Vælg en side

Ugekurser på Brandbjerg Højskole

Korte kurser på 1-7 dage

Brandbjerg Højskole følger regeringens og myndighedernes påbud ift. den nuværende Corona-situation. 

Læs mere om den opdaterede situation på nedenstående links:

På Brandbjerg har vi en bred vifte af ugekurser, og vi har så stor efterspørgsel på dem, at vi konstant udvider udbuddet. Det er der selvfølgelig flere årsager til. Først og fremmest handler det om indhold og atmosfære, men det handler også om gode faciliteter, og sidst, men ikke mindst, handler det om kursusledere og undervisere, der brænder for det, de laver. Engagement smitter på den mest livgivende af alle måder og sætter tingene i bevægelse. Bevægelse er netop hovedsagen.

Kurser 2021

Maj 2021

Østjyske gourmetoplevelser

I de senere år er det blomstret op med lokale producenter af specialiteter i hele landet -fra mikrobryggerier, danskproduceret vin og whiskey til lækre økologiske producenter af lokale madvarer af høj kvalitet. I denne uge vil vi dykke ned i det østjyske med tre ture, hvor vi skal besøge nogle af Østjyllands lækre specialister. Derudover vil ugen byde på hele to gourmetoplevelser, når vi først skal besøge Restaurant Moment, en af danmarks førende restauranter indenfor grøntsagsbaseret mad, og slutter ugen af med et besøg på Michelin-restauranten Ti trin ned i Fredericia.
I løbet af ugen vil der være indlagt dejlige vandreture i lokalområdets smukke forårsfriske natur, vi skal høre foredrag med vedkommende foredragsholdere og ikke mindst nyde højskolens lækre mad fra det øko-sølvmærkede og bæredygtige køkken.

Tirsdag 25. – lørdag 29. maj 2021

5.900 kr

Forår i luften

Glæd dig til et helt særligt forårskursus med fokus på haven. Vi skal høre foredrag med havearkitekt Hanne Nippin, Bodil Johanne Jørgensen, som mener, at vi alle fortjener en god fortælling om vores liv samt ikke mindst en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere Erik Lindsø, som fortæller om “Livsglædens nødvendighed”. Vi skal på to ture – en heldagsoplevelse i skoven med naturvejleder Peer Høgsberg, som tager os med på sanketur og afslutter turen med at lave frokost med os af de indsamlede ting. Dagen efter skal vi på heldagstur til Djursland, hvor vi starter med at besøge to private, men helt særlige haver, som måske kan bringe lidt inspiration til sommerens havetid derhjemme. Derefter besøger vi økosamfundet Friland, hvor højskolelærer Nikolaj Hygebjerg tager imod og fortæller om, hvordan mennesker i alle aldre har valgt at bo og leve lidt anderledes end de fleste danskere. Dagen sluttes af med en helt speciel oplevelse – nemlig middag på den Michelin-anerkendte Restaurant Moment – en gourmet restaurant som laver alle retter af grøntsager og grønt fra egen have og lokalområde. 

Tirsdag d. 25. – lørdag d. 29 maj 2021

5.350 kr

Se programmet her               Tilmeld dig her

Tankevækkende Højskole

Alle pladser er optaget
Se ekstra “Tankevækkende Højskole” oprettet i uge 26
Se også Tankevækkende samtaler  Mandag 6.– fredag 10. september 2021
Brandbjerg Højskole inviterer til en uge med debatter og foredrag om politiske og samfundsrelevante emner. Nogle af ugens indslag er med tema og vært fra programmerne på P1, andre er inspireret af tematikker og koncepter fra P1´s programflade. Et kursus hvor vi skal møde værterne, høre historierne og opleve spændende gæster.  Glæd dig til at møde en kavalkade af spændende foredragsholdere som feks Steffen Gram, Mette Fugl, Kurt Strand, Mette Holm og Mogens Lykketoft, Klaus Rothstein og Jacob Birkler i medrivende og indsigtsfulde foredrag og debatter. 

Mandag d. 31. maj - fredag 4. juni 2021

5.250 kr

Juni 2021

Højskolesang og klassisk højskole

Vi skal fejre udgivelsen af den 19. udgave af Højskolesangbogen! Det gør vi med et dejligt kursus hvor du tilmed får den nye højskolesangbog med hjem. Vi inviterer til en højskoleuge med masser af højskolesang og klassiske højskoledyder som foredrag, debat, morgensamlinger og kultur- og naturture ud af huset. Højskolesangbogen er den næstmest solgte bog i Danmark, kun overgået af biblen. Det siger noget om dens tyngde og værdi i den danske kultur – og i 2020 kom der en ny version for første gang i 14 år. I denne uge skal vi synge “af karsken bælg” med masser af højskolesang hver dag. Vi skal møde dygtige sangskrivere som Erik Sommer, som har skrevet “Du som har tændt millioner af stjerner” m.fl. samt folk med forstand og viden om højskolesangene.

Mandag d. 7. – fredag d. 11. juni 2021

4.750 kr

Det skønne liv

Vi nyder en dejlig uge med herlige udflugter og gode grin, undervejs deler vi meget af det, der gør livet skønt. Glæd dig til morgensamling, fortællinger, gode snakke samt bevægende og tankevækkende foredrag, livsnyderudflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt vandreture i den smukke natur.
Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.

Mandag d. 14. – fredag d. 18. juni 2021

4.750 kr

Midsommervandring

Vi vandrer i Grejsdalens og Ådalenes skønne istidslandskaber. På ture ud i det smukke danske sommerlandskab, møder vi nye udsigter og oplever de varierede ruter med stejle skråninger og dybe slugter, med rislende bække, tæt vildnis, væltede, mosbegroede stammer og grønne enge. Vi går ad rute og sti. Undervejs samler vi bær, rødder, grene og blade til snapse og likører, får fortællinger om landskabet, området og lærer lidt om naturen som spisekammer. Ruterne er 12-15 km, enkelte stræk er ganske kuperede. Turene ledes af naturvejleder. Ugen byder også på hyggeligt samvær og spændende foredrag.

Mandag d. 21. – fredag d. 25. juni 2021

4.500 kr

Tankevækkende Højskole

Brandbjerg Højskole inviterer til en uge med debatter og foredrag om politiske og samfundsrelevante emner. Nogle af ugens indslag er med tema og vært fra programmerne på P1, andre er inspireret af tematikker og koncepter fra P1´s programflade. Et kursus hvor vi skal møde værterne, høre historierne og opleve spændende gæster.  Glæd dig til at møde en kavalkade af spændende foredragsholdere som feks Steffen Gram, Mette Fugl, Kurt Strand, Mette Holm og Mogens Lykketoft, Klaus Rothstein og Jacob Birkler i medrivende og indsigtsfulde foredrag og debatter. 

Mandag d. 28. juni - fredag 2. juli 2021

5.250 kr

Bag om monopolet: Et filosofisk kig på “Mads & monopolet”

I ’Mads & Monopolet’ kan lytterne hver weekend sende deres dilemmaer ind og høre dem diskuteret af Mads Steffensen og det altid oplagte monopol. Dilemmaerne spænder bredt og giver et godt udsnit af hverdagens udfordringer og intriger. Det giver stof til eftertanke om livets store etiske spørgsmål, og om hvad der tjener som det bedste argument for deres løsninger. I denne uge ser vi nærmere på hverdagsfilosofien bag dilemmaerne i ‘Mads og Monopolet’. Hvad gør et argument mere overbevisende end et andet? Hvilke etiske forudsætninger ligger der bag ’Søren Pind-Reglen’? Hvorfor kommer nogle paneldeltagere mere til orde end andre? Og hvilke etiske overvejelser og fænomener er afgørende i vores almindelige liv med hinanden? Hvert foredrag introducerer dig til forskellige aspekter af etik og argumentationsteori ud fra et konkret dilemma fra ’Mads & Monopolet’. Alt dette kombineres med klassiske højskoledyder som morgensamlinger, højskolesang og vandretur i Brandbjergs smukke natur. 

Søndag d. 27. juni – Lørdag d. 3. juli 2021

4.950 kr

Juli 2021

Flet og Fællesskab

Velkommen til et fantastisk kursus for for fletteentusiaster, der søger fællesskab, særlige oplevelser og udfordringer indenfor fletteri, snitteri og lampeproduktion. Med 7 dygtige undervisere fra Danmark, Slovakiet og USA, er der lagt op til 7 spændende workshops med udfordringer for alle, uanset niveau.

Søndag d. 4. – lørdag d. 10. juli 2021

4.950 kr

Salsa

Kom med, når vi i 2021 igen slår dørene op for et brag af en salsa-uge.
Lad salsarytmerne gennemstrømme din krop og dit sind og lad dig forføre af stemningen, når Brandbjerg Højskole trækkes ind i en uge af bløde rytmer, mangfoldige møder og hoftevrikkende fornemmelser.

Søndag d. 11. – lørdag d. 17. juli 2021

5.600 kr

Familiehøjskole

Kurset er fuldtegnet. Tilmeld jer. for at komme på venteliste (sidste år var der relativt stor udskiftning pga mange tidligere tilmeldinger). Kom og vær med til et familiekursus med familien i centrum. Vi ønsker at skabe rammen om en hel uges kvalitetstid i familien. Målet er, at man er sammen med sine børn i spændende aktiviteter, men også mødes med andre på tværs af alder og interesser.
En rigtig højskoleuge med morgensang, godnathistorie og workshops, hvor I kan lave alt det sammen, som I aldrig får gjort i hverdagen. Det er meget forskellige workshops – det kreative, musiske, mad, kage og meget andet.

Mandag d. 19. – Søndag d. 25. juli 2021

4.850 kr (voksne)

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. I løbet af ugen afholdes bridgeturneringer. Aftenerne afsluttes i herregårdens hyggelige stuer.

Mandag 26. juli – søndag 1. august 2021

4.795 kr

Yoga og mindfulness

Vær med til en uge, hvor der er fokus på krop og bevidsthed. Vi skal arbejde med flere forskellige former for yoga, og undervisningen tager udgangspunkt i dit niveau. Når vi ikke arbejder med vores kroppe, så dykker vi ned i vores indre med forskellige mindfulness- øvelser, hvor vi lærer at finde roen og mærke os selv. Undervisningen forgår i en afslappet atmosfære, hvor vi er både indendørs og udendørs. Undervisning er hele tiden bundet op på metoder og øvelser, som du nemt kan tage med fra kurset og lave derhjemme. Ugen faciliteres af uddannede yoga og mindfulnessinstruktører.  

Mandag 26. juli – søndag 1. august 2021

4.950 kr

Mad over ild

Alle pladser er optaget – vi har oprettet en venteliste 🙂
Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål i selskab med Brandbjergs dygtige bålkok. Glem alt om snobrød og pølser – her langtidssteger vi lækkert kød og/eller fisk, går på sanketure, prøver kræfter med røgning, laver imponerende desserter og nyder det gode selskab omkring bålet og i vores udekøkken i herregårdsparken. Du vil få fantastiske smagsoplevelser, godt selskab og inspiration til madlavningen derhjemme. Mad over bål foregår udendørs, og du laver mad hver dag fra 9.30– ca. kl. 15.

Mandag 26. juli – søndag 1. august 2021

4.950 kr

Se programmet her              Tilmeld dig her

Havkajak

Alle pladser er optaget – ledige pladser i uge 31 🙂
De danske kyster byder på masser af oplevelser i den kystnære natur. På tur i Danmarks sidste ”vildmark” er havkajakken det perfekte fartøj til naturoplevelser, leg og motion – at opleve Danmark fra en anden side. I løbet af ugen vil vi omfavne forskellige perspektiver af det at ro havkajak i Danmark – lige fra grundlæggende færdigheder, sikkerhed, kajakken som turredskab og til havkajak i historisk rids. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture og meget andet godt. Hver aften er der Brandbjerg Café. Tag dine bedste venner under armen – eller kom og mød nye.

Mandag 26. juli – søndag 1. august 2021

4.950 kr

Se programmet her              Tilmeld dig her

Sommervandringer

Kurset er fuldt booket. Vi henviser til: Sommervandring i uge 31
i Grejsdalens skønne natur. Nyd det smukke danske sommerlandskab, nye udsigter og oplev de varierede ruter med stejle skråninger og dybe slugter med rislende bække, tæt vildnis, væltede, mosbegroede stammer og grønne enge. Vi stiller skarpt på nutid, fortid og fremtid gennem fantastiske fortællinger og fascinerende fakta. Vi vandrer ca. 12-15 km per dag (varierer lidt afhængig af terræn – gåturene er fra ca. 9.30-15.30) og oplever forskellige landskaber, flora, fauna og selvfølgelig vind og vejr. Vi vandrer ud og lytter til områdets fortællinger, alt imens vi får nogle kilometer i benene og sol på kinderne.

Mandag 26. juli – søndag 1. august 2021

4.950 kr

Se programmet her                Tilmeld dig her

August 2021

Brandbjerg på kanten

Kom med til Brandbjerg på kanten og få en fed sommerferieoplevelse – en uges intens højskoleophold. Vi vil skabe rammerne for oplevelser og sammenhold, som der kun findes på en højskole. Ugen indeholder fire workshops med meget forskelligt indhold, så du har mulighed for at arbejde med netop det, som interesserer dig. Derudover vil der være en række fællesaktiviteter, som er fyldt med sjov og spænding og giver dig mulighed for at lære nogle nye mennesker – og måske endda også dig selv – at kende. På ægte højskolevis starter vi hver dag ud med morgensang og slutter med hyggelige stunder sammen.

Mandag 2. – Søndag 8. august 2021

2.450 kr

Se program her              Tilmeld dig her

Sommermagi

Velkommen til en herlig sommeruge for unge som gamle, singler eller par. Du er hermed inviteret til det gode liv, når vi fylder Brandbjerg Højskole med livsglade mennesker, der sammen vil nyde underholdende foredrag, hygge, leg, vandre- eller cykelture i Brandbjergs smukke naturskov, sang og ikke mindst tid til at lære hinanden at kende over en god snak eller koldt glas hvidvin i atriumgården i skyggen af de høje træer i herregårdsparken eller i skumringen omkring bålet. Der er garanti for både gode grin, smukke naturoplevelser og tankevækkende og rørende øjeblikke, på vandretur omkring Rørbæk sø ved Gudenåens udspring. Her nyder vi den smukke natur og runder dagen af med lækker mad i det fri, tilberedt af vores helt egen bål-kok. Vi lader os forkæle, når vi besøger vingården “Modavi,” som laver præmieret dansk vin.

Mandag 2. – Søndag 8. august 2021

4.950 kr

Se programmet her               Tilmeld dig her

Sommervandringer uge 31

Sommervandring i Grejsdalens skønne natur. Nyd det smukke danske sommerlandskab, nye udsigter og oplev de varierede ruter med stejle skråninger og dybe slugter med rislende bække, tæt vildnis, væltede, mosbegroede stammer og grønne enge. Vi stiller skarpt på nutid, fortid og fremtid gennem fantastiske fortællinger og fascinerende fakta. Vi vandrer ca. 12-15 km per dag (varierer lidt afhængig af terræn – gåturene er fra ca. 9.30-15.30) og oplever forskellige landskaber, flora, fauna og selvfølgelig vind og vejr. Vi vandrer ud og lytter til områdets fortællinger, alt imens vi får nogle kilometer i benene og sol på kinderne.

Mandag 2. – Søndag 8. august 2021

4.950 kr

Se programmet her              Tilmeld dig her

Havkajak uge 31

De danske kyster byder på masser af oplevelser i den kystnære natur. På tur i Danmarks sidste ”vildmark” er havkajakken det perfekte fartøj til naturoplevelser, leg og motion – at opleve Danmark fra en anden side. I løbet af ugen vil vi omfavne forskellige perspektiver af det at ro havkajak i Danmark – lige fra grundlæggende færdigheder, sikkerhed, kajakken som turredskab og til havkajak i historisk rids. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture og meget andet godt. Hver aften er der Brandbjerg Café. Tag dine bedste venner under armen – eller kom og mød nye.

Mandag 2. – Søndag 8. august 2021

4.950 kr

Se programmet her              Tilmeld dig her

Højskolesang og klassisk højskole

Vi skal fejre udgivelsen af den 19. udgave af Højskolesangbogen! Det gør vi med et dejligt kursus hvor du tilmed får den nye højskolesangbog med hjem. Vi inviterer til en højskoleuge med masser af højskolesang og klassiske højskoledyder som foredrag, debat, morgensamlinger og kultur- og naturture ud af huset. I denne uge skal vi synge “af karsken bælg” med masser af højskolesang hver dag både til morgensamling og i løbet af dagens øvrige program. Vi skal møde Erling Lindgren, Helle Solvang m.fl., lytte til dejlige koncerter  – og ikke mindst skal vi på en dejlig tur.

Mandag 9. – fredag 13. august 2021

4.750 kr

Se programmet her              Tilmeld dig her

Det skønne liv

Vi nyder en dejlig sensommeruge med herlige udflugter og gode grin, undervejs deler vi meget af det, der gør livet skønt. Glæd dig til morgensamling, fortællinger, gode snakke samt bevægende og tankevækkende foredrag, livsnyderudflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt vandreture i den smukke natur.
Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem. >

Mandag 9. – fredag 13. august 2021

4.750 kr

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering som eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. Eftermiddag og aften afholdes bridgeturneringer efterfulgt af lækker natmad for at slutte dagen på en hyggelig måde.

Mandag d. 16. – fredag d. 20. august 2021

4.400 kr

Et smil fra en jeg ikke kender: Klassisk højskole med lidt ekstra forkælelse

Ovenpå et mærkeligt år med nye udfordringer, skal vi huske at smile til hinanden. Det vil vi forsøge at understøtte på dette kursus, som byder på klassisk højskole med lidt ekstra forkælelse. Vi skal tale med hinanden, høre dejlige foredrag og dykke ned i det østjyske på to ture, hvor vi skal besøge Modavi – en dansk vinproducent, som har vundet adskillige priser, besøge kunstmuseet Trapholt og få en helt særlig gourmetoplevelser, når vi skal besøge Restaurant Ti Trin Ned i som har 1 stjerne i Michelinguiden.

Mandag d. 23. - fredag d. 27. august 2021

5.500 kr

September 2021

Sensommervandring med svampehøst

Vi nyder den lune sensommer i det smukke østjyske landskab i Grejsdalen, der er kendt for sin varierede natur og nogle af Danmarks stejleste skovskrænter. Vandreturene er heldagsture, de varierer i både længde og sværhedsgrad, da landskaberne er meget forskellige ift. kupering og bevoksning – det er til gengæld det, der gør området så magisk, og du kan godt glæde dig! Forvent ture på cirka 15-18 km. Glæd dig til smukke naturoplevelser i bl.a. den smukke Grejs Ådal, der strækker sig fra Fårup Sø i vest til Vejle i øst. Jelling skov med hulveje og skrænter. Verdensarv og vikingefortællinger i Kongernes Jelling, Grejsdalen samt Brandbjerg Sønderskov.

Mandag 6.– fredag 10. september 2021

4.500 kr

Programmet kommer snarest           Tilmeld dig her

Tankevækkende samtaler

Glæd dig til denne helt særlige uge. Vi skal møde en række spændende foredragsholdere under 5 temaer. Foredragsholderne holder et lidt kortere foredrag, end vi er vant til, for i stedet at invitere kursisterne med i en samtale sammen med kursuslederen. På den måde kommer vi tættere på foredragsholderen og bliver alle en del af programmet. Glæd dig til blandt andet Knud Romer, litteraturkritiker Klaus Rothstein, forfatter Sidsel Falsig Pedersen og tidligere formand for Etisk Råd Klaus Birkler.

Mandag 6.– fredag 10. september 2021

4.750 kr

De store spørgsmål om eksistens

En dejlig klassisk højskoleuge hvor vi skal dykke ned i de store spørgsmål om eksistens. Vi starter i poesiens verden, hvor forfatter Søren Ulrik Thomsen vil invitere os ind i sit forfatterskab og læse digte med efterfølgende samtale om poesiens stemme i forhold til de store spørgsmål. Georg Metz vil fortælle om, hvordan han kan være gudløs, men stadig glad. Vi skal selvfølgelig omkring en de store filosoffer, Nietzsche, og snakke om klassikeren – Guds død, og vi vil se, om kunsten igennem Asger Jorn kan billedliggøre eksistensen, når vi besøger Museum Jorn i Silkeborg. Tidligere formand for etisk råd Jacob Birkler vil tage os med ind i maskinrummet og se på de store etiske spørgsmål: Hvad kan vi, hvad skal vi, og hvad bør vi gøre, når de etiske dilemmaer bliver svære. Der bliver selvfølgelig også tid til at synge sange fra Højskolesangbogen, der fortæller os om eksistensen, vi skal opleve det smukke herregårdslandskab omkring højskolen og nyde de klassiske morgensamlinger hver morgen.

Mandag d. 13. – fredag d. 17. september 2021

4.950 kr

Personlig Power

Tør du udfordre dig selv og din tilgang til verden? Find dine personlige styrker og sæt dem i spil; bliv klogere på dig selv, og lær at indgå i samarbejder på den bedst tænkelige måde. Vi fokuserer på personlighedstyper, samarbejdsmønstre, kropssprog og vaner, samt hvordan vi ændrer dem. I ugens løb arbejder vi med personlighedstypetest, positiv psykologi, kropskendskab og handlemod. Ugen tager udgangspunkt i Jung (JTI) og vi arbejder fokuseret på at lære os selv bedre at kende, samt at få redskaber til at udnytte disse styrker både i privatlivet og på arbejdsmarkedet. Kom og find modet til at handle og find inspiration til nye måder at møde livet på.

Mandag d 20. - fredag d 24. september 2021

4.750 kr

Skab resten af dit liv

Et liv skal leves i længden – men også i bredden: Børnene er flyttet hjemmefra, pensionen nærmer sig – og hvordan får du så det bedst tænkelige ud af det? Det dykker vi ned i på denne kursusuge, hvor du vil blive udfordret og afklaret, lære dig selv bedre at kende, skabe overblik over og bl.a. få svar på spørgsmål om pension og økonomi – kort sagt – få de bedste redskaber til at få det bedste ud af din tredje alder i selskab med hyggelige medkursister fra hele landet. – Det bliver ikke kedeligt! Kurset giver inspiration for det liv, der ligger efter arbejdsmarkedet -alt sammen pakket ind i morgensang, god mad, højskolehygge og en dejlig festaften.

Mandag d. 27. september – fredag d. 1. oktober 2021

4.750 kr

Højskolesang og klassisk højskole

Vi skal fejre udgivelsen af den 19. udgave af Højskolesangbogen! Det gør vi med et dejligt kursus hvor du tilmed får den nye højskolesangbog med hjem. Vi inviterer til en højskoleuge med masser af højskolesang og klassiske højskoledyder som foredrag, debat, morgensamlinger og kultur- og naturture ud af huset. I denne uge skal vi synge “af karsken bælg” med masser af højskolesang hver dag både til morgensamling og i løbet af dagens øvrige program. Glæd dig til at møde Per Krøjs Kjærsgaard, Helle Solvang m.fl., lytte til dejlige koncerter  – og ikke mindst skal vi på en dejlig tur.

Mandag d. 27. september – fredag d. 1. oktober 2021

4.750 kr

Oktober 2021

Arven efter 68

Et dejligt tilbageblik med et kritisk blink med øjet til 68’erne
På dette kursus skal vi med tidsmaskinen tilbage til 1968 og årtiet, der fulgte. Køkkenet byder på mad fra 60-70´erne hele ugen, og programmet er spækket med foredrag og oplevelser, som tager os med på tidsrejsen tilbage. Rødstrømper, bollerum og kvindefrigørelse, men også et kig på hvordan 68´erne blev dem, der satte dagsordenen for Danmarks udvikling i mange årtier derefter. Vi skal på en dejlig heldagstur til Den gamle by i Aarhus. Der kommer spændende foredragsholdere som f.eks. en af stifterne af Rødstrømpebevægelsen, Drude Dahlerup, protestsangeren Arne Würgler og Bjarne Lundis, der sætter 68´erne ind i et politisk og kønspolitisk perspektiv. Sidst kommer sangeren Tobias Trier (søn af Troels Trier og Dea Trier Mørch) og skriver protestsange med os.

Mandag d. 18. – fredag d. 22. oktober 2021

4.950 kr

Se program her            Tilmeld dig snart her

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering som eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. Eftermiddag og aften afholdes bridgeturneringer efterfulgt af lækker natmad for at slutte dagen på en hyggelig måde.

Mandag d. 18. – fredag d. 22. oktober 2021

4.400 kr

November 2021

Det skønne liv

Vi nyder en dejlig uge med herlige udflugter og gode grin, undervejs deler vi meget af det, der gør livet skønt. Glæd dig til morgensamling, fortællinger, gode snakke samt bevægende og tankevækkende foredrag, livsnyderudflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt vandreture i den smukke natur.
Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.

Mandag d. 1. – fredag d. 5. november 2021

4.750 kr

Du store strikkeverden

Strikkekurset er for dig, der elsker at arbejde med farver og teknikker, og som nyder at blive inspireret på alle mulige (og umulige) måder og gerne vil blive klogere på historierne bag mønstre, teknikker og traditioner. Vi kommer vidt omkring – fra kulturhistoriske emner til aktuelle designeres bud på nye trends i strik. Onsdag er der heldagsudflugt til Uldfarveriet G-uld, den skønne garnbutik med opskrifter og inspiration fra fortid og nutid, samt Trapholt i Kolding, hvor vi får en rundvisning i deres udstilling.
Glæd dig også til klassiske højskoleaktiviteter som morgensamlinger, højskoleaften og fællessang. Og så skal der naturligvis strikkes og aftenhygges i herregårdens stuer! Vi lægger vægt på den gode stemning med skøn mad fra højskolens køkken, der har sølvmærke i økologi, hyggelige aftener, samt mulighed for småture i vores park og dejlige naturskov, når der er behov for luft og bevægelse. Der vil være mulighed for at købe garn og bøger fra foredragsholdere og undervisere i løbet af kurset. Dette afregnes direkte med underviser. Kompendiet til arbejde på workshop i programmet er inklusiv.

Mandag d. 15. november – fredag d. 19. november

4.650 kr

December 2021

Højskolesang i julens tegn

Vi skal selvfølgelig synge en masse fra højskolesangbogen og høre foredrag med  Erik Lindsø, som vil fortælle om livsglæde og så skal vi selvfølgelig fejre advent og julens komme – med en vidunderlig julekoncert, foredrag om jul i det gamle norden og julen i kunsten.
Glæd dig til en uge med klassisk højskole

Mandag 29. november - fredag 3. december

4.750 kr

Nytår på Brandbjerg højskole

Vi skal fejre 2021 og springe ind i det nye år sammen på Brandbjerg Højskole. Vi skal nyde inspirerende morgensamlinger, gode foredrag og den smukke natur omkring Brandbjerg med Grejsdalens stejle skrænter.
Med champagne, lækker økologisk festmiddag, nytårsgudstjeneste, livsnyderudflugt og meget mere er der lagt op til et festligt og forkælende nytårskursus i 2021.

Mandag d. 27. december 2021 – søndag d. 2. januar 2022

5.750 kr

Kurser 2022

Januar 2022

Bedste sendetid

I denne højskoleuge vil vi huske tilbage på dengang, hvor TV kunne samle os, og programmerne blev det store samtaleemne mandag morgen. Vi skal møde nogle af de personer, der har fulgt os igennem de sidste 30 års dansk fjernsyn. Således skal vi møde f.eks.  Mikael Jarnvig, Stemmen, vi alle husker fra “Sørøver Sally” og “Pippi”, Gunvor Bjerre og sidst men ikke mindst kommer folkekære Nis Boesdal kendt fra bl.a. Danmarksmester og en lang række tv-programmer i 80´erne. Vi skal også besøge Søren Ryge i hans have på Djursland og høre om 30 års have-tv og alle de andre folkekære fortællinger, han har holdt. TV-emnerne suppleres med dejlige højskole-elementer som morgensamling med højskolesang, sangformiddag med en dygtig pianist, vandretur i højskolens egen urørte naturskov samt besøg i økosamfundet Friland.

Mandag d. 24. – fredag d. 28. januar 2022

4.750 kr

Se programmet her               Tilmeld kommer

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Kurser 2022

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.