Ugekurser på Brandbjerg Højskole

På Brandbjerg har vi en bred vifte af ugekurser, og vi har så stor efterspørgsel på dem, at vi konstant udvider udbuddet. Det er der selvfølgelig flere årsager til. Først og fremmest handler det om indhold og atmosfære, men det handler også om gode faciliteter, og sidst, men ikke mindst, handler det om kursusledere og undervisere, der brænder for det, de laver. Engagement smitter på den mest livgivende af alle måder og sætter tingene i bevægelse. Bevægelse er netop hovedsagen.

Januar 2022

Bedste sendetid

Du kan trygt tilmelde dig dette kursus i fht. corona – læs mere under kursets beskrivelse.
I denne højskoleuge vil vi huske tilbage på dengang, hvor TV kunne samle os, og programmerne blev det store samtaleemne mandag morgen. Vi skal møde nogle af de personer, der har fulgt os igennem de sidste 30 års dansk fjernsyn. Således skal vi møde f.eks.  Mikael Jarnvig, Stemmen, vi alle husker fra “Sørøver Sally” og “Pippi”, Gunvor Bjerre og sidst men ikke mindst kommer folkekære Nis Boesdal kendt fra bl.a. Danmarksmester og en lang række tv-programmer i 80´erne. Vi skal også besøge Søren Ryge i hans have på Djursland og høre om 30 års have-tv og alle de andre folkekære fortællinger, han har holdt. TV-emnerne suppleres med dejlige højskole-elementer som morgensamling med højskolesang, sangformiddag med en dygtig pianist, vandretur i højskolens egen urørte naturskov samt besøg i økosamfundet Friland.

Mandag d. 24. – fredag d. 28. januar 2022

4.800 kr

Se programmet her               Tilmeld dig her

Februar 2022

Bag om Matador

Kurset er udsolgt – skriv for at komme på venteliste  på bh@brandbjerg.dk
Tv-serien Matador er alle tiders mest elskede serie fra DR. Historien om 
Mads Andersen-Skjern, der ankommer til Korsbæk og ryster byen med sin moderne tøjforretning, ramte og rammer stadig alle generationer. Serien tegner et portræt af tiden under 1930´ernes depression og Danmark under besættelsen og følger familiernes liv og giver samtidig en ganske præcis beskrivelse af tiden. 
I denne uge vil vi gå i dybden og komme bag om personerne, stederne, moralerne, etikken og meget mere i Matador. Kom med, når to dygtige filosofiundervisere fra universitetet tager livtag med Matador og kigger dybere, end vi normalt er vant til! Matador er ikke blot en serie, men et stykke dansk kulturhistorie fyldt med dybe filosofiske pointer og livsvisdom, og sammen vil vi blive klogere på, hvorfor serien er så fantastisk, og hvad vi kan lære af den. 

Mandag d. 7. – fredag 11. februar 2022

4.800 kr

Se programmet her             

Bridge og højskole

Du kan trygt tilmelde dig dette kursus i fht. corona – læs mere under kursets beskrivelse.
Særligt fokus på begyndere!

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering som eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. Eftermiddag og aften afholdes bridgeturneringer efterfulgt af lækker natmad for at slutte dagen på en hyggelig måde.

Mandag d. 14. – fredag d. 18. februar 2022

4.500 kr

Marts 2022

Verden og mig i forandring

Det handler om at erkende, at verden forandrer sig, om modet til at bevæge sig med (og mod), om at møde udfordringer med åbenhed og nysgerrighed, men også om at forstå hvor vi kommer fra for at kunne tage det bedste med videre. 

Mandag 7. – fredag 11. marts 2022

5.250 kr

Skab resten af dit liv

På Skab resten af dit liv kurset stiller vi skarpt på spørgsmålet om livet i den 3. alder. Et liv skal leves i længden – men også i bredden: Børnene er flyttet hjemmefra, pensionen nærmer sig – og hvordan får du så det bedst tænkelige ud af det? Det dykker vi ned i på denne kursusuge, hvor du vil blive udfordret og afklaret, lære dig selv bedre at kende, skabe overblik over og få svar på spørgsmål om pension og økonomi – kort sagt – få de bedste redskaber til at få det bedste ud af din tredje alder i selskab med hyggelige medkursister fra hele landet. – Det bliver ikke kedeligt! Kurset giver inspiration for det liv, der ligger efter arbejdsmarkedet -alt sammen pakket ind i morgensang, god mad, højskolehygge og en dejlig festaften.

Mandag 14. – fredag 18. marts 2022

5.250 kr

Personlig power og frugtbart samarbejde

Personlig Power og frugtbart samarbejde handler om netop det: Personlige styrker og hvordan vi sætter dem i spil, så vi dels bliver klogere på os selv, dels bliver klogere på at indgå i samarbejder på den bedst tænkelige måde. En uge med fokus på dig selv, dine vaner og dine styrker. Vi fokuserer på personlighedstyper, samarbejdsmønstre, kropssprog og vaner, samt hvordan vi ændrer dem. I løbet af ugen arbejder vi med personlighedstypetest, positiv psykologi, kropskendskab og handlemod.  

Mandag d. 21. – fredag d. 25. marts 2022

5.250 kr

April 2022

Højskolesang og klassisk højskole

I et kursus, hvor vi fejrer den danske sang, skal vi synge af karsken bælg, både de gamle vi alle kender, men også de nye, som vi alle skal til at lære. Vi skal selvfølgelig synge en masse fra højskolesangbogen og høre foredrag med den legendariske chefredaktør Georg Metz om identitet i Højskolesangbogen, en rejse gennem Højskolesangbogens historie med en gennemgang af alle 19 udgaver. Vi skal møde komponisten Erling Lindgren, som er den komponist i Danmark med flest melodier i Højskolesangbogen. Højskoleforstander Simon Lægsgaard introducerer til de sange, han har med den nye Højskolesangbog.

Mandag 4. – fredag d. 8. april 2022

4.800 kr

Maj 2022

Tankevækkende højskole

Brandbjerg Højskole inviterer til en uge med debatter og foredrag om politiske og samfundsrelevante emner. Vi har inviteret en perlerække af de mest spændende politikere, politiske analytikere og andre interessante foredragsholdere med noget på hjerte. Dette traditionsrige kursus kører for 5 år med fulde huse. Nogle af foredragsholderne skal vi glæde os til et gensyn med og høre deres bud på  verdenssituationen pr. 2022, og andre er nye og tankevækkende navne! Glæd dig til at møde en kavalkade af spændende foredragsholdere som feks Steffen Gram, Ritt Bjerregaard, Kaare R. Skou, Kurt Strand, Mikael Rothstein og Jacob Birkler i medrivende og indsigtsfulde foredrag og debatter.  

Mandag d. 2. – fredag 6. maj 2022

5.450 kr

Østjyske gourmetoplevelser

I de senere år er det blomstret op med lokale producenter af specialiteter i hele landet -fra mikrobryggerier, danskproduceret vin og whiskey til økologiske produkter af lækre lokale madvarer af høj kvalitet. I denne uge vil vi dykke ned i det østjyske med to ture, hvor vi skal besøge nogle af Østjyllands små producenter. Derudover vil ugen byde på en helt særlig gourmetoplevelse, når vi skal besøge Restaurant Moment, en af Danmarks førende restauranter indenfor grøntsagsbaseret mad honoreret i Michelinguiden.

Mandag 30. maj – fredag 3. juni 2022

5.950 kr

Juni 2022

Det skønne liv

Glæd dig til morgensamling, fortællinger, foredrag med blandt andet Ulf Pilgaard, naturoplevelser, gode snakke, bevægelse, udflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt et par gode vandreture i den smukke og dramatiske Grejsdal, som er Danmarks største tunneldal, og ved Gyttegård Plantage samt i de fantastiske indlandsklitter. Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.  

Mandag 6. juni – fredag 10. Juni 2022

4.800 kr

Danmark dejligst

Ved midsommer er Danmark Dejligst, og i denne uge nyder vi sammen den skønne danske natur og – kultur, som er lige uden for vores hoveddør. Vi behøver ikke at flyve sydpå for at opleve unikke monumenter, store historiske seværdigheder og dramatiske landskaber. Ugen indeholder 3 udflugter, hvor vi besøger Vesterhavets rå landskaber, kommer forbi Christiansfelds snorlige gader og ser Danmarks dåbsattest i Kongernes Jelling. Her får vi fortællinger fra lokale guides, der kan give unikke beretninger fra det dejlige Danmark. Turene bliver et skønt sammensurium af museumsbesøg, guidede rundvisninger og kortere vandreture i det omkringliggende landskab.

Mandag 13. – fredag 17. juni 2022

5.450 kr

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering som eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. Eftermiddag og aften afholdes bridgeturneringer efterfulgt af lækker natmad for at slutte dagen på en hyggelig måde.

Mandag d. 20. – fredag d. 24. juni 2022

4.500 kr

Højskolesang og klassisk højskole

I et kursus, hvor vi fejrer den danske sang, skal vi synge af karsken bælg, både de gamle vi alle kender, men også de nye, som vi alle skal til at lære. Vi skal selvfølgelig synge en masse fra højskolesangbogen og høre foredrag og sang med den folkekære sangerinde Anne Dorthe Michelsen. Vi skal også møde komponisten Erik Sommer, der står bag en række af de mest elskede sange i Højskolesangbogen, og som kommer og fortæller om sine sange. Højskoleforstander Simon Lægsgaard introducerer til de sange, han har med den nye Højskolesangbog, og Erik Lindsø vil fortælle om Livsglædens nødvendighed. 

Tirsdag 28. juni – Lørdag d. 2. juli 2022

4.800 kr

Et smil fra en jeg ikke kender

I en tid med Corona og andre udfordringer skal vi huske at smile til hinanden. Det vil vi forsøge at understøtte på dette kursus, som byder på klassisk højskole med lidt ekstra forkælelse. Vi skal tale med hinanden, høre et dejligt foredrag med en af Danmarks mest elskede sangerinder Anne Dorthe Michelsen, komponisten bag “Jeg drømte om 18 svaner” Erik Sommer, Lise Flensburg som vil reflekterer over det gode i livet og tidligere vært på “Sproghjørnet på P4” Ole Lauridsen som fortæller om “Den danske sprog er en svær en!”. Vi skal også dykke ned i det østjyske på en fantastisk tur, hvor vi skal besøge Søren Ryge i hans have på Djursland samt have en rundvisning i økosamfundet Friland – kendt fra DR. Her vil højskolelærer Nikolaj Hygebjerg vise rundt og fortælle om, hvordan man også kan leve i Danmark. Sidst men ikke mindst skal vi på Michelin-gourmet restaurant, når en af Danmarks bedste vegetarrestauranter – Restaurant Moment – vil give jer en kulinarisk oplevelse som I sent vil glemme. 

Tirsdag 28. juni – Lørdag d. 2. juli 2022

5.450 kr

Juli 2022

Nordic salsacamp 2022

Kom med, når vi i 2022 igen slår dørene op for et brag af en salsa-uge med masser af dans.

Søndag d. 10. - lørdag d. 16. juli 2022

5.750 kr

Familiehøjskole – med familien i centrum

Kom og vær med til et kursus med familien i centrum. Vi ønsker at skabe rammen om en hel uges kvalitetstid i familien. Målet er, at man er sammen med sine børn i spændende aktiviteter, men også mødes med andre på tværs af alder og interesser. En rigtig højskoleuge med morgensamlinger, godnathistorie og workshops hvor I kan lave alt det sammen, som man aldrig får gjort i hverdagen.

Mandag d. 18. juli – Søndag d. 24. juli 2022

4.850 kr

Mad over ild

Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål i selskab med Brandbjergs dygtige bålkok. Glem alt om snobrød og pølser – her laver vi lækkert kød og/eller fisk, går på sanketure, prøver kræfter med røgning, laver imponerende desserter og nyder det gode selskab omkring bålet og i vores udekøkken i herregårdsparken. Du vil få fantastiske smagsoplevelser, godt selskab og inspiration til madlavningen derhjemme. Mad over bål foregår udendørs, og du laver mad hver dag fra 9.30– ca. kl. 15.

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

4.950 kr

Havkajak

De danske kyster byder på masser af oplevelser i den kystnære natur. På tur i Danmarks sidste ”vildmark” er havkajakken det perfekte fartøj til naturoplevelser, leg og motion – at opleve Danmark fra en anden side. I løbet af ugen vil vi omfavne forskellige perspektiver af det at ro havkajak i Danmark – lige fra grundlæggende færdigheder, sikkerhed, kajakken som turredskab og til havkajak i historisk rids. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture og meget andet godt. Hver aften er der Brandbjerg Café. Tag dine bedste venner under armen – eller kom og mød nye.

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

4.950 kr

Sommervandringer

Sommervandring i Grejsdalens skønne natur. Nyd det smukke danske sommerlandskab, nye udsigter og oplev de varierede ruter med stejle skråninger og dybe slugter med rislende bække, tæt vildnis, væltede, mosbegroede stammer og grønne enge. Vi stiller skarpt på nutid, fortid og fremtid gennem fantastiske fortællinger og fascinerende fakta. Vi vandrer ca. 12-15 km per dag (varierer lidt afhængig af terræn – gåturene er fra ca. 9.30-15.30) og oplever forskellige landskaber, flora, fauna og selvfølgelig vind og vejr. Vi vandrer ud og lytter til områdets fortællinger, alt imens vi får nogle kilometer i benene og sol på kinderne.

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

4.950 kr

Yoga og mindfulness

Vær med til en uge, hvor der er fokus på krop og bevidsthed. Vi skal arbejde med flere forskellige former for yoga, og undervisningen tager udgangspunkt i dit niveau. Når vi ikke arbejder med vores kroppe, så dykker vi ned i vores indre med forskellige mindfulness- øvelser, hvor vi lærer at finde roen og mærke os selv. Undervisningen forgår i en afslappet atmosfære, hvor vi er både indendørs og udendørs. Undervisning er hele tiden bundet op på metoder og øvelser, som du nemt kan tage med fra kurset og lave derhjemme. Ugen faciliteres af uddannede yoga og mindfulnessinstruktører.  

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

4.950 kr

Sommermagi

Du er hermed inviteret til et skud sommermagi, når vi putter lidt ekstra forkælelse i en uge fyldt med livsglade mennesker. Vi vil sammen nyde underholdende foredrag. To formiddage deles vi i spændende aktiviteter, hvor du kan vælge imellem Vandretur i Brandbjerg Sønderskov, yoga for mænd og kvinder og ikke mindst E-mountainbike. Der bliver også tid til at lære hinanden at kende over en god snak eller et koldt glas hvidvin i atriumgården, i skyggen af de høje træer i herregårdsparken eller i skumringen omkring bålet. Der er garanti for både gode grin, smukke naturoplevelser og tankevækkende og rørende øjeblikke på vandretur i Grejsdalen, når vi lader os forkæle hos Sejdmanden i Jelling og Jelling Bryghus med smagsprøver, og når vi skal på en lækker heldagstur til Vejle, hvor vi skal besøge Olafur Eliassons arkitektoniske vidunder ”Fjordenhus”, se nærmere på Vejles havnefront og spise lækker frokost i Skyttehuset. Turen rundes af med enten mountainbike i skoven eller vandretur ad Grejsdalsstien tilbage til højskolen. 

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

5.450 kr

August 2022

Keramik

I keramikværkstedet skal vi en tur væk fra vores travle hverdag og en tur ned i materialet med vores hænder. I værkstedet bliver man introduceret til de mest basale teknikker som mennesket stort set har arbejdet med, lige siden vi første gang begyndte at forme og bearbejde leret. Der bliver gode snakke hen over bordet, højt humør og den helt særlige højskolestemning man aldrig bliver træt af. Værkstedet lever altid og og sammen oplever vi at tingene dukker frem af leret imens ovnen langsomt fyldes op. Til sidst glaserer vi vores skåle eller skulpturer og brænder dem i den særlige japanske rakuteknik.

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

4.950 kr

Køkkenhåndværk

I denne uge skal vi i køkkenet og arbejde med de gamle køkkenhåndværk og sylte, fermentere og regere.

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

4.950 kr

Programmet kommer snarest          Tilmeld dig her

Mad over ild

Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål i selskab med Brandbjergs dygtige bålkok.

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

4.950 kr

Havkajak

De danske kyster byder på flotte oplevelser i den kystnære natur. På tur i ”vildmarken” er havkajakken det perfekte fartøj.

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

4.950 kr

Tankevækkende højskole

Brandbjerg Højskole inviterer til en uge med debatter og foredrag om politiske og samfundsrelevante emner. Vi har inviteret en perlerække af de mest spændende politikere, politiske analytikere og andre interessante foredragsholdere med noget på hjerte. Dette traditionsrige kursus kører for 5 år med fulde huse. Nogle af foredragsholderne skal vi glæde os til et gensyn med og høre deres bud på  verdenssituationen pr. 2022, og andre er nye og tankevækkende navne! Glæd dig til at møde en kavalkade af spændende foredragsholdere som feks Steffen Gram, Holger K. Nielsen, Kaare R. Skou, Kurt Strand, Jes Dorph-Petersen, Mikael Rothstein og Jacob Birkler i medrivende og indsigtsfulde foredrag og debatter.  

Mandag d. 8. – fredag 12. august 2022

5.450 kr

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering som eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. Eftermiddag og aften afholdes bridgeturneringer efterfulgt af lækker natmad for at slutte dagen på en hyggelig måde.

Mandag d. 15. – fredag d. 19. august 2022

4.500 kr

Det skønne liv

Glæd dig til morgensamling, fortællinger, foredrag, naturoplevelser, gode snakke, bevægelse, udflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt et par gode vandreture i den smukke og dramatiske Grejsdal, som er Danmarks største tunneldal. Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.  

Mandag 22. – fredag 26. august 2022

4.800 kr

Et smil fra en jeg ikke kender

I en tid med Corona og andre udfordringer skal vi huske at smile til hinanden. Det vil vi forsøge at understøtte på dette kursus, som byder på klassisk højskole med lidt ekstra forkælelse. Vi skal tale med hinanden, høre dejlige foredrag med en af Danmarks mest populære forfattere Sara Blædel, komponisten bag “Jeg drømte om 18 svaner” Erik Sommer samt to inspirerende damer, Hanne Faldborg som fortæller om at gøre den 3. alder til livets bedste  samt Lise Flensburg som vil reflekterer over det gode. ilivet. Vi skal også dykke ned i det østjyske på en fantastisk tur, hvor vi skal besøge Søren Ryge i hans have på Djursland samt have en rundvisning i økosamfundet Friland – kendt fra DR. Her vil højskolelærer Nikolaj Hygebjerg vise rundt og fortælle om hvordan man også kan leve i Danmark. Sidst men ikke mindst skal vi på Michelin-gourmet restaurant, når en af Danmarks bedste vegetarrestauranter – Restaurant Moment – vil give jer en kulinarisk oplevelse som I sent vil glemme.

Mandag d. 29. august - fredag d. 2. oktober 2022

5.450 kr

September 2022

Personlig power

Personlig Power og frugtbart samarbejde handler om netop det: Personlige styrker og hvordan vi sætter dem i spil, så vi dels bliver klogere på os selv, dels bliver klogere på at indgå i samarbejder på den bedst tænkelige måde. En uge med fokus på dig selv, dine vaner og dine styrker. Vi fokuserer på personlighedstyper, samarbejdsmønstre, kropssprog og vaner, samt hvordan vi ændrer dem. I løbet af ugen arbejder vi med personlighedstypetest, positiv psykologi og kropskendskab. 

Mandag d. 5. - fredag d. 9. september 2022

5.250 kr

Programmet kommer snarest          Tilmeld dig her

De store spørgsmål om eksistens

En dejlig klassisk højskoleuge hvor vi skal dykke ned i de store spørgsmål om eksistens. Vi starter i poesiens verden, hvor forfatter Søren Ulrik Thomsen vil invitere os ind i sit forfatterskab og læse digte med efterfølgende samtale om poesiens stemme i forhold til de store spørgsmål. Vi skal diskutere etik og retfærdighed med filosof og konfliktmægler Rasmus Grosell. Jørn Henrik Olsen vender centrale temaer hos Kierkegaard og spejler dem i Dostojevskijs forfatterskab.Derudover vil højskolelærer Marie Aarkrog kigge på kvantefysikkens implikationer for vores adgang til og forholden os til den verden, der ligger uden for vores egen eksistens, og hvordan menneskets opleven af sin tilværelse på jorden har forandret sig historisk, alt efter hvilket referencepunkt mennesket har set sig ud fra  med viceforstander Majken Graver.  

Mandag d. 12. - fredag d. 16. september 2022

4.950 kr

Skab resten af dit liv

På Skab resten af dit liv kurset stiller vi skarpt på spørgsmålet om livet i den 3. alder. Et liv skal leves i længden – men også i bredden: Børnene er flyttet hjemmefra, pensionen nærmer sig – og hvordan får du så det bedst tænkelige ud af det? Det dykker vi ned i på denne kursusuge, hvor du vil blive udfordret og afklaret, lære dig selv bedre at kende, skabe overblik over og få svar på spørgsmål om pension og økonomi – kort sagt – få de bedste redskaber til at få det bedste ud af din tredje alder i selskab med hyggelige medkursister fra hele landet. – Det bliver ikke kedeligt! Kurset giver inspiration for det liv, der ligger efter arbejdsmarkedet -alt sammen pakket ind i morgensang, god mad, højskolehygge og en dejlig festaften.

Mandag d. 19. - fredag d. 23. september 2022

5.250 kr

Højskolesang og klassisk højskole

I et kursus, hvor vi fejrer den danske sang, skal vi synge af karsken bælg, både de gamle vi alle kender, men også de nye, som vi alle skal til at lære. Vi skal selvfølgelig synge en masse fra højskolesangbogen og høre foredrag med den legendariske chefredaktør Georg Metz om identitet i Højskolesangbogen, en rejse gennem Højskolesangbogens historie med en gennemgang af alle 19 udgaver. Vi skal møde komponisten Erling Lindgren, som er den komponist i Danmark med flest melodier i Højskolesangbogen. Højskoleforstander Simon Lægsgaard introducerer til de sange, han har med den nye Højskolesangbog.

Mandag 26. – fredag d. 30. september 2022

4.800 kr

November 2022

Det skønne liv

Glæd dig til morgensamling, fortællinger, foredrag, naturoplevelser, gode snakke, bevægelse, udflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt et par gode vandreture i den smukke og dramatiske Grejsdal, som er Danmarks største tunneldal. Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.  

Mandag 31. oktober – fredag 4. november 2022

4.800 kr

Se programmet snarest        Tilmeld dig her

Klassisk kor

Kunne du tænke dig at dig at synge dem sammen med andre, der har lyst til at synge i kor, fra hele landet?

Mandag 14. – fredag 18. november 2022

4.800 kr

Se programmet snarest        Tilmeld dig her

Du store strikkeverden

Strikkekurset er for dig, der elsker at arbejde med farver og teknikker, og som nyder at blive inspireret på alle mulige (og umulige) måder og gerne vil blive klogere på historierne bag mønstre, teknikker og traditioner. Vi kommer vidt omkring – fra kulturhistoriske emner til aktuelle designeres bud på nye trends i strik. Onsdag er der heldagsudflugt til Uldfarveriet G-uld, den skønne garnbutik med opskrifter og inspiration fra fortid og nutid, samt Trapholt i Kolding, hvor vi får en rundvisning i deres udstilling.

Mandag d. 21. – fredag d. 25. november 2022

4.800 kr

Se programmet snarest          Tilmeld dig her

Højskolesang i julens tegn

Vi skal fejre advent og julens komme med højskolesang, julekoncert, og foredrag om jul og julens traditioner. 

Mandag 28. november – fredag 2. december 2022

4.800 kr

Se programmet snarest        Tilmeld dig her

December 2022

Nytår på Brandbjerg højskole

Vi skal fejre 2022 og springe ind i det nye år sammen på Brandbjerg Højskole.

Tirsdag 27. december 2022 – mandag dag 2. januar 2023

5.850 kr

Se programmet snarest        Tilmeld dig her

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Kurser 2022

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.