Nytår på Brandbjerg Højskole

Lørdag d. 28. december 2019 – fredag d. 3. januar 2020
Vi skal fejre 2019 og springe ind i det nye år sammen på Brandbjerg Højskole. Med champagne, lækker økologisk festmiddag, nytårskoncert, nytårsgudstjeneste, slots-gourmetmiddag og meget meget mere er der lagt op til et festligt og forkælende nytårskursus i 2019.

Vi skal sammen synge højskolesange og inspireres med spændende foredrag af både Paula Larrain og Nis Boesdal samt højskolens egen forstander, Simon Lægsgaard, og højskolelærer Morten Lund.

Vi skal nyde den smukke natur omkring Brandbjerg med Grejsdalens stejle klinter. Der vil 2. Nytårsdag være en fantastisk tur til Hindsgavl Slot, hvor der vil være rundvisning, kaffe og ikke mindst 3-retters gourmetmiddag!

Kursusvært:
Brandbjerg Højskoles oplagte kursusværter

Medvirkende:
· Paula Larrain: Paula Larrain kom som fireårig til Danmark med sine forældre, der var politiske flygtninge fra Chile året efter kuppet mod Salvador Allende i 1973. Har arbejdet som udenrigsjournalist på Radioavisen og Berlingske. Hun vendte tilbage til DR som vært på DR Morgen i 2001 og kom siden på TV Avisens aftenudsendelser, hvor hun i det sidste år var studievært på udsendelsen kl. 21. Hun forlod DR i juni 2007 for at blive selvstændig.I dag er hun fast vært på P1 programmet “De højere magter”.
· Simon Lægsgaard: Forstander på Brandbjerg. Har tidligere beskæftiget sig med undervisning, forskning, salg, kokkeri, skriveri mm. Underviser i Mad med Mod og Jagt & Natur samt fællesfagene og på diverse korte kurser. Udover familien er hans store lidenskaber: Jagt, gastronomi, skøre ideer og livets store sammenhænge, samt formidling i skrift og tale.
· Morten Lund: Højskolelærer på Brandbjerg Højskole
· Nis Boesdal: Dansk forfatter, journalist og radiovært. Nis Boesdal er en produktiv forfatter med digtsamlinger, børnebøger og historiske fortællinger. I 1981 var Nis Boesdal tilknyttet tv-programmerne i Provinsafdelingen, hvor han stod for udsendelserne “Børn og børn imellem”. I 1985 var han med til at starte børneprogrammet Koks i komakassen i Østjyllands Radio. I den landsdækkende radio har han været vært i Go’Danmark, Giro 413, Kend dit Østjylland, Musikalske eventyr, Hvem, hvad og hvor i Danmark (1996, belønnet med Kryger-prisen) og Danmarksmester. For sidstnævnte program blev han flere gange kåret som årets radiovært af ugebladet Se & Hør.

Kursusprogram

Lørdag den 28. december
15.30-16.15: Ankomst (ved bestilt transport køres der fra Vejle Banegård kl 15.30)
16.30: Rundvisning på skolen med Brandbjergs Historie v/ Kursusvært: Vi går en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie og den tragiske fortælling om den grå dame.
Kl. 19.30-21.00: Poetisk postyr v/ Forstander Simon Lægsgaard: Poetisk postyr af forstander, Simon Lægsgaard, der vil læse op af både egne og andres digte med humor, eksistens og eftertanke som overskrift.

Søndag den 29. december
9.00: Forlænget morgensamling med masser af højskolesang
Kl. 10.30-12.00: På udflugt i herregårdslandskabet med naturvejleder: Vi skal på tur i nærområdet omkring Brandbjerg og introduceres for det historiske landskab, som har været præget af herregården og dens virke gennem århundreder.
Kl. 14.00-16.00: Paula Larrain: Hjælp, jeg er assimileret! “Men jeg spiser stadig ikke leverpostej”: Paula Larrain kom til Danmark fra Chile som 4-årig. Selvom hun var den yngste i familien og kun lige var blevet flydende på spansk, blev hun ikke dansker fra den ene dag til den næste. En gribende historie om kampen for at høre til i et nyt land.
Kl. 19.30-21.00: Sange fra højskolesangen: En dejlig aften med fællessang og spændende anekdoter om sangene.

Mandag den 30. december
9.30-16.00: Heldagsudflugt til Kolding:
Koldinghus: Vi starter dagen på museet Koldinghus, som altid har spændende udstillinger. Koldinghus er et kongeslot i Kolding, som blev grundlagt midt i 1200-tallet. Det brændte i 1808 og stod længe som en ruin, inden en langvaring restaurering blev igangsat. Både slottet, selve restaureringen og museet på Koldinghus er i dag seværdigheder.
Madkælderen på Koldinghus: Vi skal nyde en dejlig traditionel dansk nytårsfrokost i Restaurant Madkælderen.
Trapholt: Eftermiddagen skal nydes på museet Trapholt, hvor vi får en rundvisning i det smukke museums permanente udstilling.
19.30: Friaften

Tirsdag den 31. december
9.00: Morgensamling
Kl. 9.30-12.00: Morten Lund: Positive Fællesskaber: Et foredrag om hvordan vi allesammen indgår i positive fællesskaber og hvordan vi får mest muligt ud af dem.
Kl. 14-16.00: 2019 quizzen: Hvordan er året gået udenlands og indenlands? På det personlige plan og på det universelle plan? Vi skal have en fornøjelig quiz om året, der gik.
NYTÅRSAFTEN
Kl. 18.00: Dronningens nytårstale.
Kl. 18.30: Nytårsmiddag med underholdning og dans
Kl. 24.00: Champagne og kransekage.

Onsdag den 1. januar
Kl. 10.00-12.00: Fælles nytårsvandring i Brandbjergs smukke naturskov.
Kl. 14.30: “Nytårsgudstjeneste med kransekage og bobler” i Grejs Kirke.
Kl. 18.00: Statsministerens nytårstale.
Kl.18.30: Aftensmad
Kl. 19.30: Vores kulturarv som jazz: Jazzpianisten Martin Schack og kontrabassisten Jesper Hindø har fundet sammen omkring vores danske sangskat og puster med den største respekt nyt liv i arvesølvet. Stilen er nordisk, dvs. melodisk, skønhedssøgende, nysgerrig og legende, men altid loyal mod sit oplæg. Duoformatet giver musikerne maksimal mulighed for sublimt sammenspil og publikum en intim og nærværende oplevelse. Martin Schack tilhører den absolutte elite som pianist, hammondorganist og arrangør og har mange udgivelser i eget navn. Se schackmusic.com og jazzpådansk.dk for yderligere oplysninger.
Kl. 21.00: Hygge og buffet med ost og vin.

Torsdag den 2. januar
9.00: Morgensamling
Kl. 9.30-12.00: Foredrag: Nis Boesdal – DET POETISKE KØKKEN: Kom i underholdende selskab med Nis Boesdal til en aften med både grin, eftertanke og holdninger til madlavning. Må børn være i køkkenet, når der bliver lavet mad? Og hvor lang tid skal vi bruge på at være sammen om at lave aftensmad?  Nis Boesdal tager pulsen på ‘Måltidets time’: Er den druknet i de moderne samtalekøkkener, hvor familien kun undtagelsesvist spiser på samme tid? Foredraget er et provokerende debatoplæg med udgangspunkt i en Italiensrejse, hvor man har et helt anderledes forhold til måltidet.
Har ikke booket.
Kl. 14.00: Hindsgavl Slot: Vi skal besøge et af landets flotteste og mest veldrevne slotte. I løbet af eftermiddagen skal vi have en rundvisning i dyreparken og efterfølgende lækker eftermiddagskaffe og kage -og bagefter er der tid på egen hånd i slotsparken. Hindsgavl Slots historie går tilbage til det 12. århundrede og nævnes første gang i 1231 i det danske register for godser og herregårde af Kong Valdemar II. I dag drives Hindsgavl Slot som moderne hotel og konferencecenter med respekt for historien og autenticiteten, som især ses i det ydre anlæg samt i hovedbygningen.
Kl. 18.00-22.00: 3 retters gourmetmiddag i Restaurant Luise på Hindsgavl Slot. inkl. 3 retters vinmenu efter restaurantchefens valg.  En enestående slotsoplevelse med forkælelse og god mad.

Fredag den 3. januar
9.00: Morgensamling
Derefter afrejse (ved bestilt transport køres der til Vejle Banegård kl. 10.00 – det tager ca. 25 min).

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.45-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 12.15, samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. 21 er der aftenkaffe.

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.

Kursusperioder og priser

7 dages højskolekursus
Dobbeltværelse*: kr. 5650 ,-
Enkeltværelse*: Tillæg på kr. 600 ,-

Højskolekurset foregår i dagene
Lørdag d. 28. december 2019 – fredag d. 3. januar 2020

 

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding og betaling til højskolekursus

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart. Ved afbud før 4 uger frafalder der et indmeldelsesgebyr på 500 kr. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart mistes hele kursusgebyret.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk

© Copyright - Brandbjerg Højskole
Bestil brochure til Lange Kurser
window.$zopim||(function(d,s){var z=$zopim=function(c){z._.push(c)},$=z.s= d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0];z.set=function(o){z.set. _.push(o)};z._=[];z.set._=[];$.async=!0;$.setAttribute("charset","utf-8"); $.src="//v2.zopim.com/?xIzCQPWMPryOA6s2YiYESTdiytPc2IUO";z.t=+new Date;$. type="text/javascript";e.parentNode.insertBefore($,e)})(document,"script");
X