Brandbjerg Højskole

Ugekurser 2019

Vi har over 40 ugekurser hvert år. Der er noget for enhver interesse og alle aldersgrupper fra 6-99 år! Læs mere herunder:

Korte kurser på 1-7 dage

På Brandbjerg har vi en bred vifte af ugekurser, og vi har så stor efterspørgsel på dem, at vi konstant udvider udbuddet. Det er der selvfølgelig flere årsager til. Først og fremmest handler det om indhold og atmosfære, men det handler også om gode faciliteter, og sidst, men ikke mindst, handler det om kursusledere og undervisere, der brænder for det, de laver. Engagement smitter på den mest livgivende af alle måder og sætter tingene i bevægelse. Bevægelse er netop hovedsagen.

Februar

Slægtsforskning

Slægtsforskning i Herregården – Kom tæt på dine forfædre med spændende foredrag, inspiration og værktøjer til at finde dine aner i kilderne – både de skrevne arkiver og de nye digitale – og opdage hvem der gemmer sig bag navne og årstal. Årets tema er `anerne og sygdomme’, hvor vi på forskellige måder fordyber os i sundhed og især sygdom, men med fokus på ve og vel, læger, folkemedicin, sundhed og samfund gennem århundrederne.
Ugen krydres med dagsudflugt, gåtur i Brandbjerg Sønderskov med naturvejleder, morgensamlinger, højskolesang og hyggelige stunder. Sammen laver vi slægtsundersøgelser og hjælper hinanden med at finde det, vi ikke selv kan finde ud af over aftenkaffen i herregårdens smukke rammer.

Søndag 10. – lørdag 16. marts 2019

4.825 kr

Østjyske gourmetoplevelser

Vi skal dykke ned i gourmet og specialiteter i Østjylland. Vi skal på to heldagsture ud i det østjyske, hvor vi skal besøge forskellige producenter af specialiteter. F.eks. lokalproduceret whiskey og lækre madvarer – og vi skal også have gourmetoplevelser ud over det sædvanlige. Hjemme på skolen skal vi forkæles med god mad, underholdende foredrag og højskolesang.

Mandag 25. – fredag 29. marts 2019

5.650 kr

Maj

Vandringer i Østjylland

Vi oplever foråret i det smukke østjyske landskab. Glæd dig til den smukke Vejle Ådal med de brede enge, Grejsdalen med sine dramatiske skrænter og den rislende bæk, Kongernes Jelling, hvor vi hører sidste nyt om Gorm, Thyra og Harald Blåtand og skønne dage med høj himmel og vidtstrakte udsigter.
Vandreturenes længde er på 13-18 km og varierer i sværhedsgrad, da landskaberne er meget varierede ift. kupering og bevoksning – det er til gengæld det, der gør området så magisk, og du kan godt glæde dig!
På højskolen nyder vi sammen morgensamlinger, inspirerende foredrag og sang. Om aftenen forkæles du med god mad fra Brandbjergs veloplagte køkkenhold, og dagene slutter med kaffe og hygge med medkursister fra hele landet.

Mandag 13. – fredag 17. maj 2019

4.425 kr

Verden og mig i forandring

Nøgleordene er identitet, livskvalitet og betydning, når vi zoomer ind på en verden i forandring – både fra det personlige, det lokale og det globale perspektiv. Det handler om at turde bevæge sig og om at turde møde udfordringer med åbenhed og nysgerrighed. Glæd dig til morgensang, naturvandring, debat og foredrag med bl.a. psykologen, IT- nørden, gastronauten og life-coachen.

Mandag 20. – fredag 24. maj 2019

4.750 kr

Klassisk højskole: Kunst og kultur

En højskoleuge med klassiske højskoleværdier. Hver morgen har vi udvidede morgensamlinger med vedkommende fortællinger og sang fra højskolesangbogen. Ugen vil bl.a byde på en tur til Asger Jorn Museet og Kunstmuseet Silkeborg Bad. Mød en række spændende foredragsholdere som Lektor Ane Hejlskov Larsen der fortæller om forholdet imellem Kirkeby og Jorn og Forfatter Steen Ole Hedelund Jørgensen om Trump og skakmat – fuser eller trumf, nyd højskolesang og ikke mindst højskolens lækre økologiske, grønne køkken.
Rabat for medlemmer af Ældresagen: 250 kr.

Søndag 2. – lørdag 8. juni 2019

4.850 kr

Juni

Klassisk højskole: De store spørgsmål om eksistens

En klassisk højskoleuge hvor vi skal dykke ned i de store spørgsmål om eksistens. Bl.a vil tidligere formand for etisk råd, Jacob Birkler, tage os med ind i maskinrummet og se på de store etiske spørgsmål: Hvad kan vi, hvad skal vi og hvad bør vi gøre, når de etiske dilemmaer bliver svære. Der bliver selvfølgelig også tid til at synge nogle af de sange i Højskolesangbogen, der fortæller os om eksistensen – og tid til at opleve det smukke herregårdslandskab omkring højskolen og nyde de klassiske morgensamlingerne hver morgen.
Glæd dig til en uge med plads til eftertanke og gode snakke om de store spørgsmål.

Mandag 10. – fredag 14. juni 2019

4.850 kr

Yoga og mindfulness

Yoga og mindfulnesskurserne er for dig, der har lyst til arbejde med indre fordybelse og kropslig velbefindende. Riv 5 dage ud af kalenderen til fokus på krop og bevidsthed samt det at være i god og autentisk kontakt med dig selv og andre. Alle kan deltage uanset erfaring. Er du begynder udi yoga, vil du på kurset få lagt et sikkert fundament for en fortsat udøvelse af yogapraksis. Har du allerede erfaring med yoga, får du hjælp til yderligere at forfine og styrke din yoga. I mindfulnessundervisningen lægger underviserne stor vægt på den anvendelige, hverdagsnære vinkel på mindfulness. På kurset vil du få konkrete teknikker og forståelse for, hvordan du kan være mere nærværende og i kontakt med dig selv og andre i din dagligdag. Som noget helt særligt vil Tor Nørretranders holde foredraget Man kan øve sig på at blive lykkelig. Det har bare ikke noget med penge at gøre! I ugens løb vil du nyde godt af Brandbjergs skønne omgivelser i både park og skov, du vil blive forkælet af Brandbjergs grønne kreative køkken og inspireres af morgensamlinger og foredrag.

Mandag 10. – fredag 14. juni 2019

4.250 kr

Patchwork

KURSET ER UDSOLGT!
Glæd dig til ny inspiration hos vore dygtige undervisere og dine medkursister. Du kan vælge to workshops i løbet af ugen med både traditionelle, nye kreative og inspirerende håndarbejdsmetoder, indsigt i forskellige teknikker indenfor patchwork og quiltning samt eksperimenterende syning. Workshops ledes af Anne-Pia Godske Rasmussen, Ragnhild Battefeld og Gitte Andersen. Ugen igennem kan du lade dig forkæle med skøn mad fra Brandbjergs grønne køkken og glæde dig til morgensang, udflugt og mulighed for gåture i Brandbjerg Højskoles smukke omgivelser.

Mandag 17. – lørdag 22. juni 2019

4.800 kr

Tankevækkende Højskole

Mød nogle af Danmarks skarpeste hoveder: Hør historierne og deltag i debatterne. Ugens indslag er inspireret af tematikker og koncepter fra P1´s programflade og vi dykker ned i både udenrigspolitiske tematikker, personlige beretninger, debatter, og klassiske foredrag. Glæd dig blandt andet til at lade dig inspirere og provokere af Anne Sophia Hermansen, Steffen Gram, Paula Larrain, Jacob Birkler, Birth Rønn Hornbech, Klaus Rothstein og Kurt Strand. Ugen krydres med, vores egen søndagsfrokost og klassiske gode højskoleoplevelser som sang, morgensamling og hyggelige stunder med medkursister fra hele landet. Der er mulighed for dejlige gåture i den smukke Grejsdal i frokostpausen.

Mandag 24. – fredag 28. juni 2019

4.950 kr

Livet er en gave – og en gave pakker man ud!

Titlen på dette kursus peger på at vi altid skal huske at nyde livet og tage imod hvad det bringer. Vi har i denne uge skabt et klassisk højskolekursus med en kant. Ugen sparkes i gang med foredragsholder og forfatter Erik Lindsø som har gjort det til et livsprojekt at sprede glæden ved livet. Vi skal også møde altid skarpe Steffen Gram og høre forfatter Knud Romers bud på verden – og Danmarks aktuelle udfordringer. Politiker og P1 vært Paula Larrain tager os med ind bag mediefacaden og tidligere formand for etisk råd, Jacob Birkler vil tage os på en medrivende og indsigtsfuld tour de force i Etisk Råds dilemmaer.

Mandag 24. – fredag 28. juni 2019

4.850 kr

Flet og fællesskab

Del en uge med flet som fokus.
Glæd dig til inspirerende undervisere fra ind- og udland: Special flet (meget øvede) – Jenny Crisp (UK), Splejsning med papirsnor og andre materialer – Ida Nielsen (DK), Different shapes in bukina weave – Alexandra Marks (I), Zarzokurve og bakker i mange variationer – Ulla Misser (DK), Flet med pil, focus på form og struktur, for øvede – Mai Hvid Jørgensen (DK), Pilebark – Flet på træblokke – Kirsten Ploug (DK), Flet med rattan/peddigrør – Else Marie Pedersen (DK) og Pileflet for begyndere – Bent Vinkler ( DK ). Udflugtsdag: Lille Malunds Have – hovedsageligt anlagt i engelsk havestil med langstrakte græsgange samt vide perspektiver. Integreret i havens udsmykning finder man Bent Vinklers skønne pileflet. En uge med fællesskab og særlige oplevelser i et stemningsfyldt højskolemiljø med morgensamlinger, sang og foredrag.

 

30. juni – 6. juli 2019

4.695 kr

Juli

Midsommervandringer

Vi nyder den lune midsommer i det smukke østjyske landskab. Vandreturene er heldagsture, de varierer i både længde og sværhedsgrad, da landskaberne er meget varierede ift. kupering og bevoksning – det er til gengæld det, der gør området så magisk, og du kan godt glæde dig! Forvent ture på cirka 15-18 km.
Glæd dig til smukke naturoplevelser i bl.a. den smukke Grejs Ådal, der strækker sig fra Fårup Sø i vest til Vejle i øst. Jelling skov med hulveje og skrænter. Verdensarv og vikingefortællinger i Kongernes Jelling. Grejsdalen med sine mosbegroede stammer, den dybe ro og de vilde skrænter, samt Brandbjerg Sønderskov med uberørt natur.
Glæd dig også til morgensamlinger, inspirerende foredrag, sangaften og en dejlig festaften. Hver dag forkæles du med god mad fra Brandbjergs veloplagte køkkenhold, og dagene slutter med kaffe og hygge med medkursister fra hele landet.

Mandag 1.juli – fredag 5.juli 2019

4.425 kr

Salsa

Kom med, når vi i 2019 igen slår dørene op for et brag af en salsa-uge.
Lad salsarytmerne gennemstrømme din krop og dit sind og lad dig forføre af stemningen, når Brandbjerg Højskole trækkes ind i en uge af bløde rytmer, mangfoldige møder og hoftevrikkende fornemmelser.

Søndag 7. – lørdag 13. juli 2019

5.300 kr

Familiehøjskole

Kom og vær med til et familiekursus med familien i centrum. Vi ønsker at skabe rammen om en hel uges kvalitetstid i familien. Målet er, at man er sammen med sine børn i spændende aktiviteter, men også mødes med andre på tværs af alder og interesser. En rigtig højskoleuge med morgensang, godnathistorie og workshops hvor I kan lave alt det sammen, som I aldrig får gjort i hverdagen.

Mandag 15. – søndag 21. juli 2019

4.575 kr

Bridge og højskole

Kurset er fuldtegnet, der er oprettet venteliste
En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. I løbet af ugen afholdes bridgeturneringer. Aftenerne afsluttes i herregårdens hyggelige stuer.

Mandag 22. – Søndag 28. juli 2019

4.750 kr

Mad over ild

Mad over ild – Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål. Vi fokuserer på årstidens lokale råvarer og tager på sanketure efter lækre ingredienser i både højskolens egen skov og ved fjorden. Du lærer om sæsonens vilde urter, rødder og bær – en god oplevelse, hvor du selv er med hele vejen fra jord til bord. Både smagen og æstetikken er i fokus denne uge.

Mandag 22. – Søndag 28. juli 2019

4.950 kr

Vandring i sommerferien

Gå dig glad i godt selskab. Glæd dig til at opleve spændvidden i landskaberne fra smeltevandsdale, en imponerende dødis-sø, smukke bøgeskove, bjergtagende udsigter og hyggeligt samvær undervejs. Vi vandrer og får fortællinger om natur og mennesker i fortid og nutid og har mulighed for at stille spørgsmål og lære landskabet bedre at kende ved hjælp af dygtige naturvejledere med indgående kendskab til landskaberne. De daglige vandringer er mellem 12- 15 km – i varierende og udfordrende landskab. Dagene krydres med højskolehygge, morgensamling, inspirerende foredrag og sang. Nyd den gode mad fra Brandbjergs veloplagte køkkenhold og slut dagene af med aftenkaffe eller et glas rødvin i atriumgården.

Mandag 22. – Søndag 28. juli 2019

4.950 kr

Havkajak

Kurset er fuldtegnet, der er oprettet venteliste
Havkajak – smukke oplevelser og fællesskab på havet. Med havkajakken som det perfekte fartøj oplever vi Danmark fra en måske ny og anden side med leg, motion og naturoplevelser. I løbet af ugen vil vi omfavne forskellige perspektiver af det at ro havkajak i Danmark lige fra grundlæggende færdigheder, sikkerhed, kajakken som turredskab og havkajak i historisk rids.

Mandag 22. – Søndag 28. juli 2019

4.950 kr

Yoga og mindfullness

Yoga, meditation og mindfulness-kurserne er for dig, der har lyst til at arbejde med indre fordybelse og ydre kontakt gennem yoga, meditati­on, mindfulness og nærværstræning. Kurserne har fokus på krop, åndedræt og bevidsthed samt det at være i god og autentisk kontakt både med sig selv og andre. Kurset er åbent for alle uanset erfaring. Er du nybegynder udi yoga, vil du på kurset få lagt et sikkert fundament for en fortsat udøvelse af yoga-praksis. Har du allerede erfaring med yoga, får du mulighed for at få forfinet og styrket din praksis yderligere. Med fokus på meditation tilføjer vi en ekstra dimension, der bringer dig i kontakt med din krop og din indre livsenergi.

29. juli – 4. august 2019

4.750 kr

Brandbjerg på kanten

Kom med til Brandbjerg På Kanten og få en fed sommerferieoplevelse – en uges intens højskoleophold. Vi vil skabe rammerne for oplevelser og sammenhold, som der kun findes på en højskole. Ugen indeholder fire workshops med meget forskelligt indhold, så du har mulighed for at arbejde med netop det, som interesserer dig. Derudover vil der være en række fællesaktiviteter, som er fyldt med sjov og spænding og giver dig mulighed for at lære nogle nye mennesker – og måske endda også dig selv – at kende. På ægte højskolevis starter vi hver dag ud med morgensang og slutter med hyggelige stunder i vores pejsestue.

Mandag 29. juli – Søndag 4. august 2019

1.970 kr

Wayfinding

Kurset er for dig, som mærker behovet for forandring – En uge der handler om dine valg og muligheder i livet:
Du får redskaber til at træne dit mod til at forfølge dine mål og drømme.
Du kommer hjem med en rygsæk fyldt med gode oplevelser og inspiration til at træde dine næste skridt.
Du kommer til at høre forskellige menneskers fortællinger om deres vej– til inspiration og eftertanke.
Ugen byder på gode rammer og plads til undersøgelse, tankevækkende input og tid til refleksion.

Mandag d. 29. juli – søndag d. 4. august 2019

4.750 kr

August

Nordisk strikkesymposium

NORDISK STRIKKESYMPOSIUM 2019 er dedikeret til Strik med Kunst og Kant og arrangeret i samarbejde med Gavstrik.
En uge med spændende og nyskabende workshops, foredrag og udstilling med nogle af Danmarks og Skandinaviens mest spændende og nyskabende strikkere og tekstilkunstnere. Glæd dig også til morgensamling, sang og dagsudflugt.

Mandag 5. august – søndag d 11. august 2019

6.900 kr

Højskolesang og klassisk højskole

Vi inviterer til en højskoleuge med masser af højskolesang og klassiske højskoledyder som foredrag, debat, morgensamlinger og kultur- og natur-ture ud af huset. Vi skal desuden møde nogle af højskolesangbogens mest elskede bidragsydere og synge en masse hver dag. Der vil være tema om Grundtvig, Jeppe Aakjær og de nye sange i højskolesangbogen.

Mandag 12. – søndag 18. august 2019

4.750 kr

August

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering som eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. Eftermiddag og aften afholdes bridgeturneringer efterfulgt af lækker natmad for at slutte dagen på en hyggelig måde.

Mandag 19. – søndag 25. august 2019

4.750 kr

Bridge og højskole

Kurset er fuldtegnet, der er oprettet venteliste
Lær at spille bridge eller bliv skarpere i dit spil og oplev samtidig Brandbjergs særlige atmosfære, morgensamlinger, udflugt, foredrag og sang – og selvfølgelig masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Du vil lære om de grundlæggende aftaler om det offensive og defensive grundsystem samt at planlægge spillet i sans- og farvekontrakter.

Mandag 26. – fredag 30. august 2019

4.175 kr

September

Vidunderlige verdensarv 

NATUR- OG KULTUROPLEVELSER I VERDENSKLASSE
I løbet af ugen besøges 3 af landets nye formidlingscentre, og der bydes på honningkager, guidet tur og foredrag i den smukke og spændende by Christiansfeld – verdensarv siden 2015. I Kongernes Jelling – verdensarv siden 1994 – er der guidet tur på det store monument med skibssætning, gravhøje, runesten og kæmpepalisade. Nationalpark Vadehavet – verdensarv siden 2014 – kendt for sine velsmagende østers – byder på to helt nye attraktioner: Vadehavscentret (åbnet februar 2017) og Tirpitz (åbnet juni 2017).
Velkommen til en rigtig højskoleuge med masser af ny viden, samvær og oplevelser.
Rabat for medlemmer af Ældresagen: 250 kr.

Mandag d. 2. – søndag d. 8. september 2019

4.750 kr

Personlig power og frugtbart samarbejde

Har du mod på at udfordre dig selv og din tilgang til verden? Sæt fokus på vaner og personlige styrker. Bliv klogere på dig selv, og hvordan du samarbejder klogt med andre. Stil spørgsmålstegn ved vanetænkning og flyt dine grænser. Du kan glæde dig til aha-oplevelser, eftertanke og provokation, morgensamlinger, skønne gåture og lækker mad fra Brandbjergs grønne køkken.

Mandag 9. – fredag 13. september 2019

4.725 kr

Skab resten af dit liv

Kurset er fuldtegnet og der er oprettet venteliste
Et liv skal leves i længden – men også i bredden: Børnene er flyttet hjemmefra, pensionen nærmer sig – og hvordan får du så det bedst tænkelige ud af det? Det dykker vi ned i på denne kursusuge, hvor du vil blive udfordret og afklaret, lære dig selv bedre at kende, skabe overblik over og få svar på spørgsmål om pension og økonomi – kort sagt – få de bedste redskaber til at få det bedste ud af din tredje alder i selskab med hyggelige medkursister fra hele landet. – Det bliver ikke kedeligt! Kurset giver inspiration for det liv, der ligger efter arbejdsmarkedet -alt sammen pakket ind i morgensang, god mad, højskolehygge og en dejlig festaften.

Mandag 16. – fredag 20. september 2019

4.725 kr

Slotte og herregårde

En uge med besøg på slotte, herregårde og godser. Når vi ikke er på tur, giver en perlerække af specialister oplæg om emnet, og de huse vi besøger. Brandbjerg Herregård er en flot ramme for kurset, og hele ugen vil man blive forkælet med god mad fra højskolens dygtige køkken. Annemarie Kruse står bag programmet -glæd jer til hyggeligt samvær med medkursister fra hele landet.
Rabat for medlemmer af Ældresagen: 250 kr.

Mandag 23. – fredag 27. september 2019

4.425 kr

Oktober

yoga og mindfullness

Yoga, meditation og mindfulness-kurserne er for dig, der har lyst til at arbejde med indre fordybelse og ydre kontakt gennem yoga, meditati­on, mindfulness og nærværstræning. Kurserne har fokus på krop, åndedræt og bevidsthed samt det at være i god og autentisk kontakt både med sig selv og andre. Kurset er åbent for alle uanset erfaring. Er du nybegynder udi yoga, vil du på kurset få lagt et sikkert fundament for en fortsat udøvelse af yoga-praksis. Har du allerede erfaring med yoga, får du mulighed for at få forfinet og styrket din praksis yderligere. Med fokus på meditation tilføjer vi en ekstra dimension, der bringer dig i kontakt med din krop og din indre livsenergi.

Onsdag d. 16. – søndag d. 20. oktober 2019

4.250 kr

The Art of Hosting 

Denmark, October 23 – 26, 2019

Eksterns kursus afholdt af AOH Denmark

Training focused on collaborative and participatory hostmanship and practicing the skills of navigating, thriving and standing tall in challenges as they occur. We invite you to join us and to connect with other practitioners, leaders and innovators seeking to build their capacity.

Onsdag d. 23. – lørdag d. 26. oktober 2019

Du store strikkeverden – inspiration, viden og begejstring!

Et strikkekursus for dig der elsker farver og teknikker. Vi kommer vidt omkring – fra kulturhistoriske emner til aktuelle designeres bud på nye trends i strik, viden om farvernes betydning, Craftivism og nye digitale værktøjer og platforme. Glæd dig også til klassiske højskoleaktiviteter som f.eks. morgensamlinger og fællessang. Og så skal der naturligvis strikkes! Kurset arrangeres i samarbejde med foreningen Gavstrik og er åbent for alle. Lige så snart programmet er klar bliver det lagt på hjemmesiden. Følg med her på siden for at se det fulde program når det er klar.

Mandag 28. oktober – fredag 1. november

4.425 kr

November

Det skønne liv

Vi dykker ned i det skønne liv og nyder en dejlig efterårsuge med herlige udflugter og gode grin. Glæd dig til morgensamling, fortællinger, gode snakke samt bevægende og tankevækkende foredrag. Kom og få ny energi, nye bekendtskaber og herlige oplevelser. Rammen er Brandbjergs skønne atmosfære, køkkenets lækre måltider og dine medkursisters gode selskab.

Mandag 11. – fredag 15. november 2019

4.575 kr

Med noget på hjerte

Vi er alle stødt på mennesker, om hvem vi tænker, ”han (eller hun) havde virkeligt noget på hjerte”. Det er vidunderligt at møde den slags mennesker, og det er mennesker, der inspirerer os og får os til at vokse. I denne uge har vi samlet en lang række mennesker, som alle har noget på hjerte – noget som de gerne vil dele med os andre. I denne uge har vi samlet en lang række mennesker, som alle har noget på hjerte – noget som de gerne vil dele med os andre. Glæd dig til at møde tidligere politiker Jytte Hilden, Radiovært Geeti Amiri, Humorist og forfatter Erik Lindsø, rådsmedlem i Mellemfolkeligt Samvirke Bilal Al-Issa, Eventyrer, havpattedyrbiolog Cecilia Vanman og forstander Simon Lægsgaard Madsen.

Mandag d. 25. – fredag d. 29. november 2019

4.575 kr

December

Nytår på Brandbjerg højskole

Vi skal fejre 2019 og springe ind i det nye år sammen på Brandbjerg Højskole. Med champagne, lækker økologisk festmiddag, nytårskoncert, nytårsgudstjeneste, slots-gourmetmiddag og meget meget mere er der lagt op til et festligt og forkælende nytårskursus i 2019.Vi skal sammen synge højskolesange og inspireres med spændende foredrag af både Paula Larrain og Nis Boesdal samt højskolens egen forstander, Simon Lægsgaard.

Lørdag d. 28. december 2019 – fredag d. 3. januar 2020

5.650 kr

Januar 2020

Squaredance på højskole

Kom og dans – og mærk humøret stige for hvert trin, du tager.
Vi danser modern squaredance – glæd dig til glad musik og danseglade mennesker fra hele landet. Man kan deltage, uanset om man er alene eller er par. I løbet af ugen vil der være tid til både sang, foredrag, og ture i naturen omkring Brandbjerg. Du kan glæde dig til den gode mad fra Brandbjergs grønne og dygtige køkken, samt de hyggelige rammer i Herregården hvor vi nyder aftenkaffen.
Søger du nye venner, sund motion for hjerne og krop, energi og overskud? -så kom fem dage på højskole, nyd livet og drag hjem med gode minder og ny inspiration.

 

27. januar – 31. januar 2020

4.500 kr

Maj 2020

Med noget på hjerte

Vi er alle stødt på mennesker, om hvem vi tænker, ”han (eller hun) havde virkeligt noget på hjerte”. Det er vidunderligt at møde den slags mennesker, og det er mennesker, der inspirerer os og får os til at vokse. I denne uge har vi samlet en lang række mennesker, som alle har noget på hjerte – noget som de gerne vil dele med os andre.
Kom til en uge der vil røre og inspirere dig – med skarpe foredrag, dejlige morgensamlinger og masser af højskolesang.
Lige så snart programmet er klar bliver det lagt på hjemmesiden. Følg med her på siden for at se det fulde program når det er klar.

Mandag d. 18. - fredag d. 22. maj 2020

4.575 kr

Juni 2020

Patchwork


Glæd dig til ny inspiration hos vore dygtige undervisere og dine medkursister. Du kan vælge to workshops i løbet af ugen med både traditionelle, nye kreative og inspirerende håndarbejdsmetoder, indsigt i forskellige teknikker indenfor patchwork og quiltning samt eksperimenterende syning. Workshops ledes af Anne-Pia Godske Rasmussen, Ragnhild Battefeld og Gitte Andersen. Ugen igennem kan du lade dig forkæle med skøn mad fra Brandbjergs grønne køkken og glæde dig til morgensang, udflugt og mulighed for gåture i Brandbjerg Højskoles smukke omgivelser.

Søndag 14. – fredag 19. juni 2020

4.950 kr

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.