JAGTTEGNSKURSUS

JAGTTEGNSKURSUS – BRANDBJERG HØJSKOLE

Uge 6:
Mandag 4. – fredag 8. februar 2019

Drømmer du om at blive jæger og få naturen til at spille en større rolle i din hverdag?
På Brandbjerg Højskole kan du forberede dig til jagttegnsprøven og få den obligatoriske jagttegnsundervisning, der kræves til prøven. På vores intensive 5-dages kurser gennemgår vi hele pensum sammen med dig, så du er fortrolig med både den teoretiske del og den praktiske del af jagtprøven og får en god forståelse, for stoffet. Efter de 5 dage er du rigtig godt klædt på til jagtprøven og klar til selvstændig træning.

Bliv godt forberedt til både jagttegnet og jægerlivet
På vores jagttegnskurser forberedes du grundigt til selve jagtprøven.  Men godt jægerhåndværk er langt mere end prøveforberedelse. På Brandbjerg får du derfor oveni den obligatoriske undervisning et godt kig ind i jægerverdenens mange muligheder. Vores kurser er også en indvielse i jægerlivets mange glæder og muligheder, og det ansvar der følger med at være en god jæger med respekt for naturen, for vildtet og for andre naturbrugere.

Hvorfor tage jagttegn på Brandbjerg? – Jægernetværk, samvær, kost og logi
Vi afholder jagttegnskurser på Brandbjerg Højskole fordi vi brænder for jagten og for naturen. Den passion vil vi gerne give videre til dig. Højskolerammen har desuden den store fordel, at du er på stedet 24 timer i døgnet. Det gør kurset meget intenst og du kan koncentrere dig 100% om kurset, mens du får lækker mad serveret fra Brandbjergs køkken. Samtidig giver det store muligheder for godt samvær med de andre jagttegnsaspiranter og underviserne. Dermed får du allerede fra begyndelsen af dit jægerliv foræret et jægernetværk, som du kan få meget stor glæde af senere i dit jægerliv.

Erfarne undervisere og jægere
Vores underviserne er gode til at formidle stoffet. De ved præcis, hvad du har brug for at vide og hvordan du bedst lærer at huske og bruge din viden. Og de er ikke bare gode undervisere. De er også erfarne jægere, der kan øge din interesse for jagtens mange muligheder, bidrage til din jagtdannelse med masser af gode jagthistorier, anekdoter og holdninger til jagtmoral og naturpleje.

Skydning og skydeprøver
En del af undervisningen i den praktiske del af prøven foregår på nærliggende skydebaner, hvor vores meget dygtige skydeinstruktører lærer dig at håndtere dit våben sikkert og helt efter forskrifterne, så du kan bestå jagtprøven. Når du kort efter står med jagttegnet i hånden og skal forberede dig til haglskydeprøven og eventuelt til riffelskydeprøven, arrangerer vi gerne skydeundervisning for dig, så du kan komme hurtigst muligt ud på ”Dianas stier” med en god træfsikkerhed.

 Naturoplevelser og vildtpleje
Brandbjerg er en gammel herregård, der ligger meget naturskønt på kanten af Grejsdalen. Der hører en fantastisk jagt med til højskolen, som vi bruger aktivt både i og udenfor undervisningen. Her deler vi vores mange erfaringer med vildt- og terrænpleje, når vi viser dig rundt på arealerne, så du forberedes godt til mange aspekter af jægerlivet.

 Vil du med på jagt?
På Brandbjerg afholder vi en stor efterårsjagt i november i vores urørte naturskov i Grejsdalen. Det er en fantastisk dag der byder på mange vildtarter, gode oplevelser, godt samvær og en lækker jagtfrokost. Vi trækker lod blandt vores jagttegnskursister, så 3 hvert år får mulighed for at deltage i jagten. Her gør vi meget ud af jagtledelsen og du får tildelt en erfaren jæger som ”mentor”, så du får optimalt udbytte af dagen, også selvom du ikke skulle have den store erfaring.

Fleksible kursusuger
Vi har lagt vores jagttegnskurser enten mandag til fredag, onsdag til søndag eller henover 2 weekender for at give dig størst mulig fleksibilitet. Du kan altså enten vælge 5 dage i træk eller 2 weekender. Uanset hvad du vælger, får du det samme kursusindhold.

 Træning og opsamling
Efter kurset skal du holde din viden ved lige indtil prøven. Der skal repeteres for at det hele kommer ind under huden. Hvis du i tiden mellem kurset og jagttegnsprøven, har behov for at få genopfrisket, trænet eller spurgt ind til enkelte dele af prøven, afholder vi en gratis repetitionsdag for alle interesserede i april, hvor der kan være fokus på både teori og praksis.

 Materialer til kurset
Forud for kurset skal du investere i lærebogen ”Jagttegn” i 3. udgave, som udgives af Danmarks Jægerforbund. Du skal også købe den lille bog: ”lovsamling til jagttegn”. Du skal bruge den nyeste udgave, som pt. er 3. udgave. Samtidig får du adgang til en lang række tests på internettet, som vi bruger aktivt i undervisningen og som er meget nyttige i din videre træning frem imod prøven.

Bestil jagttegnsbøgerne her: http://jagttegn.scanprint.dk/pi/Jagttegn-3-udg-Lovsamling-2016-17-_2508965_99139.aspx 

Læs mere om jagtprøven her: http://mst.dk/friluftsliv/jagt/jagttegn/jagtens-proever/jagtproeve/

Læs mere om haglskydeprøven her: http://mst.dk/friluftsliv/jagt/jagttegn/jagtens-proever/haglskydeproeve/

Læs mere om riffelskydeprøven her: http://mst.dk/friluftsliv/jagt/jagttegn/jagtens-proever/riffelproeve/

 Læs hvad Børsen skriver om vores jagttegnskurser: link til artikel

Det stærke jagttegnsteam:


Ernst Skov
: Mangeårig jæger, jagttegnslærer og en af Danmarks mest erfarne skydeinstruktører. Prøvesagkyndig i både riffel- og haglskydeprøve.

Simon Lægsgaard: Passioneret jæger og jagttegnslærer med bred jagtinteresse og stor erfaring med terræn og vildtpleje. Meget naturinteresseret og altid god for et fif omkring tilberedning af vildt. Og derudover skolens forstander.

Peder Kinch: Erfaren jæger og lærer. Passioneret udemenneske og friluftsvejleder

Rasmus Kristensen: Erfaren jæger og jagttegnsunderviser

John Ravn: Meget erfaren jæger og lærer, mangeårig jagttegnsunderviser og mårhundeekspert

Carsten Immerkær: Jæger, jagttegnslærer og riffelinstruktør. Har gennemført DJ-kurser i bl.a. jagtsti, Jagthund og udsætning af fuglevildt.

Michael Carlsson: Passioneret kødjæger, jagttegnslærer, hundetræner og naturmenneske med hang til lækker mad og god rødvin. Bl.a. med jagterfaringer fra Nordamerika.

Thomas Hansen: Meget erfaren jæger, jagttegnslærer, hagl- og riffelinstruktør. Lang erfaring med jagtledelse, hundetræning og jagtrejser.

Kursusprogram

Program for 5 dage i træk:

Dag 1: indtjekning mellem kl. 8 og 9. Kommer du langvejs fra er der mulighed for billig tilkøb af overnatning fra dagen før kursusstart.

Undervisningen foregår hver dag i 3 blokke med indlagte pause.
Blok 1: kl. 9-12
Blok 2: kl. 13-17
Blok 3: kl. 19-21

Dag 1:
Blok 1: Vildtkending og vildtbiologi
Blok 2: Lovstof og vildtforvaltning
Blok 3: Etik, jægerhåndværk og jagtudøvelse

Dag 2:
Blok 1: Vildtkending og vildtbiologi
Blok 2: Våbenteori
Blok 3: Lovstof –og vildtforvaltning

Dag 3: 
Blok 1: Etik, jægerhåndværk og jagtudøvelse
Blok 2: Våbenhåndtering, skydning og afstandsbedømmelse
Blok 3: Vildtkending og vildtbiologi

Dag 4:
Blok 1: Våbenhåndtering, skydning og afstandsbedømmelse
Blok 2: Våbenhåndtering, skydning og afstandsbedømmelse
Blok 3: Lovstof –og vildtforvaltning

Dag 5:
Blok 1: Våbenhåndtering, skydning og afstandsbedømmelse
Blok 2: Frivillig jagtprøve

Du gennemgår hele jagtprøven, præcis som den forløber på selve prøvedagen, så der ingen overraskelser kommer, når du skal op til selve prøven.

Kursusperioder og priser

5000,- dobbeltværelse, inkl. fuld forplejning og skydebane.
Øl, vand og vin købes på stedet
Transport til og fra skydebaner foregår i egen bil (korte ture).
Der arrangeres samkørsel for folk, der ikke selv har mulighed for transport.

Uge 6:
Mandag 4. – fredag 8. februar 2019

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding og betaling

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart.

Ved afbud før 4 uger før kursusstart, frafalder indmeldelsesgebyr kr. 500. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart, refunderes det samlede kursusgebyr ikke.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk