Studievejledning

– Hvad skal jeg være, når jeg bliver stor?

Studievejledning

– Hvad skal jeg være, når jeg bliver stor?

Hvad skal jeg uddanne mig til?

“Jeg ved ikke, hvad jeg vil være” og “hvad skal jeg uddanne mig til?”. Den tvivl og det spørgsmål kan mange unge nikke genkendende til, inden de tager på højskole. Når man ikke ved hvad man vil, kan det være svært at beslutte sig for, hvad man skal studere. På Brandbjerg Højskole fylder vejledning og selvudvikling derfor meget. Det gør det helt konkret i skemaet og ved at vi sætter en ære i, at du får øje på lige præcis dit potentiale. 

Hvilket liv har du lyst til at leve?

Der er kort vej fra dig til lærerne. Samtidig kan du udfordre dig selv i trygge rammer og “investerer” du dig selv i dit højskoleophold, har du alle muligheder for at blive meget klogere på dig selv. Men også på, hvad det er for et liv, du har lyst til at leve. På mange måder er det denne mulighed, som et ophold på vores højskole går ud på. Du vil gennem opholdet opleve at blive afklaret i forhold til spørgsmålet: “Hvad skal jeg uddanne mig til? “.

Mentorstøtte til unge mennesker

Er du mellem 17½ og 25 og uden ungdomsuddannelse har du muligheden for at få tilknyttet en mentor under dit ophold på skolen.

En mentor kan hjælpe dig med de ting i og uden for undervisningen, som du har behov for støtte til. En mentor kan hjælpe dig med at strukturere din hverdag og har tiden til at have løbende samtaler med dig, når og hvis du har behov for dette. Du kan også tale med din mentor om dine drømme og håb for tiden efter højskolen – så I sammen kan finde den bedste vej fremad for dig.

Hvordan får jeg en mentor?

For at du kan blive optaget på mentorordningen, skal du lave en aftale med din UU-vejleder. Det skal skrives ind i din uddannelsesplan, hvis du ønsker og har behov for mentorstøtte på Brandbjerg Højskole. Du skal aflevere uddannelsesplanen til os, inden du begynder på højskolen – så har vi en mentor klar til dig, når du starter.

Har du spørgsmål til mentorordningen eller Brandbjerg Højskole, kan du kontakte højskolelærer, mentor og vejleder

Nina Neckelmann

nn@brandbjerg.dk eller ringe på tlf. 52 10 11 19.

Information til UU og vejledere

Mentorordningen er for unge uden ungdomsuddannelse i alderen 17½ – 25. Mentorordningen på Brandbjerg højskole varetages af højskolelærere, der er uddannede mentorer. Eleven har mulighed for, hvis det fremgår af uddannelsesplanen, og der er behov for dette, at få tilknyttet en mentor under sit ophold.

I gennemsnit bruger mentoren ca. 1 – 2 timer om ugen sammen med eleven. Hvert mentorforløb tilrettelægges individuelt, for at tilgodese elevens behov mest muligt. Der kan være tale om samtaler, vedrørende støtte til at strukturere hverdagen, om at finde redskaber der kan hjælpe eleven videre, om medicinforbrug og administration af dette, medvirken ved besøg hos læge, kommune og lignende.  

Har du spørgsmål til mentorordningen eller Brandbjerg Højskole, kan du kontakte viceforstander Rane Baadsgaard Lange på rbl@brandbjerg.dk eller ringe på tlf. 61711208.

Ikke som et lyn fra en klar himmel!

{

“Det er jo ikke fordi man pludseligt ved hvad man skal med sit, som et lyn fra en klar himmel. Men på Brandbjerg oplevede jeg værdier som nærvær og vedkommenhed, autentisk integreret i hele højskoleoplevelsen. Min forståelseshorisont blev åbnet, samtidig med at jeg fik en dybere indsigt i mit eget selv. Man møder mange inspirerende mennesker på en højskole. Især lærerne på Brandbjerg blev vigtige bekendtskaber for mit vedkommende.”

- Jacob K. B. Persson

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

[wd_asp id=2]

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

Brandbjerg Højskole
4.9
Based on 28 reviews
drevet af Facebook