Brandbjerg på Kanten

0Weeks0Days0Hours0Minutes

Brandbjerg på Kanten: Oplev, eller genoplev, højskolestemmingen i en magisk uge.

Uge 31 i 2018 (mandag 30. juli – søndag 5. august) – NB: kurset er fuldt besat!

Kom med til Brandbjerg På Kanten og få en fed sommerferieoplevelse – en uges intens højskoleophold. Vi vil skabe rammerne for oplevelser og sammenhold, som der kun findes på en højskole.

Ugen indeholder fire workshops med meget forskelligt indhold, så du har mulighed for at arbejde med netop det, som interesserer dig. Derudover vil der være en række fællesaktiviteter, som er fyldt med sjov og spænding og giver dig mulighed for at lære nogle nye mennesker – og måske endda også dig selv – at kende. På ægte højskolevis starter vi hver dag ud med morgensang og slutter med hyggelige stunder i vores pejsestue.

Kurset bliver afholdt af gamle elever fra Brandbjerg Højskoles Elevforening (BHE), som arbejder frivilligt i hele ugen og deltager i de forskellige workshops på lige plan med de andre deltagere.

Ugen er for alle, der kunne tænke sig at smage på højskolelivet, så uanset om du er garvet i højskoleverdenen eller er helt grøn, er der plads, og vi vil sætte stor pris på at have netop dig med!

Så kom med og få en uge fuld af nye venner, spontanitet og masser af hyggelig højskolestemning!

Kursusvært(er):

Lone Kau, født på Grønland, men har levet det meste af sit unge liv i nærheden af Hobro/Mariager Fjord. Lone er uddannet bioanalytiker og senere folkeskolelærer. Lone er en del af underviserholdet på Brandbjerg og har lige lavet et nyt havefag, som kan vælges som valgfag i forårsperioden. Til daglig er Lone leder af casa-forstander.

Simon Lægsgaard, (kursusleder-assistent/gæsteappearance) forstander på Brandbjerg. Selvudnævnt Brandbjerg-mester i Beer-pong. Teolog og jæger.

Skal jeg vise dig rundt? 

Workshop 1: Bål, sved og tankevækkende natur

Hvad er natur for dig? Er det potteplanten i din vindueskarm? Er det din lokale park, hvor du går tur? Eller skal du helt til de norske fjelde, før du føler du er i naturen? Det er nemlig ikke alle, der deler sammen syn, når det kommer til natur. Natur er en bred betegnelse og er svær at definere, men ting er sikkert, den er spækket med eventyr som venter på dig.
Vi kan gøre alt mellem himmel og jord, selv der hvor planterne ikke gror. Måske skal vi ud på mountainbike og suse ned af bakkerne, og måske skal vi glide igennem bølgerne i kajak – men ud det skal vi! På denne workshoppen får I mulighed for at opleve, hvordan naturen kan give ro både til krop, sind og sjæl.
Vi kommer ud og får sved på panden, og slutter dagen af omkring bålets flammer med smeltede skumfiduser.
Ikke nok med at du får nogle eventyrlige dage, hvor vi i fællesskab skaber hjerterum og sjove stunder. Så vil du også komme hjem med en rygsæk fuld af erfaringer, når du skal ud i det blå næste gang.

Workshopholdere: Louise Lokesgaard og Gertrud Greve Jørgensen

Workshop 2: Hvor kommer din mad fra?

Tænker du nogensinde over, hvad du putter i munden, hvordan fødevarer er produceret, smager og hvor de kommer fra? Det er ikke sikkert, at du gør. Men det vil du komme til efter vores workshop.

Hvis du har en lille madentusiast gemt i maven, skal du helt sikkert tage et smut forbi Kanten, hvor vi gennem vores hænder arbejder med vores hoved. Vi vender næsen bagud og starter fra begyndelsen – nemlig på marken.

Vi skal ud på tur for at besøge landmanden. Her starter vi og bevæger os videre mod fremstillings- og produktionsmetoder, som vi selv vil arbejde med tilbage på skolen. Til slut knytter vi vores viden til vores smagsoplevelser.

Det bliver nogle hyggelige dage, med plads til grin, eftertænksomhed og leg i køkkenet. Vi fylder hinanden med viden, mens vi står med hænderne i gryderne. I disse dage vil fokus være på bæredygtig omstilling samt hvilken betydning vores indkøb har for kloden.

Du vil helt sikkert vende hjem med overvejelser omkring, hvilke aftryk du har lyst til at sætte på  verden omkring dig. Og vi starter i de helt små, nemlig, hvad indtager vi.

Workshopholder: Hirse Christine Christensen

Workshop 3: Do it together på Brandbjerg

På vores worskhop skal vi arbejde i tekstiler – mere specifikt genbrugte tekstiler. Det kan være alt lige fra din mors gamle frakke, som hun ikke bruger mere, men heller ikke heeeelt kan nænne at smide ud, til dit ynglingssengetøj med diverse tegnefilmsfigurer på fra da du var barn. Det kan selvfølgelig også bare være en dug, en jakke eller et par bukser fra den nærmeste genbrug, som du synes har et fedt mønster, eller som giver dig en idé til et produkt lige med det samme. Det eneste krav er, at det er second hand. Og så skal vi igang med at forvandle genbrug til guld! Til dette skal vi først og fremmest bruge symaskiner! Det er uden betydning, om du er erfaren indenfor dette, eller om du aldrig har prøvet det før. Vi skal nok være behjælpelige med at lære basis-syfærdigheder fra os. Hvis du er garvet, giver det dig blot mulighed for at avancere dit produkt!

Udfordringen på workshoppen består i at få lavet et produkt, som du for det første har lyst til at bruge, og som for det andet kan holde til at blive brugt. Det er sværere at smide ting ud, som betyder noget for én og derfor håber vi at din oplevelse af processen bag produktionen vil give et slutprodukt fuld af betydning, som du med glæde kan og vil bruge i lang tid i stedet for at købe nyt.

For at opnå dette vil vi sørge for at have alt, hvad hjertet begærer af materialer til at lave et holdbart produkt og tilbehør til at personliggøre dit produkt. Vi vil desuden tage diverse ting med til inspiration. Du kunne fx kaste dig over en kjole af gamle denimskjorter, en toilettaske med fór af en gammel regnjakke eller en IKEA-pose osv. Det er kun din fantasi der sætter grænsen!

Vores overordnede mål med workshoppen er altså at forene kreativitet og bæredygtighed og selvfølgelig hygge os, mens vi gør det. Vi synes, at alle skal opleve glæden ved at være kreative sammen! Vi glæder os til at “do it together” med dig til Brandbjerg på Kanten 2018!

P.S. Hvis du allerede inden workshoppens start ved, hvad du gerne vil lave, ville vi blive meget glade, hvis du vil lade os det vide, så vi er sikre på at have de materialer, som projektet kræver. Så skriv endelig til os på fb: @Line Tranberg Jensen el. @Gertrud Clasen Holland

Workshopholdere: Line Tranbjerg Jensen og Gertrud Clasen Holland

Workshop 4: Hollywood’s nye filmtalenter!

Vi er alle sammen enige om, at film er en helt unik måde at fortælle historier på. Men de færreste ved, hvordan man gør det godt. Vi vil på Kanten tage et dybere kig ind i filmverdenens fantastiske samskabelse. Kunne du tænke dig at prøve at arbejde ligesom de professionelle gør på de store Hollywood film? Så er denne workshop lige noget for dig!

Vi kommer til at lave filmset, scener og lære om blocking, instruktution, kameraføring, skuespil, lyd, lys og alt det der. Vi skal også lære om roller og deres betydning, samt hjælpe hinanden på kryds og tværs. Målet er, at vi til sidst har materialet til en eller flere færdige kortfilm, som er klar til at blive klippet sammen. Man siger ofte at film er en ingeniørkunst og at den ikke bliver bedre end sit svageste led. Derfor er det vigtigt, at vi er villige til at hjælpe hinanden og ofre vores egne interesser for filmens skyld. Vi skal derfor også bruge folk af alle støbninger: kameramænd, set designers, lydmænd, kostumiere, skuespillere, lysmestre, produktionsledere, historiefortællere, teknikgenier, handymen og andre kreative sjæle. Hvis du er en af dem, eller tror du har noget helt nyt at byde ind med, så kom og vær med til et brag af et projekt! Det bliver lærerigt, men mest af alt, kommer vi bare til at hygge os utrolig meget!

Workshopholder: Esben Sloth

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 1.895 ,-
Enkeltværelse*: kr. 2295,-

Kurset foregår i dagene
Mandag d. 30. Juli – søndag d. 5. August 2018 (uge 31) –  NB: kurset er fuldt besat!

Indkvartering

*Du bliver indkvarteret i enten dobbeltværelse eller enkelteværelse. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding og betaling

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart. Ved afbud før 14 dage frafalder der et indmeldelsesgebyr på 500 kr. Ved afbud senere end 14 dage før kursusstart mistes hele kursusgebyret.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk