe os i teknikker som bl.a. modellering og pladeteknik mens vi undersøger form og funktion. Kurset henvender sig til begyndere og vi vil kun arbejde i vådt ler. Det vil sige at vi brænder og glasere emnerne hvorefter de afhentes på højskolen. Der vil også være højskolesang, morgensamlinger og foredrag og sang med den folkekære sangerinde Anne Dorthe Michelsen og Erik Lindsø vil fortælle om Livsglædens nødvendighed. 

Tirsdag 28. juni – Lørdag d. 2. juli 2022

4.800 kr

Vandring for begyndere

Har du altid drømt om at vandre – på Caminoen, hærvejen eller bare i din egen hjemstavn, så er her kurset, hvor du bliver klædt godt på til fremtidige vandringer. Der vil også være højskolesang, morgensamlinger og foredrag og sang med den folkekære sangerinde Anne Dorthe Michelsen og Erik Lindsø vil fortælle om Livsglædens nødvendighed. 

Tirsdag 28. juni – Lørdag d. 2. juli 2022

4.800 kr

Højskolesang og klassisk højskole

I et kursus, hvor vi fejrer den danske sang, skal vi synge af karsken bælg, både de gamle vi alle kender, men også de nye, som vi alle skal til at lære. Vi skal selvfølgelig synge en masse fra højskolesangbogen og høre foredrag og sang med den folkekære sangerinde Anne Dorthe Michelsen. Vi skal også møde komponisten Erik Sommer, der står bag en række af de mest elskede sange i Højskolesangbogen, og som kommer og fortæller om sine sange. Højskoleforstander Simon Lægsgaard introducerer til de sange, han har med den nye Højskolesangbog, og Erik Lindsø vil fortælle om Livsglædens nødvendighed. 

Tirsdag 28. juni – Lørdag d. 2. juli 2022

4.800 kr

Et smil fra en jeg ikke kender

I en tid med Corona og andre udfordringer skal vi huske at smile til hinanden. Det vil vi forsøge at understøtte på dette kursus, som byder på klassisk højskole med lidt ekstra forkælelse. Vi skal tale med hinanden, høre et dejligt foredrag med en af Danmarks mest elskede sangerinder Anne Dorthe Michelsen, komponisten bag “Du som har tændt millioner af stjerner” Erik Sommer, Lise Flensburg som vil reflekterer over det gode i livet og tidligere vært på “Sproghjørnet på P4” Ole Lauridsen som fortæller om “Den danske sprog er en svær en!”. Vi skal også dykke ned i det østjyske på en fantastisk tur, hvor vi skal besøge Søren Ryge i hans have på Djursland samt have en rundvisning i økosamfundet Friland – kendt fra DR. Her vil højskolelærer Nikolaj Hygebjerg vise rundt og fortælle om, hvordan man også kan leve i Danmark. Sidst men ikke mindst skal vi på Michelin-gourmet restaurant, når en af Danmarks bedste vegetarrestauranter – Restaurant Moment – vil give jer en kulinarisk oplevelse som I sent vil glemme. 

Tirsdag 28. juni – Lørdag d. 2. juli 2022

5.450 kr

Juli 2022

Kys det nu!

En sommeruge med koncerter, foredrag og højskolesang i grønne omgivelser 

Brandbjerg Højskole inviterer til et helt særligt kursus – en højskolefestival med såvel store som små intime koncerter med kendte navne, spændende foredrag og højskolesang.
Vi samler nemlig musik- og kulturelskere i et koncerttelt med udsigt ud over Grejsdalens smukke natur, hvor vi skal nyde store koncerter og gode foredrag. Du kan også glæde dig til kombinationen af rigtig højskolestemning og dejlige højskoleaktiviteter som morgensamling og fællessang, en aktiv dag i midten med vandring, mountainbike, yoga, klatring eller gospelkor! Hver morgen er der mulighed for yoga, løb eller vandring, og hver aften rundes af med Brandbjerg café i teltet med livemusik og hyggelige oplevelser. Ugen afsluttes med et brag af en fest med livemusik og dans!  Glæd dig til at høre nogle af Danmarks bedste musikere som Savage Rose, Sko/Torp, Anne Dorthe Michelsen, Dissing & Las og Stig Møller samt foredragsholdere som Steffen Gram, Erik Lindsø og Rasmus Skov Borring.

Søndag d. 3. – fredag d. 8. juli 2022

5.995 kr

Nordic salsacamp 2022

Kom med, når vi i 2022 igen slår dørene op for et brag af en salsa-uge med masser af dans.

Søndag d. 10. - lørdag d. 16. juli 2022

5.750 kr

Mad over ild

Kurset er fuldtegnet – vi har oprettet en venteliste 🙂
Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål i selskab med Brandbjergs dygtige bålkok. Glem alt om snobrød og pølser – her laver vi lækkert kød og/eller fisk, går på sanketure, prøver kræfter med røgning, laver imponerende desserter og nyder det gode selskab omkring bålet og i vores udekøkken i herregårdsparken. Du vil få fantastiske smagsoplevelser, godt selskab og inspiration til madlavningen derhjemme. Mad over bål foregår udendørs, og du laver mad hver dag fra 9.30– ca. kl. 15.

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

4.950 kr

Havkajak

Kurset er udsolgt – men der er stadig ledige pladser i uge 31 🙂
De danske kyster byder på masser af oplevelser i den kystnære natur. På tur i Danmarks sidste ”vildmark” er havkajakken det perfekte fartøj til naturoplevelser, leg og motion – at opleve Danmark fra en anden side. I løbet af ugen vil vi omfavne forskellige perspektiver af det at ro havkajak i Danmark – lige fra grundlæggende færdigheder, sikkerhed, kajakken som turredskab og til havkajak i historisk rids. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture og meget andet godt. Hver aften er der Brandbjerg Café. Tag dine bedste venner under armen – eller kom og mød nye.

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

4.950 kr

Sommervandringer

Kurset er udsolgt – tilmeld dig hvis du gerne vil på venteliste 🙂
Sommervandring i Grejsdalens skønne natur. Nyd det smukke danske sommerlandskab, nye udsigter og oplev de varierede ruter med stejle skråninger og dybe slugter med rislende bække, tæt vildnis, væltede, mosbegroede stammer og grønne enge. Vi stiller skarpt på nutid, fortid og fremtid gennem fantastiske fortællinger og fascinerende fakta. Vi vandrer ca. 12-15 km per dag (varierer lidt afhængig af terræn – gåturene er fra ca. 9.30-15.30) og oplever forskellige landskaber, flora, fauna og selvfølgelig vind og vejr. Vi vandrer ud og lytter til områdets fortællinger, alt imens vi får nogle kilometer i benene og sol på kinderne.

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

4.950 kr

Yoga og mindfulness

Kurset er fuldtegnet – vi har oprettet en venteliste 🙂
Vær med til en uge, hvor der er fokus på krop og bevidsthed. Vi skal arbejde med flere forskellige former for yoga, og undervisningen tager udgangspunkt i dit niveau. Når vi ikke arbejder med vores kroppe, så dykker vi ned i vores indre med forskellige mindfulness- øvelser, hvor vi lærer at finde roen og mærke os selv. Undervisningen forgår i en afslappet atmosfære, hvor vi er både indendørs og udendørs. Undervisning er hele tiden bundet op på metoder og øvelser, som du nemt kan tage med fra kurset og lave derhjemme. Ugen faciliteres af uddannede yoga og mindfulnessinstruktører.

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

4.950 kr

Sommermagi

Kurset er fuldtegnet – vi har oprettet en venteliste 🙂
Du er hermed inviteret til et skud sommermagi, når vi 
putter lidt ekstra forkælelse i en uge fyldt med livsglade mennesker. Vi vil sammen nyde underholdende foredrag.
To formiddage deles vi i spændende aktiviteter, hvor du kan vælge imellem Vandretur i Brandbjerg Sønderskov, yoga for mænd og kvinder og ikke mindst E-mountainbike. Der bliver også tid til at lære hinanden at kende over en god snak eller et koldt glas hvidvin i atriumgården, i skyggen af de høje træer i herregårdsparken eller i skumringen omkring bålet. Der er garanti for både gode grin, smukke naturoplevelser og tankevækkende og rørende øjeblikke på vandretur i Grejsdalen, når vi lader os forkæle hos Sejdmanden i Jelling og Jelling Bryghus med smagsprøver, og når vi skal på en lækker heldagstur til Vejle, hvor vi skal besøge Olafur Eliassons arkitektoniske vidunder ”Fjordenhus”, se nærmere på Vejles havnefront og spise lækker frokost i Skyttehuset. Turen rundes af med enten mountainbike i skoven eller vandretur ad Grejsdalsstien tilbage til højskolen. 

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

5.450 kr

August 2022

Brandbjerg på kanten

Dette sommerkursus er for dig der ikke nåede at komme på ”rigtig” højskole, eller dig som ikke lige kan rive 3 måneder ud af et travlt studie- eller arbejdsliv for at tage på højskole. Ugen er også for dig som har været på højskole og har lyst til at få højskoleånden genopfrisket. 

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

2.450 kr

Keramik

Kurset er udsolgt – tilmeld dig for at komme på venteliste
I keramikværkstedet skal vi en tur væk fra vores travle hverdag og en tur ned i materialet med vores hænder.
 I værkstedet bliver man introduceret til de mest basale teknikker som mennesket stort set har arbejdet med, lige siden vi første gang begyndte at forme og bearbejde leret. Der bliver gode snakke hen over bordet, højt humør og den helt særlige højskolestemning man aldrig bliver træt af. Værkstedet lever altid og og sammen oplever vi at tingene dukker frem af leret imens ovnen langsomt fyldes op. Til sidst glaserer vi vores skåle eller skulpturer og brænder dem i den særlige japanske rakuteknik.

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

4.950 kr

Fra fermentering til surdej 

– En uge i mormors køkken med fermentering, syltning, surdej og andre klassiske køkkenhåndværk
En uge hvor vi skal lave en hel masse mad og få erfaringer og viden til at gå hjem og lave endnu mere. Målet er, at kursusdeltageren tager hjem med en fysisk bagage i form af klirrende glas og flasker fyldt med boblende væsker og grøntsager. Men det vigtigste er måske den intellektuelle bagage. Denne vil indeholde en masse praktiske erfaringer med at bage surdejsbrød, lave fermenteret grønt, langtidsstegning, en sovs, mm. Men mest af alt vil den indeholde en større viden om, hvad det ér, der vokser i dejskålen, bobler i glasset og smager, og der vil nu kunne jongleres frit med ord som fermentering, smag, mælkesyrebakterier, denaturering og svampe. Når man kan det, så er man klar til ikke bare at følge en opskrift, men også til at udvikle og eksperimentere videre selv. Undervejs i ugen vil der være små biologi-faglige oplæg om emnet, formidlet til folk uden særlige biologifaglige forudsætninger.  

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

4.950 kr

Blomsterbinding 

– Skab blomsterdesign med sensommerens skatkammer af materialer – i en bæredygtig ånd 

Kun indkvartering i dobbeltværelse – tag en ven med eller mød en ny 🙂
Elsker du blomster, og har du lyst til en uge, hvor du kan fordybe dig i skønne farver, former og udtryk, skabt at sensommerens blomster og årstidsaktuelle materialer fra have og natur, samtidig med at du hygger dig med andre, så skal du ikke vente med at melde dig!!
 I blomsterværkstedet skal vi arbejde med fire forskellige workshops de fire dage, hvor der arbejdes i værkstederne. Vi vil komme omkring fire forskellige discipliner i at designe med blomster og plantematerialer.

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

4.950 kr

Mad over ild

Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål i selskab med Brandbjergs dygtige bålkok. Glem alt om snobrød og pølser – her laver vi lækkert kød og/eller fisk, går på sanketure, prøver kræfter med røgning, laver imponerende desserter og nyder det gode selskab omkring bålet og i vores udekøkken i herregårdsparken. Du vil få fantastiske smagsoplevelser, godt selskab og inspiration til madlavningen derhjemme. Mad over bål foregår udendørs, og du laver mad hver dag fra 9.30– ca. kl. 15.

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

4.950 kr

Havkajak

De danske kyster byder på masser af oplevelser i den kystnære natur. På tur i Danmarks sidste ”vildmark” er havkajakken det perfekte fartøj til naturoplevelser, leg og motion – at opleve Danmark fra en anden side. I løbet af ugen vil vi omfavne forskellige perspektiver af det at ro havkajak i Danmark – lige fra grundlæggende færdigheder, sikkerhed, kajakken som turredskab og til havkajak i historisk rids. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture og meget andet godt. Hver aften er der Brandbjerg Café. Tag dine bedste venner under armen – eller kom og mød nye.

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

4.950 kr

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.