Ugekurser

Korte kurser på 1-7 dage

På Brandbjerg har vi en bred vifte af ugekurser, og vi har så stor efterspørgsel på dem, at vi konstant udvider udbuddet. Det er der selvfølgelig flere årsager til. Først og fremmest handler det om indhold og atmosfære, men det handler også om gode faciliteter, og sidst, men ikke mindst, handler det om kursusledere og undervisere, der brænder for det, de laver. Engagement smitter på den mest livgivende af alle måder og sætter tingene i bevægelse. Bevægelse er netop hovedsagen.

ALLE KURSER I DATO-ORDEN

OKTOBER

PERSONLIG POWER OG FRUGTBART SAMARBEJDE

Mandag d. 22. – fredag d. 26. oktober 2018 (uge 43)
Har du mod på at udfordre dig selv og din tilgang til verden?
Find inspiration til nye måder at møde livet på! Sæt fokus på dine vaner og dine personlige styrker. Bliv klogere på dig selv og hvordan du samarbejder klogt med andre. Stil spørgsmålstegn ved vanetænkning, flyt grænser og lad dig inspirere af spændende workshops og foredrag. Du kan glæde dig til aha-oplevelser, eftertanke og provokation – og selvfølgelig morgensamlinger, gåture i den smukke skov og lækker mad fra Brandbjergs grønne køkken.

Læs mere her

HVERDAGSENGELSK

Mandag d. 22. – fredag d. 26. oktober 2018 (uge 43)
Et skræddersyet kursus for Novo Nordisk- medarbejdere med fokus på mundtlig engelsk. Undervisningen er baseret på gruppeøvelser og markant anderledes end traditionel tavleundervisning. Brandbjerg Højskole udvikler engelskkurser for medarbejdergrupper i engelsksprogede virksomheder.

Læs mere her

DU STORE STRIKKEVERDEN
– INSPIRATION, VIDEN OG BEGEJSTRING

Mandag 29. oktober – fredag 2. november (Uge 44)
Kurset er udsolgt!
Dette strikkekursus er for dig, der elsker at arbejde med farver og teknikker, og som nyder at blive inspireret på alle mulige måder og gerne vil blive klogere på historierne bag mønstre, teknikker og traditioner.
Vi lægger vægt på den gode stemning med skøn mad fra vores innovative køkken, der har sølvmærke i økologi, og med hyggelige aftener med sprød klavermusik og god vin, samt mulighed for småture i vores park og dejlige naturskov, når der er behov for luft og bevægelse.
Kurset arrangeres i samarbejde med foreningen Gavstrik og er åbent for alle.

Læs mere her

NOVEMBER

HØJSKOLE OG BRIDGE: FAGLIG FORKÆLELSE

Mandag d. 12. – fredag d. 16. november (uge 46)
Lær at spille bridge eller bliv skarpere i dit spil og oplev samtidig Brandbjergs særlige atmosfære og smukke omgivelser. Kurset består af morgensamlinger, udflugt, vandreture, foredrag, sang og musik og selvfølgelig masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører – alt sammen pakket ind i Brandbjergs gode faciliteter.

Læs mere her

SKAB RESTEN AF DIT LIV: SÆT FOKUS PÅ FREMTIDEN

Mandag d. 12. – fredag d. 16. november  (uge 46)
Et liv skal leves i længden – men også i bredden: Bliv udfordret og afklaret, lær dig selv bedre at kende, vær bevidst om de ændringer, der kommer og få det bedste ud af din tredje alder. Skab overblik over og få svar på spørgsmål om pension og økonomi.  Kurset indeholder en god kombination af workshops og oplæg til inspiration for det liv, der ligger efter arbejdsmarkedet – alt sammen pakket godt ind i morgensang, god mad, højskolehygge, fællesskab og en dejlig festaften. Det er tilrettelagt, så også ægtefæller vil have stort udbytte af at deltage.

Læs mere her

TEKNISK ENGELSK

Mandag d. 19. – fredag d. 23. november (uge 47)
Brandbjerg Højskole udvikler engelskkurser for medarbejdergrupper i engelsksprogede virksomheder. Både i sprogundervisningen, i pauser under måltider og i ugens øvrige aktiviteter tales engelsk. Vi skræddersyr sprogkurserne både i længde og indhold, så de møder behovet hos den enkelte virksomhed bedst muligt.

Læs mere her

MED NOGET PÅ HJERTE

Mandag d. 26. – fredag d. 30. november (uge 48)

Vi er alle stødt på mennesker om hvem vi tænker ”han (eller hun)  havde virkeligt noget på hjerte”. Det er vidunderligt at møde den slags mennesker, og det er mennesker der inspirerer os og får os til at vokse. I denne uge har vi samlet en lang række mennesker som alle har noget på hjertet – noget som de gerne vil dele med os andre.

Læs mere her

DECEMBER

NYTÅR PÅ BRANDBJERG HØJSKOLE

Fredag d. 28. december 2018 – onsdag d. 3. januar 2019 (uge 52)
Vi skal fejre 2018 og springe ind i det nye år sammen på Brandbjerg Højskole! Med champagne, fyrværkeri, lækker økologisk festmiddag, nytårskoncert og nytårsgudstjeneste og meget mere er der lagt op til et festligt nytårskursus i 2018. Vi skal på fælles tur til det julepyntede Christiansfeld og smage de autentiske honningkager. Spændende foredragsholdere vil inspirere os, og vi skal nyde den smukke natur omkring Brandbjerg med Grejsdalen og Vejle Fjord. 2. Nytårsdag være en fantastisk tur til Tirsbæk Slot, “Perlen ved Vejle Fjord” hvor der vil være rundvisning, kaffe og ikke mindst 3-retters gourmetmiddag!

Læs mere her

JANUAR 2019

SYDAFRIKA
– 5 dages forberedelse på højskole og 13 dages tankevækkende rejse i Sydafrika.

21/1 – 9/2 2019 (uge 4-6)
Sydafrika er et af de smukkeste lande i verden. Men også et af de mest opdelte og udfordrede med stor forskel på fattig og rig. 50 års apartheid sluttede i 1994, men kontrasterne i samfundet trækker stadig tråde til gamle tider. Vi skal dykke ned i et af de mest fascinerende lande i verden, og der er garanti for, at det vil berøre dig undervejs.

Læs mere her