Mad over ild

Mandag 22. – Søndag 28. juli 2019
Mad over ild – Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål.  Vi fokuserer på årstidens lokale råvarer og tager på sanketure efter lækre ingredienser i både højskolens egen og ved fjorden.  Du lærer om sæsonens vilde urter, rødder og bær – en god oplevelse, hvor du selv er med hele vejen fra jord til bord. Både smagen og æstetikken er i fokus denne uge.

Kursusværter
Morten Lund

Hver morgen starter vi dagen med morgensamling med sang fra højskolesangbogen og et tankevækkende indlæg fra undervisere eller kursusledere. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture i Brandbjergs egen skov, overnatning i vore 3 shelters ved bækken og meget andet godt.

Hver aften sluttes dagen af med Brandbjerg Café, hvor der er mulighed for at mødes på tværs af workshops og snakke og hygge sammen. Ugens sidste aften er der festmiddag.

Glæd dig blandt andet til:

Sangaften – en glad aften med musik og fællessang.

Sangaften – en glad aften med musik og højskolesang

Udflugt 

Frieftermiddag – Når udflugten slutter, har du fri resten af eftermiddagen med mulighed for at blive i Jelling og tage i friluftsbadet, smutte en tur til Vejle fjord eller noget helt tredje.

OutdoorBIO – Torsdag aften er der mulighed for outdoor-biograf i herregårdsparken bag højskolen.

Kursusprogram:

Mandag
14.30 Ankomst (ved bestilt transport køres der fra Vejle Banegård kl. 13.30)
15.30-17.30 Velkomst og rundvisning
19.00 Sangaften

Tirsdag
8.30 Morgensamling
9.15 Workshop
16.00 Foredrag
19.00 Lynhistorier, et samtalespil

Onsdag
8.30 Morgensamling
9.15 Workshop
16.00 Foredrag
19.00 Sangaften – højskolesang

Torsdag
8.30 Morgensamling
9.15 afgang – udflugt
14.30 Bussen kører retur til Brandbjerg
15.00- frieftermiddag
19.30 – Friaften

Fredag
8.30 Morgensamling
9.15 Workshop
16.00 Foredrag
19.00 – Bålhygge i parken

Lørdag
8.30 Morgensamling
9.15 Workshop
15.30 Festforberedelser v. kursusvært
19.00 – Festaften

Søndag
9.00 Ugeafslutning og fælles afsked v. Morten Lund
10.00 Farvel og tak for denne gang (ved bestilt transport hjem køres der til Vejle Banegård kl. 10.00)

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.45-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 12.15, samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. 21 er der aftenkaffe.

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.

Gourmetmad over ild
Glæd dig til pirrede smagsløg og røg i øjnene, når vi laver gourmetmad over bål i selskab med Brandbjergs dygtige bålkok, Benjamin. Glem alt om snobrød og pølser – her langtidssteger vi lækre kødstykker, prøver kræfter med røgning, laver imponerende desserter og nyder det gode selskab omkring bålet og i vores udekøkken. Vi vil fokusere på årstidens lokale råvarer, og bl.a. tager vi en sanketur, hvor vi finder lækre ingredienser i naturen og tilbereder disse over bål.

Du vil få fantastiske smagsoplevelser, godt selskab og inspiration til madlavningen derhjemme. Mad over bål foregår udendørs, og at du laver mad hver dag fra 9.15- ca. kl 15.

Begge kurser begynder med en guidet sanketur, hvor vi vil gennemgår et udvalg af sæsonens vilde urter, rødder og bær i området. Derefter vil vi sammen tilberede og fremstille tre-fire retter under kyndig vejledning af outdoor kokken Benjamin Marcher-Carlsen, som vil undervise i tilberedning over bål, rygning og gamle alternative naturmetoder. En vigtig del af kurserne ligger i samarbejdet. Hensigten med både urteturen såvel som den efterfølgende madlavning er ar man lærer noget nyt om mad i den vilde natur, men i lige så høj grad om at alle skal have en god oplevelse og mærke tilfredsstillelsen ved selv at have været en del af hele processen fra jord til bord. Når maden er færdig, vil vi sammen nyde frugterne af vores arbejde. Til maden vil der blive serveret smagsprøver på special-øl, cider, vin og økomost.

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.950 ,-
Tillæg for enkeltværelse*:    kr. 600 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag 22. – Søndag 28. juli 2019

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding og betaling

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart.

Ved afbud før 4 uger før kursusstart, frafalder indmeldelsesgebyr kr. 500. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart, refunderes det samlede kursusgebyr ikke.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk

© Copyright - Brandbjerg Højskole
Bestil brochure til Lange Kurser
X