Ugekurser på Brandbjerg Højskole

På Brandbjerg har vi en bred vifte af ugekurser, og vi har så stor efterspørgsel på dem, at vi konstant udvider udbuddet. Det er der selvfølgelig flere årsager til. Først og fremmest handler det om indhold og atmosfære, men det handler også om gode faciliteter, og sidst, men ikke mindst, handler det om kursusledere og undervisere, der brænder for det, de laver. Engagement smitter på den mest livgivende af alle måder og sætter tingene i bevægelse. Bevægelse er netop hovedsagen.

Juni 2022

Bridge og højskole

En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering som eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. Eftermiddag og aften afholdes bridgeturneringer efterfulgt af lækker natmad for at slutte dagen på en hyggelig måde.

Mandag d. 20. – fredag d. 24. juni 2022

4.500 kr

Keramik

Kun indkvartering i dobbeltværelse – tilmeld dig selv og en ven på dobbeltværelse og få begge 500 kr i rabat.
På dette kursus skal vi fordybe os i teknikker som bl.a. modellering og pladeteknik mens vi undersøger form og funktion. Kurset henvender sig til begyndere og vi vil kun arbejde i vådt ler. Det vil sige at vi brænder og glasere emnerne hvorefter de afhentes på højskolen. Der vil også være højskolesang, morgensamlinger og
foredrag og sang med den folkekære sangerinde Anne Dorthe Michelsen og Erik Lindsø vil fortælle om Livsglædens nødvendighed. 

Tirsdag 28. juni – Lørdag d. 2. juli 2022

4.800 kr

Vandring for begyndere

Venteliste på enkeltværelse – ledige dobbeltværelser – tag en ven med eller mød en ny 🙂
Har du altid drømt om at vandre – på Caminoen, hærvejen eller bare i din egen hjemstavn, så er her kurset, hvor du bliver klædt godt på til fremtidige vandringer. Der vil også være højskolesang, morgensamlinger og
foredrag og sang med den folkekære sangerinde Anne Dorthe Michelsen og Erik Lindsø vil fortælle om Livsglædens nødvendighed. 

Tirsdag 28. juni – Lørdag d. 2. juli 2022

4.800 kr

Højskolesang og klassisk højskole

I et kursus, hvor vi fejrer den danske sang, skal vi synge af karsken bælg, både de gamle vi alle kender, men også de nye, som vi alle skal til at lære. Vi skal selvfølgelig synge en masse fra højskolesangbogen og høre foredrag og sang med den folkekære sangerinde Anne Dorthe Michelsen. Vi skal også møde komponisten Erik Sommer, der står bag en række af de mest elskede sange i Højskolesangbogen, og som kommer og fortæller om sine sange. Højskoleforstander Simon Lægsgaard introducerer til de sange, han har med den nye Højskolesangbog, og Erik Lindsø vil fortælle om Livsglædens nødvendighed. 

Tirsdag 28. juni – Lørdag d. 2. juli 2022

4.800 kr

Et smil fra en jeg ikke kender

Venteliste på enkeltværelse – ledige dobbeltværelser – tag en ven med eller mød en ny 🙂
I en tid med store udfordringer i verden skal vi huske at smile til hinanden. Det vil vi forsøge at understøtte på dette kursus, som byder på klassisk højskole med lidt ekstra forkælelse. Vi skal tale med hinanden, høre et dejligt foredrag med en af Danmarks mest elskede sangerinder Anne Dorthe Michelsen, komponisten bag “Du som har tændt millioner af stjerner”
Erik Sommer, Lise Flensburg som vil reflekterer over det gode i livet og tidligere vært på “Sproghjørnet på P4” Ole Lauridsen som fortæller om “Den danske sprog er en svær en!”. Vi skal også dykke ned i det østjyske på en fantastisk tur, hvor vi skal besøge Søren Ryge i hans have på Djursland samt have en rundvisning i økosamfundet Friland – kendt fra DR. Her vil højskolelærer Nikolaj Hygebjerg vise rundt og fortælle om, hvordan man også kan leve i Danmark. Sidst men ikke mindst skal vi på Michelin-gourmet restaurant, når en af Danmarks bedste vegetarrestauranter – Restaurant Moment – vil give jer en kulinarisk oplevelse som I sent vil glemme. 

Tirsdag 28. juni – Lørdag d. 2. juli 2022

5.450 kr

Juli 2022

Kys det nu!

En sommeruge med koncerter, foredrag og højskolesang i grønne omgivelser 

Kurset er udsolgt – kom på venteliste 🙂

Brandbjerg Højskole inviterer til et helt særligt kursus – en højskolefestival med såvel store som små intime koncerter med kendte navne, spændende foredrag og højskolesang.
Vi samler nemlig musik- og kulturelskere i et koncerttelt med udsigt ud over Grejsdalens smukke natur, hvor vi skal nyde store koncerter og gode foredrag. Du kan også glæde dig til kombinationen af rigtig højskolestemning og dejlige højskoleaktiviteter som morgensamling og fællessang, en aktiv dag i midten med vandring, mountainbike, yoga, klatring eller gospelkor! Hver morgen er der mulighed for yoga, løb eller vandring, og hver aften rundes af med Brandbjerg café i teltet med livemusik og hyggelige oplevelser. Ugen afsluttes med et brag af en fest med livemusik og dans!  Glæd dig til at høre nogle af Danmarks bedste musikere som Savage Rose, Sko/Torp, Anne Dorthe Michelsen, Dissing & Las og Stig Møller samt foredragsholdere som Steffen Gram, Erik Lindsø og Rasmus Skov Borring.

Søndag d. 3. – fredag d. 8. juli 2022

5.995 kr

Nordic salsacamp 2022

Kom med, når vi i 2022 igen slår dørene op for et brag af en salsa-uge med masser af dans.

Søndag d. 10. - lørdag d. 16. juli 2022

5.750 kr

Familiehøjskole – med familien i centrum

Kurset fuldtegnet og vi opretter venteliste
Kom og vær med til et kursus med familien i centrum. Vi ønsker at skabe rammen om en hel uges kvalitetstid i familien. Målet er, at man er sammen med sine børn i spændende aktiviteter, men også mødes med andre på tværs af alder og interesser. En rigtig højskoleuge med morgensamlinger, godnathistorie og workshops hvor I kan lave alt det sammen, som man aldrig får gjort i hverdagen.

Mandag d. 18. juli – Søndag d. 24. juli 2022

4.850 kr

Mad over ild

Kurset er udsolgt – Meld dig på venteliste
Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål i selskab med Brandbjergs dygtige bålkok. Glem alt om snobrød og pølser – her laver vi lækkert kød og/eller fisk, går på sanketure, prøver kræfter med røgning, laver imponerende desserter og nyder det gode selskab omkring bålet og i vores udekøkken i herregårdsparken. Du vil få fantastiske smagsoplevelser, godt selskab og inspiration til madlavningen derhjemme. Mad over bål foregår udendørs, og du laver mad hver dag fra 9.30– ca. kl. 15.

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

4.950 kr

Havkajak

Kurset er udsolgt – men der er stadig ledige pladser i uge 31 🙂
De danske kyster byder på masser af oplevelser i den kystnære natur. På tur i Danmarks sidste ”vildmark” er havkajakken det perfekte fartøj til naturoplevelser, leg og motion – at opleve Danmark fra en anden side. I løbet af ugen vil vi omfavne forskellige perspektiver af det at ro havkajak i Danmark – lige fra grundlæggende færdigheder, sikkerhed, kajakken som turredskab og til havkajak i historisk rids. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture og meget andet godt. Hver aften er der Brandbjerg Café. Tag dine bedste venner under armen – eller kom og mød nye.

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

4.950 kr

Sommervandringer

Kurset er udsolgt – tilmeld dig hvis du gerne vil på venteliste 🙂
Sommervandring i Grejsdalens skønne natur. Nyd det smukke danske sommerlandskab, nye udsigter og oplev de varierede ruter med stejle skråninger og dybe slugter med rislende bække, tæt vildnis, væltede, mosbegroede stammer og grønne enge. Vi stiller skarpt på nutid, fortid og fremtid gennem fantastiske fortællinger og fascinerende fakta. Vi vandrer ca. 12-15 km per dag (varierer lidt afhængig af terræn – gåturene er fra ca. 9.30-15.30) og oplever forskellige landskaber, flora, fauna og selvfølgelig vind og vejr. Vi vandrer ud og lytter til områdets fortællinger, alt imens vi får nogle kilometer i benene og sol på kinderne.

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

4.950 kr

Yoga og mindfulness

Kurset er fuldtegnet – vi har oprettet en venteliste 🙂
Vær med til en uge, hvor der er fokus på krop og bevidsthed. Vi skal arbejde med flere forskellige former for yoga, og undervisningen tager udgangspunkt i dit niveau. Når vi ikke arbejder med vores kroppe, så dykker vi ned i vores indre med forskellige mindfulness- øvelser, hvor vi lærer at finde roen og mærke os selv. Undervisningen forgår i en afslappet atmosfære, hvor vi er både indendørs og udendørs. Undervisning er hele tiden bundet op på metoder og øvelser, som du nemt kan tage med fra kurset og lave derhjemme. Ugen faciliteres af uddannede yoga og mindfulnessinstruktører.

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

4.950 kr

Sommermagi

Kurset er fuldtegnet – vi har oprettet en venteliste 🙂
Du er hermed inviteret til et skud sommermagi, når vi 
putter lidt ekstra forkælelse i en uge fyldt med livsglade mennesker. Vi vil sammen nyde underholdende foredrag.
To formiddage deles vi i spændende aktiviteter, hvor du kan vælge imellem Vandretur i Brandbjerg Sønderskov, yoga for mænd og kvinder og ikke mindst E-mountainbike. Der bliver også tid til at lære hinanden at kende over en god snak eller et koldt glas hvidvin i atriumgården, i skyggen af de høje træer i herregårdsparken eller i skumringen omkring bålet. Der er garanti for både gode grin, smukke naturoplevelser og tankevækkende og rørende øjeblikke på vandretur i Grejsdalen, når vi lader os forkæle hos Sejdmanden i Jelling og Jelling Bryghus med smagsprøver, og når vi skal på en lækker heldagstur til Vejle, hvor vi skal besøge Olafur Eliassons arkitektoniske vidunder ”Fjordenhus”, se nærmere på Vejles havnefront og spise lækker frokost i Skyttehuset. Turen rundes af med enten mountainbike i skoven eller vandretur ad Grejsdalsstien tilbage til højskolen. 

Mandag d. 25. - søndag d. 31. juli 2022

5.450 kr

August 2022

Brandbjerg på kanten

Dette sommerkursus er for dig der ikke nåede at komme på ”rigtig” højskole, eller dig som ikke lige kan rive 3 måneder ud af et travlt studie- eller arbejdsliv for at tage på højskole. Ugen er også for dig som har været på højskole og har lyst til at få højskoleånden genopfrisket. 

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

2.450 kr

Keramik

Kurset er udsolgt – Stadig ledige pladser på keramik for begyndere i uge 26 🙂
I keramikværkstedet skal vi en tur væk fra vores travle hverdag og en tur ned i materialet med vores hænder.
 I værkstedet bliver man introduceret til de mest basale teknikker som mennesket stort set har arbejdet med, lige siden vi første gang begyndte at forme og bearbejde leret. Der bliver gode snakke hen over bordet, højt humør og den helt særlige højskolestemning man aldrig bliver træt af. Værkstedet lever altid og og sammen oplever vi at tingene dukker frem af leret imens ovnen langsomt fyldes op. Til sidst glaserer vi vores skåle eller skulpturer og brænder dem i den særlige japanske rakuteknik.

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

4.950 kr

Fra fermentering til surdej 

– En uge i mormors køkken med fermentering, syltning, surdej og andre klassiske køkkenhåndværk
En uge hvor vi skal lave en hel masse mad og få erfaringer og viden til at gå hjem og lave endnu mere. Målet er, at kursusdeltageren tager hjem med en fysisk bagage i form af klirrende glas og flasker fyldt med boblende væsker og grøntsager. Men det vigtigste er måske den intellektuelle bagage. Denne vil indeholde en masse praktiske erfaringer med at bage surdejsbrød, lave fermenteret grønt, langtidsstegning, en sovs, mm. Men mest af alt vil den indeholde en større viden om, hvad det ér, der vokser i dejskålen, bobler i glasset og smager, og der vil nu kunne jongleres frit med ord som fermentering, smag, mælkesyrebakterier, denaturering og svampe. Når man kan det, så er man klar til ikke bare at følge en opskrift, men også til at udvikle og eksperimentere videre selv. Undervejs i ugen vil der være små biologi-faglige oplæg om emnet, formidlet til folk uden særlige biologifaglige forudsætninger.  

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

4.950 kr

Blomsterbinding 

– Skab blomsterdesign med sensommerens skatkammer af materialer – i en bæredygtig ånd 

Kurset er udsolgt. Meld dig på venteliste  🙂
Elsker du blomster, og har du lyst til en uge, hvor du kan fordybe dig i skønne farver, former og udtryk, skabt at sensommerens blomster og årstidsaktuelle materialer fra have og natur, samtidig med at du hygger dig med andre, så skal du ikke vente med at melde dig!!
 I blomsterværkstedet skal vi arbejde med fire forskellige workshops de fire dage, hvor der arbejdes i værkstederne. Vi vil komme omkring fire forskellige discipliner i at designe med blomster og plantematerialer.

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

4.950 kr

Havkajak

De danske kyster byder på masser af oplevelser i den kystnære natur. På tur i Danmarks sidste ”vildmark” er havkajakken det perfekte fartøj til naturoplevelser, leg og motion – at opleve Danmark fra en anden side. I løbet af ugen vil vi omfavne forskellige perspektiver af det at ro havkajak i Danmark – lige fra grundlæggende færdigheder, sikkerhed, kajakken som turredskab og til havkajak i historisk rids. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture og meget andet godt. Hver aften er der Brandbjerg Café. Tag dine bedste venner under armen – eller kom og mød nye.

Mandag d. 1. - søndag d. 7. august 2022

4.950 kr

Tankevækkende højskole

Brandbjerg Højskole inviterer til en uge med debatter og foredrag om politiske og samfundsrelevante emner. Vi har inviteret en perlerække af de mest spændende politikere, politiske analytikere og andre interessante foredragsholdere med noget på hjerte. Dette traditionsrige kursus kører for 5 år med fulde huse. Nogle af foredragsholderne skal vi glæde os til et gensyn med og høre deres bud på  verdenssituationen pr. 2022, og andre er nye og tankevækkende navne! Glæd dig til at møde en kavalkade af spændende foredragsholdere som feks Steffen Gram, Holger K. Nielsen, Özlem Cekic, Kaare R. Skou, Kurt Strand, Mikael Rothstein og Jacob Birkler i medrivende og indsigtsfulde foredrag og debatter.  

Mandag d. 8. – fredag 12. august 2022

5.450 kr

Tankevækkende vandringer

Brandbjerg Højskole inviterer til en uge med vandreture i noget af Danmarks smukkeste natur.  Vi oplever det smukke østjyske landskab i bl.a. Grejs Ådal, hvor vi vandrer på Grejsdalsstien og nyder synet af mosbegroede stammer, den dybe ro og de vilde skrænter samt Brandbjerg Sønderskov med uberørt natur. VI drager ud i den bakkede natur omkring Rørbæk Sø, der er omgivet af fredede skove, og undervejs oplever vi både Tinnet Krat og Gudenåens udspring. Endelig drager vi ud i et fantastisk kuperet landskab i Vejle Ådal og Egtved Ådal i området, hvor Egtvedpigen satte sine fodspor. Vi krydrer naturoplevelser, aktuelle og samfundsrelevante foredrag og samtaler med en perlerække af spændende politikere, analytikere, forfattere og aktivister. Glæd dig til at møde Steffen Gram, Holger K. Nielsen, Kurt Strand, Mikael Rothstein og Özlem Cekic. 

Mandag d. 8. – fredag 12. august 2022

4.950 kr

Bridge og højskole

Kursus er udsolgt – stadig 1 ledig plads i uge 25 🙂
En højskoleuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører. Bridgeundervisningens emner kunne være: Det offensive grundsystem, moderne støtter i defensiven, mere om oplysningsdoblinger, negative doblinger, Stayman og Jacoby samt spilføring i sans og farve. Ugen kan krydres med konventioner til kortvurdering som eller mere avancerede modspils- og spilføringsemner som kald/afvisning, udspil, kortlæsning eller elimination og slutspil. Eftermiddag og aften afholdes bridgeturneringer efterfulgt af lækker natmad for at slutte dagen på en hyggelig måde.

Mandag d. 15. – fredag d. 19. august 2022

4.500 kr

Det skønne liv

Glæd dig til morgensamling, fortællinger, foredrag, naturoplevelser, gode snakke, bevægelse, udflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt et par gode vandreture i den smukke og dramatiske Grejsdal, som er Danmarks største tunneldal. Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.  

Mandag 22. – fredag 26. august 2022

4.800 kr

Et smil fra en jeg ikke kender

I en tid med Corona og andre udfordringer skal vi huske at smile til hinanden. Det vil vi forsøge at understøtte på dette kursus, som byder på klassisk højskole med lidt ekstra forkælelse. Vi skal tale med hinanden, høre dejlige foredrag med en af Danmarks mest populære forfattere Sara Blædel, komponisten bag “Du som har tændt millioner af stjerner” Erik Sommer samt to inspirerende damer, Hanne Faldborg som fortæller om at gøre den 3. alder til livets bedste  samt Lise Flensburg som vil reflekterer over det gode i livet. Vi skal også dykke ned i det østjyske på en fantastisk tur, hvor vi skal besøge Søren Ryge i hans have på Djursland samt have en rundvisning i økosamfundet Friland – kendt fra DR. Her vil højskolelærer Nikolaj Hygebjerg vise rundt og fortælle om hvordan man også kan leve i Danmark. Sidst men ikke mindst skal vi på Michelin-gourmet restaurant, når en af Danmarks bedste vegetarrestauranter – Restaurant Moment – vil give jer en kulinarisk oplevelse som I sent vil glemme.

Mandag d. 29. august - fredag d. 2. oktober 2022

5.450 kr

September 2022

Personlig power

Personlig Power og frugtbart samarbejde handler om netop det: Personlige styrker og hvordan vi sætter dem i spil, så vi dels bliver klogere på os selv, dels bliver klogere på at indgå i samarbejder på den bedst tænkelige måde. En uge med fokus på dig selv, dine vaner og dine styrker. Vi fokuserer på personlighedstyper, samarbejdsmønstre, kropssprog og vaner, samt hvordan vi ændrer dem. I løbet af ugen arbejder vi med personlighedstypetest, positiv psykologi og kropskendskab. 

Mandag d. 5. - fredag d. 9. september 2022

5.250 kr

De store spørgsmål om eksistens

En dejlig klassisk højskoleuge hvor vi skal dykke ned i de store spørgsmål om eksistens. Vi starter i poesiens verden, hvor forfatter Søren Ulrik Thomsen vil invitere os ind i sit forfatterskab og læse digte med efterfølgende samtale om poesiens stemme i forhold til de store spørgsmål. Vi skal diskutere etik og retfærdighed med filosof og konfliktmægler Rasmus Grosell. Jørn Henrik Olsen vender centrale temaer hos Kierkegaard og spejler dem i Dostojevskijs forfatterskab.Derudover vil højskolelærer Marie Aarkrog kigge på kvantefysikkens implikationer for vores adgang til og forholden os til den verden, der ligger uden for vores egen eksistens, og hvordan menneskets opleven af sin tilværelse på jorden har forandret sig historisk, alt efter hvilket referencepunkt mennesket har set sig ud fra  med viceforstander Majken Graver.  

Mandag d. 12. - fredag d. 16. september 2022

4.950 kr

Skab resten af dit liv

Kurset er udsolgt – tilmeld dig hvis du gerne vil på venteliste
På Skab resten af dit liv kurset stiller vi skarpt på spørgsmålet om livet i den 3. alder. Et liv skal leves i længden – men også i bredden: Børnene er flyttet hjemmefra, pensionen nærmer sig – og hvordan får du så det bedst tænkelige ud af det? Det dykker vi ned i på denne kursusuge, hvor du vil blive udfordret og afklaret, lære dig selv bedre at kende, skabe overblik over og få svar på spørgsmål om pension og økonomi – kort sagt – få de bedste redskaber til at få det bedste ud af din tredje alder i selskab med hyggelige medkursister fra hele landet. – Det bliver ikke kedeligt! Kurset giver inspiration for det liv, der ligger efter arbejdsmarkedet -alt sammen pakket ind i morgensang, god mad, højskolehygge og en dejlig festaften.

Mandag d. 19. - fredag d. 23. september 2022

5.250 kr

Højskolesang og klassisk højskole

I et kursus, hvor vi fejrer den danske sang, skal vi synge af karsken bælg, både de gamle vi alle kender, men også de nye, som vi alle skal til at lære. Vi skal selvfølgelig synge en masse fra højskolesangbogen og høre foredrag med den legendariske chefredaktør Georg Metz om identitet i Højskolesangbogen, en rejse gennem Højskolesangbogens historie med en gennemgang af alle 19 udgaver. Vi skal møde komponisten Erling Lindgren, som er den komponist i Danmark med flest melodier i Højskolesangbogen. Højskoleforstander Simon Lægsgaard introducerer til de sange, han har med den nye Højskolesangbog.

Mandag 26. – fredag d. 30. september 2022

4.800 kr

November 2022

Det skønne liv – alt det der gør dig glad!

Glæd dig til morgensamling, fortællinger, foredrag, naturoplevelser, gode snakke, bevægelse, udflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt et par gode vandreture i den smukke og dramatiske Grejsdal, som er Danmarks største tunneldal. Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.  

Mandag 31. oktober – fredag 4. november 2022

4.800 kr

Skab resten af dit liv

På Skab resten af dit liv kurset stiller vi skarpt på spørgsmålet om livet i den 3. alder. Et liv skal leves i længden – men også i bredden: Børnene er flyttet hjemmefra, pensionen nærmer sig – og hvordan får du så det bedst tænkelige ud af det? Det dykker vi ned i på denne kursusuge, hvor du vil blive udfordret og afklaret, lære dig selv bedre at kende, skabe overblik over og få svar på spørgsmål om pension og økonomi – kort sagt – få de bedste redskaber til at få det bedste ud af din tredje alder i selskab med hyggelige medkursister fra hele landet. – Det bliver ikke kedeligt! Kurset giver inspiration for det liv, der ligger efter arbejdsmarkedet -alt sammen pakket ind i morgensang, god mad, højskolehygge og en dejlig festaften.

Mandag 14. – fredag 18. november 2022

5.250 kr

Du store strikkeverden

Strikkekurset er for dig, der elsker at arbejde med farver og teknikker, og som nyder at blive inspireret på alle mulige (og umulige) måder og gerne vil blive klogere på historierne bag mønstre, teknikker og traditioner. Vi kommer vidt omkring – fra kulturhistoriske emner til aktuelle designeres bud på nye trends i strik. Onsdag er der heldagsudflugt til Uldfarveriet G-uld, den skønne garnbutik med opskrifter og inspiration fra fortid og nutid samt til Fjordenhus i Vejle. Fjordenhus er designet af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson og er et utroligt smukt og ikonisk bygningsværk på havnen. På vej hjem besøger vi Robert Jacobsens skulpturpark i Egtved.

Mandag d. 21. – fredag d. 25. november 2022

4.800 kr

Højskolesang i julens tegn

Vi skal fejre advent og julens komme med højskolesang, julekoncert, og foredrag om jul og julens traditioner. 

Mandag 28. november – fredag 2. december 2022

4.800 kr

December 2022

Nytår på Brandbjerg højskole

Vi skal fejre 2022 og springe ind i det nye år sammen på Brandbjerg Højskole.

Tirsdag 27. december 2022 – mandag dag 2. januar 2023

5.850 kr

Januar 2023

Bag om Matador

I denne uge vil vi gå i dybden og komme bag om personerne, stederne, moralen, etikken og meget mere i Matador. Kom med, når to dygtige filosofiundervisere fra universitetet, som bl.a. står bag podcasten Matador Remix, tager livtag med Matador og kigger dybere, end vi normalt er vant til! Matador er ikke blot en serie, men et stykke dansk kulturhistorie fyldt med dybe filosofiske pointer og livsvisdom, og sammen vil vi blive klogere på, hvorfor serien er så fantastisk, og hvad vi kan lære af den. 

Mandag d. 6. – fredag 10. februar 2023

5.200 kr

Se programmet her        Tilmelding kommer snarest

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

Brandbjerg Højskole
4.9
Based on 27 reviews
drevet af Facebook

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Brandbjerg Højskole
4.9
Based on 27 reviews
drevet af Facebook

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.