Sharing Brandbjerg

Skitur 2020

1-7 februar 2020

Læs mere om de mange workshops du kan vælge imellem herunder og tilmeld dig nederst på siden.

 1. Solnedgangsstemning – Sæson nr. 2

Denne gruppe er for romantikere med hænderne skruet rigtigt på. Vi tager fat hvor vi slap sidste år til Sharing-weekenden og gør Solnedgangstårnet færdigt – helt færdigt! Så man fremover kan synge solen i seng med stil eller blot nyde dens allersidste stråler før den drukner i et hav af lys og farver. Fra tårnet, på bænken, mod vest – vi er sikre på Simons sofa får skarp konkurrence som romancested nr. 1 på Brandbjerg! Så har du sans for godt håndværk og romantik, så glæd dig til Solnedgangsstemning – sæson nr. 2.

Antal deltagere: 5 personer

 

 1. Sansehaven – Sæson nr. 2

Sidste år tog vi de første spadestik til Sansehaven omkring den faldne kæmpe(poppel) ved Herregården. Buske og træer gror allerede lystigt i haven og der er meget mere godt i vente. I år skal vi rydde en åbning i træerne mod solnedgangstårnet, vi skal have lavet stierne i haven og gjort terrænet lækkert, så vi til foråret kan komme i gang med at plante smukke, duftende blomster, flere buske, sætte kunst op, finde fede former og farver til glæde for alle der besøger Brandbjerg eller går forbi på vej til Grejsdalsstien. Kom glad til næste spadestik i Sansehaven.

Antal deltagere: 10-15 personer

 

 1. Fyldte forrådskamre

I køkkenet skal der syltes, fermenteres, tørres og pølses, for at bevare høstens guld, som små lysglimt i vintermørket på de næste måneders buffeter. Sidste års Sharing-produktion har været en smuk og velsmagende signatur på de brandbjergske menuer hele det forgangne år. Den er blevet et af de vigtigste kendetegn ved det brandbjergske køkken, og sådan skulle det gerne fortsætte. Lær hvordan og vær samtidig med til at fremme visionen om højere grad af bæredygtig selvforsyning på din egen skole.

Antal deltagere: 10-15 personer

 

 1. Naturens skraldemænd

Naturens skraldemænd burde have rygmærker. Det er de få rå. De der ikke går af vejen for sved under brysterne, savsmuld i håret og pumpede biceps. De, der gennem beskidt arbejde, baner vejen for alt det smukke og skønne i denne verden. Der skal slæbes, der skal fældes, der skal flises, der skal kløves for at solen kan kysse jorden på marken, så Nøddeallen forbliver en nøddealle og íkke ender som poplernes paradis, og så vi kan få brænde at brænde af i de lange vinternætter i bålhytten. Smøg ærmerne op og spyt skråen ud – vi går i gang!

Antal deltagere: Minimum 15 personer

 

 

 1. 50 Shades of Grey

Glem alt om litterær erotik og spring op på stilladset, hvor der er lagt i skuffen til en ’rigtig håndværker’. Man flirter bare bedre med en malerrulle i hånden og gråhvide klatter på tøjet! Vi skal have malet ’Stalden’ (undervisningsbygningen) og det skal gå stærkt. Skulder ved skulder rykker vi frem mod afskallet puds og afskallende maling og forvandler den grå ælling til en lækker ’knækket’ hvid svane. Gør jer umage og I vil se vores pedeller knibe en tåre af glæde, når de ser resultatet. Nøj, hvor bliver det kønt!

Antal deltagere: 10-15 personer

 

 

 1. Forstanderens udkigsposter

Kender du den vigtigste hemmelighed på Brandbjerg? Shhh – sig det ikke til nogen: Simon kan godt lide dyr og han kan rigtig godt lide at gå på jagt! I mange år har han arbejdet på at forvandle de golde hvedemarker til vildtparadis – og det er faktisk gået ret godt. Men ak, det gode gamle udkigstårn ved skovbrynet er ved at falde fra hinanden og der skal være et mere af slagsen ved Nøddealleen. Fat skovl, sav og skruemaskine, vi skal bygge så sveden perler fra panden og Simon synger en serenade for de gæve arbejdere, der gør forstanderlivet til en fest. Og så kan du jo stavre derned søndag morgen i din brandert og se daggryet komme snigende fra din plads højt over jorden. Smukt!

Antal deltagere: 10 personer

 

 

 1. Drama Queens

Vil du være dronningen af Drama (M/K)? Så skal finde din indre drama-queen frem og gribe malerrullen sammen med dine venner. Drama skal nemlig ’shines’. Det kræver store følelser og endnu en nuance af ’knækket’ hvid på væggene. Rummet er nemlig langt fra kongeligt lige nu og vi er alle sammen lidt flove, når vi inviterer gæster på besøg derovre. Så fat penslen og hjælp os med at skabe drama i Drama. Det skal være så lyst at vi må bede Kristoffer tage solbriller på næste gang han skal lave icebreakers i derovre.

Antal deltagere: 10 personer

 

 1. Savannens helte

Hvad i alverden – er der kommet løver på Brandbjerg spørger du måske? Men nej, det er kun brølet fra savannens helte, du kan høre – hver gang et træ er sat i jorden gjalder det imellem bakker og skov. Vi planter nemlig hele tiden nye træer og buske på Brandbjerg, mens vi tynder ud i andre, for at øge såvel biodiversiteten, CO2-bindingen, fødevareproduktionen og livsglæden. I år skal vi sætte flere frugt- og nøddetræer i fårefolden og på marken. Der skal graves, der skal plantes, der skal indhegnes – med kærlighed!

Antal deltagere: 10 personer

 

 

 1. Værkstedspladsen

Brandbjerg har fået en ny fag-baby: Bæredygtigt Byggeri! Vi har lavet et lækkert værksted indendørs – men babyen har vokseværk, så vi skal også kunne arbejde udendørs. Derfor skal en del græsplænen mod pedelbygningen forvandles til værkstedplads. Der skal køres sand, planes i vatter, lægges fliser, og stampes på plads. Har du en indre brolægger, så kan du folde hende eller ham ud her. Der er garanti for gratis fitness – din biceps vil elske dig (og din ryg vil hade dig).

Antal deltagere: 10-15 personer

 

 1. Volgravsvoluntørerne

Argh! Voldgraven er grøn. Igen. Det er den faktisk det meste af året. Det er andemad. Men der er for få ænder til at æde det hele. Så vi må hjælpe. Spring i dine vaders, grib din rive, ro ud med spanden og red vores voldgrav fra den sikre grav. Når andemaden er væk, er der plads til andet liv i vandet – og vi kan jo godt lide lidt af hvert og ikke bare et grønt gulvtæppe. Bonusinfo: Vi laver kompost af andemaden, så det bliver til næring for den gode, Brandbjergske jord.  

Antal deltagere: Minimum 15 personer

 

 1. Rendegraverne

Menneske eller maskine? På Brandbjerg er vi mest til rugbrødsmotoren og den skal kick-startes, når der skal graves grøfter og laves terrasser i vores skovhave ved hallen. Der skal flyttes jord. Masser af jord. Det bliver hårdt. Det bliver godt. Og kommer du tilbage om et par år vil du se, hvilke mirakler en grøft kan gøre for jordens frodighed, når bare man placerer den på det rigtige sted. Eleverne på det nye Bæredygtighedsfag forbereder legen. Du er den grumme rendegraver, der får det til at ske.

 Antal deltagere: 10-15 personer

 

12. Hvorfor uglen i hulen?

  1. (J)Uhuu! Der er ugler på Brandbjerg. Men vi vil gerne have lidt flere. Derfor skal vi bygge uglekasser. Der er nemlig intet som at blive vækket af den kælne tuden fra en skruk ugle en tidlig mandag morgen i maj. De lydløse dræbere holder gnaverne i ave og nuttethedsfaktoren er maks. når det nye kuld putter sig på den grønne gren i forårssolen. Fik du ikke lært at bygge (f)uglekasser som barn, så har du nu chancen for at vise dit værd som rede-snedker. (J)Uhu, det bliver fedt!

   Antal deltagere: 5-8 personer

  2.  13. Vandbærerne

   Der er brug for gode folk der sørger for vand til de tørstende eller dukker op med plaster hvis nogen får vabler. Nogle af os har jo kontorfingre… Vil du gerne være på det tværgående team der binder dagen godt sammen og er med til at sørge for alles ve- og vel, så meld dig til denne gruppe.

   Antal deltagere: 5 personer

    

  3. 14. Køkkenskriverne

   Kan du lide at lave mad og gå til hånde i et køkken? Så skal du da være køkkenskriver hos Finn. Det, du skal skrive, er maden til alle de andre. Der skal snittes, skrælles, koges, kokkereres, bages dagen lang, så vi kan sætte os til et toplækkert festmiddagsbord efter dagens arbejde. Gør det godt og du vil modtage folkets hyldest. Gør du det skidt kan du skyde skylden på Finn.

   Antal deltagere: 5 personer

    

  4. 15. Filmcrew

   Der er brug for gode billeder og film– både til instagram og FB på dagen – men også til slideshow søndag morgen, så alle kan sidde udmattede efter både arbejdsdag og fest, og nyde billeder fra en god dag. Og også meget gerne til en lille film, som vi kan lægge på hjemmesiden. Find din indre papparazzi frem og spring ud i det.

    

  5. Antal deltagere: 2 personer
  6. Festaberne
  7. Vi regner med at der er fest om lørdagen. Hvis du altså gider hjælpe med at skabe den! En gruppe gæve festaber går fra de andre gruppe om eftermiddagen for at forberede en kanon fest for de andre. Når de andre kommer trætte ind fra dagens slid, er det jeres job at få deres øjne til at skinne i forventningsfuld festglæde. Ps. Dette skal du vælge oveni dine 3 prioriteringer og hvis du er festabe er du ikke med i arbejdsgruppen hele dagen.

   Antal deltagere: 10 personer

  BRANDBJERG HØJSKOLE

  Brandbjergvej 12
  7300 Jelling
  Telefon(+45) 75 87 15 00
  E-mail: bh@brandbjerg.dk
  Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

  Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

  Search
  Generic filters
  Exact matches only

  Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

  OM BRANDBJERG HØJSKOLE

  Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.