Sommerkurser på Brandbjerg Højskole

TILMELD DIG HER

Sommerkurser er efterhånden et must på enhver højskole. Brandbjerg har spændende kurser hele året, men hele sommeren har vi lagt os i selen for at skabe spændende sommerkurser for alle aldre. Således  kan du både finde klassiske højskolekurser med eksistentielle emner og højskolesang men også mere smalle kurser som vores bridgekurser. Vores populære storsælgere Salsa og Familiekursus samt en række spændende sommerkurser med kreative og friluftsmæssige emner for voksne i alle aldre.

 

Juni 2022

Det skønne liv

Glæd dig til morgensamling, fortællinger, foredrag med blandt andet Ulf Pilgaard, naturoplevelser, gode snakke, bevægelse, udflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt et par gode vandreture i den smukke og dramatiske Grejsdal, som er Danmarks største tunneldal, og ved Gyttegård Plantage samt i de fantastiske indlandsklitter. Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.  

Mandag 6. juni – fredag 10. Juni 2022

4.800 kr

Danmark dejligst

Ved midsommer er Danmark Dejligst, og i denne uge nyder vi sammen den skønne danske natur og – kultur, som er lige uden for vores hoveddør. Vi behøver ikke at flyve sydpå for at opleve unikke monumenter, store historiske seværdigheder og dramatiske landskaber. Ugen indeholder 3 udflugter, hvor vi besøger Vesterhavets rå landskaber, kommer forbi Christiansfelds snorlige gader og ser Danmarks dåbsattest i Kongernes Jelling. Her får vi fortællinger fra lokale guides, der kan give unikke beretninger fra det dejlige Danmark. Turene bliver et skønt sammensurium af museumsbesøg, guidede rundvisninger og kortere vandreture i det omkringliggende landskab.

Mandag 13. – fredag 17. juni 2022

5.450 kr

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering som eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. Eftermiddag og aften afholdes bridgeturneringer efterfulgt af lækker natmad for at slutte dagen på en hyggelig måde.

Mandag d. 20. – fredag d. 24. juni 2022

4.500 kr

Højskolesang og klassisk højskole

I et kursus, hvor vi fejrer den danske sang, skal vi synge af karsken bælg, både de gamle vi alle kender, men også de nye, som vi alle skal til at lære. Vi skal selvfølgelig synge en masse fra højskolesangbogen og høre foredrag og sang med den folkekære sangerinde Anne Dorthe Michelsen. Vi skal også møde komponisten Erik Sommer, der står bag en række af de mest elskede sange i Højskolesangbogen, og som kommer og fortæller om sine sange. Højskoleforstander Simon Lægsgaard introducerer til de sange, han har med den nye Højskolesangbog, og Erik Lindsø vil fortælle om Livsglædens nødvendighed. 

Tirsdag 28. juni – Lørdag d. 2. juli 2022

4.800 kr

Et smil fra en jeg ikke kender

I en tid med Corona og andre udfordringer skal vi huske at smile til hinanden. Det vil vi forsøge at understøtte på dette kursus, som byder på klassisk højskole med lidt ekstra forkælelse. Vi skal tale med hinanden, høre et dejligt foredrag med en af Danmarks mest elskede sangerinder Anne Dorthe Michelsen, komponisten bag “Jeg drømte om 18 svaner” Erik Sommer, Lise Flensburg som vil reflekterer over det gode i livet og tidligere vært på “Sproghjørnet på P4” Ole Lauridsen som fortæller om “Den danske sprog er en svær en!”. Vi skal også dykke ned i det østjyske på en fantastisk tur, hvor vi skal besøge Søren Ryge i hans have på Djursland samt have en rundvisning i økosamfundet Friland – kendt fra DR. Her vil højskolelærer Nikolaj Hygebjerg vise rundt og fortælle om, hvordan man også kan leve i Danmark. Sidst men ikke mindst skal vi på Michelin-gourmet restaurant, når en af Danmarks bedste vegetarrestauranter – Restaurant Moment – vil give jer en kulinarisk oplevelse som I sent vil glemme. 

Tirsdag 28. juni – Lørdag d. 2. juli 2022

5.450 kr

Kys det nu!

En sommeruge med koncerter, foredrag og højskolesang i grønne omgivelser 

Elsker du også god musik og festivalstemning? Men er du ved at være for gammel til teltlejr og soveposer? Så inviterer Brandbjerg Højskole i uge 27 til et højskolekursus med festivalstemning! Vi samler nemlig op imod 200 musik- og kulturelskere, i et koncerttelt med udsigt ud over Grejsdalens smukke natur, til en uge med fantastiske koncerter med nogle af Danmarks bedste musikere, vedkommende foredrag , dejlige højskoleaktiviteter som morgensamling og fællessang og en aktiv dag i midten med vandring, mountainbike, yoga, klatring eller gospelkor! Hver morgen er der mulighed for morgenyoga, løb eller vandring og hver aften rundes af med Brandbjerg café med livemusik og hyggelige oplevelser. Ugen afsluttes med et brag af en fest med livemusik og dans! 

Søndag d. 3. juni – fredag d. 8. juli 2022

5.995 kr

Juli 2022

Nordic salsacamp 2022

Kom med, når vi i 2022 igen slår dørene op for et brag af en salsa-uge med masser af dans.

Søndag d. 10. - lørdag d. 16. juli 2022

5.750 kr

Familiehøjskole – med familien i centrum

Kom og vær med til et kursus med familien i centrum. Vi ønsker at skabe rammen om en hel uges kvalitetstid i familien. Målet er, at man er sammen med sine børn i spændende aktiviteter, men også mødes med andre på tværs af alder og interesser. En rigtig højskoleuge med morgensamlinger, godnathistorie og workshops hvor I kan lave alt det sammen, som man aldrig får gjort i hverdagen.

Mandag d. 18. juli – Søndag d. 24. juli 2022

4.850 kr

Mad over ild

Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål i selskab med Brandbjergs dygtige bålkok. Glem alt om snobrød og pølser – her laver vi lækkert kød og/eller fisk, går på sanketure, prøver kræfter med røgning, laver imponerende desserter og nyder det gode selskab omkring bålet og i vores udekøkken i herregårdsparken. Du vil få fantastiske smagsoplevelser, godt selskab og inspiration til madlavningen derhjemme. Mad over bål foregår udendørs, og du laver mad hver dag fra 9.30– ca. kl. 15.

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

4.950 kr

Sommervandringer

Sommervandring i Grejsdalens skønne natur. Nyd det smukke danske sommerlandskab, nye udsigter og oplev de varierede ruter med stejle skråninger og dybe slugter med rislende bække, tæt vildnis, væltede, mosbegroede stammer og grønne enge. Vi stiller skarpt på nutid, fortid og fremtid gennem fantastiske fortællinger og fascinerende fakta. Vi vandrer ca. 12-15 km per dag (varierer lidt afhængig af terræn – gåturene er fra ca. 9.30-15.30) og oplever forskellige landskaber, flora, fauna og selvfølgelig vind og vejr. Vi vandrer ud og lytter til områdets fortællinger, alt imens vi får nogle kilometer i benene og sol på kinderne.

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

4.950 kr

Havkajak

De danske kyster byder på masser af oplevelser i den kystnære natur. På tur i Danmarks sidste ”vildmark” er havkajakken det perfekte fartøj til naturoplevelser, leg og motion – at opleve Danmark fra en anden side. I løbet af ugen vil vi omfavne forskellige perspektiver af det at ro havkajak i Danmark – lige fra grundlæggende færdigheder, sikkerhed, kajakken som turredskab og til havkajak i historisk rids. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture og meget andet godt. Hver aften er der Brandbjerg Café. Tag dine bedste venner under armen – eller kom og mød nye.

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

4.950 kr

Yoga og mindfulness

Vær med til en uge, hvor der er fokus på krop og bevidsthed. Vi skal arbejde med flere forskellige former for yoga, og undervisningen tager udgangspunkt i dit niveau. Når vi ikke arbejder med vores kroppe, så dykker vi ned i vores indre med forskellige mindfulness- øvelser, hvor vi lærer at finde roen og mærke os selv. Undervisningen forgår i en afslappet atmosfære, hvor vi er både indendørs og udendørs. Undervisning er hele tiden bundet op på metoder og øvelser, som du nemt kan tage med fra kurset og lave derhjemme. Ugen faciliteres af uddannede yoga og mindfulnessinstruktører.  

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

4.950 kr

Sommermagi

Du er hermed inviteret til et skud sommermagi, når vi putter lidt ekstra forkælelse i en uge fyldt med livsglade mennesker. Vi vil sammen nyde underholdende foredrag. To formiddage deles vi i spændende aktiviteter, hvor du kan vælge imellem Vandretur i Brandbjerg Sønderskov, yoga for mænd og kvinder og ikke mindst E-mountainbike. Der bliver også tid til at lære hinanden at kende over en god snak eller et koldt glas hvidvin i atriumgården, i skyggen af de høje træer i herregårdsparken eller i skumringen omkring bålet. Der er garanti for både gode grin, smukke naturoplevelser og tankevækkende og rørende øjeblikke på vandretur i Grejsdalen, når vi lader os forkæle hos Sejdmanden i Jelling og Jelling Bryghus med smagsprøver, og når vi skal på en lækker heldagstur til Vejle, hvor vi skal besøge Olafur Eliassons arkitektoniske vidunder ”Fjordenhus”, se nærmere på Vejles havnefront og spise lækker frokost i Skyttehuset. Turen rundes af med enten mountainbike i skoven eller vandretur ad Grejsdalsstien tilbage til højskolen. 

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

5.450 kr

August 2022

Køkkenhåndværk

– En uge med fermentering, syltning, surdej og andre klassiske køkkenhåndværk 
En uge hvor vi skal lave en hel masse mad og få erfaringer og viden til at gå hjem og lave endnu mere. Målet er, at kursusdeltageren tager hjem med en fysisk bagage i form af klirrende glas og flasker fyldt med boblende væsker og grøntsager. Men det vigtigste er måske den intellektuelle bagage. Denne vil indeholde en masse praktiske erfaringer med at bage surdejsbrød, lave fermenteret grønt, langtidsstegning, en sovs, mm. Men mest af alt vil den indeholde en større viden om, hvad det ér, der vokser i dejskålen, bobler i glasset og smager, og der vil nu kunne jongleres frit med ord som fermentering, smag, mælkesyrebakterier, denaturering og svampe. Når man kan det, så er man klar til ikke bare at følge en opskrift, men også til at udvikle og eksperimentere videre selv. Undervejs i ugen vil der være små biologi-faglige oplæg om emnet, formidlet til folk uden særlige biologifaglige forudsætninger.  

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

4.950 kr

Keramik

Kurset er udsolgt – tilmeld dig for at komme på venteliste
I keramikværkstedet skal vi en tur væk fra vores travle hverdag og en tur ned i materialet med vores hænder.
 I værkstedet bliver man introduceret til de mest basale teknikker som mennesket stort set har arbejdet med, lige siden vi første gang begyndte at forme og bearbejde leret. Der bliver gode snakke hen over bordet, højt humør og den helt særlige højskolestemning man aldrig bliver træt af. Værkstedet lever altid og og sammen oplever vi at tingene dukker frem af leret imens ovnen langsomt fyldes op. Til sidst glaserer vi vores skåle eller skulpturer og brænder dem i den særlige japanske rakuteknik.

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

4.950 kr

Sæt dit liv i blomst 

– Skab blomsterdesign med sensommerens skatkammer af materialer – i en bæredygtig ånd 

Elsker du blomster, og har du lyst til en uge, hvor du kan fordybe dig i skønne farver, former og udtryk, skabt at sensommerens blomster og årstidsaktuelle materialer fra have og natur, samtidig med at du hygger dig med andre, så skal du ikke vente med at melde dig!! I blomsterværkstedet skal vi arbejde med fire forskellige workshops de fire dage, hvor der arbejdes i værkstederne. Vi vil komme omkring fire forskellige discipliner i at designe med blomster og plantematerialer.

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

4.950 kr

Havkajak

De danske kyster byder på flotte oplevelser i den kystnære natur. På tur i ”vildmarken” er havkajakken det perfekte fartøj.

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

4.950 kr

Mad over ild

Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål i selskab med Brandbjergs dygtige bålkok.

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

4.950 kr

Tankevækkende højskole

Brandbjerg Højskole inviterer til en uge med debatter og foredrag om politiske og samfundsrelevante emner. Vi har inviteret en perlerække af de mest spændende politikere, politiske analytikere og andre interessante foredragsholdere med noget på hjerte. Dette traditionsrige kursus kører for 5 år med fulde huse. Nogle af foredragsholderne skal vi glæde os til et gensyn med og høre deres bud på  verdenssituationen pr. 2022, og andre er nye og tankevækkende navne! Glæd dig til at møde en kavalkade af spændende foredragsholdere som feks Steffen Gram, Holger K. Nielsen, Kaare R. Skou, Kurt Strand, Jes Dorph-Petersen, Mikael Rothstein og Jacob Birkler i medrivende og indsigtsfulde foredrag og debatter.  

Mandag d. 8. – fredag 12. august 2022

5.450 kr

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering som eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. Eftermiddag og aften afholdes bridgeturneringer efterfulgt af lækker natmad for at slutte dagen på en hyggelig måde.

Mandag d. 15. – fredag d. 19. august 2022

4.500 kr

Et smil fra en jeg ikke kender

I en tid med Corona og andre udfordringer skal vi huske at smile til hinanden. Det vil vi forsøge at understøtte på dette kursus, som byder på klassisk højskole med lidt ekstra forkælelse. Vi skal tale med hinanden, høre dejlige foredrag med en af Danmarks mest populære forfattere Sara Blædel, komponisten bag “Jeg drømte om 18 svaner” Erik Sommer samt to inspirerende damer, Hanne Faldborg som fortæller om at gøre den 3. alder til livets bedste  samt Lise Flensburg som vil reflekterer over det gode i livet. Vi skal også dykke ned i det østjyske på en fantastisk tur, hvor vi skal besøge Søren Ryge i hans have på Djursland samt have en rundvisning i økosamfundet Friland – kendt fra DR. Her vil højskolelærer Nikolaj Hygebjerg vise rundt og fortælle om hvordan man også kan leve i Danmark. Sidst men ikke mindst skal vi på Michelin-gourmet restaurant, når en af Danmarks bedste vegetarrestauranter – Restaurant Moment – vil give jer en kulinarisk oplevelse som I sent vil glemme.

Mandag d. 29. august - fredag d. 2. oktober 2022

5.450 kr

Det skønne liv

Glæd dig til morgensamling, fortællinger, foredrag, naturoplevelser, gode snakke, bevægelse, udflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt et par gode vandreture i den smukke og dramatiske Grejsdal, som er Danmarks største tunneldal. Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.  

Mandag 22. – fredag 26. august 2022

4.800 kr

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.