Vælg en side

Sommermagi

Mandag 2. – Søndag 8. august 2021
En herlig sommeruge for unge som gamle, singler eller par.

TILMELD DIG HER

Velkommen til en herlig sommeruge for unge som gamle, singler eller par. Du er hermed inviteret til et skud sommermagi, når vi fylder Brandbjerg Højskole med livsglade mennesker. Vi vil sammen nyde underholdende foredrag, hygge, leg, vandre- eller cykelture i Brandbjergs smukke naturskov og skøn højskolesang. Der bliver også tid til at lære hinanden at kende over en god snak eller et koldt glas hvidvin i atriumgården, i skyggen af de høje træer i herregårdsparken eller i skumringen omkring bålet. Der er garanti for både gode grin, smukke naturoplevelser og tankevækkende og rørende øjeblikke, på vandretur i Grejsdalen. Her nyder vi den smukke natur og runder dagen af med lækker mad i det fri, tilberedt af vores helt egen bål-kok. Vi lader os forkæle, når vi besøger Sejdmanden i Jelling og Jelling Bryggeri med smagsprøver. 

Medvirkende: 

  • Sarah Warny Berg: Sarah Warny Berg er uddannet antropolog, familieterapeut og konfliktmægler og beskæftiger sig med de fælles eksistentielle vilkår, der er forbundet meddetat være menneske. Det gør hun primært gennem forskellige fotoprojekter, hvor hun binder menneskers historier sammen gennem billeder og fælles temaer. Derudover er hun aktiv i den offentlige debat med kronikker og radiointerviews, hvor hun kæder dagligdagsobservationer sammen med større sociale og kulturelle bevægelser i samfundet. I foredragene tager Sarah os med på en slags opdagelsessafari, hvor hun præsenterer os for forskellige dagligdagsfænomener og viser os, hvordan gængse sandheder, vi tager for givet, også kan ses som resultater af historiske og filosofiske strømninger, der har været med til at forme vores tænke- og handlemåder. Hun inddrager skægge anekdoter fra sinemange undersøgelser, rejser og ophold i udlandet, som afspejler det eksotiske og mærkværdige i vores egen kultur og tænkemåder. 
  • Forstander Simon Lægsgaard: Ansat på Brandbjerg siden oktober 2005, bl.a. som viceforstander. Forstander siden april 2008. Har tidligere beskæftiget sig med undervisning, forskning, salg, kokkeri, skriveri mm. Udover familien er hans store lidenskaber: Jagt, gastronomi, skøre ideer og livets store sammenhænge, samt formidling i skrift og tale.
    · Nikolaj Wessel Witte: Er far i Globetrotterfamilien og eventyrer. Professionelt har Nikolaj holdt over 750 foredrag, været rejsevært på DK4, været chefredaktør på Adventure World / Opdag Verden, skrevet masser af rejseartikler, været rejseekspert på DR (Magasinet Penge), været fast rejsefortæller i radioen på P4 og blevet interviewet til diverse magasiner og aviser. 

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Sarah Warny Berg: FOMO – hvad og hvorfor?
· Nikolaj Wessel Witte: Evigt familieeventyr

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Besøg hos Sejdmanden i Jelling
· Jelling Bryggeri med smagsprøver
· Five O´Clock Drink hver dag
· Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl

 

KURSUSPROGRAM

Mandag 2/8: 
14.30-15.30: Ankomst 
15.30-17.00: Rundvisning på skolen og Brandbjergs Historie: Vi går en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie – både som herregård og højskole. 
17.00: Five O´Clock Drink: Tid til at nyde et glas kold hvidvin eller en kop god kaffe i atriumgården. 
19.30: “Lets team up”: Vi lærer hinanden bedre at kende 
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl. 

 

Tirsdag 3/8: 
8.30: Morgensamling 
9.15-11.00: Aktiv formiddag: Vælg imellem gåtur i Brandbjerg Nørreskovyoga eller cykeltur på mountainbike i Grejsdalen. 
14.00-16.00: Sarah Warny BergFOMO – hvad og hvorfor?  Fear Of Missing Out. Angsten for at gå glip af noget. FOMO er et begreb, der har vundet indpas i folkemunde, så det efterhånden er blevet en kendsgerning, at mange mennesker, særligt de unge, i deres valg snarere er styret af en angst for at gå glip af noget end af lyst og engagement. Hvordan viser det sig, og hvorfor er det blevet sådan? Hvad er det for påvirkninger fra samfundet, der gør, at det kan opleves som farligt at gå glip af noget? Hvad vil det egentlig sige at gå glip af noget? Og hvorfor er det værre nu end tidligere? Findes der også strømninger i tiden, som viser, at F.O.M.O. ikke er en altoverskyggende folkeplage? Dette vil Sarah Warny Berg forsøge at svare på gennem en analyse af udvalgte tv-programmer, reklamer og sociale medier samt ved at inddrage eksempler fra sine undersøgelser af ungdomskultur, kærlighedsforhold og reality-tvForedraget FOMO – hvad og hvorfor? giver et indblik i, hvordan vi ser angsten for at gå glip af noget i kendte hverdagsfænomener, og forsøger at svare på hvorfor det har vundet så stort indpas i vores samtid. 
17.00: Five O´Clock Drink: Tid til at nyde et glas kold hvidvin eller en kop god kaffe i atriumgården. 
19.30-21.00: Højskoleaften: Forstander Simon Lægsgaard: Musik og liv: Forstander og sangskriver Simon Lægsgaard har sammen med komponist og korleder, Kristian Enevoldsen, fået ikke mindre end to sange med i den nye højskolesangbog. De har skrevet sange, som breder sig over flere musiske genrer og over såvel en række aktuelle emner såsom konkurrencestaten, klodens tilstand og perfekthedskulturen som evigtgyldige temaer om kærlighed, frihed og liv og død. Nogle sange er i den satiriske og finurlige ende, andre kalder på den brusende, boblende livsglæde, og andre igen er mere eftertænksomme. Vi synger også nogle af de klassiske sange fra højskolebogen sammen – med introduktion fra en passioneret forstander.   
21.00: Outdoor-bio: Vi skal se en god film under åben himmel. 

Onsdag 4/8: 
8.30: Morgensamling 
9.30-11.30: Sang for alle: Vi byder op til en sangglad formiddag, hvor alle kan være med. Der er garanti for grin og fællesskabsfølelse, når vi synger skøre, skæve og sjove sange for alle – uanset sangevner.  
14.00-19.30: Vandretur i Grejsdalen – istidsbakker og kraftige vandløb – med vores egen bålkokVi vandrer ad Grejsdalsstien gennem det smukke istidslandskab og nyder synet af nogle af Danmarks stejleste skråninger, den smukke bøgeskov og følger Grejs å en god del af vejen ad nyanlagte småbroer hen over det rislende vand. Den sidste del af turen vandrer vi et par kilometer i Brandbjergs egen skov, Brandbjerg sønderskov – så glæd dig til at opleve højskolens imponerende baghave. Hele turen vandres på sti, og ruten er enten ca 6 eller ca 10 km (du kan selv vælge – enten/eller). Området regnes for et af de smukkeste steder i Danmark. I Grejsdalen bugter den smukke Grejs å sig. Grejs Å er, på det nedre løb mod Vejle, et af de reneste vandløb i landet. Medbring drikkedunk, en lille turrygsæk og praktiske sko, gerne nogle, der kan tåle en smule mudder, da stien kan være våd, hvis det har regnet inden for den seneste uge.  Vi tilbringer en smuk eftermiddag i dette vidunderlige landskab og slutter dagen af med en lækker middag tilberedt over bålet af vores helt egen kok.  
19.30: Hygge ved bålet: Vi tilbringer en dejlig aften sammen omkring bålet med sang og snak. 

 

Torsdag 5/8: 
8.30: Morgensamling 
Heldagstur, udflugt for livsnydereKongernes jelling, Café Sejd inkl Sejdmandens fortællinger og  Jelling bryghus med smagsprøver og vikingefortællinger: Vi vandrer ad det sidste stykke af Grejsdalsstien til Jelling. Her besøger vi Kongernes Jelling og får fortællingen om vikingekongen Harald, der satsede stort, gjorde sig til konge over Danmark, samlede Norden og rejste mange imponerende bygningsværker, som stadig i dag mystificerer arkæologer og arkitekter. Vi får også tid til på egen hånd at opleve den prisvindende og internationalt anerkendte udstilling, spiser en dejlig frokost hos Sejdmanden og hører hans medrivende fortællinger. Vi runder dagen af hos Jelling Bryghus med bryggeribesøg og ølsmagning. 
19.30: Kursuslederen og monopolet: Med inspiration fra “Mads og monopolet” holder vi en festlig aften. 
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl. 

 

Fredag 6/8: 
8.30: Morgensamling 
9.30-11.15: Nikolaj Wessel Witte: Evigt familieeventyr: Man kan da ikke rejse jorden rundt på flere år med sin familie? Kan man? Vi drømte om fuldtidsrejse, om at være en nomade- og vagabond-familie. Vi drømte om at vise vores børn den store verden med meget større dybde og eventyr. Drøm blev til plan, plan blev til virkelighed. Men knap var vi taget afsted, før planen mødte virkeligheden. Vi navigerede os først i den ene så i den anden retning, og stort set aldrig i den retning vi så møjsommeligt havde planlagt. Meget lidt gik efter planen. Vores campervan blev ombygget, kontinentet skiftet ud, og oplevelserne stablede sig op. Men hver gang planen blev for stram, brast planen, for planer og virkeligheden har det ikke altid godt sammen. For hver dag der gik, lærte vi mere om os selv, vores egne ønsker, vores egne evner til at løse problemer undervejs, vores vilje til kompromis, vores evne til at være så tæt som meget få familier. Hør historien om vores campervan-rejse i Europa, vores eventyr i Patagonien i den ombyggede campervan og rejsen med rygsæk i Asien. Hør om hjemmeskoling, om livet på landevejen, og hvordan man kan vælge et helt anderledes liv – hvis man tør. Hør også om prisen i blod, sved og tårer – og hvorfor det er det hele værd. 
14.00: Sommerspil og leg: Vi hygger i parken med spil som kroket, høvdingespil og rundbold.  
17.00: Five O´Clock Drink: Tid til at nyde et glas kold hvidvin eller en kop god kaffei atriumgården. 
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl. 

 

Lørdag 7/8: 
8.30: Morgensamling 
9.15-11.15: Aktiv formiddag: Vælg imellem gåtur i Brandbjerg Nørreskovyoga eller cykeltur på mountainbike i Grejsdalen. 
14.00-16.00: Sommerhygge i parken med god kaffe og godt selskab: Med tid til snak, hygge, spil m.m. 
16.00: Festforberedelser: Vi hjælper hinanden med at gøre klar til aftenens festaften. 
17.00: Five O´Clock Drink: Tid til at nyde et glas kold hvidvin eller en kop god kaffe i atriumgården. 
18.00: Festmiddag 

 

Søndag 8/8: 
9.00-10.00 Morgensang, ugeafslutning og fælles afsked 
Afrejse 

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.950 ,-
Tillæg for enkeltværelse:  1000 kr.

Kurset foregår i dagene
Mandag 2. – Søndag 8. august 2021

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.


Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
Sydtrafik Flextrafik

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.