Sommermagi

Mandag 24. – Søndag 30. juli 2023
En herlig sommeruge for unge som gamle, singler eller par.

TILMELD DIG HER

Velkommen til en herlig sommeruge for unge som gamle, singler eller par.  

Du er hermed inviteret til et skud sommermagi, når vi putter lidt ekstra forkælelse i en uge fyldt med livsglade mennesker. Ugen bliver en blanding af fælles aktiviteter. Der vil både være noget til hovedet, når vi sammen skal nyde underholdende foredrag med Jacob Olrik (kendt fra TV og Euroman) som tager fat på et svært emne med stor humor og indlevelse, nemlig: “Kvinde kend din mand!” – et foredrag der kan gøre både mænd og kvinder klogere på sex og forhold m.m. Senere på ugen vil journalist Anders Nolting Magelund, som har skrevet adskillige bøger om klima og bæredygtighed, tage os med på en fortælling om hvordan den bæredygtige livsstil kan skæres ned til det simple: Klimaguiden. Red verden lidt hver dag. Sidst men ikke mindst skal vi møde “Gertrud Sand” fra De Nattergale eller Carsten Knudsen som han hedder i det civile liv. Han vil fortælle om sin rejse fra Vestjylland og til de store scener.

Vi skal også på en dejlig heldagstur til Koldingegnen hvor vi skal besøge Trapholt Museum. Efter frokost tager vi på besøg i destileriet Trolden hvor vi skal smage adskillige slags lokal gin.

Hver morgen er der mulighed for (frivilligt) aktiv start på dagen med vandring, løb eller måske morgenyoga. To formiddage deles vi i spændende aktiviteter, hvor du kan vælge imellem Vandretur i Brandbjerg Sønderskov, yoga for mænd og kvinder og ikke mindst mountainbike.

Der bliver også tid til at lære hinanden at kende over en god snak eller et koldt glas hvidvin i atriumgården, i skyggen af de høje træer i herregårdsparken eller i skumringen omkring bålet. Der er garanti for både gode grin, smukke naturoplevelser og tankevækkende og rørende øjeblikke på vandretur i Grejsdalen.

Glæd dig til en herlig uge i godt selskab og med gode aktiviteter! 

Medvirkende:  

  • Jacob Olrik: Jakob begyndte sin karriere som iværksætter, da han som producer for teatergruppen Antropopiselskabet i 1994, 20 år gammel, gik op til den daværende kulturminister, Jytte Hilden, og fik en halv million kr. til at lave en teaterforestilling for i Den Grå Hal på Christiania – med over 100 medvirkende. Et år senere blev han hyret af Trevor Davis til at være ungdomskonsulent på Kulturby 1996. Han har udviklet og opbygget flere managementuddannelser, coachuddannelser og stiftede i 2005 den første sex- og parterapeutuddannelse, hvor han var rektor frem til 2009. Det var undervejs i alt dette, at han begyndte at interessere sig for sexologi, kønsroller og kærlighed. I 2008 var han vært på og idemanden bag det prisbelønnede DR2-program I seng med DR2. Ud fra det skabte han de på én gang oplysende og stærkt underholdende sceneshows, som han turnerer med den dag i dag. En blanding af standup og foredrag, nu set af mere end 200.000 danskere. Ved siden af har han skrevet bøgerne Mer’ og bedre Sex (Gyldendal), Kvinde, kend din mand (Politikens Forlag), bestsellerromanen Natsværmer (Politikens Forlag) og Kærligheds Mysterier (Gyldendal). Jakob Olrik står desuden bag talrige debatartikler i bl.a. Politiken, Jyllands-Posten, Information, BT, Ekstra Bladet og Euroman og er efterspurgt debattør i tv og radio.
  • Carsten Knudsen: Carsten Knudsen spillede Gertrud Sand og nissen Gynther i The Julekalender. Var med i og leverandør af mange af sangene til De Nattergale. Han har ingen uddannelse, men er efterhånden oppe på 45 fjumreår. Siden 1999 har han optrådt solo både som entertainer, men også med musikalske koncerter i kirker og på festivaler. Han har det sidste årti komponeret en del klaver- og guitarmusik.
  • Anders Nolting Magelund: Klimaekspert og forfatter til en lang række bøger om klima, herunder “Klimaguiden” og “Den store klimabog”. Derudover fast medvirkende i podcasten “Klimaguiden” på Podimo. Han er tidligere forskningschef i den grønne tænketank Sustainia og arbejder i dag med klimalederskab i den faglige organisation Lederne, hvor han udarbejder politiske strategier på vegne af over 130.000 danske ledere.  

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Jacob Olrik: Kvinde kend din mand
· Carsten Knudsen: En kylling kysser stjernerne
· Anders Nolting Magelund: “Klimaguiden. Red verden lidt hver dag

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Kunstmuseet Trapholt
· Ginsmagning hos Trolden Destilleri

· Five O´Clock afternoon hver dag
· Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl

 

KURSUSPROGRAM

Mandag 24/7: 
13.30-14.30: Ankomst 
15.00-17.00: Rundvisning på skolen og Brandbjergs Historie: Vi går en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie – både som herregård og højskole. 
17.00: Afternoon i Atriumgården: Tid til at nyde en gin og tonic, et koldt glas hvidvin eller en kop kaffe i atriumgården.  
9.30: “Lets team up”: Vi lærer hinanden bedre at kende 
1.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.   

 

Tirsdag 25/7:
7.30: Aktiv morgen: Start dagen med at få dig rørt (frivilligt)
8.30: Morgensamling 
9.15-11.45: Workshopformiddag 1: Der vælges én workshop, som løber over to formiddage:
Vælg imellem:  
Yoga for mænd og kvinder: Alle kan deltage på dette yogahold – uanset erfaring. Læs mere her
Vandretur – Brandbjerg Sønderskov: Vi skal vandre i Brandbjerg Sønderskov. Læs mere her
Mountainbike: Denne formiddag tager vi udgangspunkt i højskolens egen pumptrack og teknikbane. Læs mere her
14.00-16.00: Jacob Olrik: Kvinde kend din mand: Endelig kommer foredraget, hvor en mand tager bladet fra munden og afslører de dybeste hemmeligheder om sig selv og andre mænd. Hvorfor mænd tænker og opfører sig, som de gør. Det her er redskabet til kvinder, der gang på gang bliver frustrerede over deres mænds reaktioner og handlinger. Til kvinderne, der i årevis har ledt efter mr. Right, og som stadig ikke fatter, hvorfor de ikke har fundet ham. Til kvinderne, der er i forhold, der knager, og som ikke aner, om det virkelig er reglen om. at toiletbrættet skal være slået ned, der gør, at han ikke gider have sex med hende. Og i korte ord: Til kvinder der gerne vil vide lidt mere om mænd, så de bedre kan forstå dem – og ikke mindst håndtere dem! Her er sex gode råde om alt! Hvordan du tiltrækker ham, hvordan du forfører ham, hvordan du binder ham, og hvordan du beholder ham! Det er ikke så svært … når man først får det lært!
17.00: Afternoon i Atriumgården: Tid til at nyde en gin og tonic, et koldt glas hvidvin eller en kop kaffe i atriumgården. 
19.30-21.00: Gi´ os lyset tilbage – højskolesang under åben himmel: Vi flytter klaveret ud i atriumgården og holder en stemningsfuld sangaften under åben himmel. Sangene vil kredse om frihed og sommer! 
21.00: Brandbjerg Café:  Ønskekoncert med højskolesang, snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.  

   

Onsdag 26/7:
7.30: Aktiv morgen: Start dagen med at få dig rørt (frivilligt)
9.30-10.30: Dilemmacafé: I grupper vil vi blive udfordret med spændende dilemmaer indenfor mange genrer: “Den kvindelige chef der forelsker sig i en ansat”, “Petras mor bliver krænket over, at skolen spiller spasserbold i idræt” og mange andre sjove dilemmaer. Hver gruppe er sit eget lille monopol, og debatten kan blive heftig! 
11.00-20.30:  Bålmads-gourmet:
Med bålkokken skal vi sammen kreere en 3-retters menu over bål, som vi selvfølgelig også skal nyde i fulde drag.
Afbrudt af…17.00: Afternoon i Parken: Tid til at nyde en gin og tonic, et koldt glas hvidvin eller en kop kaffe i skolens dejlige park eller omkring bålene. 
21.00: Brandbjerg Café:  
Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.

Torsdag 27/7:
7.30: Aktiv morgen: Start dagen med at få dig rørt (frivilligt)
8.30: Morgensamling
9.30: Heldagstur til Kolding: 
10.30-12.00: Kunstmuseet Trapholt: Vi skal besøge et af Jyllands bedste kunstmuseer og får en rundvisning i de aktuelle udstillinger. Vi starter i  udstillingen Flow of Change med den danske kunstner Malene Landgreen. Vi skal også se udstillingen “Connect me” hvor vi kan opleve et stort digitalt kirsebærtræ, der blomstrer, når personer omfavner foran det, gå på vandet og påvirke det med vores spejlinger. Vi spiser vores medbragte mad museets lille madpakkehus.
12.45: Vandretur på 8 km Trolden Destilleri og bryghus
Fortsættes…


 

 

15.00-16.30: Ginsmagning på Trolden Destilleri og bryghus: Gin har en kompleks smag, og de mange urter, der bruges for at lave en god gin, hvirvler rundt i munden og efterlader et både skarpt og blødt smagsindtryk. Det er netop smagen af urterne og de mange muligheder, ginen giver i forhold til kombinationer, der gør, at gin er blevet så populært – både on the rocks eller i mødet med tonics. Hvordan du foretrækker at drikke din gin, bliver du klogere på til ginsmagningen.
19.30-21.00: Carsten Knudsen:
En kylling kysser stjernerne: Et musikalsk foredrag med Carsten Knudsen fra ”De nattergale”. Om min rejse fra Vestjylland og til de store scener. Karriere valg og/eller tilfældigheder.  Om jantelov, om mindreværd, om at være dårlig til at sælge sig selv, om at bygge mod op, om at være tosproglig – jysk/dansk, om besværligheder med rigsdansk, når ens modersmål er jysk.
21.00: Outdoor-bio: 
Vi fortsætter udendørs og skal se en god film under åben himmel.

Fredag 28/7
7.30: Aktiv morgen: Start dagen med at få dig rørt (frivilligt)
8.30: Morgensamling
9.30-11.45: Anders Nolting Magelund: “Klimaguiden. Red verden lidt hver dag“: Foredrag og debat om klima og hvad vi selv kan gøre. Nemme og helt konkrete råd til, hvordan man som almindelig dansker kan leve mere klimavenligt og yde sit eget bidrag til at redde kloden. Klimakrisen er på alles læber, og stadig flere danskere vil gerne leve klimavenligt og ændre rutiner, vaner og forbrug, hvis det kan skabe en bedre fremtid, for vores efterkommere. Men hvordan gør man? Mange oplever stor forvirring omkring, hvad en ’klimavenlig hverdag’ og et ’klimavenligt forbrug’ egentligt er. Forfatterne i bogen er erfarne klimajournalister og har ryddet op i undersøgelser, klimaråd, der peger i mange retninger, rapporter og halve og hele sandheder i debatten og har underbygget deres grundige research med de mest præcise tal og nyeste data. Klimaguiden er således en uundværlig guide i forhold til at blive klogere på, hvad vi selv kan gøre, og hvad der har størst effekt og giver praktiske råd til små og lidt større greb i hverdagen.  Bogen er bygget overskueligt op i kapitler, der hver handler om en vigtig del af vores tilværelse som mad, bolig, transport, penge, rejser og tøj. Kapitlerne gennemgår alt, hvad der er relevant at vide inden for hvert område og giver konkrete råd til, hvordan livet kan indrettes klimavenligt.  Danskerne har verdens syvende største CO2-forbrug pr. indbygger, og den enkelte kan gøre en forskel i sin hverdag. Klimaguiden viser hvordan.
13-14.30: Danseworkshop: Halvanden times festlig danseworkshop hvor vi skal røre os og måske lære et par moves til morgendagens festaften?
15.00-19.30: Eftermiddag med maden i centrum: Streetfood-udfordringen: I grupper skal vi sammen lave lækker streetfood som efterfølgende serveres i boder i Atriumgården.
19.30 og frem: Hygge ved bålet: Vi tilbringer en dejlig aften sammen omkring bålet med sang og snak. 

   

Lørdag 29/7:
7.30: Aktiv morgen: Start dagen med at få dig rørt (frivilligt)
8.30: Morgensamling
9.15-11.15: Workshopformiddag 2: Igen samles vi i workshops og fortsætter, hvor vi slap: 
Yoga for mænd og kvinder: Vi fortsætter tirsdagens workshop. Læs mere her
Vandretur – Brandbjerg Sønderskov:  Vandretur i Grejsdalen (9.15-13.30 inkl. Madpakker) Læs mere her
Mountainbike: På tur med mountainbiken ad små stier og skovveje i ådalen.
Læs mere her
14.00-16.00: Sommerhygge i parken: Med kaffe og godt selskab - Med tid til snak, hygge, spil m.m.
16.00: Festforberedelser: Vi hjælper hinanden med at gøre klar til festaften.
17.00: Afternoon i Atriumgården: Tid til at nyde en gin og tonic, et koldt glas hvidvin eller en kop kaffe i atriumgården.
18.00: Festaften med dans og musik 

 

Søndag 30/7:
9.00-10.00: Morgensang, ugeafslutning og fælles afsked
Afrejse  

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.45-8.30, lækker frokostbuffet kl. 12.00 samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. 21.00 er der aftenkaffe.    

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer.    

 

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 5.650 ,-
Tillæg for enkeltværelse:  1000 kr.

Kurset foregår i dagene
Mandag 24. – Søndag 30. juli 2023

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.


Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
Sydtrafik Flextrafik

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

[wd_asp id=2]

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

Brandbjerg Højskole
4.9
Based on 28 reviews
drevet af Facebook