Støttemuligheder

– Få økonomisk støtte til et højskoleophold

Støttemuligheder

– Få økonomisk støtte til et højskoleophold

Støttemuligheder

Der findes forskellige muligheder for at få økonomisk støtte til et højskoleophold. Du kan bl.a. søge støtte gennem Elevstøtteforeningen, eller søge rabat med pitstop-ordningen for studerende, der er i gang med en uddannelse. Læs mere om de forskellige muligheder for at søge støtte til højskole nedenfor.

Har du spørgsmål vedrørende støtte til højskoleophold og dine muligheder på Brandbjerg Højskole?

Ring til os på tlf. 7587 1500 eller send os en mail på bh@brandbjerg.dk, så vender vi hurtigt tilbage til dig.

Se priser og perioder her

 

Rabat til studerende  – Pitstop på Brandbjerg Højskole

Er du i tvivl om den uddannelse du er i gang med er den rette? Eller har du brug for ny inspiration? Så kan et ophold hos os være noget for dig. Som pitstop’er kan du søge om en særlig ugerabat – du skal blot have et gyldigt studiekort.

Læs mere om pitstop på Brandbjerg Højskole.

Højskolestipendiet

Højskolestipendiet er oprettet i 2022 som en del af Mangfoldighedspuljen, som har været støttet på Finansloven siden 2019. Mangfoldighedspuljen har 3,1 mio. kr. til uddeling årligt, heraf afsættes ca. halvdelen til stipendier. Ved ophold á 20 uger vil dette resultere i ca. 70 stipendier til uddeling årligt.

Læs højskolestipendiet her

Lånekassen for nordmænd

Er du nordmand, kan du søge Lånekassen om støtte til fuldtidskurser af min. 12 ugers varighed på Brandbjerg Højskole. Der gives støtte efter de samme regler som gælder for uddannelse i Norge. Tilmeld dig først kurset på Brandbjerg, send derefter optagelsesbrevet til Lånekassen, hvorefter de tager stilling. Hvis du har brug for hjælp hos os, kan du kontakte Mette Øyås Madsen på moe@brandbjerg.dk.
Her er et uddrag af hvad Lånekassen skriver omkring frist m.v. her!

Se i øvrigt Lånekassens hjemmeside her!

Dagpenge på højskole

Vidste du at ledige under 25 år på dagpenge har mulighed for at komme på højskole inden for det første halve år af ledighedsperioden, med halve dagpenge?

Læs om dagpenge på højskole her

Mentorordning

Hvis du er uden ungdomsuddannelse kan du, fra du er fyldt 17,5 og indtil du fylder 25 år, få tilknyttet en mentor under dit ophold på skolen. En mentor kan hjælpe dig, med de ting i og uden for undervisningen, som du har behov for støtte til. En mentor kan hjælpe dig med at strukturere din hverdag og har tiden til at have løbende samtaler med dig, når og hvis du har behov for dette.

Kontakt Birgitte Englyst for yderligere info på be@brandbjerg.dk eller 29881073

 

Andre støttemuligheder

Fundraising.How
Fundraising.How har siden 2014 rådgivet om legater og fonde. De hjælper studerende, virksomheder og foreninger med legatsøgning.
Læs mere på Fundraising.How

Legatbogen
Legatbogen er et register over alle fonde og legater i Danmark. Vi drømmer om at gøre legatsøgning nemt og effektivt, og om at blive det digitale mødested, hvor de bedste ansøgere møder de rigtige fonde. Vores søgemaskine er gratis og vi har udviklet den i samarbejde med en lang række partnere, blandt andre Augustinus Fonden, Oticon Fonden, Frederiksberg Kommune og Københavns Universitet.
Læs mere på Legatbogen 

Katoni Legatet
Katoni-legatet gives årligt til den eller de personer, der har brug for støtte i forbindelse med uddannelse, praktik eller arbejde inden for kulturområdet. Legatet har til formål at støtte danske og udenlandske personer med særligt henblik på at styrke kulturen i Danmark og på tværs af landegrænser.
Se mere på www.katoni.dk/legat/

 

Ikke som et lyn fra en klar himmel!

{

“Det er jo ikke fordi man pludseligt ved hvad man skal med sit, som et lyn fra en klar himmel. Men på Brandbjerg oplevede jeg værdier som nærvær og vedkommenhed, autentisk integreret i hele højskoleoplevelsen. Min forståelseshorisont blev åbnet, samtidig med at jeg fik en dybere indsigt i mit eget selv. Man møder mange inspirerende mennesker på en højskole. Især lærerne på Brandbjerg blev vigtige bekendtskaber for mit vedkommende.”

- Jacob K. B. Persson

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

Brandbjerg Højskole
4.9
Based on 28 reviews
drevet af Facebook