Højskole og Bridge: Faglig forkælelse

Mandag 26. – fredag 30. august 2019

Kurset er udsolgt. Kontakt bh@brandbjerg.dk for at komme på venteliste.

BEGYNDERFOKUS: NYBEGYNDERE OG MINDRE RUTINEREDE
I uge 35 vil ét af holdene med særskilt underviser fokusere på at frembringe nye bridgespillere. Målet er at vise kommende bridgespillere, hvor spændende bridge er. En uge på højskole modsvarer cirka 1/2 års undervisning i omfang og spilletræning. Mindre rutinerede (op til 2 års bridge-erfaring) vil have ekstra stor glæde af at deltage i denne uge. Alle er velkomne i samtlige uger – er du i tvivl om, hvilken uge du får størst udbytte af, kontakt højskolen for yderligere oplysninger.

GENERELT OM KURSET
Kurset foregår fortrinsvis i den historiske hovedbygnings charmerende lokaler og ledes af landets bedste instruktører. Programmet består af undervisning, spil og turneringer med præmier samt af foredrag, udflugter, morgensamlinger og højskoleaftener.

Undervisningen tager hensyn til kursisternes erfaring og faktiske færdigheder. Emner kunne være:
− det naturlige grundsystem. Er meldingen krav, eller må jeg sige pas?
− indmeldinger og oplysningsdoblinger
− modparten blander sig
− Stayman og Jacoby
− spilføring i sans og farve

Der gives en teoretisk gennemgang af emnerne, men du får også lejlighed til at øve dig med kort i hånden. Der er lagte spil inden for de enkelte emner.

UNDERVISERE

JACOB RØN
Jacob er hovedmanden på Bridge på Brandbjerg Højskole. Jacob har bl.a. skrevet bøgerne om ”Nordisk Standard” og har udgivet cd-rommer om bridge. Jacob skriver i Dansk Bridge og underviser i Blaksets Bridgecenter.
Underviserne for de enkelte uger er endnu ikke fastlagt, men udover Jacob Røn kan du i nogle af ugerne møde:

H.C. NIELSEN
Professionel bridgeinstruktør med eget bridgehus i Vejle. OL-bronzevinder 2016.

PETER NIELSEN
Underviser i Blaksets Bridgecenter. Peter underholder desuden gerne med en sang eller to om aftenen.

MADS EYDE
Bridge er Mads´store passion, hvad enten det drejer sig om konkurrencen eller det sociale ved spillet. Han har elsket spillet og alle dets udfordringer, lige siden han begyndte som 25-årig. Mads har vundet et DM og store turneringer i udlandet på både Island og Madeira.

SIGNE BUUS THOMSEN
Udover at spille på damelandsholdet og spille professionelt i USA, underviser Signe bl.a. i Blaksets Bridgecenter. Som underviser lægger hun enormt meget vægt på, at det skal være sjovt og mener at man lærer bedst ved at prøve sig frem og ikke forsøge at være så perfekt hele tiden, for det er simpelthen umuligt med bridge.
Signe har vundet guld i pokalen + mix-par (+ damepar), sølv i åben par og har 3 junior-EM medaljer.

Kursisinfo

Ud over Bridgespil og -hygge kan du glæde dig til  gode og inspirerende morgensamlinger, sangaften, udflugt, foredrag og højskoleaftener:

Mandag Kl. 19 – 20.15: Fællessang m Poul Kjær Lauridsen: Sangaften – den første aften tilbringer vi i selskab med husets hyggelige pianist, der sikkert guider os igennem danske klassikere, stilsikkert tilpasset årstiden og stemningen fra både den danske sangskat og højskolesangbogen.

Tirsdag 13-15.00:  Naturvandring i Brandbjerg Sønderskov v. Naturvejleder: I selskab med Brandbjergs veloplagte naturvejleder tager vi en frisk gåtur i den velholdte park med mulighed for at fortsætte ned til starten af Grejsdalen og opleve det dramatiske istidslandskab, som tager sin begyndelse kun få hundrede meter fra Herregårdens terrasse.

Tirsdag 19-20.30: Foredrag:  Til fods gennem Gobiørkenen v. Simon Grimstrup:
Hvad får folk til at kaste sig ud i mere og mere ekstreme udfordringer og præstationer – og er der en mening med galskaben?
Vi hører Simon Grimstrup om hans livs største udfordring og forsøger at give svar på: Hvorfor?
Simon fortæller levende og humoristisk om nogle af de hændelser og de løb, som har ført ham ud i ekstreme udfordringer. Turen går fra Amazonas over Mont Blanc til Himalaya.
Vi vil komme ind bag bjergløberen og få indsigt i de mentale værktøjer han bruger til at redde sig ud, af selv de mest tåbelige og uoverskuelige situationer.

Onsdag 13-17.00: Udflugt til Jorn Museet i Silkeborg: Museum Jorns historie er knyttet til historien om opbygningen af Asger Jorns kunstsamling, som blev etableret fra 1953 til 1973 – de sidste 20 år af hans liv. Foruden den permanente samling har museet også temaudstillinger året igennem. Asger Jorn museet i Silkeborg er smukt placeret ned mod Gudenåen.

Torsdag 13.30-15: Positive fællesskaber v. Morten Lund: Positive fællesskaber løfter os, giver os lyst til at leve livet og får os til at trives som mennesker. Med mere end 20 år i højskoleverdenen og med forskningen fra den positive psykologi giver Morten et bud på, hvad der skaber de positive fællesskaber privatliv, fritid og arbejde. Foredraget fortæller med humoristisk islæt, tankevækkende historier fra dagligdagen og arbejdslivet. Du oplever samtidig forsknings-testede øvelser, der giver metoder til, hvordan vi hver især kan være med til at skabe positive fællesskaber i vores hverdag.

Torsdag 18.30: Festaften: Vi nyder på kursets sidste aften en dejlig middag og fejrer en veloverstået uge sammen. Efterfølgende er der natmad og bridgehygge i herregårdens stuer.

Alle dage er der morgenmad kl. 7.45 – 8.30
Frokost på skolen er kl. 12.00
Aftensmad kl. 18 (medmindre andet er angivet)
Der er formiddags- eftermiddags- og aftenkaffe med lidt frugt, kage eller andet til.

PARTNERE SOM IKKE SPILLER BRIDGE
Måske kunne du have lyst til at tage din partner med, indlogere jer på dobbeltværelse, nyde måltiderne sammen og ellers deltage i to forskellige emnekurser. Læs mere om de øvrige kurser her på siden. I de øvrige uger er du velkommen til at tage din partner med, i det omfang der er plads på skolen. Ring og hør nærmere.

Kursusperioder og priser

DATO:
Mandag 26. – fredag 30. august 2019

PRIS:
Dobbeltværelse. 4.175 kr. Enkeltværelse: 4.775 kr.
Inkl. kost/logi, undervisning og udflugter. Alle værelser har eget bad, toilet, lille altan og wi-fi.

*Der gives 250 kr. i rabat til medlemmer af Ældre Sagen

** Der gives 400 kr. i rabat ved tilmelding af min. 8 personer fra samme klub på samme kursus. (Kan ikke kombineres med rabat til medlemmer af Ældre Sagen).

Mulighed for afhentning/bringning ved Vejle Station mod betaling og angives ved tilmeldingen.

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding

Tilmeld dig her

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart.

Ved afbud før 4 uger før kursusstart, frafalder indmeldelsesgebyr kr. 500. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart, refunderes det samlede kursusgebyr ikke.

Ved bestilt transport ved ankomst køres der fra Vejle Banegård kl. 11.00
Ved bestilt transport hjem køres der til Vejle Banegård kl. 13.00

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk

Udtalelser

Se hvad tidligere kursister har sagt om kurset

“Tak for et dejligt ophold i forrige uge!! Selvom der var mange fra Næstved og Holmegaard, som kendte hinanden i forvejen, så fungerede holdet vældig fint, og der var plads til lærdom og mange gode grin.
Jeg har jo besøgt jer flere gange, og maden har altid været god, men denne gang var den ekstra god, så det må i gerne lade gå videre til køkkenet”
Klaus LorentzenKursist, november 2015

“God højskoleånd”

Kursist 2013

”Tak for et dejligt ophold. Tak for god, effektiv, sjov og meget veltilrettelagt bridgeundervisning, som vi får hos Jer via Jakob Røn og HC Nielsen. Den er bare helt i TOP. Vi lærer, vi spiller, vi hygger, ja, vi er så engagerede, at vi allerede om aftenen glæder os til undervisningen næste dag. Så godt”

Inger Lis AndresenKursist, november 2015

“Det har været en fornøjelse”

Kursist 2013

”Jacob har en fremragende pædagogik, når tingene skal fremføres i et sprog, vi alle
forstår. Et godt kursus understøttet af relevant materiale. Vi siger tak og kommer gerne igen”

Jette og Hans-Henrik Christiansen

Højskole og Bridge
Tilmeld dig kurset

Bestil brochure til Lange Kurser
window.$zopim||(function(d,s){var z=$zopim=function(c){z._.push(c)},$=z.s= d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0];z.set=function(o){z.set. _.push(o)};z._=[];z.set._=[];$.async=!0;$.setAttribute("charset","utf-8"); $.src="//v2.zopim.com/?xIzCQPWMPryOA6s2YiYESTdiytPc2IUO";z.t=+new Date;$. type="text/javascript";e.parentNode.insertBefore($,e)})(document,"script");
X