Patchwork (uge 25)

Kurset er for dig, der elsker at sy, og som ønsker at hente ny inspiration hos vores dygtige undervisere og dine medkursister. Det være sig i traditionelle såvel som i nye kreative håndarbejdsmetoder. Du får bl.a. indsigt i forskellige teknikker indenfor patchwork, quiltning og eksperimenterende syning. Samtidig får du et traditionelt højskoleophold med morgensamlinger, foredrag, udflugt og sang.

Et ugekursus med masser af faglig forkælelse, klædt på i Brandbjerg Højskoles smukke omgivelser og med andre syglade kursister.

Velkommen til en uge med Patchwork.

Underviserne er: 

Hold 1: Gitte Andreasen  og  Anne-Pia Godske Rasmussen
Hold 2: Ragnhild Battefeld og Gitte Andreasen (udsolgt)
Hold 3: Anne-Pia Godske Rasmussen og Ragnhild Battefeld

På kurset modtager du således undervisning af to forskellige. Instruktørskiftet sker midt på ugen.

Materialelister til de enkelte hold bliver sendt i slutningen af maj (-:

Hold vælges ved tilmelding og fordeles efter ’først-til-mølle’.

Hjemmesiden opdateres med beskrivelser af workshops i starten af december. 

Gitte Andreasen

Gitte har været med som underviser på Patchwork kurset i 2017 og var så populær, at vi har bedt hende om at komme igen ?

“Jeg glæder mig til Højskolen, fantastiske rammer, dejlig morgenmad, hjemmebagte boller, hjemmelavet – alt muligt og sang fra Højskolesangbogen, foredrag som man kan blive så klog af – og ikke mindst samværet med hinanden, ikke faste pladser til spisetider, møde nye piger, som er lige så sjove og dejlige som alle de andre man kender.

Det at mødes med både kendte og også nye ansigter, at ”arbejde” sammen i flere dage. Symaskinernes snurren og dejlig snak om det hele.

Forandringen, der sker midt på ugen – ny underviser, nye kursister- et øjebliks forandring og så kører det derudaf igen – fra tidlig morgen til langt ud på aftenen – hvor blev dagene af – en fantastik produktion vil vise det – og det er også dejligt, at der er en fernisering sidst på ugen, så alle kan beundre de smukke projekter, som man ikke altid når at se i løbet af ugen, fordi man selv er utroligt optaget af sin egen ”produktion”.

En uge på højskole med piger, der forstår alt det man siger –  vores fælles interesse – patchwork, jeg glæder mig til at komme igen.

Jeg har allerede en del projekter på programmet, du kan sy tæpper med forskellige teknikker, forskellige toilettasker, kosmetikpunge, flere forskellige tasker, dækkeservietter, hvor du syr 4 på én gang, en måtte til badeværelset med strimler eller en med rester og frihåndsquiltning, syning af stamps. Anvende nogle af de nye materialer, som gør vores projekter mere stabile og flotte, puder og mere endnu når at komme fra symaskinen inden vi rammer uge 25.

Glæder mig til vi ses 😉”

Gitte Andreasen

Gitte driver også Gittea Patchwork

Workshopbeskrivelser

Kreativt farverigt Patchwork 

En hel uge med former, farver, teknikker og quiltning, hvor du kan udfolde dig i den kreative verden.
Kan du lide udfordringer, samvær og hygge i fælleskab med andre ligestillede, så er det noget for dig.

Her bliver mulighed for at arbejde med store som så ting. Store og små tasker og punge, med mange forskellige detaljer, farver og quiltninger. Tæpper og løbere hvor vi arbejder med former og farver, med skæretekniker, forskellige linealer og vlies. Undervejs vil jeg vise forskellige ideer og tekniker.

Der bliver syet på symaskine med inch. og cm. quiltefod og overtransportør, alt efter hvad du vil arbejde med og prøve af.

Kurset er både for begyndere og øvede, der er plads til alle på holdet.
Jeg vil gøre mit bedste for at inspirere og hjælpe undervejs, fra morgen til aften.

Medbring:
Symaskine med instruktionsbog og alt tilbehør. Gerne ny renset og tjekket inkl. fod, quiltefod og overtransportør.
Skæreset: rulleskærer, lineal og underlag, gerne ny klinge, evt. strygejern og strygeunderlag.
Almindeligt sygrej, stof, tråd m.m.
Mangler du noget er det muligt at købe det, jeg tager noget med.
Synåle, tråd, tasketilbehør, lynlås m.m. og lidt stoffer.

Har du ikke alle ting, er der muligt at købe det på stedet eller kontakte mig, så jeg kan tage det med.

Der vil blive tilsendt flere emner og en mere detaljeret materialeliste ud i god tid før kurset.

Patchwork-underviser

Ragnhild Joensen Battefeld

Jeg har undervist siden 1980 i vævning, tekstiler, billeder og de sidste 17 år i patchwork

Jeg har været fra 1978 til 1980 2x 8 måneder på Engelsholm højskole, hvor vi arbejde bland andet med tekstiltryk, vævning, syning, former og farvelære.

Siden 1984 har jeg haft butik og værksted, hvor jeg arbejde med tøj og tekstiler

Siden 1991 har jeg haft den nuværende butik og tekstilværksted Den lille lade på en nedlagt ejendom 5 km udenfor Ejstrupholm. Med tøj, tekstiler og billeder

Jeg har i de sidste ca. 17 år koncentreret mig om patchwork og undervisning,  her har jeg  4 faste hold om ugen og mange weekendkurser hjemme og ude i foreningerne.

Mandag 17. juni
12.30: tjek ind på værelser
13-14.00: mulighed for opstilling af symaskiner (IKKE tidligere end 13.00, da underviserne skal gøre klar).
14-15.45: Rundvisning, introduktion til ugens program og undervisere, inkl eftermiddagskaffe og kage: Vi starter ugen samlet i foredragssalen, hvor vi gennemgår ugens program, præsenteres for underviserne og kursuslederen, og derefter går vi en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie og den tragiske fortælling om den grå dame.
16-17.45: Undervisning i Patchwork – fordelt på 3 hold: Se beskrivelser af undervisernes tanker og ideer med workshops på hjemmesiden.
19.00-20.00 Sangaften – en hyggelig aftenstund, hvor vi synger ugen i gang med kendte og elskede sange fra bl.a. højskolesangbogen.

Herefter aftenkaffe og -hygge med mulighed for fri syning.

Tirsdag 18. juni
8.30-9.00: Morgensamling
9.15-11.45: Undervisning i Patchwork
13-17.o0: Undervisning i Patchwork
18-21.00: Højskoleaften – Syng, snak og spis: Brandbjerg Højskole er del af et stort projekt, ‘Syng snak og spis’ – og det primære formål er at bringe folk tættere sammen under sloganet: ”Det Danmark, der synger sammen, hører sammen”. Der er forskellige temaer for de enkelte aftener, men fælles for dem alle er glæden ved at synge sammen, at samles om et godt måltid og indgå i en gensidigt inspirerende dialog med andre deltagere. Til dette formål er højskolen en enestående ramme. Aftenens tema beskrives nærmere på hjemmesiden og præsenteres i velkomstbrevet. Du kan godt glæde dig, det er både hyggeligt og sjovt.
Herefter aftenkaffe og -hygge med mulighed for fri syning.

Tilmelding og betaling

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart. Ved afbud før4 uger frafalder der et indmeldelsesgebyr på 500 kr. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart mistes hele kursusgebyret.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk

© Copyright - Brandbjerg Højskole
Bestil brochure til Lange Kurser
window.$zopim||(function(d,s){var z=$zopim=function(c){z._.push(c)},$=z.s= d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0];z.set=function(o){z.set. _.push(o)};z._=[];z.set._=[];$.async=!0;$.setAttribute("charset","utf-8"); $.src="//v2.zopim.com/?xIzCQPWMPryOA6s2YiYESTdiytPc2IUO";z.t=+new Date;$. type="text/javascript";e.parentNode.insertBefore($,e)})(document,"script");
X