Brandbjerg Højskole

Ugekurser 2020

Vi har over 40 ugekurser hvert år. Der er noget for enhver interesse og alle aldersgrupper fra 6-99 år! Læs mere herunder:

Korte kurser på 1-7 dage

Brandbjerg Højskole følger regeringens og myndighedernes påbud ift. den nuværende Corona-situation. 

Læs mere om den opdaterede situation på nedenstående links:

På Brandbjerg har vi en bred vifte af ugekurser, og vi har så stor efterspørgsel på dem, at vi konstant udvider udbuddet. Det er der selvfølgelig flere årsager til. Først og fremmest handler det om indhold og atmosfære, men det handler også om gode faciliteter, og sidst, men ikke mindst, handler det om kursusledere og undervisere, der brænder for det, de laver. Engagement smitter på den mest livgivende af alle måder og sætter tingene i bevægelse. Bevægelse er netop hovedsagen.

Februar

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering som eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. Eftermiddag og aften afholdes bridgeturneringer efterfulgt af lækker natmad for at slutte dagen på en hyggelig måde.

Mandag d. 10. – fredag d. 14. februar 2020

4.350 kr

Klassisk kor

Elsker du at synge i kor? Elsker du de danske sange? -og kunne du tænke dig at dig at synge dem på højskole sammen med andre, der har lyst til at synge i kor? Så er dette kursus helt sikkert noget for dig! Repertoiret tager udgangspunkt i Bo Holtens Sange for kor, hvor de enkelte stemmer i sig selv er smukke sangbare melodier, og hvor stemmerne tilsammen i helhed klinger så smukt, at det er nogle af de bedste korarrangementer, der er lavet. Vi skal arbejde med nogle af de allermest kendte; ”Den danske sang”, ”Sneflokke kommer vrimlende” og Holtens ”Fire højskolesange” samt den mindre kendte ”Købmandsdøtrenes ritornel”. Kurset er krydret med klassiske højskoleaktiviteter som morgensang, fortælling og vandreture med naturvejleder i Brandbjerg Skov.

Mandag d. 17. – fredag d. 21. februar 2020

4.500 kr

Marts 2020

Skab resten af dit liv

Alt optaget – der er oprettet en venteliste 🙂
Et liv skal leves i længden – men også i bredden: Børnene er flyttet hjemmefra, pensionen nærmer sig – og hvordan får du så det bedst tænkelige ud af det? Det dykker vi ned i på denne kursusuge, hvor du vil blive udfordret og afklaret, lære dig selv bedre at kende, skabe overblik over og bl.a. få svar på spørgsmål om pension og økonomi – kort sagt – få de bedste redskaber til at få det bedste ud af din tredje alder i selskab med hyggelige medkursister fra hele landet. – Det bliver ikke kedeligt! Kurset giver inspiration for det liv, der ligger efter arbejdsmarkedet -alt sammen pakket ind i morgensang, god mad, højskolehygge og en dejlig festaften.

Mandag d. 2. – fredag d. 6. marts 2020

4.750 kr

Verden og mig i forandring

Nøgleordene er identitet, livskvalitet og mening, når vi zoomer ind på en verden i forandring, både fra det personlige, det lokale og det globale perspektiv. Mød psykologen, IT- nørden, gastronauten og life-coachen og få råd, redskaber og inspiration til at se verden med nye øjne: Her får du mod til at holde fast i det vigtige og redskaber til at tackle nye udfordringer og forandringer samt indsigt i nogle af de nye trends og bevægelser, der er på vej. Det handler om at turde bevæge sig, om at turde møde udfordringer og forandringer med åbenhed og nysgerrighed. I løbet af ugen oplever vi debat, samtaler, foredrag, fællessang, udflugter, vandreture og dejlig mad.

Mandag 23. – fredag 27. marts 2020

4.750 kr

April 2020

Det skønne liv

Grundet Corona-lukningen er vi desværre nødt til at aflyse dette kursus.

Vi dykker ned i det skønne liv og nyder en dejlig forårsuge med herlige udflugter og gode grin. Glæd dig til morgensamling, fortællinger, gode snakke samt bevægende og tankevækkende foredrag, livsnyderudflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt vandreture i den smukke natur. Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er og tag god energi med dig hjem.

Mandag d. 27. april – fredag d. 1. maj 2020

4.650 kr

Højskolesang og klassisk højskole

Grundet Corona-lukningen er vi desværre nødt til at aflyse dette kursus.

Vi inviterer til en højskoleuge med masser af højskolesang og klassiske højskoledyder som foredrag, debat, morgensamlinger og kultur- og naturture ud af huset. Højskolesangbogen er den næstmest solgte bog i Danmark, kun overgået af biblen. Det siger noget om dens tyngde og værdi i den danske kultur – og i 2020 kommer der en ny version for første gang i 14 år. I denne uge skal vi synge “af karsken bælg” med masser af højskolesang hver dag. Vi skal møde dygtige sangskrivere som Erik Sommer, som har skrevet “Du som har tændt millioner af stjerner” m.fl. samt folk med forstand og viden om højskolesangene.

Mandag d. 27. april – fredag d. 1. maj 2020

4.650 kr

Maj 2020

Med noget på hjerte

Grundet Corona-lukningen er vi desværre nødt til at aflyse dette kursus. 
I denne uge har vi samlet en lang række mennesker, som alle har noget på hjerte – noget som de gerne vil dele med os andre. Glæd dig til at høre Allan Olsen fortælle både gribende og fantastisk morsomt. Oplev Søren Ryge, der i årtier har fortryllet danskerne med sine fortællinger fra haven, komme og smitte med sit engagement. Lad dig inspirere af Steen Møller som startede økosamfundet Friland, og som fortæller om sin tilgang og valg i livet. Glæd dig også til at møde Steffen Rasmussen, som blev ”hjemløs med vilje”, samt forfatter og tv-journalist Steen Ole Hedelund Jørgensen. Kom til en uge der vil røre og inspirere dig – med skarpe foredrag, inspirerende morgensamlinger og masser af højskolesang.

Mandag d. 18. - fredag d. 22. maj 2020

4.650 kr

Juni 2020

Tankevækkende Højskole

Vi gentager succesen fra 2019 med tankevækkende højskole. . Glæd dig til at møde altid skarpe journalister, politikere og foredragsholdere klar til at skabe tankevækkende højskole! Du vil opleve fantastiske foredrag med bl.a. Henrik Qvortrup, Steffen Gram, Kaus Rothstein, Bente dalsbæk, Jacob Birkler og Asser Amdisen samt morgensamlinger, sang, musik og en dejlig frokost og rundtur på Vingården Modavi. Ugen krydres også med gåtur i den smukke Grejsdal og Brandbjergs smukke herregårdspark samt klassiske gode højskoleoplevelser som sang, morgensamling og hyggelige stunder med medkursister fra hele landet.

Søndag d. 28. juni – lørdag d. 4. juli 2020

5.250 kr

Juli 2020

Salsa

KURSET ER DESVÆRRE AFLYST
Kom med, når vi i 2020 igen slår dørene op for et brag af en salsa-uge.
Lad salsarytmerne gennemstrømme din krop og dit sind og lad dig forføre af stemningen, når Brandbjerg Højskole trækkes ind i en uge af bløde rytmer, mangfoldige møder og hoftevrikkende fornemmelser.

Søndag d. 5. – lørdag d. 11. juli 2020

5.600 kr

Bridge og højskole

KURSET ER FULDTEGNET – VI HAR OPRETTET VENTELISTE 🙂

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. I løbet af ugen afholdes bridgeturneringer. Aftenerne afsluttes i herregårdens hyggelige stuer.

Søndag d. 12. – lørdag d. 18. juli 2020

4.725 kr

Yoga i sommerferien

KURSET ER FULDTEGNET – VI HAR OPRETTET VENTELISTE 🙂

Denne uge er for dig, der har lyst til arbejde med indre fordybelse og kropsligt velbefindende. Alle kan deltage uanset erfaring. Er du begynder udi yoga, vil du på kurset få lagt et sikkert fundament– har du allerede erfaring med yoga, får du hjælp til yderligere at forfine og styrke din yoga. I løbet af ugen vil du også møde undervisere, der lægger stor vægt på den anvendelige hverdagsnære vinkel på mindfulness.
Ugen byder desuden på undervisning, der kombinerer yoga og sang, og du vil opleve energien i kombinationen af yoga og dans. Midt på ugen tager vi på heldagsudflugt til den smukke strand ved Staksrode. I ugens løb vil du blive forkælet af Brandbjergs grønne, kreative køkken og inspireres af tankevækkende morgensamlinger og foredrag. Tag dine bedste venner under armen –eller kom selv og skab nye venskaber.

Søndag d. 12. – lørdag d. 18. juli 2020

4.950 kr

Mad over ild

KURSET ER FULDTEGNET – VI HAR OPRETTET VENTELISTE 🙂
Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål i selskab med Brandbjergs dygtige bålkok. Glem alt om snobrød og pølser – her langtidssteger vi lækkert kød, fisk og grønt, prøver kræfter med røgning, laver imponerende desserter og nyder det gode selskab omkring bålet og i vores udekøkken i herregårdsparken. Du vil få fantastiske smagsoplevelser, godt selskab og inspiration til madlavningen derhjemme. Glæd dig til morgensamling med sang fra højskolesangbogen. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag. Hver aften sluttes dagen af med Brandbjerg Café. Tag dine bedste venner under armen – eller kom selv og skab nye venskaber.

Søndag d. 12. – lørdag d. 18. juli 2020

4.950 kr

Havkajak


KURSET ER FULDTEGNET – VI HAR OPRETTET VENTELISTE 🙂
De danske kyster byder på masser af oplevelser i den kystnære natur. På tur i Danmarks sidste ”vildmark” er havkajakken det perfekte fartøj til naturoplevelser, leg og motion – at opleve Danmark fra en anden side. I løbet af ugen vil vi omfavne forskellige perspektiver af det at ro havkajak i Danmark – lige fra grundlæggende færdigheder, sikkerhed, kajakken som turredskab og til havkajak i historisk rids. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture og meget andet godt. Hver aften er der Brandbjerg Café. Tag dine bedste venner under armen –eller kom og mød nye.

Søndag d. 12. – lørdag d. 18. juli 2020

4.950 kr

Sommervandringer

KURSET ER FULDTEGNET – VI HAR OPRETTET VENTELISTE 🙂
Sommervandring i Grejsdalens skønne natur. Nyd det smukke danske sommerlandskab, nye udsigter og oplev de varierede ruter med stejle skråninger og dybe slugter, med rislende bække, tæt vildnis, væltede, mosbegroede stammer og grønne enge. Vi stiller skarpt på nutid, fortid og fremtid gennem fantastiske fortællinger og fascinerende fakta. Vi vandrer ca. 12-15 km per dag (varierer lidt afhængig af terræn – gåturene er fra ca. 9.30-15.00/15.30) og oplever forskellige landskaber, flora, fauna og selvfølgelig vind og vejr. Vi vandrer ud og lytter til områdets fortællinger, alt imens vi får nogle kilometer i benene og sol på kinderne.

Søndag d. 12. – lørdag d. 18. juli 2020

4.950 kr

Familiehøjskole

KURSET ER FULDTEGNET – VI HAR OPRETTET VENTELISTE 🙂
Kom og vær med til et familiekursus med familien i centrum. Vi ønsker at skabe rammen om en hel uges kvalitetstid i familien. Målet er, at man er sammen med sine børn i spændende aktiviteter, men også mødes med andre på tværs af alder og interesser.
En rigtig højskoleuge med morgensang, godnathistorie og workshops, hvor I kan lave alt det sammen, som I aldrig får gjort i hverdagen. Det er meget forskellige workshops – det kreative, musiske, mad, kage og meget andet.

Mandag d. 20. – søndag d. 26. juli 2020

4.850 kr

Brandbjerg på kanten

FÅ PLADSER TILBAGE: TILMED DIG NU, SÅ KONTAKTER VI DIG HURTIGST MULIGT, HVIS DU FÅR EN AF DE HELDIGE PLADSER
Kom med til Brandbjerg På Kanten og få en fed sommerferieoplevelse – en uges intens højskoleophold. Vi vil skabe rammerne for oplevelser og sammenhold, som der kun findes på en højskole. Ugen indeholder fire workshops med meget forskelligt indhold, så du har mulighed for at arbejde med netop det, som interesserer dig. Derudover vil der være en række fællesaktiviteter, som er fyldt med sjov og spænding og giver dig mulighed for at lære nogle nye mennesker – og måske endda også dig selv – at kende. På ægte højskolevis starter vi hver dag ud med morgensang og slutter med hyggelige stunder i vores pejsestue.

Mandag 27. juli – Søndag 2. august 2020

2.050 kr

Wayfinding

KURSET ER DESVÆRRE AFLYST
Kurset er for dig, der mærker behovet for forandring – en uge der handler om dine valg og muligheder i livet: Du får redskaber til at træne dit mod til at forfølge dine mål og drømme. Du kommer hjem med en rygsæk fyldt med gode oplevelser og inspiration til at træde dine næste skridt. Du kommer til at høre forskellige menneskers fortællinger om deres vej – til inspiration og eftertanke. Ugen byder på gode rammer og plads til undersøgelse, tankevækkende input og tid til refleksion. Brandbjergs kreative grønne køkken vil forkæle dig, og undervejs vil der være tid til at nyde højskolens smukke park og skov.

Mandag d. 27. juli – Søndag d. 2. august 2020

4.950 kr

Det gode liv

KURSET ER FULDTEGNET – VI HAR OPRETTET VENTELISTE 🙂

Velkommen til en herlig sommeruge for unge som gamle, singler eller par. Du er hermed inviteret til det gode liv, når vi fylder Brandbjerg Højskole med livsglade mennesker, der sammen vil nyde underholdende foredrag, hygge, leg, vandre- eller cykelture i Brandbjergs smukke naturskov, sang og ikke mindst tid til at lære hinanden at kende over en god snak eller koldt glas hvidvin i atriumgården i skyggen af de høje træer i herregårdsparken eller i skumringen omkring bålet. Der er garanti for både gode grin, smukke naturoplevelser og tankevækkende og rørende øjeblikke, når Sebastian Dorset holder sit one-man show “Ord”, eller når Nana og Irene læser op fra deres bog “100 Kiksede knald” og bagefter inddrager publikum til debat og snak på vandretur omkring Rørbæk sø ved Gudenåens udspring. Her nyder vi den smukke natur og runder dagen af med lækker mad i det fri, tilberedt af vores helt egen bål-kok. Vi lader os forkæle, når vi besøger vingården “Modavi,” som laver præmieret dansk vin, og når vi får oplæg om ginens historie med smagsprøver. Kom alene eller tag en ven eller kæreste med og bliv budt op til sommerens festligste højskolekursus!

Mandag d. 27. juli – søndag d. 2. august 2020

4.950 kr

Friluftsliv

KURSET ER FULDTEGNET – VI HAR OPRETTET VENTELISTE 🙂
På Friluftsliv skal vi lave lidt af det hele: Natur, aktiv sommer og sjov er i centrum. Først skal vi bevæge os og have sved på panden, så sætter vi os ned i skovbunden og prøver at fange lyden af fuglenes kvidren og det rislende vand fra bækken. I fællesskab nyder vi glæden ved friluftsliv. Glæd dig til vandring, mountainbike, bålmad, træklatring, foredrag, morgensamlinger, sang og fællesskab. Hvis du vil blive klogere på dig selv og dit forhold til naturen, så tag en ekstra trøje med og snør løbeskoene! Det bliver godt! 

Mandag d. 27. juli – søndag d. 2. august 2020

4.950 kr

August 2020

Højskolesang og klassisk højskole

KURSET ER FULDTEGNET – VI HAR OPRETTET VENTELISTE 🙂

Vi inviterer til en højskoleuge med masser af højskolesang og klassiske højskoledyder som foredrag, debat, morgensamlinger og kultur- og naturture ud af huset. I denne uge skal vi synge “af karsken bælg” med masser af højskolesang hver dag både til morgensamling og i løbet af dagens øvrige program. Vi skal møde dygtige sangskrivere som Per Krøjs Kjærsgaard, som har skrevet den elskede “Kære linedanser” m.fl. – og spændende foredragsholdere som Georg Metz og højskolens egen forstander Simon Lægsgaard, lytte til dejlige koncerter med Steen Svanholm samt Jørn Henrik Olsen og solopianist Kristine Thorup – og ikke mindst skal vi på en dejlig tur ud til Nørup Kirke og Christiansfeld.

Mandag 3. – søndag 9. august 2020 (uge 32)

4.950 kr

Klassisk højskole med skønne udflugter

KURSET ER FULDTEGNET – VI HAR OPRETTET VENTELISTE 🙂
Ugens nøgleord er nysgerrighed på mennesker – og det flettes sammen med godt selskab, inspirerende morgensamlinger, tankevækkende foredrag, lækre måltider og flere skønne udflugter. Vi skal naturligvis på tur til Kongernes Jelling og se både Jellingstenene og det meget roste museum. Ugen byder også på en heldagsudflugt til vadehavet. Her tilbringer vi nogle gode timer på Mandø, hvor vi spiser frokost på kroen, og senere på dagen besøger vi det nye museum Vadehavscenteret. Vi tager også på heldagstur til Djursland og starter dagen med at besøge Søren Ryge i hans have og hører ham fortælle om nogle af de mennesker, han gennem årene har interviewet.

Mandag 3. august - søndag 9. august 2020

5.350 kr

Sensommervandringer

Vi nyder den lune sensommer i det smukke østjyske landskab i Grejsdalen, der er kendt for sin varierede natur og nogle af Danmarks stejleste skovskrænter. Vandreturene er heldagsture, de varierer i både længde og sværhedsgrad, da landskaberne er meget forskellige ift. kupering og bevoksning – det er til gengæld det, der gør området så magisk, og du kan godt glæde dig! Forvent ture på cirka 15-18 km. Glæd dig til smukke naturoplevelser i bl.a. den smukke Grejs Ådal, der strækker sig fra Fårup Sø i vest til Vejle i øst. Jelling skov med hulveje og skrænter. Verdensarv og vikingefortællinger i Kongernes Jelling, Grejsdalen samt Brandbjerg Sønderskov.

Mandag 10.– fredag 14.august 2020

4.525 kr

Det skønne liv

KURSET ER UDSOLGT- vi har oprettet en venteliste
Vi dykker ned i det skønne liv og nyder en dejlig sensommeruge med herlige udflugter og gode grin. Glæd dig til morgensamling, fortællinger, gode snakke samt bevægende og tankevækkende foredrag, livsnyderudflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt vandreture i den smukke natur i Ådalene.
Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.

Mandag d. 17 – fredag d. 21. august 2020

4.650 kr

Bridge og højskole

KURSET ER UDSOLGT – DER ER OPRETTET VENTELISTE
En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering som eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. Eftermiddag og aften afholdes bridgeturneringer efterfulgt af lækker natmad for at slutte dagen på en hyggelig måde.

Mandag d. 24. – fredag d. 28. august 2020

4.350 kr

Et smil fra en jeg ikke kender –  Klassisk højskole med lidt ekstra forkælelse

KURSET ER UDSOLGT – DER ER OPRETTET VENTELISTE
Ovenpå et mærkeligt år med nye udfordringer, skal vi huske at smile til hinanden. Det vil vi forsøge at understøtte på dette kursus som byder på klassisk højskole med lidt ekstra forkælelse. Vi skal tale med hinanden, høre dejlige foredrag med den folkekære skuespiller Allan Olsen, højskolelærer Nikolaj Hygebjerg om at træffe markante livsvalg og højskolemennesket Erik Lindsø, som vil fortælle om livsglæde. Vi skal også dykke ned i det østjyske på to ture, hvor vi skal besøge Modavi – en dansk vinproducent som har vundet adskillige priser, besøge Søren Ryge i hans have, som vi alle kender fra DR igennem 30 år, besøge økosamfundet Friland og få en helt særlig gourmetoplevelser, når vi skal besøge Restaurant Moment, honoreret i Michelinguiden.

Mandag d. 31. august - fredag d. 4. september 2020

5.500 kr

September 2020

Personlig Power

KURSET ER UDSOLGT
Tør du udfordre dig selv og din tilgang til verden? Find dine personlige styrker og sæt dem i spil; bliv klogere på dig selv og lær at indgå i samarbejder på den bedst tænkelige måde. Vi fokuserer på personlighedstyper, samarbejdsmønstre, kropssprog og vaner, samt hvordan vi ændrer dem. I ugens løb arbejder vi med personlighedstypetest, positiv psykologi, kropskendskab og handlemod.
Kom og find modet til at handle og find inspiration til nye måder at møde livet på.

Mandag d 7. september - fredag d 11. september

4.750 kr

Sur for en sikkerheds skyld

I denne uge giver vi plads til at give samfundet og livet i både det store og det små et kritisk eftersyn. Sammen er vi ’sure for en sikkerheds skyld’. Kurset er for alle os, der ikke har et problem med at identificere problemer uden samtidig at have et bud på en løsning. Os, der gerne vil debattere, diskutere, harcelere og i øvrigt, grine, lære og underholdes.
Vi kalder en spade for en spade og skaber rum for at lufte irritation. Vi stiller spørgsmål og vender verdenssyn – uanset om vi nu deler forargelse eller undres over, hvad der får andre til at indigneres. Dette er en kursusuge med fart over feltet, når meninger brydes, og både det nære og fjernes sættes til debat. Glæd dig (det er helt ok) til at få svar på tiltale fra dygtige debattører og passionerede foredragsholdere – og til at lade dig provokere og inspirere. Og så byder ugen selvfølgelig også på morgensamlinger, frisk luft i Grejsdalen, god mad og meget andet.

Mandag d. 14. - fredag d. 18. september 2020

4.950 kr

Skab resten af dit liv

KURSET ER UDSOLGT
Et liv skal leves i længden – men også i bredden: Børnene er flyttet hjemmefra, pensionen nærmer sig – og hvordan får du så det bedst tænkelige ud af det? Det dykker vi ned i på denne kursusuge, hvor du vil blive udfordret og afklaret, lære dig selv bedre at kende, skabe overblik over og få svar på spørgsmål om pension og økonomi – kort sagt – få de bedste redskaber til at få det bedste ud af din tredje alder i selskab med hyggelige medkursister. Det bliver ikke kedeligt! Kurset giver inspiration for det liv, der ligger og venter efter arbejdsmarkedet – alt sammen pakket ind i morgensang, god mad, højskolehygge og en dejlig festaften.

Mandag d. 21. – fredag d. 25. september 2020

4.750 kr

Højskolesang og klassisk højskole

KURSET ER UDSOLGT – VI HAR OPRETTET EN VENTELISTE
Vi inviterer til en højskoleuge med masser af højskolesang og klassiske højskoledyder som foredrag, debat, morgensamlinger og kultur- og naturture ud af huset. I denne uge skal vi synge “af karsken bælg” med masser af højskolesang hver dag både til morgensamling og i løbet af dagens øvrige program. Vi skal møde Erik Sommer, som har skrevet melodierne til den elskede “Du som har tændt millioner af stjerner” og ”Nu går solen sin vej” m.fl. og spændende foredragsholdere som Søren Ryge og højskolens egen forstander Simon Lægsgaard, lytte til dejlige koncerter med Steen Svanholm – og sidst men ikke mindst skal vi på en dejlig tur ud til Jorn Museet i Silkeborg.

Mandag 28. september – fredag 2. oktober 2020

4.650 kr

Oktober 2020

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve.
I uge 42 har vi inviteret Søren Ryge indenfor til at en fortælling om “Haven og menneskene jeg har mødt.” Han fortæller om haven, naturligvis, men også om landskaber i Norden og om de mennesker, der lever der.

Mandag d. 12. – fredag d. 16. oktober 2020

4.350 kr

Vandrekursus efterår

Efterårsvandring

Vi nyder det smukke østjyske efterårslandskab. Vi vandrer i Grejsdalen, der er kendt for sin varierede natur og nogle af Danmarks stejleste skovskrænter. Vandreturene er heldagsture. De varierer i både længde og sværhedsgrad, da landskaberne er meget forskellige ift. kupering og bevoksning – det er til gengæld det, der gør området så magisk, og du kan godt glæde dig! Forvent ture på cirka 13-17 km. Glæd dig til smukke naturoplevelser i bl.a. den smukke Grejs Ådal, der strækker sig fra Fårup Sø i vest til Vejle i øst. Jelling skov med hulveje og skrænter. Verdensarv og vikingefortællinger i Kongernes Jelling, Grejsdalen samt Brandbjerg Sønderskov.
Undervejs bliver vi klogere på Danmark og danskerne. Hvem er vi egentlig? Og hvordan blev landskabet formet og udviklet? Vi får fortællingen fra den seneste istids afslutning til nu – og lærer om os selv og hinanden. Vi dykker ned i historien, geografien og geologien; vi hører om vandkraft og dødissøer, om den danske sang og bliver klogere på dansk humor.

Mandag d. 12. – fredag d. 16. oktober 2020

4.350 kr

Du store strikkeverden – inspiration, viden og begejstring!

Strikkekursus for dig, der elsker at strikke og blive inspireret på alle mulige (og umulige) måder og gerne vil blive klogere på historierne bag mønstre, teknikker og traditioner. Glæd dig bl.a. til workshops med Ruth Sørensen og Katrine Wohllebe. Vi lægger vægt på den gode stemning med skøn mad, hyggelige aftener samt mulighed for småture i vores park og dejlige naturskov. Vi kommer vidt omkring fra kulturhistoriske emner til aktuelle designeres bud på nye trends med ny inspiration og klassisk teknik. Glæd dig også til morgensamlinger, foredrag og fællessang. Og så skal der naturligvis strikkes og aftenhygges.

Mandag 26. oktober – fredag 30. november

4.525 kr

November 2020

Det skønne liv

Vi dykker ned i det skønne liv og nyder en dejlig efterårsuge med herlige udflugter og gode grin. Glæd dig til morgensamling, fortællinger, gode snakke samt bevægende og tankevækkende foredrag, livsnyderudflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt vandreture i den smukke natur i Ådalene. Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv.

Mandag d. 16. – fredag d. 20. november 2020

4.650 kr

Højskolesang i julens tegn 

Vi skal selvfølgeligt synge en masse fra højskolesangbogen og høre foredrag med både Jørgen Carlsen, (formand for Højskolesangbogsudvalget, som arbejder med den nye højskolesangbog, der netop er udkommet når kurset løber). Der bliver tid til et vidunderligt foredrag med Erik Lindsø som vil fortæller om livsglæde. Og så skal vi selvfølgeligt fejre advent og julens komme med en vidunderlig julekoncert med Lene Siel, foredrag med Jutta Bojsen-Møller der fortæller om jul i det gamle norden og julen i guldaldertidens Danmark samt lektor Birgitte Bech der fortæller om julen i kunsten.
Glæd dig til en uge med klassisk højskole!

Mandag d. 30. november - fredag d. 4. december 2020

4.650 kr

December 2020

Nytår på Brandbjerg højskole

Vi skal fejre 2020 og springe ind i det nye år sammen på Brandbjerg Højskole. Vi skal nyde inspirerende morgensamlinger, gode foredrag og den smukke natur omkring Brandbjerg med Grejsdalens stejle skrænter.
Med champagne, lækker økologisk festmiddag, nytårsgudstjeneste, livsnyderudflugt og meget mere er der lagt op til et festligt og forkælende nytårskursus i 2020.

Mandag d. 28. december 2020 – søndag d. 3. januar 2021

5.750 kr

Kurser 2021

Her kan du se fores kursus udbud for 2021. Tilmelding og nærmere program kommer i løbet af efteråret. Så hold dig opdateret her på siden.

Februar 2021

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering som eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. Eftermiddag og aften afholdes bridgeturneringer efterfulgt af lækker natmad for at slutte dagen på en hyggelig måde.

Mandag d. 8. – fredag d. 12. februar 2021

4.350 kr

Klassisk kor

Elsker du at synge i kor? Elsker du de danske sange? -og kunne du tænke dig at dig at synge dem på højskole sammen med andre, der har lyst til at synge i kor? Så er dette kursus helt sikkert noget for dig! Repertoiret tager udgangspunkt i Bo Holtens Sange for kor, hvor de enkelte stemmer i sig selv er smukke sangbare melodier, og hvor stemmerne tilsammen i helhed klinger så smukt, at det er nogle af de bedste korarrangementer, der er lavet. Vi skal arbejde med nogle af de allermest kendte; ”Den danske sang”, ”Sneflokke kommer vrimlende” og Holtens ”Fire højskolesange” samt den mindre kendte ”Købmandsdøtrenes ritornel”. Kurset er krydret med klassiske højskoleaktiviteter som morgensang, fortælling og vandreture med naturvejleder i Brandbjerg Skov.

Mandag d. 22. – fredag d. 26. februar 2021

4.500 kr

Marts 2021

Verden og mig i forandring


Verden er i evig forandring – vi møder disse forandringer med åbenhed og nysgerrighed, og bliver klogere på, hvad det betyder for os. Nøgleordene er identitet, livskvalitet og mening, når vi zoomer ind på en verden i forandring, både fra det personlige, det lokale og det globale perspektiv. Mød psykologen, IT- nørden, klimaforskren og life-coachen og få råd, redskaber og inspiration til at se verden med nye øjne: Her får du mod til at holde fast i det vigtige og redskaber til at tackle nye udfordringer og forandringer samt indsigt i nogle af de nye trends og bevægelser, der er på vej. I løbet af ugen oplever vi debat, samtaler, foredrag, fællessang, udflugter, vandreture og dejlig mad.

Mandag 1. – fredag 5. marts 2021

4.750 kr

Skab resten af dit liv


Et liv skal leves i længden – men også i bredden: Børnene er flyttet hjemmefra, pensionen nærmer sig – og hvordan får du så det bedst tænkelige ud af det? Det dykker vi ned i på denne kursusuge, hvor du vil blive udfordret og afklaret, lære dig selv bedre at kende, skabe overblik over og bl.a. få svar på spørgsmål om pension og økonomi – kort sagt – få de bedste redskaber til at få det bedste ud af din tredje alder i selskab med hyggelige medkursister fra hele landet. – Det bliver ikke kedeligt! Kurset giver inspiration for det liv, der ligger efter arbejdsmarkedet -alt sammen pakket ind i morgensang, god mad, højskolehygge og en dejlig festaften.

Mandag d. 8. – fredag d. 12. marts 2021

4.750 kr

Personlig Power

KURSET ER FULDTEGNET
Tør du udfordre dig selv og din tilgang til verden? Find dine personlige styrker og sæt dem i spil; bliv klogere på dig selv og lær at indgå i samarbejder på den bedst tænkelige måde. Vi fokuserer på personlighedstyper, samarbejdsmønstre, kropssprog og vaner, samt hvordan vi ændrer dem. I ugens løb arbejder vi med personlighedstypetest, positiv psykologi, kropskendskab og handlemod. Ugen tager udgangspunkt i Jung (JTI) og vi arbejder fokuseret på at lære os selv bedre at kende, samt at få redskaber til at udnytte disse styrker både i privatlivet og på arbejdsmarkedet. Kom og find modet til at handle og find inspiration til nye måder at møde livet på.

Mandag d 15. - fredag d 19. marts 2021

4.750 kr

Maj 2021

Det skønne liv

Vi nyder en dejlig uge med herlige udflugter og gode grin, undervejs deler vi meget af det, der gør livet skønt. Glæd dig til morgensamling, fortællinger, gode snakke samt bevægende og tankevækkende foredrag, livsnyderudflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt vandreture i den smukke natur.
Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.

Mandag d. 3. – fredag d. 7 maj 2021

4.650 kr

Bedste sendetid

I denne højskoleuge vil vi huske tilbage på dengang, hvor TV kunne samle os, og programmerne blev det store samtaleemne mandag morgen. Vi skal møde nogle af de personer, der har fulgt os igennem de sidste 30 års dansk fjernsyn. Således skal vi møde f.eks.  Mikael Jarnvig, Jes Dorph Pedersen, Stemmen, vi alle husker fra “Sørøver Sally” og “Pippi”, Gunvor Bjerre og sidst men ikke mindst kommer folkekære Nis Boesdal kendt fra bl.a. Danmarksmester og en lang række tv-programmer i 80´erne. Vi skal også besøge Søren Ryge i hans have på Djursland og høre om 30 års have-tv og alle de andre folkekære fortællinger, han har holdt. TV-emnerne suppleres med dejlige højskole-elementer som morgensamling med højskolesang, sangformiddag med en dygtig pianist, vandretur i højskolens egen urørte naturskov samt besøg i økosamfundet Friland.

Mandag d. 17. – fredag d. 21 maj 2021

4.650 kr

Forår i luften

Et vidunderligt forårskursus med haven som en rød tråd. Vi skal nyde klassisk højskole med morgensamlinger, foredrag om haven og livet, sanketur i Brandbjergs smukke skov og besøg i en række helt særlige haver.

Mandag d. 24. – fredag d. 28 maj 2021

5.150 kr

Tankevækkende Højskole

Vi gentager succesen fra 2020 med tankevækkende højskole. . Glæd dig til at møde altid skarpe journalister, politikere og foredragsholdere klar til at skabe tankevækkende højskole! Du vil opleve fantastiske foredrag. I 2020 fik vi besøg fra Henrik Qvortrup, Steffen Gram, Kaus Rothstein, Bente dalsbæk, Jacob Birkler og Asser Amdisen samt morgensamlinger, sang, musik og en dejlig frokost og rundtur på Vingården Modavi. Ugen krydres også med gåtur i den smukke Grejsdal og Brandbjergs smukke herregårdspark samt klassiske gode højskoleoplevelser som sang, morgensamling og hyggelige stunder med medkursister fra hele landet.

Søndag d. 31. maj – lørdag d. 4. juni 2021

5.250 kr

Juni 2021

Højskolesang og klassisk højskole

Vi inviterer til en højskoleuge med masser af højskolesang og klassiske højskoledyder som foredrag, debat, morgensamlinger og kultur- og naturture ud af huset. Højskolesangbogen er den næstmest solgte bog i Danmark, kun overgået af biblen. Det siger noget om dens tyngde og værdi i den danske kultur – og i 2020 kom der en ny version for første gang i 14 år. I denne uge skal vi synge “af karsken bælg” med masser af højskolesang hver dag. Vi skal møde dygtige sangskrivere som Erik Sommer, som har skrevet “Du som har tændt millioner af stjerner” m.fl. samt folk med forstand og viden om højskolesangene.

Mandag d. 7. – fredag d. 11. maj 2021

4.650 kr

Midsommervandring med snaps og sanketure

Vi vandrer i Grejsdalens og Ådalenes skønne istidslandskaber. På ture ud i det smukke danske sommerlandskab, møder vi nye udsigter og oplever de varierede ruter med stejle skråninger og dybe slugter, med rislende bække, tæt vildnis, væltede, mosbegroede stammer og grønne enge. Vi går ad rute og sti. Undervejs samler vi bær, rødder, grene og blade til snapse og likører, får fortællinger om landskabet, området og lærer lidt om naturen som spisekammer. Ruterne er 12-15 km, enkelte stræk er ganske kuperede. Turene ledes af naturvejleder. Ugen byder også på hyggeligt samvær og spændende foredrag.
 

Mandag d. 21. – fredag d. 25. juni 2021

4.950 kr

Hvad er meningen? Et filosofisk kig på “Mads & monopolet”

I ’Mads & Monopolet’ kan lytterne hver weekend sende deres dilemmaer ind og høre dem diskuteret af Mads Steffensen og det altid oplagte monopol. Dilemmaerne spænder bredt og giver et godt udsnit af hverdagens udfordringer og intriger. Det giver stof til eftertanke om livets store etiske spørgsmål, og om hvad der tjener som det bedste argument for deres løsninger. I denne uge ser vi nærmere på hverdagsfilosofien bag dilemmaerne i ‘Mads og Monopolet’. Hvad gør et argument mere overbevisende end et andet? Hvilke etiske forudsætninger ligger der bag ’Søren Pind-Reglen’? Hvorfor kommer nogle paneldeltagere mere til orde end andre? Og hvilke etiske overvejelser og fænomener er afgørende i vores almindelige liv med hinanden? Hvert foredrag introducerer dig til forskellige aspekter af etik og argumentationsteori ud fra et konkret dilemma fra ’Mads & Monopolet’. Alt dette kombineres med klassiske højskoledyder som morgensamlinger, højskolesang og vandretur i Brandbjergs smukke natur. 

Mandag d. 28. juni – fredag d. 2. juli 2021

4.950 kr

Juli 2021

Pileflet

Velkommen til et fantastisk kursus for for fletteentusiaster, der søger fællesskab, særlige oplevelser og udfordringer indenfor fletteri. Med 8 dygtige undervisere fra Danmark, Italien og England, er der lagt op til 8 spændende workshops med udfordringer for alle, uanset niveau. 

Søndag d. 4. – lørdag d. 10. juli 2021

4.950 kr

Salsa
Kom med, når vi i 2021 igen slår dørene op for et brag af en salsa-uge.
Lad salsarytmerne gennemstrømme din krop og dit sind og lad dig forføre af stemningen, når Brandbjerg Højskole trækkes ind i en uge af bløde rytmer, mangfoldige møder og hoftevrikkende fornemmelser.

Søndag d. 11. – lørdag d. 17. juli 2021

5.600 kr

Familiehøjskole

Kom og vær med til et familiekursus med familien i centrum. Vi ønsker at skabe rammen om en hel uges kvalitetstid i familien. Målet er, at man er sammen med sine børn i spændende aktiviteter, men også mødes med andre på tværs af alder og interesser.
En rigtig højskoleuge med morgensang, godnathistorie og workshops, hvor I kan lave alt det sammen, som I aldrig får gjort i hverdagen. Det er meget forskellige workshops – det kreative, musiske, mad, kage og meget andet.

Mandag d. 19. – søndag d. 25. juli 2021

4.850 kr

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. I løbet af ugen afholdes bridgeturneringer. Aftenerne afsluttes i herregårdens hyggelige stuer.

Mandag 26. juli – søndag 1. august 2021

4.725 kr

Yoga i sommerferien

Denne uge er for dig, der har lyst til arbejde med indre fordybelse og kropsligt velbefindende. Alle kan deltage uanset erfaring. Er du begynder udi yoga, vil du på kurset få lagt et sikkert fundament– har du allerede erfaring med yoga, får du hjælp til yderligere at forfine og styrke din yoga. I løbet af ugen vil du også møde undervisere, der lægger stor vægt på den anvendelige hverdagsnære vinkel på mindfulness.
Ugen byder desuden på undervisning, der kombinerer yoga og sang, og du vil opleve energien i kombinationen af yoga og dans. Midt på ugen tager vi på heldagsudflugt til den smukke strand ved Staksrode. I ugens løb vil du blive forkælet af Brandbjergs grønne, kreative køkken og inspireres af tankevækkende morgensamlinger og foredrag. Tag dine bedste venner under armen –eller kom selv og skab nye venskaber.

Mandag 26. juli – søndag 1. august 2021

4.950 kr

Mad over ild

Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål i selskab med Brandbjergs dygtige bålkok. Glem alt om snobrød og pølser – her langtidssteger vi lækkert kød, fisk og grønt, prøver kræfter med røgning, laver imponerende desserter og nyder det gode selskab omkring bålet og i vores udekøkken i herregårdsparken. Du vil få fantastiske smagsoplevelser, godt selskab og inspiration til madlavningen derhjemme. Glæd dig til morgensamling med sang fra højskolesangbogen. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag. Hver aften sluttes dagen af med Brandbjerg Café. Tag dine bedste venner under armen – eller kom selv og skab nye venskaber.

Mandag 26. juli – søndag 1. august 2021

4.950 kr

Havkajak


De danske kyster byder på masser af oplevelser i den kystnære natur. På tur i Danmarks sidste ”vildmark” er havkajakken det perfekte fartøj til naturoplevelser, leg og motion – at opleve Danmark fra en anden side. I løbet af ugen vil vi omfavne forskellige perspektiver af det at ro havkajak i Danmark – lige fra grundlæggende færdigheder, sikkerhed, kajakken som turredskab og til havkajak i historisk rids. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture og meget andet godt. Hver aften er der Brandbjerg Café. Tag dine bedste venner under armen –eller kom og mød nye.

Mandag 26. juli – søndag 1. august 2021

4.950 kr

Sommervandringer

Sommervandring i Grejsdalens skønne natur. Nyd det smukke danske sommerlandskab, nye udsigter og oplev de varierede ruter med stejle skråninger og dybe slugter, med rislende bække, tæt vildnis, væltede, mosbegroede stammer og grønne enge. Vi stiller skarpt på nutid, fortid og fremtid gennem fantastiske fortællinger og fascinerende fakta. Vi vandrer ca. 12-15 km per dag (varierer lidt afhængig af terræn – gåturene er fra ca. 9.30-15.00/15.30) og oplever forskellige landskaber, flora, fauna og selvfølgelig vind og vejr. Vi vandrer ud og lytter til områdets fortællinger, alt imens vi får nogle kilometer i benene og sol på kinderne.

Mandag 26. juli – søndag 1. august 2021

4.950 kr

August 2021

Brandbjerg på kanten

Kom med til Brandbjerg På Kanten og få en fed sommerferieoplevelse – en uges intens højskoleophold. Vi vil skabe rammerne for oplevelser og sammenhold, som der kun findes på en højskole. Ugen indeholder fire workshops med meget forskelligt indhold, så du har mulighed for at arbejde med netop det, som interesserer dig. Derudover vil der være en række fællesaktiviteter, som er fyldt med sjov og spænding og giver dig mulighed for at lære nogle nye mennesker – og måske endda også dig selv – at kende. På ægte højskolevis starter vi hver dag ud med morgensang og slutter med hyggelige stunder i vores pejsestue.

Mandag 2. – Søndag 8. august 2021

2.050 kr

Sommermagi

Velkommen til en herlig sommeruge for unge som gamle, singler eller par. Du er hermed inviteret til det gode liv, når vi fylder Brandbjerg Højskole med livsglade mennesker, der sammen vil nyde underholdende foredrag, hygge, leg, vandre- eller cykelture i Brandbjergs smukke naturskov, sang og ikke mindst tid til at lære hinanden at kende over en god snak eller koldt glas hvidvin i atriumgården i skyggen af de høje træer i herregårdsparken eller i skumringen omkring bålet. Der er garanti for både gode grin, smukke naturoplevelser og tankevækkende og rørende øjeblikke, på vandretur omkring Rørbæk sø ved Gudenåens udspring. Her nyder vi den smukke natur og runder dagen af med lækker mad i det fri, tilberedt af vores helt egen bål-kok. Vi lader os forkæle, når vi besøger vingården “Modavi,” som laver præmieret dansk vin, og når vi får oplæg om ginens historie med smagsprøver.

Mandag 2. – søndag 8. august 2021

4.950 kr

Højskolesang og klassisk højskole

Vi inviterer til en højskoleuge med masser af højskolesang og klassiske højskoledyder som foredrag, debat, morgensamlinger og kultur- og naturture ud af huset. I denne uge skal vi synge “af karsken bælg” med masser af højskolesang hver dag både til morgensamling og i løbet af dagens øvrige program. Vi skal møde dygtige sangskrivere og spændende foredragsholdere , lytte til dejlige koncerter  – og ikke mindst skal vi på en dejlig tur.

Mandag 9. – søndag 15. august 2021

4.950 kr

Det skønne liv

Vi nyder en dejlig sensommeruge med herlige udflugter og gode grin, undervejs deler vi meget af det, der gør livet skønt. Glæd dig til morgensamling, fortællinger, gode snakke samt bevægende og tankevækkende foredrag, livsnyderudflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt vandreture i den smukke natur.
Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.

Mandag 9. – søndag 15. august 2021

4.650 kr

Et smil fra en jeg ikke kender –  Klassisk højskole med lidt ekstra forkælelse

Ovenpå et mærkeligt år med nye udfordringer, skal vi huske at smile til hinanden. Det vil vi forsøge at understøtte på dette kursus som byder på klassisk højskole med lidt ekstra forkælelse. Vi skal tale med hinanden, høre dejlige foredrag og dykke ned i det østjyske på to ture, hvor vi skal besøge Modavi – en dansk vinproducent som har vundet adskillige priser, besøge Søren Ryge i hans have, som vi alle kender fra DR igennem 30 år, besøge økosamfundet Friland og få en helt særlig gourmetoplevelser, når vi skal besøge Restaurant Moment, honoreret i Michelinguiden.

Mandag d. 23. - fredag d. 27. august 2021

5.500 kr

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering som eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. Eftermiddag og aften afholdes bridgeturneringer efterfulgt af lækker natmad for at slutte dagen på en hyggelig måde.

Mandag d. 29. august – fredag d. 3. september 2021

4.350 kr

September 2021

Sensommervandringer

Vi nyder den lune sensommer i det smukke østjyske landskab i Grejsdalen, der er kendt for sin varierede natur og nogle af Danmarks stejleste skovskrænter. Vandreturene er heldagsture, de varierer i både længde og sværhedsgrad, da landskaberne er meget forskellige ift. kupering og bevoksning – det er til gengæld det, der gør området så magisk, og du kan godt glæde dig! Forvent ture på cirka 15-18 km. Glæd dig til smukke naturoplevelser i bl.a. den smukke Grejs Ådal, der strækker sig fra Fårup Sø i vest til Vejle i øst. Jelling skov med hulveje og skrænter. Verdensarv og vikingefortællinger i Kongernes Jelling, Grejsdalen samt Brandbjerg Sønderskov.

Mandag 6.– fredag 10. september 2021

4.525 kr

Østjyske gourmetoplevelser

I de senere år er det blomstret op med lokale producenter af specialiteter i hele landet -fra mikrobryggerier, danskproduceret vin og whiskey til lækre økologiske producenter af lokale madvarer af høj kvalitet. I denne uge vil vi dykke ned i det østjyske med tre ture, hvor vi skal besøge nogle af Østjyllands lækre specialister. Derudover vil ugen byde på hele to gourmetoplevelser, når vi først skal besøge Restaurant Moment, en af danmarks førende restauranter indenfor grøntsagsbaseret mad, og slutter ugen af med et besøg på Michelin-restauranten Ti trin ned i Fredericia.
I løbet af ugen vil der være indlagt dejlige vandreture i lokalområdets smukke forårsfriske natur, vi skal høre foredrag med vedkommende foredragsholdere og ikke mindst nyde højskolens lækre mad fra det øko-sølvmærkede og bæredygtige køkken.

Mandag 13.– fredag 17. august 2021

5.900 kr

Personlig Power

Tør du udfordre dig selv og din tilgang til verden? Find dine personlige styrker og sæt dem i spil; bliv klogere på dig selv og lær at indgå i samarbejder på den bedst tænkelige måde. Vi fokuserer på personlighedstyper, samarbejdsmønstre, kropssprog og vaner, samt hvordan vi ændrer dem. I ugens løb arbejder vi med personlighedstypetest, positiv psykologi, kropskendskab og handlemod. Ugen tager udgangspunkt i Jung (JTI) og vi arbejder fokuseret på at lære os selv bedre at kende, samt at få redskaber til at udnytte disse styrker både i privatlivet og på arbejdsmarkedet. Kom og find modet til at handle og find inspiration til nye måder at møde livet på.

Mandag d 20. - fredag d 24. september 2021

4.750 kr

Skab resten af dit liv

Et liv skal leves i længden – men også i bredden: Børnene er flyttet hjemmefra, pensionen nærmer sig – og hvordan får du så det bedst tænkelige ud af det? Det dykker vi ned i på denne kursusuge, hvor du vil blive udfordret og afklaret, lære dig selv bedre at kende, skabe overblik over og få svar på spørgsmål om pension og økonomi – kort sagt – få de bedste redskaber til at få det bedste ud af din tredje alder i selskab med hyggelige medkursister. Det bliver ikke kedeligt! Kurset giver inspiration for det liv, der ligger og venter efter arbejdsmarkedet – alt sammen pakket ind i morgensang, god mad, højskolehygge og en dejlig festaften.

Mandag d. 27. september – fredag d. 1. oktober 2021

4.750 kr

Sur for en sikkerheds skyld

I denne uge giver vi plads til at give samfundet og livet et kritisk eftersyn. Kurset er for alle os, der ikke har et problem med at identificere problemer uden samtidig at have et bud på en løsning. Os, der gerne vil debattere, diskutere, harcelere og i øvrigt, grine, lære og underholdes. Sammen er vi ’sure for en sikkerheds skyld’.
Vi kalder en spade for en spade. Vi stiller spørgsmål og vender verdenssyn – uanset om vi nu deler forargelse eller undres over, hvad der får andre til at indigneres. Dette er en kursusuge med fart over feltet, når meninger brydes, og både det nære og fjernes sættes til debat – i forbindelse med foredrag og oplæg vil der være god tid til samtale med inspirerende og tankevækkende foredragsholdere. Glæd dig (det er helt ok) til at få svar på tiltale fra dygtige debattører og passionerede foredragsholdere – og til at lade dig provokere og inspirere. Ugen byder selvfølgelig også på morgensamlinger, frisk luft i Grejsdalen, god mad og meget andet.

Mandag d. 27. september – fredag d. 1. oktober 2021

4.950 kr

Oktober 2021

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve.
I uge 42 har vi inviteret Søren Ryge indenfor til at en fortælling om “Haven og menneskene jeg har mødt.” Han fortæller om haven, naturligvis, men også om landskaber i Norden og om de mennesker, der lever der.

Mandag d. 18. – fredag d. 22. oktober 2021

4.350 kr

November 2021

Det skønne liv

Vi nyder en dejlig uge med herlige udflugter og gode grin, undervejs deler vi meget af det, der gør livet skønt. Glæd dig til morgensamling, fortællinger, gode snakke samt bevægende og tankevækkende foredrag, livsnyderudflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt vandreture i den smukke natur.
Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.

Mandag d. 1. – fredag d. 5. november 2021

4.650 kr

Sol over Brandbjerg Højskole

De store spørgsmål om eksistens

En dejlig klassisk højskoleuge hvor vi skal dykke ned i de store spørgsmål om eksistens. Vi starter i poesiens verden, hvor forfatter Søren Ulrik Thomsen vil invitere os ind i sit forfatterskab og læse digte med efterfølgende samtale om poesiens stemme i forhold til de store spørgsmål. Georg Metz vil fortælle om, hvordan han kan være gudløs, men stadig glad. Vi skal selvfølgelig omkring en de store filosoffer, Nietzsche, og snakke om klassikeren – Guds død, og vi vil se, om kunsten igennem Asger Jorn kan billedliggøre eksistensen, når vi besøger Museum Jorn i Silkeborg. Tidligere formand for etisk råd Jacob Birkler vil tage os med ind i maskinrummet og se på de store etiske spørgsmål: Hvad kan vi, hvad skal vi, og hvad bør vi gøre, når de etiske dilemmaer bliver svære. Der bliver selvfølgelig også tid til at synge sange fra Højskolesangbogen, der fortæller os om eksistensen, vi skal opleve det smukke herregårdslandskab omkring højskolen og nyde de klassiske morgensamlinger hver morgen.

Mandag d. 15. – fredag d. 19. november 2021

4.650 kr

Højskolesang i julens tegn 

Vi skal selvfølgeligt synge en masse fra højskolesangbogen og høre foredrag med både Jørgen Carlsen, (formand for Højskolesangbogsudvalget, som arbejder med den nye højskolesangbog, der netop er udkommet når kurset løber). Der bliver tid til et vidunderligt foredrag med Erik Lindsø som vil fortæller om livsglæde. Og så skal vi selvfølgeligt fejre advent og julens komme med en vidunderlig julekoncert, foredrag om jul i det gamle norden og julen i kunsten.
Glæd dig til en uge med klassisk højskole!

Mandag d. 22. - fredag d. 26. november 2021

4.650 kr

December 2020

Nytår på Brandbjerg højskole

Vi skal fejre 2021 og springe ind i det nye år sammen på Brandbjerg Højskole. Vi skal nyde inspirerende morgensamlinger, gode foredrag og den smukke natur omkring Brandbjerg med Grejsdalens stejle skrænter.
Med champagne, lækker økologisk festmiddag, nytårsgudstjeneste, livsnyderudflugt og meget mere er der lagt op til et festligt og forkælende nytårskursus i 2021.

Mandag d. 27. december 2021 – søndag d. 2. januar 2022

5.750 kr

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.