Brandbjerg Højskole

Ugekurser 2020

Vi har over 40 ugekurser hvert år. Der er noget for enhver interesse og alle aldersgrupper fra 6-99 år! Læs mere herunder:

Korte kurser på 1-7 dage

På Brandbjerg har vi en bred vifte af ugekurser, og vi har så stor efterspørgsel på dem, at vi konstant udvider udbuddet. Det er der selvfølgelig flere årsager til. Først og fremmest handler det om indhold og atmosfære, men det handler også om gode faciliteter, og sidst, men ikke mindst, handler det om kursusledere og undervisere, der brænder for det, de laver. Engagement smitter på den mest livgivende af alle måder og sætter tingene i bevægelse. Bevægelse er netop hovedsagen.

Februar

Slægtsforskning

Slægtsforskning i Herregården – Kom tæt på dine forfædre med spændende foredrag, inspiration og værktøjer til at finde dine aner i kilderne – både de skrevne arkiver og de nye digitale – og opdage hvem der gemmer sig bag navne og årstal. Årets tema er `anerne og sygdomme’, hvor vi på forskellige måder fordyber os i sundhed og især sygdom, men med fokus på ve og vel, læger, folkemedicin, sundhed og samfund gennem århundrederne.
Ugen krydres med dagsudflugt, gåtur i Brandbjerg Sønderskov med naturvejleder, morgensamlinger, højskolesang og hyggelige stunder. Sammen laver vi slægtsundersøgelser og hjælper hinanden med at finde det, vi ikke selv kan finde ud af over aftenkaffen i herregårdens smukke rammer.

Søndag 10. – lørdag 16. marts 2019

4.825 kr

Maj

Vandringer i Østjylland

Vi oplever foråret i det smukke østjyske landskab. Glæd dig til den smukke Vejle Ådal med de brede enge, Grejsdalen med sine dramatiske skrænter og den rislende bæk, Kongernes Jelling, hvor vi hører sidste nyt om Gorm, Thyra og Harald Blåtand og skønne dage med høj himmel og vidtstrakte udsigter.
Vandreturenes længde er på 13-18 km og varierer i sværhedsgrad, da landskaberne er meget varierede ift. kupering og bevoksning – det er til gengæld det, der gør området så magisk, og du kan godt glæde dig!
På højskolen nyder vi sammen morgensamlinger, inspirerende foredrag og sang. Om aftenen forkæles du med god mad fra Brandbjergs veloplagte køkkenhold, og dagene slutter med kaffe og hygge med medkursister fra hele landet.

Mandag 13. – fredag 17. maj 2019

4.425 kr

Verden og mig i forandring

Nøgleordene er identitet, livskvalitet og betydning, når vi zoomer ind på en verden i forandring – både fra det personlige, det lokale og det globale perspektiv. Det handler om at turde bevæge sig og om at turde møde udfordringer med åbenhed og nysgerrighed. Glæd dig til morgensang, naturvandring, debat og foredrag med bl.a. psykologen, IT- nørden, gastronauten og life-coachen.

Mandag 20. – fredag 24. maj 2019

4.750 kr

Klassisk højskole: Kunst og kultur

En højskoleuge med klassiske højskoleværdier. Hver morgen har vi udvidede morgensamlinger med vedkommende fortællinger og sang fra højskolesangbogen. Ugen vil bl.a byde på en tur til Asger Jorn Museet og Kunstmuseet Silkeborg Bad. Mød en række spændende foredragsholdere som Lektor Ane Hejlskov Larsen der fortæller om forholdet imellem Kirkeby og Jorn og Forfatter Steen Ole Hedelund Jørgensen om Trump og skakmat – fuser eller trumf, nyd højskolesang og ikke mindst højskolens lækre økologiske, grønne køkken.
Rabat for medlemmer af Ældresagen: 250 kr.

Søndag 2. – lørdag 8. juni 2019

4.850 kr

Juni

Klassisk højskole: De store spørgsmål om eksistens

En klassisk højskoleuge hvor vi skal dykke ned i de store spørgsmål om eksistens. Bl.a vil tidligere formand for etisk råd, Jacob Birkler, tage os med ind i maskinrummet og se på de store etiske spørgsmål: Hvad kan vi, hvad skal vi og hvad bør vi gøre, når de etiske dilemmaer bliver svære. Der bliver selvfølgelig også tid til at synge nogle af de sange i Højskolesangbogen, der fortæller os om eksistensen – og tid til at opleve det smukke herregårdslandskab omkring højskolen og nyde de klassiske morgensamlingerne hver morgen.
Glæd dig til en uge med plads til eftertanke og gode snakke om de store spørgsmål.

Mandag 10. – fredag 14. juni 2019

4.850 kr

Yoga og mindfulness

Yoga og mindfulnesskurserne er for dig, der har lyst til arbejde med indre fordybelse og kropslig velbefindende. Riv 5 dage ud af kalenderen til fokus på krop og bevidsthed samt det at være i god og autentisk kontakt med dig selv og andre. Alle kan deltage uanset erfaring. Er du begynder udi yoga, vil du på kurset få lagt et sikkert fundament for en fortsat udøvelse af yogapraksis. Har du allerede erfaring med yoga, får du hjælp til yderligere at forfine og styrke din yoga. I mindfulnessundervisningen lægger underviserne stor vægt på den anvendelige, hverdagsnære vinkel på mindfulness. På kurset vil du få konkrete teknikker og forståelse for, hvordan du kan være mere nærværende og i kontakt med dig selv og andre i din dagligdag. Som noget helt særligt vil Tor Nørretranders holde foredraget Man kan øve sig på at blive lykkelig. Det har bare ikke noget med penge at gøre! I ugens løb vil du nyde godt af Brandbjergs skønne omgivelser i både park og skov, du vil blive forkælet af Brandbjergs grønne kreative køkken og inspireres af morgensamlinger og foredrag.

Mandag 10. – fredag 14. juni 2019

4.250 kr

Patchwork

KURSET ER UDSOLGT!
Glæd dig til ny inspiration hos vore dygtige undervisere og dine medkursister. Du kan vælge to workshops i løbet af ugen med både traditionelle, nye kreative og inspirerende håndarbejdsmetoder, indsigt i forskellige teknikker indenfor patchwork og quiltning samt eksperimenterende syning. Workshops ledes af Anne-Pia Godske Rasmussen, Ragnhild Battefeld og Gitte Andersen. Ugen igennem kan du lade dig forkæle med skøn mad fra Brandbjergs grønne køkken og glæde dig til morgensang, udflugt og mulighed for gåture i Brandbjerg Højskoles smukke omgivelser.

Mandag 17. – lørdag 22. juni 2019

4.800 kr

Tankevækkende Højskole

Mød nogle af Danmarks skarpeste hoveder: Hør historierne og deltag i debatterne. Ugens indslag er inspireret af tematikker og koncepter fra P1´s programflade og vi dykker ned i både udenrigspolitiske tematikker, personlige beretninger, debatter, og klassiske foredrag. Glæd dig blandt andet til at lade dig inspirere og provokere af Anne Sophia Hermansen, Steffen Gram, Paula Larrain, Jacob Birkler, Birth Rønn Hornbech, Klaus Rothstein og Kurt Strand. Ugen krydres med, vores egen søndagsfrokost og klassiske gode højskoleoplevelser som sang, morgensamling og hyggelige stunder med medkursister fra hele landet. Der er mulighed for dejlige gåture i den smukke Grejsdal i frokostpausen.

Mandag 24. – fredag 28. juni 2019

4.950 kr

Livet er en gave – og en gave pakker man ud!

Titlen på dette kursus peger på at vi altid skal huske at nyde livet og tage imod hvad det bringer. Vi har i denne uge skabt et klassisk højskolekursus med en kant. Ugen sparkes i gang med foredragsholder og forfatter Erik Lindsø som har gjort det til et livsprojekt at sprede glæden ved livet. Vi skal også møde altid skarpe Steffen Gram og høre forfatter Knud Romers bud på verden – og Danmarks aktuelle udfordringer. Politiker og P1 vært Paula Larrain tager os med ind bag mediefacaden og tidligere formand for etisk råd, Jacob Birkler vil tage os på en medrivende og indsigtsfuld tour de force i Etisk Råds dilemmaer.

Mandag 24. – fredag 28. juni 2019

4.850 kr

Flet og fællesskab

Del en uge med flet som fokus.
Glæd dig til inspirerende undervisere fra ind- og udland: Special flet (meget øvede) – Jenny Crisp (UK), Splejsning med papirsnor og andre materialer – Ida Nielsen (DK), Different shapes in bukina weave – Alexandra Marks (I), Zarzokurve og bakker i mange variationer – Ulla Misser (DK), Flet med pil, focus på form og struktur, for øvede – Mai Hvid Jørgensen (DK), Pilebark – Flet på træblokke – Kirsten Ploug (DK), Flet med rattan/peddigrør – Else Marie Pedersen (DK) og Pileflet for begyndere – Bent Vinkler ( DK ). Udflugtsdag: Lille Malunds Have – hovedsageligt anlagt i engelsk havestil med langstrakte græsgange samt vide perspektiver. Integreret i havens udsmykning finder man Bent Vinklers skønne pileflet. En uge med fællesskab og særlige oplevelser i et stemningsfyldt højskolemiljø med morgensamlinger, sang og foredrag.

 

30. juni – 6. juli 2019

4.695 kr

Juli

Midsommervandringer

Vi nyder den lune midsommer i det smukke østjyske landskab. Vandreturene er heldagsture, de varierer i både længde og sværhedsgrad, da landskaberne er meget varierede ift. kupering og bevoksning – det er til gengæld det, der gør området så magisk, og du kan godt glæde dig! Forvent ture på cirka 15-18 km.
Glæd dig til smukke naturoplevelser i bl.a. den smukke Grejs Ådal, der strækker sig fra Fårup Sø i vest til Vejle i øst. Jelling skov med hulveje og skrænter. Verdensarv og vikingefortællinger i Kongernes Jelling. Grejsdalen med sine mosbegroede stammer, den dybe ro og de vilde skrænter, samt Brandbjerg Sønderskov med uberørt natur.
Glæd dig også til morgensamlinger, inspirerende foredrag, sangaften og en dejlig festaften. Hver dag forkæles du med god mad fra Brandbjergs veloplagte køkkenhold, og dagene slutter med kaffe og hygge med medkursister fra hele landet.

Mandag 1.juli – fredag 5.juli 2019

4.425 kr

Salsa

Kom med, når vi i 2019 igen slår dørene op for et brag af en salsa-uge.
Lad salsarytmerne gennemstrømme din krop og dit sind og lad dig forføre af stemningen, når Brandbjerg Højskole trækkes ind i en uge af bløde rytmer, mangfoldige møder og hoftevrikkende fornemmelser.

Søndag 7. – lørdag 13. juli 2019

5.300 kr

Familiehøjskole

Kom og vær med til et familiekursus med familien i centrum. Vi ønsker at skabe rammen om en hel uges kvalitetstid i familien. Målet er, at man er sammen med sine børn i spændende aktiviteter, men også mødes med andre på tværs af alder og interesser. En rigtig højskoleuge med morgensang, godnathistorie og workshops hvor I kan lave alt det sammen, som I aldrig får gjort i hverdagen.

Mandag 15. – søndag 21. juli 2019

4.575 kr

Bridge og højskole

Kurset er fuldtegnet, der er oprettet venteliste
En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. I løbet af ugen afholdes bridgeturneringer. Aftenerne afsluttes i herregårdens hyggelige stuer.

Mandag 22. – Søndag 28. juli 2019

4.750 kr

Mad over ild

Mad over ild – Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål. Vi fokuserer på årstidens lokale råvarer og tager på sanketure efter lækre ingredienser i både højskolens egen skov og ved fjorden. Du lærer om sæsonens vilde urter, rødder og bær – en god oplevelse, hvor du selv er med hele vejen fra jord til bord. Både smagen og æstetikken er i fokus denne uge.

Mandag 22. – Søndag 28. juli 2019

4.950 kr

Vandring i sommerferien

Gå dig glad i godt selskab. Glæd dig til at opleve spændvidden i landskaberne fra smeltevandsdale, en imponerende dødis-sø, smukke bøgeskove, bjergtagende udsigter og hyggeligt samvær undervejs. Vi vandrer og får fortællinger om natur og mennesker i fortid og nutid og har mulighed for at stille spørgsmål og lære landskabet bedre at kende ved hjælp af dygtige naturvejledere med indgående kendskab til landskaberne. De daglige vandringer er mellem 12- 15 km – i varierende og udfordrende landskab. Dagene krydres med højskolehygge, morgensamling, inspirerende foredrag og sang. Nyd den gode mad fra Brandbjergs veloplagte køkkenhold og slut dagene af med aftenkaffe eller et glas rødvin i atriumgården.

Mandag 22. – Søndag 28. juli 2019

4.950 kr

Havkajak

Kurset er fuldtegnet, der er oprettet venteliste
Havkajak – smukke oplevelser og fællesskab på havet. Med havkajakken som det perfekte fartøj oplever vi Danmark fra en måske ny og anden side med leg, motion og naturoplevelser. I løbet af ugen vil vi omfavne forskellige perspektiver af det at ro havkajak i Danmark lige fra grundlæggende færdigheder, sikkerhed, kajakken som turredskab og havkajak i historisk rids.

Mandag 22. – Søndag 28. juli 2019

4.950 kr

Yoga og mindfulness

Yoga, meditation og mindfulness-kurserne er for dig, der har lyst til at arbejde med indre fordybelse og ydre kontakt gennem yoga, meditati­on, mindfulness og nærværstræning. Kurserne har fokus på krop, åndedræt og bevidsthed samt det at være i god og autentisk kontakt både med sig selv og andre. Kurset er åbent for alle uanset erfaring. Er du nybegynder udi yoga, vil du på kurset få lagt et sikkert fundament for en fortsat udøvelse af yoga-praksis. Har du allerede erfaring med yoga, får du mulighed for at få forfinet og styrket din praksis yderligere. Med fokus på meditation tilføjer vi en ekstra dimension, der bringer dig i kontakt med din krop og din indre livsenergi.

29. juli – 4. august 2019

4.750 kr

Brandbjerg på kanten

Kom med til Brandbjerg På Kanten og få en fed sommerferieoplevelse – en uges intens højskoleophold. Vi vil skabe rammerne for oplevelser og sammenhold, som der kun findes på en højskole. Ugen indeholder fire workshops med meget forskelligt indhold, så du har mulighed for at arbejde med netop det, som interesserer dig. Derudover vil der være en række fællesaktiviteter, som er fyldt med sjov og spænding og giver dig mulighed for at lære nogle nye mennesker – og måske endda også dig selv – at kende. På ægte højskolevis starter vi hver dag ud med morgensang og slutter med hyggelige stunder i vores pejsestue.

Mandag 29. juli – Søndag 4. august 2019

1.970 kr

Wayfinding

Kurset er for dig, som mærker behovet for forandring – En uge der handler om dine valg og muligheder i livet:
Du får redskaber til at træne dit mod til at forfølge dine mål og drømme.
Du kommer hjem med en rygsæk fyldt med gode oplevelser og inspiration til at træde dine næste skridt.
Du kommer til at høre forskellige menneskers fortællinger om deres vej– til inspiration og eftertanke.
Ugen byder på gode rammer og plads til undersøgelse, tankevækkende input og tid til refleksion.

Mandag d. 29. juli – søndag d. 4. august 2019

4.750 kr

August

Nordisk strikkesymposium

NORDISK STRIKKESYMPOSIUM 2019 er dedikeret til Strik med Kunst og Kant og arrangeret i samarbejde med Gavstrik.
En uge med spændende og nyskabende workshops, foredrag og udstilling med nogle af Danmarks og Skandinaviens mest spændende og nyskabende strikkere og tekstilkunstnere. Glæd dig også til morgensamling, sang og dagsudflugt.

Mandag 5. august – søndag d 11. august 2019

6.900 kr

Højskolesang og klassisk højskole

Vi inviterer til en højskoleuge med masser af højskolesang og klassiske højskoledyder som foredrag, debat, morgensamlinger og kultur- og natur-ture ud af huset. Vi skal desuden møde nogle af højskolesangbogens mest elskede bidragsydere og synge en masse hver dag. Der vil være tema om Grundtvig, Jeppe Aakjær og de nye sange i højskolesangbogen.

Mandag 12. – søndag 18. august 2019

4.750 kr

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering som eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. Eftermiddag og aften afholdes bridgeturneringer efterfulgt af lækker natmad for at slutte dagen på en hyggelig måde.

Mandag 19. – søndag 25. august 2019

4.750 kr

Bridge og højskole

Kurset er fuldtegnet, der er oprettet venteliste
Lær at spille bridge eller bliv skarpere i dit spil og oplev samtidig Brandbjergs særlige atmosfære, morgensamlinger, udflugt, foredrag og sang – og selvfølgelig masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Du vil lære om de grundlæggende aftaler om det offensive og defensive grundsystem samt at planlægge spillet i sans- og farvekontrakter.

Mandag 26. – fredag 30. august 2019

4.175 kr

September

Vidunderlige verdensarv 

NATUR- OG KULTUROPLEVELSER I VERDENSKLASSE
I løbet af ugen besøges 3 af landets nye formidlingscentre, og der bydes på honningkager, guidet tur og foredrag i den smukke og spændende by Christiansfeld – verdensarv siden 2015. I Kongernes Jelling – verdensarv siden 1994 – er der guidet tur på det store monument med skibssætning, gravhøje, runesten og kæmpepalisade. Nationalpark Vadehavet – verdensarv siden 2014 – kendt for sine velsmagende østers – byder på to helt nye attraktioner: Vadehavscentret (åbnet februar 2017) og Tirpitz (åbnet juni 2017).
Velkommen til en rigtig højskoleuge med masser af ny viden, samvær og oplevelser.
Rabat for medlemmer af Ældresagen: 250 kr.

Mandag d. 2. – søndag d. 8. september 2019

4.750 kr

Personlig power og frugtbart samarbejde

Har du mod på at udfordre dig selv og din tilgang til verden? Sæt fokus på vaner og personlige styrker. Bliv klogere på dig selv, og hvordan du samarbejder klogt med andre. Stil spørgsmålstegn ved vanetænkning og flyt dine grænser. Du kan glæde dig til aha-oplevelser, eftertanke og provokation, morgensamlinger, skønne gåture og lækker mad fra Brandbjergs grønne køkken.

Mandag 9. – fredag 13. september 2019

4.725 kr

Skab resten af dit liv

Kurset er fuldtegnet og der er oprettet venteliste
Et liv skal leves i længden – men også i bredden: Børnene er flyttet hjemmefra, pensionen nærmer sig – og hvordan får du så det bedst tænkelige ud af det? Det dykker vi ned i på denne kursusuge, hvor du vil blive udfordret og afklaret, lære dig selv bedre at kende, skabe overblik over og få svar på spørgsmål om pension og økonomi – kort sagt – få de bedste redskaber til at få det bedste ud af din tredje alder i selskab med hyggelige medkursister fra hele landet. – Det bliver ikke kedeligt! Kurset giver inspiration for det liv, der ligger efter arbejdsmarkedet -alt sammen pakket ind i morgensang, god mad, højskolehygge og en dejlig festaften.

Mandag 16. – fredag 20. september 2019

4.725 kr

Slotte og herregårde

En uge med besøg på slotte, herregårde og godser. Når vi ikke er på tur, giver en perlerække af specialister oplæg om emnet, og de huse vi besøger. Brandbjerg Herregård er en flot ramme for kurset, og hele ugen vil man blive forkælet med god mad fra højskolens dygtige køkken. Annemarie Kruse står bag programmet -glæd jer til hyggeligt samvær med medkursister fra hele landet.
Rabat for medlemmer af Ældresagen: 250 kr.

Mandag 23. – fredag 27. september 2019

4.425 kr

yoga og mindfulness

Yoga, meditation og mindfulness-kurserne er for dig, der har lyst til at arbejde med indre fordybelse og ydre kontakt gennem yoga, meditati­on, mindfulness og nærværstræning. Kurserne har fokus på krop, åndedræt og bevidsthed samt det at være i god og autentisk kontakt både med sig selv og andre. Kurset er åbent for alle uanset erfaring. Er du nybegynder udi yoga, vil du på kurset få lagt et sikkert fundament for en fortsat udøvelse af yoga-praksis. Har du allerede erfaring med yoga, får du mulighed for at få forfinet og styrket din praksis yderligere. Med fokus på meditation tilføjer vi en ekstra dimension, der bringer dig i kontakt med din krop og din indre livsenergi.

Onsdag d. 16. – søndag d. 20. oktober 2019

4.250 kr

Oktober

The Art of Hosting


Eksterns kursus afholdt af AOH Denmark
Training focused on collaborative and participatory hostmanship and practicing the skills of navigating, thriving and standing tall in challenges as they occur. We invite you to join us and to connect with other practitioners, leaders and innovators seeking to build their capacity.

Onsdag d. 23. – løndag d. 26. oktober 2019

Du store strikkeverden – inspiration, viden og begejstring!

Et strikkekursus for dig der elsker farver og teknikker. Vi kommer vidt omkring – fra kulturhistoriske emner til aktuelle designeres bud på nye trends i strik, viden om farvernes betydning, Craftivism og nye digitale værktøjer og platforme. Glæd dig også til klassiske højskoleaktiviteter som f.eks. morgensamlinger og fællessang. Og så skal der naturligvis strikkes! Kurset arrangeres i samarbejde med foreningen Gavstrik og er åbent for alle. Lige så snart programmet er klar bliver det lagt på hjemmesiden. Følg med her på siden for at se det fulde program når det er klar.

Mandag 28. oktober – fredag 1. november

4.425 kr

November

Det skønne liv

Vi dykker ned i det skønne liv og nyder en dejlig efterårsuge med herlige udflugter og gode grin. Glæd dig til morgensamling, fortællinger, gode snakke samt bevægende og tankevækkende foredrag. Kom og få ny energi, nye bekendtskaber og herlige oplevelser. Rammen er Brandbjergs skønne atmosfære, køkkenets lækre måltider og dine medkursisters gode selskab.

Mandag 11. – fredag 15. november 2019

4.575 kr

December

Nytår på Brandbjerg højskole

Kurset er fuldtegnet og vi har oprettet en venteliste 🙂
Vi skal fejre 2019 og springe ind i det nye år sammen på Brandbjerg Højskole. Med champagne, lækker økologisk festmiddag, nytårskoncert, nytårsgudstjeneste, slots-gourmetmiddag og meget meget mere er der lagt op til et festligt og forkælende nytårskursus i 2019.Vi skal sammen synge højskolesange og inspireres med spændende foredrag af både Paula Larrain og Nis Boesdal samt højskolens egen forstander, Simon Lægsgaard.

Lørdag d. 28. december 2019 – fredag d. 3. januar 2020

5.650 kr

Februar 2020

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering som eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. Eftermiddag og aften afholdes bridgeturneringer efterfulgt af lækker natmad for at slutte dagen på en hyggelig måde.

Mandag d. 10. – fredag d. 14. februar 2020

4.350 kr

Klassisk kor

Elsker du at synge i kor? Elsker du de danske sange? -og kunne du tænke dig at dig at synge dem på højskole sammen med andre, der har lyst til at synge i kor? Så er dette kursus helt sikkert noget for dig! Repertoiret tager udgangspunkt i Bo Holtens Sange for kor, hvor de enkelte stemmer i sig selv er smukke sangbare melodier, og hvor stemmerne tilsammen i helhed klinger så smukt, at det er nogle af de bedste korarrangementer, der er lavet. Vi skal arbejde med nogle af de allermest kendte; ”Den danske sang”, ”Sneflokke kommer vrimlende” og Holtens ”Fire højskolesange” samt den mindre kendte ”Købmandsdøtrenes ritornel”. Kurset er krydret med klassiske højskoleaktiviteter som morgensang, fortælling og vandreture med naturvejleder i Brandbjerg Skov.

Mandag d. 17. – fredag d. 21. februar 2020

4.500 kr

Marts 2020

Skab resten af dit liv

Alt optaget – der er oprettet en venteliste 🙂
Et liv skal leves i længden – men også i bredden: Børnene er flyttet hjemmefra, pensionen nærmer sig – og hvordan får du så det bedst tænkelige ud af det? Det dykker vi ned i på denne kursusuge, hvor du vil blive udfordret og afklaret, lære dig selv bedre at kende, skabe overblik over og bl.a. få svar på spørgsmål om pension og økonomi – kort sagt – få de bedste redskaber til at få det bedste ud af din tredje alder i selskab med hyggelige medkursister fra hele landet. – Det bliver ikke kedeligt! Kurset giver inspiration for det liv, der ligger efter arbejdsmarkedet -alt sammen pakket ind i morgensang, god mad, højskolehygge og en dejlig festaften.

Mandag d. 2. – fredag d. 6. marts 2020

4.750 kr

Personlig Power

Tør du udfordre dig selv og din tilgang til verden? Find dine personlige styrker og sæt dem i spil; bliv klogere på dig selv og lær at indgå i samarbejder på den bedst tænkelige måde. Vi fokuserer på personlighedstyper, samarbejdsmønstre, kropssprog og vaner, samt hvordan vi ændrer dem. I ugens løb arbejder vi med personlighedstypetest, positiv psykologi, kropskendskab og handlemod. Kom og find modet til at handle og find inspiration til nye måder at møde livet på. Centrale spørgsmål tages under behandling for at styrke evnen til at træde tydeligt frem for dig selv og din omverden, leve det liv du ønsker og skabe konstruktive relationer – på job og privat.

Mandag d 9. marts - fredag d. 13. marts

4.750 kr

Verden og mig i forandring

Nøgleordene er identitet, livskvalitet og mening, når vi zoomer ind på en verden i forandring, både fra det personlige, det lokale og det globale perspektiv. Mød psykologen, IT- nørden, gastronauten og life-coachen og få råd, redskaber og inspiration til at se verden med nye øjne: Her får du mod til at holde fast i det vigtige og redskaber til at tackle nye udfordringer og forandringer samt indsigt i nogle af de nye trends og bevægelser, der er på vej. Det handler om at turde bevæge sig, om at turde møde udfordringer og forandringer med åbenhed og nysgerrighed. I løbet af ugen oplever vi debat, samtaler, foredrag, fællessang, udflugter, vandreture og dejlig mad.

Mandag 23. – fredag 27. marts 2020

4.750 kr

April 2020

Det skønne liv

Vi dykker ned i det skønne liv og nyder en dejlig forårsuge med herlige udflugter og gode grin. Glæd dig til morgensamling, fortællinger, gode snakke samt bevægende og tankevækkende foredrag, livsnyderudflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt vandreture i den smukke natur. Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er og tag god energi med dig hjem.

Mandag d. 27. april – fredag d. 1. maj 2020

4.650 kr

Højskolesang og klassisk højskole

Vi inviterer til en højskoleuge med masser af højskolesang og klassiske højskoledyder som foredrag, debat, morgensamlinger og kultur- og naturture ud af huset. Højskolesangbogen er den næstmest solgte bog i Danmark, kun overgået af biblen. Det siger noget om dens tyngde og værdi i den danske kultur – og i 2020 kommer der en ny version for første gang i 14 år. I denne uge skal vi synge “af karsken bælg” med masser af højskolesang hver dag. Vi skal møde dygtige sangskrivere som Erik Sommer, som har skrevet “Du som har tændt millioner af stjerner” m.fl. samt folk med forstand og viden om højskolesangene.

Mandag d. 27. april – fredag d. 1. maj 2020

4.650 kr

Maj 2020

Med noget på hjerte

I denne uge har vi samlet en lang række mennesker, som alle har noget på hjerte – noget som de gerne vil dele med os andre. Glæd dig til at høre Allan Olsen fortælle både gribende og fantastisk morsomt. Oplev Søren Ryge, der i årtier har fortryllet danskerne med sine fortællinger fra haven, komme og smitte med sit engagement. Lad dig inspirere af Steen Møller som startede økosamfundet Friland, og som fortæller om sin tilgang og valg i livet. Glæd dig også til at møde Steffen Rasmussen, som blev ”hjemløs med vilje”, samt forfatter og tv-journalist Steen Ole Hedelund Jørgensen. Kom til en uge der vil røre og inspirere dig – med skarpe foredrag, inspirerende morgensamlinger og masser af højskolesang.

Mandag d. 18. - fredag d. 22. maj 2020

4.650 kr

Juni 2020

Bedste sendetid – fjernsyn der samlede danskerne


I denne højskoleuge vil vi huske tilbage på dengang, hvor TV kunne samle os, og programmerne blev det store samtaleemne mandag morgen. Vi skal møde nogle af de personer, der har fulgt os igennem de sidste 30 års dansk fjernsyn. Glæd dig til Mikael Jarnvig, Jes Dorph Pedersen, Søreen Ryge, stemmen, vi alle husker fra “Sørøver Sally” og “Pippi”, Gunvor Bjerre samt folkekære Nis Boesdal.Det bliver nostalgisk, hyggeligt og inspirerende.

Mandag 1. – fredag 5. juni 2020

4.650 kr

Patchwork


Elsker du at sy, og kunne du godt tænke dig at hente ny inspiration hos vores dygtige undervisere og dine medkursister. Her er mulighed for at arbejde både med nogle af de mere traditionelle teknikker indenfor patchwork, såvel som i nye kreative måder. Du får bl.a. indsigt i forskellige teknikker indenfor patchwork, quiltning og eksperimenterende syning. Samtidig får du et traditionelt højskoleophold med morgensamlinger, foredrag, udflugt og sang. Patchworkkurset er en uge med masser af faglig forkælelse i Brandbjerg Højskoles smukke omgivelser og med andre syglade kursister. Velkommen til en uge med Patchwork.

Søndag 14. – fredag 19. juni 2020

4.950 kr

Havkajak

De danske kyster byder på masser af oplevelser i den kystnære natur. På tur i Danmarks sidste ”vildmark” er havkajakken det perfekte fartøj til naturoplevelser, leg og motion – at opleve Danmark fra en anden side.
I løbet af ugen vil vi omfavne forskellige perspektiver af det at ro havkajak i Danmark- lige fra grundlæggende færdigheder, sikkerhed, kajakken som turredskab og til havkajak i historisk rids. Hver morgen starter vi dagen med morgensamling med sang fra højskolesangbogen og et tankevækkende indlæg. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture i Brandbjergs egen skov og meget andet godt. Hver aften sluttes dagen af med Brandbjerg Café, og ugens sidste aften er der festmiddag. Tag dine bedste venner under armen –eller kom og møde nye.

Søndag 21. – Lørdag 27. juni 2020

4.950 kr

Klassisk højskole med skønne udflugter


Ugens nøgleord er nysgerrighed på mennesker – og det flettes sammen med godt selskab, inspirerende morgensamlinger, tankevækkende foredrag, lækre måltider og flere skønne udflugter. Vi skal naturligvis på tur til Kongernes Jelling og se både Jellingstenene og det meget roste museum. Ugen byder også på en heldagsudflugt til vadehavet. Her tilbringer vi nogle gode timer på Mandø, hvor vi spiser frokost på kroen, og senere på dagen besøger vi det nye museum Vadehavscenteret. Vi tager også på heldagstur til Djursland og starter dagen med at besøge Søren Ryge i hans have og hører ham fortælle om nogle af de mennesker, han gennem årene har interviewet.

Søndag 21. – lørdag 27. juni 2020

5.350 kr

Midsommervandring

Vi vandrer i skøn natur, og vi forkæler os selv, når vi besøger smukke udsigtspunkter, kulturarv og banebrydende arkitektur. Det bliver livsbekræftende og indbydende vandreture, der varierer i både længde og sværhedsgrad, fordi landskaberne er meget forskellige ift. kupering og bevoksning – det er til gengæld det, der gør området så magisk. Glæd dig også til fantastiske foredrag med bl.a. Steffen Gram og Asser Amdisen samt morgensamlinger, sang, musik og en dejlig festaften. Glæd dig til smukke naturoplevelser i bl.a. den smukke Grejs Ådal, arkitektoniske perler på havnefronten i Vejle, Kongernes Jelling, Grejsdalen samt Brandbjerg Sønderskov med urørt natur.

Søndag d. 28. juni – lørdag d. 4. juli 2020

4.950 kr

Tankevækkende Højskole

Vi gentager succesen fra 2019 med tankevækkende højskole. Med temaer og værter fra P1. Glæd dig til at møde altid skarpe journalister, politikere og foredragsholdere klar til at skabe tankevækkende højskole! Du vil opleve fantastiske foredrag med bl.a. Steffen Gram, Kaus Rothstein, Bente dalsbæk, Jacob Birkler og Asser Amdisen samt morgensamlinger, sang, musik og en dejlig frokost og rundtur på Vingården Modavi. Ugen krydres også med gåtur i den smukke Grejsdal og Brandbjergs smukke herregårdspark samt klassiske gode højskoleoplevelser som sang, morgensamling og hyggelige stunder med medkursister fra hele landet.

Søndag d. 28. juni – lørdag d. 4. juli 2020

5.250 kr

Hvad er meningen? – Et filosofisk blik på livet

Har du mod på at stille spørgsmål ved tilværelsen og søge mening, perspektiver og viden? Dette kursus stiller skarpt på emner, som er tæt inde på livet på ethvert menneske. Vi har alle følt længsel, skam, lyst og vrede, men hvilke tanker har kloge hoveder gjort sig om disse sjælstilstande? Og hvordan kan vi bruge deres tanker til at tænke noget om vores dagligdag? Dét og meget mere kommer vi ind på, når vi får filosofiske, sociologiske og idéhistoriske vinkler på elementære dele af menneskelivet. Ugen byder også på anvendt filosofi, som tager skridtet fra den passive begrebsverden til handlingens verden.

Søndag d. 28. juni – lørdag d. 4. juli 2020

4.950 kr

Juli 2020

Salsa

Kom med, når vi i 2020 igen slår dørene op for et brag af en salsa-uge.
Lad salsarytmerne gennemstrømme din krop og dit sind og lad dig forføre af stemningen, når Brandbjerg Højskole trækkes ind i en uge af bløde rytmer, mangfoldige møder og hoftevrikkende fornemmelser.

Søndag d. 5. – lørdag d. 11. juli 2020

5.600 kr

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. I løbet af ugen afholdes bridgeturneringer. Aftenerne afsluttes i herregårdens hyggelige stuer.

Søndag d. 12. – lørdag d. 18. juli 2020

4.725 kr

Yoga i sommerferien

Denne uge er for dig, der har lyst til arbejde med indre fordybelse og kropsligt velbefindende. Alle kan deltage uanset erfaring. Er du begynder udi yoga, vil du på kurset få lagt et sikkert fundament– har du allerede erfaring med yoga, får du hjælp til yderligere at forfine og styrke din yoga. I løbet af ugen vil du også møde undervisere, der lægger stor vægt på den anvendelige hverdagsnære vinkel på mindfulness.
Ugen byder desuden på undervisning, der kombinerer yoga og sang, og du vil opleve energien i kombinationen af yoga og dans. Midt på ugen tager vi på heldagsudflugt til den smukke strand ved Staksrode. I ugens løb vil du blive forkælet af Brandbjergs grønne, kreative køkken og inspireres af tankevækkende morgensamlinger og foredrag. Tag dine bedste venner under armen –eller kom selv og skab nye venskaber.

Søndag d. 12. – lørdag d. 18. juli 2020

4.950 kr

Mad over ild

Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål i selskab med Brandbjergs dygtige bålkok. Glem alt om snobrød og pølser – her langtidssteger vi lækkert kød, fisk og grønt, prøver kræfter med røgning, laver imponerende desserter og nyder det gode selskab omkring bålet og i vores udekøkken i herregårdsparken. Du vil få fantastiske smagsoplevelser, godt selskab og inspiration til madlavningen derhjemme. Glæd dig til morgensamling med sang fra højskolesangbogen. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag. Hver aften sluttes dagen af med Brandbjerg Café. Tag dine bedste venner under armen – eller kom selv og skab nye venskaber.

Søndag d. 12. – lørdag d. 18. juli 2020

4.950 kr

Havkajak


De danske kyster byder på masser af oplevelser i den kystnære natur. På tur i Danmarks sidste ”vildmark” er havkajakken det perfekte fartøj til naturoplevelser, leg og motion – at opleve Danmark fra en anden side. I løbet af ugen vil vi omfavne forskellige perspektiver af det at ro havkajak i Danmark – lige fra grundlæggende færdigheder, sikkerhed, kajakken som turredskab og til havkajak i historisk rids. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture og meget andet godt. Hver aften er der Brandbjerg Café. Tag dine bedste venner under armen –eller kom og mød nye.

Søndag d. 12. – lørdag d. 18. juli 2020

4.950 kr

Sommervandringer

Sommervandring i Grejsdalens skønne natur. Nyd det smukke danske sommerlandskab, nye udsigter og oplev de varierede ruter med stejle skråninger og dybe slugter, med rislende bække, tæt vildnis, væltede, mosbegroede stammer og grønne enge. Vi stiller skarpt på nutid, fortid og fremtid gennem fantastiske fortællinger og fascinerende fakta. Vi vandrer ca. 12-15 km per dag (varierer lidt afhængig af terræn – gåturene er fra ca. 9.30-15.00/15.30) og oplever forskellige landskaber, flora, fauna og selvfølgelig vind og vejr. Vi vandrer ud og lytter til områdets fortællinger, alt imens vi får nogle kilometer i benene og sol på kinderne.

Søndag d. 12. – lørdag d. 18. juli 2020

4.950 kr

Familiehøjskole

Kom og vær med til et familiekursus med familien i centrum. Vi ønsker at skabe rammen om en hel uges kvalitetstid i familien. Målet er, at man er sammen med sine børn i spændende aktiviteter, men også mødes med andre på tværs af alder og interesser.
En rigtig højskoleuge med morgensang, godnathistorie og workshops, hvor I kan lave alt det sammen, som I aldrig får gjort i hverdagen. Det er meget forskellige workshops – det kreative, musiske, mad, kage og meget andet.

Mandag d. 20. – søndag d. 26. juli 2020

4.850 kr

Brandbjerg på kanten

Kom med til Brandbjerg På Kanten og få en fed sommerferieoplevelse – en uges intens højskoleophold. Vi vil skabe rammerne for oplevelser og sammenhold, som der kun findes på en højskole. Ugen indeholder fire workshops med meget forskelligt indhold, så du har mulighed for at arbejde med netop det, som interesserer dig. Derudover vil der være en række fællesaktiviteter, som er fyldt med sjov og spænding og giver dig mulighed for at lære nogle nye mennesker – og måske endda også dig selv – at kende. På ægte højskolevis starter vi hver dag ud med morgensang og slutter med hyggelige stunder i vores pejsestue.

Mandag 27. juli – Søndag 2. august 2020

2.050 kr

Wayfinding

Kurset er for dig, der mærker behovet for forandring – en uge der handler om dine valg og muligheder i livet: Du får redskaber til at træne dit mod til at forfølge dine mål og drømme. Du kommer hjem med en rygsæk fyldt med gode oplevelser og inspiration til at træde dine næste skridt. Du kommer til at høre forskellige menneskers fortællinger om deres vej – til inspiration og eftertanke. Ugen byder på gode rammer og plads til undersøgelse, tankevækkende input og tid til refleksion. Brandbjergs kreative grønne køkken vil forkæle dig, og undervejs vil der være tid til at nyde højskolens smukke park og skov.

Mandag d. 27. juli – Søndag d. 2. august 2020

4.750 kr

Det gode liv

Velkommen til en herlig sommeruge for unge som gamle, singler eller par. Du er hermed inviteret til det gode liv, når vi fylder Brandbjerg Højskole med livsglade mennesker, der sammen vil nyde underholdende foredrag, hygge, leg, vandre- eller cykelture i Brandbjergs smukke naturskov, sang og ikke mindst tid til at lære hinanden at kende over en god snak eller koldt glas hvidvin i atriumgården i skyggen af de høje træer i herregårdsparken eller i skumringen omkring bålet. Der er garanti for både gode grin, smukke naturoplevelser og tankevækkende og rørende øjeblikke, når Sebastian Dorset holder sit one-man show “Ord”, eller når Nana og Irene læser op fra deres bog “100 Kiksede knald” og bagefter inddrager publikum til debat og snak på vandretur omkring Rørbæk sø ved Gudenåens udspring. Her nyder vi den smukke natur og runder dagen af med lækker mad i det fri, tilberedt af vores helt egen bål-kok. Vi lader os forkæle, når vi besøger vingården “Modavi,” som laver præmieret dansk vin, og når vi får oplæg om ginens historie med smagsprøver. Kom alene eller tag en ven eller kæreste med og bliv budt op til sommerens festligste højskolekursus!

Mandag d. 27. juli – søndag d. 2. august 2020

4.950 kr

Friluftsliv

På Friluftsliv skal vi lave lidt af det hele: Natur, aktiv sommer og sjov er i centrum. Først skal vi bevæge os og have sved på panden, så sætter vi os ned i skovbunden og prøver at fange lyden af fuglenes kvidren og det rislende vand fra bækken. I fællesskab nyder vi glæden ved friluftsliv. Glæd dig til vandring, mountainbike, bålmad, træklatring, foredrag, morgensamlinger, sang og fællesskab. Hvis du vil blive klogere på dig selv og dit forhold til naturen, så tag en ekstra trøje med og snør løbeskoene! Det bliver godt! 

Mandag d. 27. juli – søndag d. 2. august 2020

4.950 kr

August 2020

Højskolesang og klassisk højskole

Vi inviterer til en højskoleuge med masser af højskolesang og klassiske højskoledyder som foredrag, debat, morgensamlinger og kultur- og naturture ud af huset. I denne uge skal vi synge “af karsken bælg” med masser af højskolesang hver dag både til morgensamling og i løbet af dagens øvrige program. Vi skal møde dygtige sangskrivere som Per Krøjs Kjærsgaard, som har skrevet den elskede “Kære linedanser” m.fl. – og spændende foredragsholdere som Georg Metz og højskolens egen forstander Simon Lægsgaard, lytte til dejlige koncerter med Steen Svanholm samt Jørn Henrik Olsen og solopianist Kristine Thorup – og ikke mindst skal vi på en dejlig tur ud til Nørup Kirke og Christiansfeld.

Mandag 3. – søndag 9. august 2020 (uge 32)

4.950 kr

Klassisk højskole: De store spørgsmål om eksistens

En dejlig klassisk højskoleuge hvor vi skal dykke ned i de store spørgsmål om eksistens. Vi starter i poesiens verden, hvor forfatter Søren Ulrik Thomsen vil invitere os ind i sit forfatterskab og læse digte med efterfølgende samtale om poesiens stemme i forhold til de store spørgsmål. Georg Metz vil fortælle om, hvordan han kan være gudløs, men stadig glad. Vi skal selvfølgelig omkring en de store filosoffer, Nietzsche, og snakke om klassikeren – Guds død, og vi vil se, om kunsten igennem Asger Jorn kan billedliggøre eksistensen, når vi besøger Museum Jorn i Silkeborg.

Mandag 3. – søndag 9. august 2020 (uge 32)

4.950 kr

Sensommervandringer

Vi nyder den lune sensommer i det smukke østjyske landskab i Grejsdalen, der er kendt for sin varierede natur og nogle af Danmarks stejleste skovskrænter. Vandreturene er heldagsture, de varierer i både længde og sværhedsgrad, da landskaberne er meget forskellige ift. kupering og bevoksning – det er til gengæld det, der gør området så magisk, og du kan godt glæde dig! Forvent ture på cirka 15-18 km. Glæd dig til smukke naturoplevelser i bl.a. den smukke Grejs Ådal, der strækker sig fra Fårup Sø i vest til Vejle i øst. Jelling skov med hulveje og skrænter. Verdensarv og vikingefortællinger i Kongernes Jelling, Grejsdalen samt Brandbjerg Sønderskov.

Mandag 10.– fredag 14.august 2020

4.525 kr

Det skønne liv

Vi dykker ned i det skønne liv og nyder en dejlig sensommeruge med herlige udflugter og gode grin. Glæd dig til morgensamling, fortællinger, gode snakke samt bevægende og tankevækkende foredrag, livsnyderudflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt vandreture i den smukke natur i Ådalene.  
Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.

Mandag d. 17 – fredag d. 21. august 2020

4.650 kr

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering som eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. Eftermiddag og aften afholdes bridgeturneringer efterfulgt af lækker natmad for at slutte dagen på en hyggelig måde.

Mandag d. 24. – fredag d. 28. august 2020

4.350 kr

Østjyske gourmetoplevelser

I de senere år er det blomstret op med lokale producenter af specialiteter i hele landet -fra mikrobryggerier, danskproduceret vin og whiskey til økologiske producenter af lækre lokale madvarer af høj kvalitet. I denne uge vil vi dykke ned i det østjyske med to ture, hvor vi skal besøge nogle af Østjyllands lækre specialister. Derudover vil ugen byde på hele to gourmetoplevelser, når vi først skal besøge Restaurant Moment, en af danmarks førende restauranter indenfor grøntsagsbaseret mad honoreret i Michelinguiden, og slutte ugen af med et besøg på 1-stjernet Michelin-restaurant Ti Trin Ned i Fredericia – en af de smukkest beliggende restauranter i Østjylland. I løbte af ugen skal vi høre spændende foredrag om molekylær madlavning og sundheedsaspekterne ved plantebaseret mad.

Mandag d. 31. august - fredag d. 4. september 2020

5.950 kr

September 2020

Personlig Power

Tør du udfordre dig selv og din tilgang til verden? Find dine personlige styrker og sæt dem i spil; bliv klogere på dig selv og lær at indgå i samarbejder på den bedst tænkelige måde. Vi fokuserer på personlighedstyper, samarbejdsmønstre, kropssprog og vaner, samt hvordan vi ændrer dem. I ugens løb arbejder vi med personlighedstypetest, positiv psykologi, kropskendskab og handlemod.
Kom og find modet til at handle og find inspiration til nye måder at møde livet på.

Mandag d 7. september - fredag d 11. september

4.750 kr

Sur for en sikkerheds skyld

I denne uge giver vi plads til at give samfundet og livet i både det store og det små et kritisk eftersyn. Sammen er vi ’sure for en sikkerheds skyld’. Vi kalder en spade for en spade og skaber rum for at lufte irritation. Vi stiller spørgsmål og vender verdenssyn – uanset om vi nu deler forargelse eller undres over, hvad der får andre til at indigneres. Dette er en kursusuge med fart over feltet, når meninger brydes, og både det nære og fjernes sættes til debat. Glæd dig (det er helt ok) til at få svar på tiltale fra dygtige debattører og passionerede foredragsholdere – og til at lade dig provokere og inspirere. Og så byder ugen selvfølgelig også på morgensamlinger, frisk luft i Grejsdalen, god mad og meget andet.

Mandag d. 14. - fredag d. 18. september 2020

4.950 kr

Skab resten af dit liv

Et liv skal leves i længden – men også i bredden: Børnene er flyttet hjemmefra, pensionen nærmer sig – og hvordan får du så det bedst tænkelige ud af det? Det dykker vi ned i på denne kursusuge, hvor du vil blive udfordret og afklaret, lære dig selv bedre at kende, skabe overblik over og få svar på spørgsmål om pension og økonomi – kort sagt – få de bedste redskaber til at få det bedste ud af din tredje alder i selskab med hyggelige medkursister. Det bliver ikke kedeligt! Kurset giver inspiration for det liv, der ligger og venter efter arbejdsmarkedet – alt sammen pakket ind i morgensang, god mad, højskolehygge og en dejlig festaften.

Mandag d. 21. – fredag d. 25. september 2020

4.750 kr

Højskolesang og klassisk højskole

Vi inviterer til en højskoleuge med masser af højskolesang og klassiske højskoledyder som foredrag, debat, morgensamlinger og kultur- og naturture ud af huset. I denne uge skal vi synge “af karsken bælg” med masser af højskolesang hver dag både til morgensamling og i løbet af dagens øvrige program. Vi skal møde Erik Sommer, som har skrevet den elskede “”Du har tændt millioner af stjerner” og ”Nu går solen sin vej” m.fl. og spændende foredragsholdere som Søren Ryge og højskolens egen forstander Simon Lægsgaard, lytte til dejlige koncerter med Steen Svanholm – og sidst men ikke mindst skal vi på en dejlig tur ud til Jorn Museet i Silkeborg.

Mandag 28. september – fredag 2. oktober 2020

4.650 kr

Oktober 2020

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve.
I uge 42 har vi inviteret Søren Ryge indenfor til at en fortælling om “Haven og menneskene jeg har mødt.” Han fortæller om haven, naturligvis, men også om landskaber i Norden og om de mennesker, der lever der.

Mandag d. 12. – fredag d. 16. oktober 2020

4.350 kr

Yoga i efterårsferien

Denne uge er for dig, der har lyst til arbejde med indre fordybelse og kropsligt velbefindende. Alle kan deltage uanset erfaring. Er du begynder udi yoga, vil du på kurset få lagt et sikkert fundament– har du allerede erfaring med yoga, får du hjælp til yderligere at forfine og styrke din yoga. I løbet af ugen vil du også møde undervisere, der lægger stor vægt på den anvendelige hverdagsnære vinkel på mindfulness.
Ugen byder desuden på undervisning, der kombinerer yoga og sang, og du vil opleve energien i kombinationen af yoga og dans. I ugens løb vil du blive forkælet af Brandbjergs grønne, kreative køkken og inspireres af tankevækkende morgensamlinger og foredrag.

Mandag d. 12. – fredag d. 16. oktober 2020

4.350 kr

Du store strikkeverden – inspiration, viden og begejstring!

Strikkekursus for dig, der elsker at strikke og blive inspireret på alle mulige (og umulige) måder og gerne vil blive klogere på historierne bag mønstre, teknikker og traditioner. Glæd dig bl.a. til workshops med Ruth Sørensen og Katrine Wohllebe. Vi lægger vægt på den gode stemning med skøn mad, hyggelige aftener samt mulighed for småture i vores park og dejlige naturskov. Vi kommer vidt omkring fra kulturhistoriske emner til aktuelle designeres bud på nye trends med ny inspiration og klassisk teknik. Glæd dig også til morgensamlinger, foredrag og fællessang. Og så skal der naturligvis strikkes og aftenhygges.

Mandag 26. oktober – fredag 30. november

4.525 kr

November 2020

Det skønne liv

Vi dykker ned i det skønne liv og nyder en dejlig efterårsuge med herlige udflugter og gode grin. Glæd dig til morgensamling, fortællinger, gode snakke samt bevægende og tankevækkende foredrag, livsnyderudflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt vandreture i den smukke natur i Ådalene. Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv.

Mandag d. 16. – fredag d. 20. november 2020

4.650 kr

Klassisk Højskole – Kunst og Kultur

En højskoleuge med klassiske højskoleværdier. Hver morgen har vi morgensamlinger med vedkommende fortællinger og sang fra højskolesangbogen. Ugen vil bl.a. byde på en tur til Trapholt museum for moderne kunst og design, der udover at rumme Richard Mortensen-salen, hvor arkitektur og kunst forenes, også har en stor samling af dansk møbeldesign. Vi skal også beriges af en række foredrag, der hver især bevæger os rundt i forskellige grene af kunst og kultur. Dette pakkes alt sammen ind i Brandbjerg Højskoles smukke efterårs rammer.

Mandag d. 30. november - fredag d. 4. december 2020

4.650 kr

December 2020

Nytår på Brandbjerg højskole

Vi skal fejre 2020 og springe ind i det nye år sammen på Brandbjerg Højskole. Vi skal nyde inspirerende morgensamlinger, gode foredrag og den smukke natur omkring Brandbjerg med Grejsdalens stejle skrænter.
Med champagne, lækker økologisk festmiddag, nytårsgudstjeneste, livsnyderudflugt og meget mere er der lagt op til et festligt og forkælende nytårskursus i 2020.

Mandag d. 28. december 2020 – søndag d. 3. januar 2021

5.750 kr

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.