Svampedyrkning

”Vidste du at nogle af de største levende organismer er svampe?” Griner Sara til Frederik. ”Den største svamp er en Armillaria ostoyae, fundet i Oregon. Dens rodnet er 8,9 km2” ”Det er vist lidt større end de her vi har været med til at dyrke i kaffegrums” smiler Frederik.

Svampedyrkning er først og fremmest et praktisk fag, med et drys af teori. Vi skal prøve at dyrke spiselige svampe og også nogle med medicinske effekter. Vi skal ud i naturen og finde ud af hvilke svampe der er og lære dem at kende. Vi skal dykke ned i dyrkningsmetoder, som fx podning af træstammer, og dyrkning på kaffegrums og savsmuld.

Og så skal vi snakke om hvor fantastiske svampe er med deres mange forskellige egenskaber: Som føde for mennesker og dyr, byggematerialer, habitat for dyr, hjælpe os med at klare forureningsudfordringer, eksistere i samspil med planter, bruges til medicin og ikke mindst gøre os syge, hvis ikke vi ved hvilke vi kan spise og hvilke vi skal holde os fra.

 

Her har du mulighed for at blive en anelse nørdet, når du dykker ned i svampenes univers. Du lærer at kende forskel på svampe og selv prøve at dyrke svampe. Du lærer hvilke egenskaber de forskellige svampe har og hvordan de kan bruges til at løse forskellige ting og ikke mindst udfordringer.

Fagmiljøet Bæredygtighed

Brandbjerg Højskole har en markant bæredygtig profil. Vi ønsker at være en af landets mest bæredygtige højskoler og det forsøger vi at udleve på mange planer. I fht undervisning udmønter det sig i dette fagmiljø, som indeholder en række fag indenfor det bæredygtige felt. Vi arbejder især med bæredygtighed i praksis - så du får jord under neglene, bygger bæredygtigt og i det hele taget får værktøjer du kan bruge i resten af dit liv. 

Underviser

Kristoffer Korshøj Nielsen

Kristoffer Korshøj Nielsen

Højskolelærer og gartner

Plantenørd med baggrund som selvstænding gartner. Har leveret grønsager til forskellige restauranter blandt andet Ti Trin Ned. Kristoffer nørder på Brandbjerg med at omdanne dele af vores store udeareal til regenerativt jordbrug.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.