Sommermagi

Mandag 25. – Søndag 31. juli 2022
En herlig sommeruge for unge som gamle, singler eller par.

TILMELD DIG HER

Kurset er fuldtegnet – tilmeld dig for at komme på venteliste 🙂

Velkommen til en herlig sommeruge for unge som gamle, singler eller par.  

Du er hermed inviteret til et skud sommermagi, når vi putter lidt ekstra forkælelse i en uge fyldt med livsglade mennesker. Vi vil sammen nyde underholdende foredrag med en af Danmarks største eventyrere, Rasmus Krath, og Jacob Skyggebjerg, som snød sig til en behandlingsdom, der gav 5 år indenfor det psykiatriske system.

Hver morgen er der mulighed for (frivilligt) morgenløb eller morgenyoga med vores to friske instruktørere og to formiddage deles vi i spændende aktiviteter, hvor du kan vælge imellem Vandretur i Brandbjerg Sønderskov, yoga for mænd og kvinder og ikke mindst E-mountainbike.

Der bliver også tid til at lære hinanden at kende over en god snak eller et koldt glas hvidvin i atriumgården, i skyggen af de høje træer i herregårdsparken eller i skumringen omkring bålet. Der er garanti for både gode grin, smukke naturoplevelser og tankevækkende og rørende øjeblikke på vandretur i Grejsdalen, når vi lader os forkæle hos Sejdmanden i Jelling og Jelling Bryghus med smagsprøver, og når vi skal på en lækker heldagstur til Vejle, hvor vi skal besøge Olafur Eliassons arkitektoniske vidunder ”Fjordenhus”, se nærmere på Vejles havnefront og spise lækker frokost i Skyttehuset. Turen rundes af med enten mountainbike i skoven eller vandretur ad Grejsdalsstien tilbage til højskolen. 

Glæd dig til en herlig uge i godt selskab og med gode aktiviteter! 


Medvirkende: 

· Christian Eiming: Cand.mag. i dramaturgi og kunsthistorie, har arbejdet med teater og formidling i over 25 år.
· Rasmus Krath: Har rejst i 80 lande og holdt over 1500 foredrag. Medlem af Eventyrernes Klub og De Berejstes Klub. Produceret film til DR om Somalias pirater – vist i 25 lande
· Jacob Skyggebjerg: Blev født i 1985. Han debuterede i 2013 med “Vor tids helt”, der er en delvis selvbiografisk roman om en rejse fra en hård opvækst ved Horsens til livet på samfundets bund i København. Skyggebjerg blev i 2014 shortlistet til Danmarks største debutantpris, Bodil og Jørgen Munch-Christensens Debutantpris. Jakob Skyggebjergs seneste udgivelse er den autobiografiske roman Hjælp (2018). Romanen giver et heftigt indblik i, hvordan forståelsen mellem raske og syge kan udviskes, og hvordan magtforholdet mellem myndighed og borger kan være en umenneskeliggørende kraft. ‘Hjælp’ er Jacob Skyggebjergs vidnesbyrd fra det bizarre forløb, han i perioden 2008-2013 var igennem med en behandlingsdom. Det starter med en bytur i Vejle og slutter med udgivelsen af debutromanen ‘Vor tids helt’. 

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Rasmus Krath: Eventyrshow
· Christian Eiming: “Hvad er det, vi udstråler med vores krop, stemme og tilstedeværelse?
· Jacob Skyggebjerg: HJÆLP – psykiatrien indefra

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Besøg hos Sejdmanden i Jelling
· Jelling Bryggeri med smagsprøver
· Heldagsudflugt til Vejle med frokost, Fjordenhus og vandring/mountainbike
· Five O´Clock afternoon hver dag
· Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl

 

KURSUSPROGRAM

Mandag 25/7:  
14.30-15.30: Ankomst 
15.30-17.00: Rundvisning på skolen og Brandbjergs Historie: Vi går en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie – både som herregård og højskole. 
17.00: Afternoon  i Atriumgården: Tid til at nyde en gin og tonic, et koldt glas hvidvin eller en kop kaffe i atriumgården.  
19.30: “Lets team up”: Vi lærer hinanden bedre at kende 
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.  

 

Tirsdag 26/7: 
7.30: Morgenløb eller morgenyoga for de morgenfriske 
8.30: Morgensamling 
9.15-11.00: Aktiv formiddag: Vælg imellem:  
Vandretur – Brandbjerg Sønderskov: Vi skal dykke lidt ned i fortællingen om Brandbjerg Højskole, herregården og vandre sammen en tur i Brandbjergs egen skov og den smukke herregårdspark. Skoven er klassificeret som uberørt naturskov og kendetegnes ved et rigt dyre og planteliv, rislende bæk, mosbegroede stammer og et dramatisk landskab. Herregårdsparken er velholdt og omkranset af voldgraven. 
Yoga for mænd og kvinder: Alle kan deltage på dette yogahold – uanset erfaring. Er du begynder udi yoga, vil du på kurset få lagt et sikkert fundament for en fortsat udøvelse af yogapraksis – har du allerede erfaring med yoga, får du hjælp til yderligere at forfine og styrke din yoga. 
E-Mountainbike: Har du lyst til prøve kræfter med de nye elektriske E-mountainbikes, har du nu muligheden. Vi har lejet 10 E-mountainbikes med instruktør, som tager jer med på en spændende formiddag. Denne formiddag tager vi udgangspunkt i højskolens egen pumptrack og teknikbane, men når nok også en tur ned i skoven. 
14.00-16.00: Rasmus Krath: Eventyrshow: Rasmus Krath har igennem 20 år rejst over hele kloden i en søgen efter menneskets, naturens og geografiens mangfoldighed. Han har i dag fortalt om rejserne i over 1500 foredrag og flere film – eventyret er blevet hans levevej. Nu samler han trådene i dette heftige show – en palette af de bedste og mest afgørende oplevelser fra rejserne, samt beretningen om hvordan det kan lade sig gøre at leve som epentyrer i dagens Danmark. Rasmus er en af landets få professionelle eventyrere, der udelukkende lever af sine ekspeditioner og beretningerne om dem. I showet kommer vi forbi adskillelige kontinenter, ser natur, landskaber og befolkninger fra det meste af kloden – krydret med konkrete, inspirerende, faretruende og sjove oplevelser, Rasmus har haft på sine mange rejser. På lærredet bruger Rasmus en lang række visuelle effekter udover filmoptagelser og fotografier. Endvidere spiller han live på fire forskellige musikinstrumenter, så læn dig tilbage i sædet og gør dig klar til at blive forført af verden, eventyret og en sublim fortælling fra en af Danmarks mest erfarne foredragsholdere. 
17.00: Afternoon  i Atriumgården: Tid til at nyde en gin og tonic, et koldt glas hvidvin eller en kop kaffe i atriumgården. 
19.30-21.00: Gi´ os lyset tilbage – højskolesang under åben himmel: Vi flytter klaveret ud i atriumgården og holder en stemningsfuld sangaften under åben himmel. Sangene vil kredse om frihed og sommer! 
21.00: Outdoor-bio: Vi fortsætter udendørs og skal se en god film under åben himmel.  

  

Onsdag 27/7: 
7.30: Morgenløb eller morgenyoga for de morgenfriske 
8.30: Morgensamling 
9.30-15.30: Kongernes Jelling, Café Sejd inkl. Sejdmandens fortællinger og smagning hos Jelling Bryghus: Vi vandrer ad Grejsdalsstien til Jelling. Her besøger vi Kongernes Jelling og får fortællingen om vikingekongen Harald, der satsede stort, gjorde sig til konge over Danmark, samlede Norden og rejste mange imponerende bygningsværker, som stadig i dag mystificerer arkæologer og arkitekter. Vi får også tid til på egen hånd at opleve den prisvindende og internationalt anerkendte udstilling, spiser en dejlig frokost hos Sejdmanden og hører hans medrivende fortællinger.   
17.00: Afternoon  i Atriumgården: Tid til at nyde en gin og tonic, et koldt glas hvidvin eller en kop kaffe i atriumgården. 
19.30-21.00: Dilemmacafé: I grupper vil vi blive udfordret med spændende dilemmaer indenfor mange genrer: “Den kvindelige chef der forelsker sig i en ansat”, “Petras mor bliver krænket over, at skolen spiller Spasserbold i idræt” og mange andre sjove dilemmaer. Hver gruppe er sit eget lille monopol, og debatten kan blive heftig! 
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl. 

 

 

Torsdag 28/7:
7.30: Morgenløb eller morgenyoga for de morgenfriske
8.30: Der vil være mulighed for at cykle ind til Vejle og hjem igen på en af skolens mountainbikes (begrænset antal) eller egen cykel.
9.30-16.00: Heldagsudflugt til Vejle: Denne dag tager vi på tur. Vi skal ud af huset og se sommer- Danmark. Turen tager os ind til Vejles historiske Skyttehus med mere end 160 års historie. Dette er basen for dagens oplevelser. Foruden at høre fortællinger om Skyttehuset, skal vi besøge Olafur Eliassons arkitektoniske vidunder ”Fjordenhus” og høre om Vejles havnefront, der rummer det kendte boligbyggeri ”Bølgen”. Bespisning foregår i den smukke pavillon, hvor restaurant Skyttehuset vil servere en lækker tapasanretning. Hvis vejret tillader det, sidder vi på terrassen og nyder udsigten ud over fjorden eller hopper i fjorden til en dejlig dukkert. 
Herefter er der mulighed for mountainbiketur i Nørreskoven (for dem der selv cykler til Vejle) eller vandretur ad Grejsdalsstien tilbage til højskolen.
19.30-21.00: Christian Eiming: “Hvad er det, vi udstråler med vores krop, stemme og tilstedeværelse? Hvorfor er der mennesker, vi bare ikke bryder os om? Hvor hurtigt bedømmer vi folk, og har vi altid ret? I et hæsblæsende tempo taler vi om kropssprog, kommunikation, kostumer og stemmens kraft, mens du bliver klogere på dig selv og alle de andre. Der er ingen tørre teorier, men masser af latter og indsigt! 
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.  

  

Fredag 29/7
7.30: Morgenløb eller morgenyoga for de morgenfriske
8.30: Morgensamling
9.30-11.15: Jacob Skyggebjerg: HJÆLP – psykiatrien indefra: Lad forfatter Jacob Skyggebjerg tage dig med på rundtur i en ellers lukket verden. Fem års dom til behandling gav forfatteren en unik mulighed for at udforske og rapportere fra livet inden for murene i det psykiatriske system. En verden, hvor lægerne med hård hånd dikterer patienters skæbne og fremtid, hvor pårørende negligeres til blotte medsammensvorne, og hvor de menige medarbejdere intet har at skulle have sagt overfor lægernes dom. Skyggebjerg spillede sig i 2008 til en behandlingsdom og så sig herefter tvunget til, med raske øjne og med livet som indsats som en anden Jack Nicholson i Gøgereden, at være fluen på væggen på diverse psykiatriske afdelinger rundt om i landet, et ufrivilligt vidne til afmagt, tvang og umyndiggørelse. En absurd og tragikomisk cirkusforestilling i et samvittighedsløst system. Skyggebjerg har kendskab til, hvordan det hele fungerer. Skyggebjerg giver i sin seneste roman, HJÆLP, stemme til en gruppe, som ellers ikke har en stemme. En gruppe, som ellers må finde sig i at blive fejet af med henvisning til, at de er patienter, og patienter skal man ikke høre på. Man skal ikke stole på dem. Man skal stole på lægen. – For når man først er dømt ude…
15.00-19.30: Eftermiddag med maden i centrum: Streetfood-udfordringen: I grupper skal vi sammen lave lækker streetfood som efterfølgende serveres i boder i Atriumgården. Grupperne får forskellige temaer inspireret af forskellige verdenskøkkener.
19.30: Hygge ved bålet: Vi tilbringer en dejlig aften sammen omkring bålet med sang og snak.  

  

Lørdag 30/7:
7.30: Morgenløb eller morgenyoga for de morgenfriske
8.30: Morgensamling
9.15-11.15: Aktiv formiddag: Vælg imellem: 
Yoga for mænd og kvinder: Alle kan deltage på dette yogahold – uanset erfaring. Er du begynder udi yoga, vil du på kurset få lagt et sikkert fundament for en fortsat udøvelse af yogapraksis – har du allerede erfaring med yoga, får du hjælp til yderligere at forfine og styrke din yoga.
E-mountainbike – nu på tur: Denne formiddag skal vi på tur med E-mountainbiken. Ad små stier og skovveje i ådalen. Det er ikke en hårdtpumpet singletrack tur, men en hyggelig tur med sjove stigninger og spændende fald.
Vandretur i Grejsdalen (9.15-13.30 inkl. Madpakker): Istidsbakker og kraftige vandløb: Vi vandrer ad Grejsdalsstien gennem det smukke istidslandskab og nyder synet af nogle af Danmarks stejleste skråninger, den smukke bøgeskov og følger Grejs å en god del af vejen ad nyanlagte småbroer hen over det rislende vand. Den sidste del af turen vandrer vi et par kilometer i Brandbjergs egen skov, Brandbjerg sønderskov – så glæd dig til at opleve højskolens imponerende baghave. 
14.00-16.00: Sommerhygge i parken: Med god kaffe og godt selskab: Med tid til snak, hygge, spil m.m.
16.00: Festforberedelser: Vi hjælper hinanden med at gøre klar til festaften.
17.00: Afternoon  i Atriumgården: Tid til at nyde en gin og tonic, et koldt glas hvidvin eller en kop kaffe i atriumgården.
18.00: Festaften med dans og musik 

Søndag 31/7:
9.00-10.00: Morgensang, ugeafslutning og fælles afsked
Afrejse 

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.45-8.30, lækker frokostbuffet kl. 11.30 samt dejlig aftensmad kl. 17.30. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. 21.00 er der aftenkaffe.   

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer.   

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 5.450 ,-
Tillæg for enkeltværelse:  1000 kr.

Kurset foregår i dagene
Mandag 25. – Søndag 31. juli 2022

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.


Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
Sydtrafik Flextrafik

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

Brandbjerg Højskole
4.9
Based on 28 reviews
drevet af Facebook

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Brandbjerg Højskole
4.9
Based on 28 reviews
drevet af Facebook

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.