Højskole og Bridge: Faglig forkælelse

Mandag 22. – Søndag 28. juli 2019

Kurset foregår fortrinsvis i den historiske hovedbygnings charmerende lokaler og ledes af landets bedste instruktører. Programmet består af undervisning, spil og turneringer med præmier samt af foredrag, udflugter, morgensamlinger og højskoleaftener.

Undervisningen tager hensyn til kursisternes erfaring og faktiske færdigheder. Emner kunne være:
· det naturlige grundsystem. Er meldingen krav, eller må jeg sige pas?
·  indmeldinger og oplysningsdoblinger
· modparten blander sig
·  Stayman og Jacoby
·  spilføring i sans og farve

Der gives en teoretisk gennemgang af emnerne, men du får også lejlighed til at øve dig med kort i hånden. Der er lagte spil inden for de enkelte emner.

MORGENSAMLINGER, FOREDRAG OG HØJSKOLEAFTENER
Ud over bridgeundervisning og -spil kan du bl.a. glæde dig til:

Mandag d. 22. juli 
Velkomst og rundvisning

Tirsdag d. 23. juli
13.00-14.30 Istidslandskaber og naturskov v. Naturvejleder: Naturvandring i Brandbjerg Sønderskov. I selskab med Brandbjergs veloplagte naturvejleder tager vi en frisk gåtur i den velholdte park med mulighed for at fortsætte ned til starten af Grejsdalen og opleve det dramatiske istidslandskab, som tager sin begyndelse kun få hundrede meter fra Herregårdens terrasse.
19 – 20.30 foredrag – nærmere info følger

Onsdag d. 24. juli
16.00 foredrag
– nærmere info følger
19.00 Så syng da Danmark: Syng dig glad med de bedste fra højskolesangbogen.

Torsdag d. 25. juli
Udflugt til Jorn Museet i Silkeborg: Museum Jorns historie er knyttet til historien om opbygningen af Asger Jorns kunstsamling, som blev etableret fra 1953 til 1973 – de sidste 20 år af hans liv. Foruden den permanente samling har museet også temaudstillinger året igennem. Asger Jorn museet i Silkeborg er smukt placeret ned mod Gudenåen.

Fredag d. 26. juli
13-14.30 Peter Borberg: Hele Danmarks Storm P.: Et foredrag om humoristen, der kæmpede for at blive taget alvorligt. Robert Storm Petersen (1882-1949) – bedst kendt som Storm P. – regnes af mange for den største danske humorist nogensinde, men bag de sjove tegninger og historier gemte sig et kompliceret og følsomt menneske, der bar på sine hemmeligheder, og som gennem hele livet drømte om at blive forløst i såvel kunsten som i kærligheden. Foredraget følger Storm P. fra vugge til grav, og det hele krydres med masser af eksempler fra hans enorme produktion. Peter Borberg er forfatteren bag den store og anmelderroste bog, Storm P. – en biografi (2017)

Lørdag d. 27. juli
18.30 Festaften:
Vi nyder på kursets sidste aften en dejlig middag og fejrer en veloverstået uge sammen. Efterfølgende er der natmad og bridgehygge i herregårdens stuer.

Alle dage er der morgenmad kl. 7.45 – 8.30
Frokost på skolen er kl. 12.00
Aftensmad kl. 18 (medmindre andet er angivet)
Der er formiddags-, eftermiddags- og aftenkaffe med frugt, kage eller friskbagt brød til.

UNDERVISERE

JACOB RØN
Jacob er hovedmanden på Bridge på Brandbjerg Højskole. Jacob har bl.a. skrevet bøgerne om ”Nordisk Standard” og har udgivet cd-rommer om bridge. Jacob skriver i Dansk Bridge og underviser i Blaksets Bridgecenter.

PETER NIELSEN
Underviser i Blaksets Bridgecenter. Peter underholder desuden gerne med en sang eller to om aftenen.

PARTNERE SOM IKKE SPILLER BRIDGE

Måske kunne du have lyst til at tage din partner med, indlogere jer på dobbeltværelse, nyde måltiderne sammen og ellers deltage i to forskellige emnekurser. Læs mere om de øvrige kurser på www.brandbjerg.dk. I de øvrige uger er du velkommen til at tage din partner med, i det omfang der er plads på skolen. Ring og hør nærmere.

Kursusperioder og priser

DATO:
Mandag 22. – Søndag 28. juli 2019

PRIS:
Dobbeltværelse. 4.750 kr. Enkeltværelse: 5.350 kr.
Inkl. kost/logi, undervisning og udflugter. Alle værelser har eget bad, toilet, lille altan og wi-fi.

*Der gives 250 kr. i rabat til medlemmer af Ældre Sagen

** Der gives 400 kr. i rabat ved tilmelding af min. 8 personer fra samme klub på samme kursus. (Kan ikke kombineres med rabat til medlemmer af Ældre Sagen).

Mulighed for afhentning/bringning ved Vejle Station mod betaling og angives ved tilmeldingen.

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding

Tilmeld dig her

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart.

Ved afbud før 4 uger før kursusstart, frafalder indmeldelsesgebyr kr. 500. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart, refunderes det samlede kursusgebyr ikke.

Ved bestilt transport ved ankomst køres der fra Vejle Banegård kl. 11.00
Ved bestilt transport hjem køres der til Vejle Banegård kl. 13.00

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk

Udtalelser

Se hvad tidligere kursister har sagt om kurset

“Tak for et dejligt ophold i forrige uge!! Selvom der var mange fra Næstved og Holmegaard, som kendte hinanden i forvejen, så fungerede holdet vældig fint, og der var plads til lærdom og mange gode grin.
Jeg har jo besøgt jer flere gange, og maden har altid været god, men denne gang var den ekstra god, så det må i gerne lade gå videre til køkkenet”
Klaus LorentzenKursist, november 2015

“God højskoleånd”

Kursist 2013

”Tak for et dejligt ophold. Tak for god, effektiv, sjov og meget veltilrettelagt bridgeundervisning, som vi får hos Jer via Jakob Røn og HC Nielsen. Den er bare helt i TOP. Vi lærer, vi spiller, vi hygger, ja, vi er så engagerede, at vi allerede om aftenen glæder os til undervisningen næste dag. Så godt”

Inger Lis AndresenKursist, november 2015

“Det har været en fornøjelse”

Kursist 2013

”Jacob har en fremragende pædagogik, når tingene skal fremføres i et sprog, vi alle
forstår. Et godt kursus understøttet af relevant materiale. Vi siger tak og kommer gerne igen”

Jette og Hans-Henrik Christiansen

Højskole og Bridge
Tilmeld dig kurset

Bestil brochure til Lange Kurser
window.$zopim||(function(d,s){var z=$zopim=function(c){z._.push(c)},$=z.s= d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0];z.set=function(o){z.set. _.push(o)};z._=[];z.set._=[];$.async=!0;$.setAttribute("charset","utf-8"); $.src="//v2.zopim.com/?xIzCQPWMPryOA6s2YiYESTdiytPc2IUO";z.t=+new Date;$. type="text/javascript";e.parentNode.insertBefore($,e)})(document,"script");
X