Træhåndværk

Træ har i årtusinder været brugt som byggemateriale. Det en lettilgængelig fornybar ressource, der samtidig er letbearbejdelig med simple redskaber. Ikke desto mindre ligger arbejdet med træ og det at skabe noget med egne hænders kraft fjernt for mange i dag. Vi bliver ofte uddannet til at finde på og designe ting, i stedet for til at lave dem. Det er synd, for hos de fleste kan den simple skaberglæde findes. Den glæde vækker vi til live i faget Træhåndværk.

I Træhåndværk lærer du, hvordan du kan bearbejde træ med traditionelt håndværktøj (kløvekniv, økse, sav, høvl, båndkniv m.fl.) ved høvl- og snittebænk. Du lærer, hvordan du skaffer og udvælger dit råmateriale fra have, skov eller savværk, og du får samtidigt indblik i træets egenskaber. Når du har styr på de grundlæggende teknikker, kan du arbejde videre med egne idéer. Undervejs får du også kendskab til træets rolle som byggemateriale i fortiden, nutiden og fremtiden.

Fagmiljøet Bæredygtighed

Brandbjerg Højskole har en markant bæredygtig profil. Vi ønsker at være en af landets mest bæredygtige højskoler og det forsøger vi at udleve på mange planer. I fht undervisning udmønter det sig i dette fagmiljø, som indeholder en række fag indenfor det bæredygtige felt. Vi arbejder især med bæredygtighed i praksis - så du får jord under neglene, bygger bæredygtigt og i det hele taget får værktøjer du kan bruge i resten af dit liv. 

Underviser

Morten Schønemann Rand

Morten Schønemann Rand

Mortens store interesse er gør-det-selv og traditionelt håndværk. Han elsker duften af friskhøvlet træ og synet af en tæt svalehalesamling. 

Morten blev i 2014 færdig med en bachelor i medicin fra Syddansk Universitet, men kunne ikke affinde sig med, at tiden til at gøre ting selv på sigt ville forsvinde i et travlt lægeliv. Han sadlede om, og har efterfølgende arbejdet et halvt år med restaureringshåndværk i Sverige, og er i 2019 blevet udlært tækkemand.

Morten elsker gammelt værktøj, og kaster sig gerne ud i projekter, hvor øksen og høvlene må frem. Som inspiration til sine projekter kigger han i 100 år gamle lærebøger og besøger museer.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.