Motorcykelfascination

Mandag 17. – fredag 21. juni 2019
Velkommen til et helt usædvan­ligt MC-kursus i det naturskøn­ne og kurverige køreterræn, som Brandbjerg er midtpunkt for. Spændende skikkelser fra MC-verdenen holder oplæg, og der vil være mulighed for at møde nye og gamle venner. Kur­set, der med succes har eksisteret på Borbjerg Mølle Kro og Kalø, kommer nu til Brandbjerg Høj­skole.

Kurset er åbent for alle – også for folk uden motorcykel

Kursusvært: John de Summer-Brason, cand.comm.

Medvirkende:
· Esther Jensen: (Harley-Davidson) har vundet respekt i MC-miljøet som globetrotter og indehaver af Borbjerg Mølle Kro, der 2012-18 var et skattet hjemsted for “Motorcykelfascination”.
· Andreas Garrido: (Kawasaki) er finansiel rådgiver og fmd. for legendariske Dead Cat Motorcycle Club (der er en af Københavns mest omtalte nye MC-klubber med en venteliste på 180).
· Kim Eltong Jensen: er uddannet lærer, custombygger og stifter af Art on Wheels, der er hjemstedet for bygningen af nogle af Danmarks flotteste specialbyggede motorcykler.
· Jan Agnoletti Pedersen: er civiløkonom, salgsdirektør og stifter af Tourstart.org, der i adskillige lande forsyner motorcyklister med en særlig MC-egnet tilgang til GPS og kørselsplanlægning.
· Erik Møller: er salgschef hos Xpedit, der er en af Danmarks største MC-forhandlere med særlig flair for road racing og BMW.
· Jette Sigaard: er afspændingspædagog og har med charme undervist på Motorcykelfascination siden 2008.
· Morten Lund: Kursusleder på Brandbjerg Højskole – og motorcyklist, skiinstruktør mm…..

Kursusprogram

Mandag den 17. juni
11.00-12.00: Ankomst og Indkvartering
13-14.30: Rundvisning på højskolen og Brandbjergs historie: Vi går en tur på skolen og kigger ned i herregården, hvor vi hører træk fra Brandbjergs 475 år gamle historie – herunder den tragiske fortælling om Den grå Dame.
15-16.30: Naturtur: Brandbjerg har en sjælden smuk beliggenhed ud til Grejsdalen, der med op til 70 meter høje skovklædte skrænter er Danmarks største kløft og udover Bornholm eneste sted med klipper. Vi går på opdagelsesrejse i Brandbjerg Højskoles vidunderlige nabolag.
19-20.30: “Blandt hipstere og hjemmebyggere”: Andreas Garrido fra Dead Cat Motorcycle Club fortæller om Københavns klub- og hipster-scene. Dead Cat tæller 20 dedikerede medlemmer (og 180 på venteliste) og kører klassiske motorcykler fra 70’erne og 80’erne, som de om vinteren med stor fornøjelse ombygger og klargør.

Tirsdag den 18. juni
8.30: Morgensamling
9.15: På tur til Jelling og Ribe: De jyske Vikinger. Med vikingetiden og en nordisk fælleskultur kommer en af de mest kraftfulde og sagnomspundne ekspansioner, som verden endnu har kendt. Vi kører ad snørklede veje til to af vikingetidens vigtigste steder, nemlig Kongernes Jelling og Ribe, Danmarks ældste by. Vi har medbragt frokost og følger dele af de underskønne stræk, som udgør Grejsdalsløbet.
Jan Agnoletti introducerer dagens tur med Tourstart. Motorcyklister kan drage fordel af andre motorcyklisters turerfaringer gennem Tourstart-app’en, der nu også bruges i USA.
19.00-20.30: Højskoleaften ved Morten Lund

Onsdag den 19. juni
8.30: Morgensamling
9.20: Art on Wheels. Vi besøger showroom med udsøgte custombyggede motorcykler I den arkitekttegnede tidligere Egetæpper-fabrik og kører dernæst til Art on Wheels i Hulkær. Her vil Kim Eltong Jensen, der er uddannet billedkunstlærer og praktiserende custombygger forklare, hvad der skal til for at skabe en motorcykel med karakter.
13-14.30: Rule Britannia! John de Summer-Brason fokuserer på den britiske MC-industris massive nedtur i 1970’erne og den optur, som det nye årtusinde har bragt med sig. Hvorfor gik næsten hele den gamle industri til grunde, og hvad karakteriserer de nye MC, og den kultur som nu vinder frem?
18.30: Onsdagstræf i Tørskind Grusgrav: Vi mænger os med tusinder af biler og MC som på onsdage om sommeren finder frem til Tørskind grusgrav. Stedet er udlagt som landskabsskulptur for monumentale værker af Robert Jacobsen og Jean Clareboudt, men er om onsdagen så også magnet for tusinder af biler og motorcykler. Klassiske køretøjer og veterankøretøjer som de stolte ejere elsker at vise frem. Kun MC som er ældre end 25 år parkerer i grusgraven. Vi andre parkerer op ad vejen.

Torsdag den 20/6
7.45 Morgenmad
8.30 Morgensamling
9.30-11.00 Enke på Harley. Efter i 2018 at have overdraget Borbjerg Mølle Kro til nye kræfter har Esther Jensen forfulgt sin drøm om at se hele verden fra en motorcykelsadel. Rent praktisk har hun kørt i det meste af Europa, i Fjernøsten, store dele af Nord- og Sydamerika og Nordafrika, herunder eksotiske lokaliteter som Cuba, Argentina, Færøerne, Swaziland, Bhutan, Cambodia og Etiopien. Vi hører om hendes nyeste oplevelser fra USA og Stillehavet – og en statusrapport efter at have kørt 200.000 km MC.
12.00: Frokost
13.00 Vi besøger Xpedit i Ølgod. Vi besøger hovedsædet for Danmarks store BMW-forhandler. Erik Møller fortæller om de nyeste trends inden for motorcykler – standardmaskiner, rejseenduro, sport og touring – og forklarer, hvorfor BMW er blevet en succes, og hvordan BMW har valgt at løse de nyeste tekniske og konstruktionsmæssige udfordringer.
18.00 Festmiddag

Fredag den 21/6:
7.45 Morgenmad
8.30 Morgensamling: udtjekning af værelser
9.15-9.45 MC-gymnastik med afspændingspædagog Jette Sigaard.
10.00 Real America. Kim Scholer, red. Nimbus Tidende, har senest kørt USA og Canada fra coast-to-coast på sin MZ ES250/2 med en tjekkisk PAV-trailer. Udover at krydse Death Valley, Rocky Mountains og Grand Canyon har han – vanen tro – opsøgt MC-entusiaster og mærkværdige MC-rariteter overalt, hvor han har kunnet komme til det. Kims oprindeligt danskindregistrerede motorcykel er i dag del af The Twisted OZ Motorcycle Museum i Kansas.
12.00 Frokost – og farvel for denne gang

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.45-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 12.15, samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. 21 er der aftenkaffe.

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.

Kursusperioder og priser

5 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.425 ,- (prisen for medlemmer er 4.225,-)
Tillæg for enkeltværelse*:  kr. 600 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag 17. – fredag 21. juni 2019

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding og betaling

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart. Ved afbud før 14 dage frafalder der et indmeldelsesgebyr på 500 kr. Ved afbud senere end 14 dage før kursusstart mistes hele kursusgebyret.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk

Bestil brochure til Lange Kurser
window.$zopim||(function(d,s){var z=$zopim=function(c){z._.push(c)},$=z.s= d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0];z.set=function(o){z.set. _.push(o)};z._=[];z.set._=[];$.async=!0;$.setAttribute("charset","utf-8"); $.src="//v2.zopim.com/?xIzCQPWMPryOA6s2YiYESTdiytPc2IUO";z.t=+new Date;$. type="text/javascript";e.parentNode.insertBefore($,e)})(document,"script");
X